25 yaşında evlenmek erkenmiş ..Hayatı yaşamak lazımmış.? Öyle mi ki

Gelinlikli bir fotomu yollayayım mı ? ( Alınmadım da yazayım dedim sadece )

kıbrısta okumuş biri olarak benim kadar dolu dolu bir gençlik yaşamış kimse yoktur herhalde.üni bittikten sonra 2 yıl daha rahat hayatıma devam ettim.genç kızlığım gerçekten çok güzel geçti.ailem öyle yaşamasını bilen insanlar değildi durumları fena değildi ama öyle tatil falan gitmezlerdi yani.çocuğumuzu gezdirelim ,eğlendirelim diye hiç kasmadılar .ha kötü ailede değillerdi ama çocukluk dönemim öyle dolu dolu geçmedi.bari gençliğim gençliğe benzesin dedim tam hayatımı yaşadım ohh iyi oldu diyorum.ünide görmüş oldum hayatı ,gezmeyi,tozmayı.
mezun olduktan sonra da çalışmaya başladım yine tatiller geziler devam etti.sonra 23 yaşında evlendim.kızıyorum kendime erken evlendim diye.

ha eşimle de gitmediğimiz tatil yeri kalmadı ama o bekarlığın özgürlüğü,tadı yok sanki.evliliğin sorumlulukları,beklentiler,atışmalar...evlenince otomatikman yaşlanıyorsun bir de sanki.yani benim 33 yaşında bekar arkadaşım var ben 28 yaşındayım ama o daha genç sanki gözümde.bekar ya gençliğini yaşamak onun hakkı gibi geliyor.sen evlisin oturaklı olman lazım.

bir de evlenince çalışsan bile öyle rahat para harcayamıyorsun.ben çalışırken az bir maaş alırdım ama tamamı kıyafete ve gezmelere giderdi bana yeterdi.şimdi eşim benim aldığım 4 katı maaş alıyor ama bir şeyi alırken kırk defa düşünüyorsun.faturalara kredilere gidiyor para.kendine harcıyacak para kalmıyor.

e tabiki kimse sana evlenme demiyor ama geç evlenmek çok daha iyi bence 28-30 gibi mesela.insan küçükkende idare bilmiyor,fevri oluyor,alttan alamıyor.o yüzden evlilik biraz da olgunluk işi.

hatta keşke tüm kadınlar 30-35 arası evlense ama bir de şöyle bir gerçek var ki.Türk erkekleri genç kadına çok meraklı.30u geçenle pek evlenmek isteyen olmuyor.olsa da 40lı yaşlarda çocuklu dullar.

seninle 22 de evlenecek adam 32 olunca nikah basmıyor. adam da 35 olduysa gider 24lük alırım diyor.bizim erkekler olgunluk,oturmuşluk aramıyor.et parçası olarak düşünüyor kadını.

görümcem mesela atanmış öğretmen 32 yaşında bekar ama bir Allahın kulu talip olmuyor.yani işim var benimle herkes evlenir de zannetme.yaş ilerdikçe talipler çok azalıyor. bunu da yazayım da elektraya bundan bahsetmemiştin deme.

Son düzenleme:
Bana göre ideal evlenme yaşı 23. :123:
Yani ben böyle düşünüyorum.
O yüzden bana 25 bana hiç erken gelmedi.
Önemli olan hayırlısı ve gönlünüze göre biri olması.
Gerisi boş.
Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bu kişiye göre değişir, hayatında biri varken dur, 30 olayım hele bir bekle! diyemezsiniz.
Herkesin hayatı yaşama şekli, beklentileri farklıdır. Bekar, mesleğini eline almış her kız istediğini yapamıyor ki? Bir çoğu hala istediği yere gidemiyor, istediği zaman dışarı çıkamıyor en geç 8' de evde olmak zorunda vs. Biraz geç kalsa telefonu zırt zırt çalıyor. Veya hadi gel artık diye günde 10 defa aranıyorlar.
Ha evlilikte bundan farklı değildir belki, neticede o bir sorumluluk her şeyden önce ama gez, toz, hayatını yaşa şu yaşa kadar evlenme denmesi çok yersiz, neye göre, kime göre o yaş normal..
Sen takma kafana bunları, ağzı olan konuşur..

Son düzenleme:
Yaş sınırı,herkese göre değişebilir.
Bence en uygunu,öğrencilik bittikten en az 1 veya 2 sene sonra evlenmek.
Öğrencilik hayatıyla,gerçek hayat çok farklı.
Aradaki 1-2 sene,hele iş hayatına atılınmışsa,çok fazla olgunluk ve hayat görüşü kazandıracaktır.

Son düzenleme:

bir yakının hep söylüyor muhtemelen kendi yapamadıgını sana yaptırmaya çalışıyor :s
neyse 23 de evlendim 26 da evladım oldu. herşey böyle daha güzel. gez toz eğlen nereye kadar? bir sonu yok? 30 undada gez toz eğlen diyenler olacaktır. eşinle gez toz eğlen :)

Ayrıca ne kadar erken olursa cocuk konusu için iyi olur. 35 yaşında ilk kez doğuran bi kadın 2.yi 3.yü kolay kolay göze alamazki. Ben çocuk istiyorum, hayat arkadası istiyorum bir an önce mesela ama önümde üni var ondan sonra hadi 1 yıl dur çalış.. Gez toz nereye kadar dimi ama? 35 yaşına kadar ne hayatı yaşanırki zaten evde kalmış kart damgası yiyip kalırsın tek başına, o yüzden illa o yaşlarda evleneyim dememeli. En güzeli 23ten sonrası annem de o yaşta evlenmiş şimdi o 41 yaşında ben 17, kardeşim 13. Bence gayet iyi. Rol modeli annemi aldım :) Daha erken 20-21 olabilir ama okumuyorsa tabi bireyler. Evlilik sünnettir, güzel şeydir :)

aşkı ne zaman bulacağın belli olmuyoki 30unda evlenirsin ama gönlüne yatan insan bulamazsın bende hep genç evlenmek isterdim çocularımla aramda çok yaş farkı olmasın istiyodum 25 ime geldim ama hala evlenemiyorum ben onun için yaşı hiç takmıyorum insanın kısmeti ne zaman gelire o zaman evlensin bu yüzden 18 yaşında evlenenlerde kızamıyorum onunda kısmeti o zamanmış diyorum

herkezin aile yapılarıda bir olmuyo bazılarının ailesi saatinden yarım saat geç eve gelse evde kıyamet kopar mesela benim gbi hoş hiç dışarıda öyle gezmeyede hevesim olmadı ama yuva kurmak aile olmak güzel bir olgu bununda zamanını beklemek güzel aklını mantığınnı kalbini kullanarak ailelerin desteği olduğu süreçtede hangi yaşta olursa olsun desteklerim.

eş hayattaki en iyi arkadaştır çünkü doğru insanı bulduğunu inandığın vakit treni kaçırmamak lazım

aynen bana da öyle geliyor. ben de 25 yaşındayım 30-32 gibi evlenmeyi düşünüyorum, hayatımı yaşamak istiyorum.

evlendikten sonra ister istemez kısıtlanıyorsun. sorumluluklar artıyor. eşin senin giydiğine karışabiliyor mesela. benim kuzenim 26 yaşında ve ömrünün en güzel çağında, bikini ve mini etek giymek istiyor ama kocası izin vermediğinden giyemiyor ve içinde kalıyor bu isteği. ben mini etek giydiğimde bir iç çekişi var ki görseniz... bana da devamlı "sybellaa bekarlığının kıymetini bil, içinde kalan ne varsa yap, şimdiki aklım olsa 30'dan önce evlenmem " diyor.

hele çocuk olduktan sonra daha da artıyor bu sorumluluklar: artık kendini değil de çocuğunu düşünmen gerekiyor. bizim bir tanıdığımız vardı 32 yaşında, 20'sinde evlenmiş 22'sinde doğurmuş. ve yaramazlık yaptığından çocuğunu sık sık döverdi, senin yüzünden hayatımı yaşayamadım falan diyordu. içinde kalan ukdelerin acısını çocuktan çıkarıyordu yani. çok başarılı bir öğrenciymiş, yurtdışından davet almış ama çocuk yüzünden gidememiş. o yüzden bence evlenmeden önce içinde ukde kalmaması lazım.

canım bu 30'lu yaşlar konusunda senin gibi düşünmüyorum. evet dediğin gibi kadına et gözüyle bakan erkekler var ama hepsi böyle değil ki. bir de şu var, adam 21 yaşında kadınla evlense bile o kadın eninde sonunda 35 olmuycak mı??? o zaman adam onu çöpe mi atacak ??? ya da başka bir 21'lik mi bakacak ??? valla bir adam benle evlencekse yaşıma değil karakterime kişiliğime bakmalı; sırf yaşın için evleniyorsa hayır gelmez zaten o adamdan; sen 35 yaşına gelince senden boşanır ve yeni bir 20 lik kız alır.

bir de bazı örnekler vericem, kadın istese 40 ında bile evlenir. mesela ipek tuzcuoğlu, hani asmalı konak'ın diclesi, kadın 1971 doğumlu ama geçen sene evlenmişti mesela. ebru akel 1974 doğumlu, yani 38 yaşında ve çok yakışıklı bir işadamıyla evlendi. hande ataizi 39 yaşında ve daha yeni bir amerikalıyla evlendi. yani kendini salıvermediğin sürece 30 lu yaşlarda ve 40 lı yaşlarda evlilik gayet mümkün. ayrıca bizim komşumuzun öğretmen kızı var geçen hafta düğününe gittik hem de; kendisi tammm 37 yaşında evlendi, evlendiği eşi de kendisinden tam 2 yaş büyük. zaten bakımına vs. dikkat eden gözlerinin içi gülen, koca bulma odaklı yaşamayan bir kızdı. kısaca 30'larda hayat bitmiyor aksine yeniden başlıyor bence :)

Son düzenleme:
evlilik gerçekten sabır işi o ayrı..
tabi evlendiğin insanada bağlı bu çokta mutlu olabilirsin olmayadabilirsin kimse garantisini veremez bunun..
herkesin hayatı evliliği aynı değil...
ben 23 yaşımda evlendim...
pişmanlıktan ölüyorum.....
iyi düşünmek ve doğru insanla evlenmek lazım..

Hayırlısı olsun senin için canım..Erken evlenmek hemen hamile kalınabileceğinin garantisi değil... Ben 36 dan sonra 4 tane doğurdum...Şu an 39 yaşındayım ve hiç doğum yapmamış gibiyim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence en ideal yaş 25. 25-27 arası en güzel yaşlar diye düşünüyorum. Geç anne olmak bana göre fiziksel ve biyolojik farklılıklardan ziyade çocugumla geçireceğim zaman açısından önemli.

35 yaşında anne olan biriyle 25 yaşında anne olan biri arasında çocuğuyla geçireceği zaman olarak 10 sene fark var.
Ben kızımla mesala abla kardeş gibi alışverişe gitmek gezip tozmak isterim enerjim olsun hala. :)

Sırf bundan bu yaşlarda evlenmek istiyorum. Değilse artık tıp ilerleedi 40 da da anne olunuyor.

Özgürlük tabiki çok güzel, keşke herkes yaşayabilse, annem varken bende özgürdüm. Hele üniversiteden sonra hayatım büyük ölçüde değişmişti.
Ondan önce arkadaşımda kalmama izin vermeyen babamın şehir dışına çıkmamla ön yargısı kırılmıştı.
Şimdi ise annem yok, hayatım daha da kıstılı. Hiç düşünmediğim, aklımın ucundan geçmediği şeyleri artık düşünmek zorundayım, neydim ne oldum diyorum bazen.. :)

Benimki de koca derdi olmadan bir evlilik..

Bir kuzenim var 18 yaşından beri tatile gider arkadaşlarıyla, nerden baksanız 1 ay tatil yapar. Özgürlüğüne aşırı düşkün gezer, tozar hiç bir şeyden geri kalmaz aklı başındadır ama, sadece arkadaşları olsun başka bir şey istemez. Bu yaşına kadar da sevgilisi olmadı hiç, özgürlüğü kısıtlanacakmış diye sevgili de istemiyor hasbam..

Son düzenleme:

Gönlündekiler gerçek olsun inşallah canım..Şu da var ki ölüm yaşa bakmıyor...

.............................................................

Son düzenleme:
Benim bu konudaki esas fikrim şudur..Özgürlük,mözgürlük kavramlarından ziyade insanın 30 undan sonra kişiliği daha çok yerine oturuyor...Ne isteyip ne istemediğinin daha çok farkına varıyorsun ve en önemlisi ezdirmiyorsun kendini....Bazı şeyleri çoktan aşmış oluyorsun...Bu benim için geçerliydi tabi :)

18 yaşında evlenip te hamile kalabilmek için uğraşıp 20 sene hamile kalamayanlar da var,40 ında evlenip,evlendiği gece hamile kalabilen de var...Allah bir şekilde dengeyi sağlıyor zaten...Tabi bu uç bir örnek ama olabiliyor yani....

Herkesin kaderi,alınyazısı belli aslında...Hepimiz,hepiniz için hayırlısı............

ben 28 yaşında evlendim ama bazen biraz daha bekleseydim diyorum.herkesin yaşayacaığı şeyler farklıdır.bilemezsinki yaşamadan neyin ne olacağını...

aslında bşey diyim mi mantıklı ya tamam illede gezip tozma ama şunu iyi bil kendi paranı kazanmak kadar güzel bişey yok eşin bile olsa ben kendimce böyle düşünüyorum muhtaç olmak istemiyorum zaten evlenmedn önce babama veriyodum çalıştıgım paralarımı şimdi eşim çalışmamı istemiyor bazen tartıştımızda başa kalkıyo verdigi parayı bu benim canımı çok yakıyo bilmiyorum ama insan pişman olbiliyo evlendikten sonra inan ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…