25 yaşında evlenmek erkenmiş ..Hayatı yaşamak lazımmış.? Öyle mi ki

böyle örnekler çok canım evlilik cidden kısmet işi
zamanı gelince önüne kimse geçemiyor
erken olsun geç olsun şu zamanda olsun demek sadece lafta kalıyor aslında

Bak dediğin çok doğru zamanı gelince cidden kimse önüne geçemiyor bunun..
25 yaşından küçük, özellikle de meslek sahibi olmamış kızlarımızın evlenmelerine bende aslında olumlu bakmıyorum, ama 30 veya 35 hatta kendi evlendiği yaşı mesela 31 gibi söyleyen insanları da anlayamıyorum yine dediğimiz yere geliyorum kısmet bu işler...

Unuttuğum bir şeye değinmek istedim..
Sırf yaşım geçmesin, erken yaşta anne olayım diye karşısına ilk çıkanla evlenmek gerçekten akıl karı değil.. Ama diyelim ki erkek arkadaşın var 3-5 yıldır tanıyorsun, mesleğinizi elinize almışsınız beklemek için bir sebebiniz yokken kalkıp he dur bir ben 30 olayım, özgürlüğümü yaşayım diye düşünenler de bana tuhaf geliyor..

Belki de ben uzun bir flört dönemi geçirdiğimdendir bilmiyorum hep derim erkek arkadaşım karşıma şimdi çıksaymış ne iyi olurmuş diye..

25 yaşındayım, 4 senelik sevgilim var, o 3 yıldır ben 1 yıldır çalışıyoruz.
daha şu an için evlilik planımız yok.
her insan için farklıdır ama şu yaşımdan da erken evlenmek istemezdim.
kısmet işleri ama 30dan önce çocuk da düşünmüyorum büyük konuşmayayım da.
bence hiç de geç bi yaş da değil.

bunun için konmuş bir kural yok...kişiye, amaçlara göre değişir...ve evet benim için 25 evlenmek için çok ama çok erken bir yaştı...

Bir kadın maddi olarak kendi ayakları üzerinde durabildiği zaman evlenmeli çünkü evliliğinde herhangi bir sorun terslik çıkarsa ki duyuyoruz burda işi gücü olmayan kadınlar şiddet te görse aldatılsa da boşanamıyor çekmek zorundayım gidecek yerim tutunacak dalım yok diyor.. Ama evlenmeden önce ayaklarının üzerinde durmasını öğrenmiş kadın evliliği mutlu ise sürdürür mecbur olduğu için değil..

Ben bir çok defa evliliğin kıyısından döndüm...Nişanlanıp ta ayrıldım hatta 1 kez...

Ama eşimle tanıştıktan 3 ay sonra sözlendik,1 ay sonra nişanlanlandık..Tanıştıktan tam 7 ay sonra da evlendik..5 yıllık evliyiz ..Çocuklarımız var...:)

:) hikayelerimiz çok benzer :) martta tanıştık temmuzda nişanlandık, ocakta evlendik...hiç beklenmedik bir zamanda...

bence kadın sadece bir terslik olursa diye değil, sağlam,krşılıklı saygının olduğu, mutlu ve sağlıklı bir evlilik için de ayakları üzerinde durmalı...güçlü, akıllı olmalı

25 ten sonrası bence evlilik için uygun bir yaş..
Fakat herkesin yaşam tarzı, doğruları, beklentileri, planları, hayalleri farklıdır.

Kimi kariyerimi tamamlayım ondan sonra evlenirim der ve dediği gibi yapar 30dan önce evlenmez, kimi bu kadarı yeter der, 26 sında evlenir. Kısmet..

Bu kişi tamamdır ..dediğinde tamamdır.
boşver başkalarını..

bence kadın ya da erkek evliliği 25 yaştan sonra düşünmeli..ondan öncesi henüz olgunlaşma evresi gibi geliyor bana..

ben 22 yaşında evlendim..aslında asla 30 dan önce evlenmem hatta hiç evlenmek istemiyorum diyen bir insandım..eşimi ilk gördüğümde işte evlenirsem sadece bu adamla evlenirim dedim..ve bu cümlemden 4 ay sonra nişanlanıp nişandan 2 ay sonra evlendik.

şimdi düşünüyorum da ya çok aşıkmışız ya da zırdeli

Son düzenleme:

zaten genç yaşta aşktan evleniliyor canım..
o dönemler beynin mantık kısmının pek çalışmadığı dönemler..
O anki duygu yoğunluğu, kaynayan kanlar derken soluğu nikah masasında alıyor gençler.
Ama yaş ilerledikçe o beynin önceden çalışmayan mantık kısmı birden faaliyete geçiyor ve her türlü şey irdelenmeye başlıyor..
Bu yüzden yaş ilerledikçe dikkat ederseniz insanlar daha zor evlenir, daha çok ince eleyip sık dokumalar başlar..

Dediğin gibi geçmişe dönüp bakılınca belki de..neden evlendim ki ben?..diye sorgulamalar başlar tabii iş işten geçmiştir.::::::::::::::)))

evet galiba aşktan evlendik biz..hep onsuz nefes alamayacağmı sanırdım :) gerçi hala da öyleyiz..ama şimdiki aklım olsa birkaç yıl daha bekarlığın tadını çıkarmayı isterdim.biraz daha olgunlaşıp öyle evlenmek isterdim.ama anne-baba olmak için tam zamanını seçmişiz,orası ayrı :) erken evlenip geç anne-baba olanlardanız.

Son düzenleme:
Kişiye ve yaşam tarzına göre görecelidir evlenme yaşı.
Ben çok severim iyice tanırım 20 imde evlenirim.
Sen de seversin 30unda evlenirsin.
Tamamen şansa kadere alın yazısına bağlı...

Doğru söylemiş söyleyen kişi. 25 yaş ya 25 yaş nedir ki neden evlenir bir insan neden kendini kısıtlar... Bekarken her şey daha rahat daha güzel evlenince Kocanla yapışık ikiz oluyorsun (en azından buradaki kadınların mantığı o) kocan olmadan bir şey yapamıyorsun. Tamamen kısıtlanıyorsun. Evlenmek demek birey olma bilincini yitirme değil ama bizde öyle algılanıyor. O yüzden mümkün olduğunca geç evlenmek en iyisi

bence şansa bağlı birşey
eğer evleneceğin insanı bulduysan ondan eminsen ve işin vs hayatın düzene girdiyse olabilir.
hele de uzun süredir çıkıyorsan
ama 25ten öncesi delilik bence.
25-30 arası ideal.
mesela ben 4,5 senedir sevgilimle çıkıyoruz. sınavımı kazandıktan yaklaşık 1 yıl sonra evlenebiliriz diye düşünüyorum bu da 26 yaşıma denk geliyor ama evlensek de hemen çocuğum olsun tribinde değilim biraz gezip tozmak hayatı yaşamak istiyorum yurtdışını gezmek geceleri arkadaşlarımla çıkıp cozutmak, salsa kursuna gitmek ingilizcemi en üst düzeye taşımak vs vs bunlar da bi en az 2 yılımı alır ama 30dan önce çocuk olmalı diye düşünüyorum sağlık problemleri vs riski çok artıyor sonra çünkü

bu konuda genelleme yapmak doğru olmayabilir. ama bence de arkadaşınız doğru söylüyor, 25 çok erken. evlilik ciddiye alınması gereken bir kurum, daha birey olmadan bu işe girerseniz en çok siz yıpranırsınız. ben zaten gezemeiyorum ki demek çok mantıklı değil, gezmeseniz de işyerinizde görürsünüz insanları, incelersiniz. ben 24 ümde evlendim, çok da sevdim, hala da seviyorum, ama gençlikten kaynaklanan tecrübesizlikten çok çektim. şimdiki aklım olsa 28-30 u beklerdim.

Bilmiyorum çok ortamda da bulundum .Artık herkes birbirini bulmuş .Banada bu yaştan sonra birinin tanıştırması kalıyor .Hoşlansam belli edemem.Beğnseler ben anlayamam pas veremem.Bbenim dünyam karışık biraz galiba. Gönlüme göre biri denk gelirse olur

sen belli edemesen bile, eğer o hoşlandıysa, ve senin çekindiğini anladıysa zaten peşini bırakmaz. gönlüne göre biri gelir tabi, niye gelmesin. merak etme, yaşın daha çoook genç, kimlerle tanışırsın o hoooo. hayatından zevk almaya bak, aşk gelir bulur zaten seni. bi daha 25 yaşına gelemeyeceğine göre bu günlerinin keyfini çıkar.

Ne güzel, Allah evlatlarınızı size bağışlasın..
Kısmetin ne zaman geleceği, nereden çıkacağı belli olmuyor..
Yarın erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geliyor, ufukta söz falan henüz yok aileler aynı çevreden olmadığı için, babamın da gönlü rahat etsin diye tanışma kararı alındı.
Aklıma gelir miydi hiç kasım 25' te ailelerin tanışacağı..

herkesin doğrusu kendine, ben okul bitmeden iş bulmadan evlenemezdim hem ailemin beklentisi buydu hem de ben sağlam basmayı seven biriyim dolayısıyla 25ten önce evlenmek zaten hayaldi 26 yaşımda evlendim,bazı kızlar domestik oluyo evlilik diye ölüyolar onlarada bişey diyemem, özetle senin ne düşündüğün önemli, ailem akşam çıkmama izin vermiyo kısıtlıyolar diyosun, yani beklentin evlenince eşinle gezmek tozmak gibi,yanılıyomuyum,o zaman pinti olmayan gezmeyi seven eğlenceli biriyle evlen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…