- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi kelebekim35
-
bence ideal yaştasın.ben 24 yaşında evlendim iiiikide evlenmişim.şimdi daha rahatım gönlümce geziorum eşimle geziyoruz.evlendikten sonrada girdiğim sınavı kazandım şahane bir işim oldu.doğru insanı bulduğunu düşünüosan evlen iş her zaman bulunur.ama aşk treni kaçarsa geri gelmez.
bana göre 30dan sonrası çoook geç.herşeyin bi yaşı bi güzelliği var.kimse alınmasın ama gelinlik bile gençlere yakışıyor.
kıbrısta okumuş biri olarak benim kadar dolu dolu bir gençlik yaşamış kimse yoktur herhalde.üni bittikten sonra 2 yıl daha rahat hayatıma devam ettim.genç kızlığım gerçekten çok güzel geçti.ailem öyle yaşamasını bilen insanlar değildi durumları fena değildi ama öyle tatil falan gitmezlerdi yani.çocuğumuzu gezdirelim ,eğlendirelim diye hiç kasmadılar .ha kötü ailede değillerdi ama çocukluk dönemim öyle dolu dolu geçmedi.bari gençliğim gençliğe benzesin dedim tam hayatımı yaşadım ohh iyi oldu diyorum.ünide görmüş oldum hayatı ,gezmeyi,tozmayı.
mezun olduktan sonra da çalışmaya başladım yine tatiller geziler devam etti.sonra 23 yaşında evlendim.kızıyorum kendime erken evlendim diye.
ha eşimle de gitmediğimiz tatil yeri kalmadı ama o bekarlığın özgürlüğü,tadı yok sanki.evliliğin sorumlulukları,beklentiler,atışmalar...evlenince otomatikman yaşlanıyorsun bir de sanki.yani benim 33 yaşında bekar arkadaşım var ben 28 yaşındayım ama o daha genç sanki gözümde.bekar ya gençliğini yaşamak onun hakkı gibi geliyor.sen evlisin oturaklı olman lazım.
bir de evlenince çalışsan bile öyle rahat para harcayamıyorsun.ben çalışırken az bir maaş alırdım ama tamamı kıyafete ve gezmelere giderdi bana yeterdi.şimdi eşim benim aldığım 4 katı maaş alıyor ama bir şeyi alırken kırk defa düşünüyorsun.faturalara kredilere gidiyor para.kendine harcıyacak para kalmıyor.
e tabiki kimse sana evlenme demiyor ama geç evlenmek çok daha iyi bence 28-30 gibi mesela.insan küçükkende idare bilmiyor,fevri oluyor,alttan alamıyor.o yüzden evlilik biraz da olgunluk işi.
hatta keşke tüm kadınlar 30-35 arası evlense ama bir de şöyle bir gerçek var ki.Türk erkekleri genç kadına çok meraklı.30u geçenle pek evlenmek isteyen olmuyor.olsa da 40lı yaşlarda çocuklu dullar.
seninle 22 de evlenecek adam 32 olunca nikah basmıyor. adam da 35 olduysa gider 24lük alırım diyor.bizim erkekler olgunluk,oturmuşluk aramıyor.et parçası olarak düşünüyor kadını.
görümcem mesela atanmış öğretmen 32 yaşında bekar ama bir Allahın kulu talip olmuyor.yani işim var benimle herkes evlenir de zannetme.yaş ilerdikçe talipler çok azalıyor. bunu da yazayım da elektraya bundan bahsetmemiştin deme.
Hayırlısı olsun senin için canım..Erken evlenmek hemen hamile kalınabileceğinin garantisi değil...aynen bana da öyle geliyor. ben de 25 yaşındayım 30-32 gibi evlenmeyi düşünüyorum, hayatımı yaşamak istiyorum.
evlendikten sonra ister istemez kısıtlanıyorsun. sorumluluklar artıyor. eşin senin giydiğine karışabiliyor mesela. benim kuzenim 26 yaşında ve ömrünün en güzel çağında, bikini ve mini etek giymek istiyor ama kocası izin vermediğinden giyemiyor ve içinde kalıyor bu isteği. ben mini etek giydiğimde bir iç çekişi var ki görseniz... bana da devamlı "sybellaa bekarlığının kıymetini bil, içinde kalan ne varsa yap, şimdiki aklım olsa 30'dan önce evlenmem " diyor.
hele çocuk olduktan sonra daha da artıyor bu sorumluluklar: artık kendini değil de çocuğunu düşünmen gerekiyor. bizim bir tanıdığımız vardı 32 yaşında, 20'sinde evlenmiş 22'sinde doğurmuş. ve yaramazlık yaptığından çocuğunu sık sık döverdi, senin yüzünden hayatımı yaşayamadım falan diyordu. içinde kalan ukdelerin acısını çocuktan çıkarıyordu yani. çok başarılı bir öğrenciymiş, yurtdışından davet almış ama çocuk yüzünden gidememiş. o yüzden bence evlenmeden önce içinde ukde kalmaması lazım.
Bu gez toz hayatını yaşama mantığı da yeni adet oldu sanki bizim toplumumuz anneler babalar buna çok izin veriyor. Gezmekten kasıt sabah çıkıp en fazla farkılı bir ilçeye il dışına bile izin vermeyen aileler var yani akşam en geç 8-9 da evde olmak mı ne tatile gidebilirsin özgürce arkdaşlarınla, sevgilinle ne de gezip tozabilirsin gönlüce. 25-26 lı yaşlar okullar bitmişse askerlik, iş güç düzene oturtulmuşsa neden olmasın çok da anormal bir yaş değil. Ayrıca bu gez gez diyenler 30 yaşına yaklaşınca da neden hala evlenmiyorsun diye evde mi kaldın baskısı yapmaya başlarlar.
Bence en ideal yaş 25. 25-27 arası en güzel yaşlar diye düşünüyorum. Geç anne olmak bana göre fiziksel ve biyolojik farklılıklardan ziyade çocugumla geçireceğim zaman açısından önemli.
35 yaşında anne olan biriyle 25 yaşında anne olan biri arasında çocuğuyla geçireceği zaman olarak 10 sene fark var.
Ben kızımla mesala abla kardeş gibi alışverişe gitmek gezip tozmak isterim enerjim olsun hala. :)
Sırf bundan bu yaşlarda evlenmek istiyorum. Değilse artık tıp ilerleedi 40 da da anne olunuyor.
Bu gez toz hayatını yaşama mantığı da yeni adet oldu sanki bizim toplumumuz anneler babalar buna çok izin veriyor. Gezmekten kasıt sabah çıkıp en fazla farkılı bir ilçeye il dışına bile izin vermeyen aileler var yani akşam en geç 8-9 da evde olmak mı ne tatile gidebilirsin özgürce arkdaşlarınla, sevgilinle ne de gezip tozabilirsin gönlüce. 25-26 lı yaşlar okullar bitmişse askerlik, iş güç düzene oturtulmuşsa neden olmasın çok da anormal bir yaş değil. Ayrıca bu gez gez diyenler 30 yaşına yaklaşınca da neden hala evlenmiyorsun diye evde mi kaldın baskısı yapmaya başlarlar.
Hanımlar bir yakınım hep böyle söylüyor.
Para kazan gez toz hayatını yaşa.Acele evlenme bu yaşta.Çokta küçük değilim ki... Tamam haklı yönleri olabiliir.
İş her anda bulunabilir.
Ama gez toz kısmı benim aileme göre değil ki..
Ne şehir dışlarına geziye gönderir arkadaşlarla ..Ne de akşamlar gezebilirim ki... Herkesin hayatı aynı değil..Çok kazansamda öğrenim kredi borcum var.
Gönlüme göre biri çıksa hayır mı diyeceğim dur otur para kazanmam lazım gezmem lazım ..30 olunca gel.. Bende sevmek sevilmek istiyorum ailem olsun artık.BEN Mİ YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUM .HAYATTA BAZI ŞEYLERİN SIRASI DEĞİŞEBİLİYOR.
Bu duygular paylaşmama gereken biri iken paylaşamıyorum.İyi niyetinden şüphem yok ama..Neden böyle der ki....Biri olsa dahi anlatamıyorum artık.Korkuyorum.Saklıyorum.Bu yüzden üzülüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?