• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında üniversiteye gitmek

yyenibiriileri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2019
662
-37
98
25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)

Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?

25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)

Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?
25 yaş ne ki,gayet gençsiniz. Üniversiteye gitmek istiyorsanız kesinlikle örgün eğitime gidin ama sorun örgün eğitime gitmek değil ne istediğinizi bilmemeniz, ataması kolay veya zor diye bir bölüm seçilmez,sevdiğiniz bir alan mutlaka olmalı.

yaşınızda bir şey yok. örgünü de düşünebilirsiniz.Ben 40 yaşındayım gelecek yıl ikinci üniyi okuma kararı aldım. daha çok gençsiniz. devlet ünisinde okuyacaksınız sanırım. neden para tuzağı olsun.
Ama sizin bir işiniz bi geliriniz vardır. Olmasa bile belki evlisiniz kocanız destek olucak. Benim böyle bir durumum yok para kazanmam da gerekiyor. Yaşıtlarım kazanırken ben okulda olunca kötü hissediyorum 😔

Ama sizin bir işiniz bi geliriniz vardır. Olmasa bile belki evlisiniz kocanız destek olucak. Benim böyle bir durumum yok para kazanmam da gerekiyor. Yaşıtlarım kazanırken ben okulda olunca kötü hissediyorum 😔
kıyamam.evet bir gelirim var haklısınız ama yaşınız da o kadar küçük ki yani örgün şansını kaçırmanızı istemedim. birçok öğrenci part çalışabiliyor, öyle bir şey düşünemez misiniz? aile evinde mi yaşıyorsunuz, tüm geçimi kendiniz sağlamıyorsanız part olayını düşünebilirsiniz. ama böyle bir şans yoksa para tuzağı diye de düşünmeyin uzaktan bile olsa muhakkak okuyun. hangi bölümleri düşünüyorsunuz?

25 yaş ne ki,gayet gençsiniz. Üniversiteye gitmek istiyorsanız kesinlikle örgün eğitime gidin ama sorun örgün eğitime gitmek değil ne istediğinizi bilmemeniz, ataması kolay veya zor diye bir bölüm seçilmez,sevdiğiniz bir alan mutlaka olmalı.
Örgün eğitim için maddi durumumum iyi olması gerekiyor, bi gelir lazım yani. Ben para kazanmak istiyorum yaşıtlarım çok iyi kazanıyor. Ben de kazanmak istiyorum.

kıyamam.evet bir gelirim var haklısınız ama yaşınız da o kadar küçük ki yani örgün şansını kaçırmanızı istemedim. birçok öğrenci part çalışabiliyor, öyle bir şey düşünemez misiniz? aile evinde mi yaşıyorsunuz, tüm geçimi kendiniz sağlamıyorsanız part olayını düşünebilirsiniz. ama böyle bir şans yoksa para tuzağı diye de düşünmeyin uzaktan bile olsa muhakkak okuyun. hangi bölümleri düşünüyorsunuz?
4 yıllık olarak Anadolu Üniversitesi iktisat düşünüyorum. 2yıllık henüz net karar veremedim.

25 yasta ne var ne guzel gidin okuyun acik ogretimin pek bi anlami yokki herkes acik ogretim mezunu. Guzel guzel okuyun uni hayatini yasayin dusunceniz cok mantiksiz

25 yasta ne var ne guzel gidin okuyun acik ogretimin pek bi anlami yokki herkes acik ogretim mezunu. Guzel guzel okuyun uni hayatini yasayin dusunceniz cok mantiksiz
Ben zaten üniversiteye gittim ama yarıda bıraktım. Devam ettiremedim yani. Okula pek odaklanamıyorum. Hangi düşüncem mantıksız? Para kazanmam gerekiyor düşüncesi mi?

Auzef çocuk gelişim okuyorum yaş 28. Örgün daha iyi bir bölüm okuma şansım olsaydı tercihim o yönde olurdu.
Daha önce örgün okudum sınıfta 30 yaş dahi vardı.

25 yaşındayım, örgün eğitimle ikinci üniversitemi okuyorum ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ev bütçesine herhangi bir katkı sağlamam gerekmediği için elbette bu süreç daha kolay geçiyor benim açımdan ama sizin çalışmamız gerekiyorsa ve durumunuzu part-time çalışarak idame ettirebilecekseniz aöf fikrini eleyin derim. Sonuçta her halükarda yaşıtlarınız ile eşdeğer para kazanmak istiyorsanız öncelikle okulu bitirmiş olmanız gerekiyor ve bunun için öncelik örgün öğretim.

Ayrıca, bizim bölümde +40 yaş birçok öğrenci var ve hem iş hem de okulu aynı anda idare ediyorlar.

25 yaşındayım, örgün eğitimle ikinci üniversitemi okuyorum ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ev bütçesine herhangi bir katkı sağlamam gerekmediği için elbette bu süreç daha kolay geçiyor benim açımdan ama sizin çalışmamız gerekiyorsa ve durumunuzu part-time çalışarak idame ettirebilecekseniz aöf fikrini eleyin derim. Sonuçta her halükarda yaşıtlarınız ile eşdeğer para kazanmak istiyorsanız öncelikle okulu bitirmiş olmanız gerekiyor ve bunun için öncelik örgün öğretim.

Ayrıca, bizim bölümde +40 yaş birçok öğrenci var ve hem iş hem de okulu aynı anda idare ediyorlar.
+40 yaş olanlar ne iş yapıyorda hem okul hem iş idare edebiliyorlar? Yani imkansız gibi bir şey

Evet doğru aldığım maaş çok düşük ama bazı bölümler hariç üniversite mezunlarının çoğu da düşük maaş alıyor.

Bilmiyorum ticarete atılmayı düşündüm açıktan da okulumu okur bitiririm en azından paramı da kazanmış olurum diye düşündüm ama ticaret olarak da ne iş yapıcam diye düşünüyorum karar veremiyorum.

Bir işe girsem saçma sapan ücretler. Mezun olsam ne olcak belli değil. Çok zor karar vermek.

Yerel yönetimler gibi asla tavsiye etmediğim bir bölümü😂
Peki sürekli arayıp “Sen hala okuyor musun? Daha bir işe başlayamadın mı? O kadar okudun bu kadar maaş mı alıyorsun? Kardeşin senden daha çok kazanıyor” diyen akrabalarla nasıl başa çıkabiliyorsunuz. Yemin ederim kafama sıkasım geliyor.

Siz eğitime değil fazla para kazanma derdindesiniz. Anladığım kadarıyla akademik eğitim size ağır gelmiş ki odaklanamadığınız için yarıda bırakmışsınız. 4 yıllık AÖF'ü okurken de zorlanabilirsiniz. Amaç ticarete atılmaksa önce neye yatkın olduğunuza karar verin. Vizyonunuz yok. Sonra o işi yapmak için neye ihtiyacınız var, ona odaklanın. İş yeri açma belgesi mi, hijyen belgesi mi, dikiş ile ilişkili belge mi, bilgisayar işletmenliği mi?..

Peki sürekli arayıp “Sen hala okuyor musun? Daha bir işe başlayamadın mı? O kadar okudun bu kadar maaş mı alıyorsun? Kardeşin senden daha çok kazanıyor” diyen akrabalarla nasıl başa çıkabiliyorsunuz. Yemin ederim kafama sıkasım geliyor.
Aile evinde ben de bu sorulara maruz kaldım. Kendi annem hala okuyacak mısın falan diyordu. Çalıştığımda maaşımı kimseye söylemezdim öyle söylemeye gerek yok zorunda değilsin. Şuan evliyim çalışmıyorum. Eşimin dedesi benim için evde oturtturma bunu çalıştır dedi yani bu söylemler asla bitmez. Aile evinde de işsizken hala bulamadın mı diyorlardı evlendim yine aynı şey.

Sana ne, sizin için mi okuyorum veya yaşıyorum diyeceksiniz. En fazla terbiyesiz olursunuz.

Bir ara yaptım. Baban bu yaşta çalılıyor dediklerinde cevabımı da verdim. Yeniden öğrenci olunca da sülaleye haberi saldım. Bir kere o laflarına kanıp saçma sapan yerde çalıştım. Asıl hedefime ket vurdum. Yine de tecrübe edindim ama niye milletin sözüne kandığıma da pişmanım.

Asgari ücret de olsa size uygun işe girin. İş tecrübesi edinin. Belli bir yaştan sonra tecrübe yoksa almıyorlar.

Ben bir

Back
X