25 yaşında evlenmek erkenmiş ..Hayatı yaşamak lazımmış.? Öyle mi ki

Benim annem 27 yaşında evlenmiş, hemen çocuk istemiş ama olmamış 1 sene sonrada beni dünyaya getirmiş, çocukken hiç unutmam okulda arkadaşlarla konuşuyoruz, 8 yaşında falanım, konu; Anne ve Babalarımızın yaşları..
Bana sordular, ben dedim 42, herkes;
Ne oldu ki sizin babalarınız kaç yaşında dedim biri dedi 28, biri dedi 32, açıkçası 35' i geçireni duymadım..
Bende '' aaaaa o yaşta babamı olur '' demiştim..
Kendi babamın yaşında zannediyordum herkesi, sonra yaşça en büyük olanın babam olduğunu öğrenince sanırım o farkındalık bende travma yaratmıştı. Annem daha genç gösteriyordu babamdan, o yüzden hep babam için endişelenerek geçti çocukluğum. Yaş geçtikçe ikisi için endişelenmeye başladım, bir anneme bakıyordum, bir de babama.. Benim daha başımda kavak yelleri eserken babam 50 küsür yaşlarını yaşıyordu.
Lisedeyken arkadaşlarımın anneleri 35-36 yaşlarındaydı. Yalan yok özenirdim abla- kardeş gizi gezerlerdi, anlaşırlardı..

Çocukken hep kızardım annemle babama, siz neden erken evlenmediniz? diye. Babam da gülerdi ancak anneni bulabildim kızım, çok iyi saklanmış derdi. Erkek kardeşimi herkes babamın oğlu değil de torunu zanneder. :)
Annem daha 51 yaşına yeni girmişti aramızdan ayrıldığında.... Allah rahmet eylesin
Kısmet, nasip bu işler.. )

Son düzenleme:
ben 28 yaşında evlendim ama bazen biraz daha bekleseydim diyorum.herkesin yaşayacaığı şeyler farklıdır.bilemezsinki yaşamadan neyin ne olacağını...

bencede biraz daha beklemek daha iyi benim evlendgim yaşı duysanız gülersiniz 20 yaşında evlendim ben .. görücü usulü eşimi sonradan sevdim ama kavga ettimiz zaman inan ki eşim hiç tanımadgım biri oluyo hatta bana diyorki. belki inanmazsın git annenin evine seni görmek ble istemiyorum diyor ben haklı lkonuşunca kötü fesat oluyorum öyle pişman oluyorumki gelde mutlu ol ve daha 1,5 sene olcak biz evleneli sen olsan ne yaparsın

böyle sorular ve bunun üzerine konuşmalar inanın öyle boş ki.

her şey kısmet.

benim tavsiyem gönlünüze göre birini bulup evlenip 5 yıl cocuk yapmadan gezin tozun şeklinde.

insanın sevdiğiyle gezmesi tozlaması gibi var mı

Çocuk aklı işte ya...

Aman yaşım geçmesin de karşıma ilk çıkanla evleneyim desen yanlış kişiyle de evlenebilirsin..20 sindeyken olursun görüntü olarak 40 yaşında..Birden çökersin..Kimse inanmaz 20 lerde olduğuna....Önemli olan ,yaştan ziyade hayırlı,kıymet bilen insanlarla evlenmek belki de...

Son düzenleyen: Moderatör:
ideal evlenme yaşı 24-25 bana göre eşimle 21 yaşında tanıştım
23.5 yaşında da evlendik aralıkta 25ime giricem inşallah
eşimde 30 yaşında en uygun zamanda evlendiğimi düşünüyorum
birkaç yıl önce evlensem herşey farklı olabilirdi
olgunluk olarakta tam zamanında evlendim

eşim 30 olduğu için cocuk konusunda endişe yasıyorum yaşlı babalardan olmasın diye

Tabiki öyle, dediğiniz gibi çocuk aklı işte..
Benim şuan 6 yıllık bir ilişkim var ama hala bekarım, 2 seneden aşağıda evlenmeyi düşünmüyorum..

Elınde altın bılezıgı olmadan ,erken yaşta yapılan evliliklere çok karşıyım .
Kadının önce ekonomik özgürlüğü olmalı ,sonrasında şartlar el veriyorsa evlenebilir .

Benim şuan 6 yıllık bir ilişkim var ama hala bekarım, 2 seneden aşağıda evlenmeyi düşünmüyorum..

Hayırlısı olsun sizin için....

İnsan şu yaşta evlenicem diye hayal eder ama daha erken veya daha geç te evlenebilir..İnsan bilemiyor ki kaderini......

Hayatın insana ne getireceğini bilemiyoruz.
Ben 27 yaşında evlendim.
25 yaşta uygun evlenmek için bana göre ama önemli olan sizin hazır olmanız,
doğru kişiyi bulduğunuza inanmanız .

Hayırlısı olsun sizin için....

İnsan şu yaşta evlenicem diye hayal eder ama daha erken veya daha geç te evlenebilir..İnsan bilemiyor ki kaderini......

Teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi en iyisi her şeyin hayırlısını dileyelim rabbimden.

Benim seneden uzun bir ilişkim vardı sonuç ise tam bir hayal kırıklığı .

Hayat kapalı bir kutu gibidir. Ne olacağını ,içinden nelerin çıkacağını bilemiyorsun .

Tanrım hayırlısını nasip etsin herkes için.

Göreceli bir kavram..

Kimisi 25 yaşındadır ama olgundur, sorumluluk alabilir

Kimisi 35 inde bile o kadar olgun olamayabilir

Karakter ve öncelikler devreye giriyor bence, bir de nasip tabi..

Her şey olabilir tabiki, nice evlenip boşanan insanlar var.
Ben sadece henüz kendimi evlilik için yeterli görmediğimi söylemek istemiştim.
Amin..

Tabi ki geçireceğimiz zamanları allah bilir yarınımızın garantisi yok ama yine de olabildiğince çok zaman geçirmek isterim çocuklarımla :)

Tabi şu an 23 yaşındayım daha atanıcam sevgilim askere gidecek ev alınacak düzülecek felan derken kaç sene geçecek bakalım :))

İnşallah gönlümüze göre olur herşey.

25 erken hayatını yaşa mı
daha gençsin para kazan doya doya harca öyle evlen mi????
ama ,ama bunlar benim annemin laflarıııı :)))))
sen yine bu yaşında duymuşsun,ben doğduğumdan beri aynı cümleleri duyuyorum,genç evlenenleri görünce acıyo benim annem.Bildiğin kız musmutlu oynuyo ediyo düğününde,bizimki o kıza acıyo bu yaşta evlenio diye
tabii bu bakış açısıyla büyütülünce bende aynı düşünüyodum
ama şimdi fikrim değişti
fakirin komünistliği parayı,bekarın feministliği kocayı buluncaya kadarmış sözündeki gibi
zaten sevgilimle gezmekten tozmaktan zevk alıyorum,yanıma başka gezi arkadaşı aramıyorum..Evlilik bunların neyini değiştirecek ki??? Yine aynı şeyleri yapıcam ama gizli saklı değil alenen :))
önemli olan hayatı birlikte yaşayacağın adamı bulmak
tabiiki meslek sahibi olmak bundan bi gıdımcık önce geliyor,çünkü dünyanın binbir türlü hali var..ağaca dayanma çürür insana dayanma ölür demişler..bir kadın herşeyden önce kendi ayakları üstünde durmalı bence

bende kız kardeşime bunları söylüyorum acele etme oku meslek sahibi ol gez toz bekarlığın tadını çıkar evliliği sonra düşün diyorum
belki ben hayal kırıklığına uğradım diye böyle düşünüyorum ama ne desek boş zaten
bunlar kader kısmet işi hiç ummadığın anda kendini nikah masasında bulabilirsin
en güzeli Allahtan hakkında hayırlısını dile ve akışına bırak

Benim lise' den bir arkadaşım asla evlilik düşünmüyordu, babası da çok düşkün bir hayli de özgür, rahat bir kızdı. Babam beni vermez, ne evliliği ya? 30' dan önce evlenemez diyormuş, hep öyle anlatırdı. Baktım 3 ay içinde sözlendi, 6 ay içinde de evlendi. Hepimiz küçük çaplı bir şok yaşamıştık o zaman..

böyle örnekler çok canım evlilik cidden kısmet işi
zamanı gelince önüne kimse geçemiyor
erken olsun geç olsun şu zamanda olsun demek sadece lafta kalıyor aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…