• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşından sonra üniversite okumak

Ok

u oku kardeş evlenme otuz a kadar evlenme gerek YÖK . Oku nolcak ne güzel sorumluluk ta yok mis gibi . İş bulursun çalışırsın yarı zamanlı para kazanırsın . Benım tanıdığım mat okudu sonra döndü müh okudu en son hukuk okuyacaktı yaşı da otuz oldu oluyor ya oluyor

Kardes ben evlendim ayrıldım çok şükür :))
Ya bide bu evlilikten sonra daha çok kendimi eğitime verdim şimdi ise hayalimdeki bölümü okumak istiyorum
Gelir mi tabi inş gelir 1 kere geldi yine gelir mi bilmiyorum.
Tek sıkıntı iş para ... :(

Kardes ben evlendim ayrıldım çok şükür :))
Ya bide bu evlilikten sonra daha çok kendimi eğitime verdim şimdi ise hayalimdeki bölümü okumak istiyorum
Gelir mi tabi inş gelir 1 kere geldi yine gelir mi bilmiyorum.
Tek sıkıntı iş para ... :KK43:
Ne gelir mi anlamadım ? Kısmet ya mutsuz olacana ayrılmışsın olsun yarın ne olacagımız belli degıl . Allah herkese huzur versin inşAllah Aminnnnn. Bende evliyim bebegım var ama eskiden kalma ezilmişlik var bende de okuduğum bölümle alakalı başarılı idim sonra cok iyi olmayan bölüm seçtim Naz'ı nedenlerden dolayı hep laf dediler bana . Master yapıyorum kendımı iyi hıssetmek için ama inşAllah fırsatını bulunca psikolojı hukuk eokumayı cok isterim . Kendı iç huzurum güvenım için . İş bulunur ya bence zamanla olur . Okumak insana iyi gelıyo gelişmek vs.

cocuk yoksa sıkıntı olmaz 3 tane bile okursun..cocuk olunca hele benım gibi bi de 2 tane...zor..

bende özel harekat ıstıyordum hersey uymustuu anasının gozu bebelerı bırakıp 6 ay egıtıme gıdemedım..neyse ruhum ozel harekat zaten .yapcak bişey yok..

Okumanın yaşı yoktur benım annem 55 yasında 2. unv bitirdi

Oku ama çalışarak oku belli yaştan sonda aileden para almak zor . İçinde kalmasın ama oku benim ıcınde kaldı inşAllah okucam bende bir gün :) Aminnnnn
Evet en büyük sorun da o aslında şuan kendi kazancın olsaydı aileme yük Olmasaydım daha çok kendime güvenirdim kendi istediğimi yapardım. Ama maalesef 25 yaşındayım ve hala anne baba parasına muhtacım :(
İnşallah sizde istediğiniz bölümü okursınuz

Evet en büyük sorun da o aslında şuan kendi kazancın olsaydı aileme yük Olmasaydım daha çok kendime güvenirdim kendi istediğimi yapardım. Ama maalesef 25 yaşındayım ve hala anne baba parasına muhtacım :KK43:
İnşallah sizde istediğiniz bölümü okursınuz
Aminnnnn inşAllah

Ben de dün sınava girdim.Beklentimin çok altında bir sınavdı zaman sıkıntısından baya hayal kırıklığı yaşadım çünkü yeterince olmasa da çalışmıştım denemelerim iyiydi büyük sürpriz yaptı! Ama bugün en kötü lys senaryomla bile istediğim bölümün sıralamasına çekilebileceğini görünce rahatladım..Ben de seninle aynı bölümleri öncelikli istiyorum..Yaşım da 31 :KK51: Çoluklu çocuklu insanım geç diye birşey yok ..Bu anlayış nerden oturmuş insanlara anlamıyorum bir türlü ,öğrenmenin ,gelişmenin veya hayata sil baştan başlamanın yaşı mı olurmuş..

Ben de dün sınava girdim.Beklentimin çok altında bir sınavdı zaman sıkıntısından baya hayal kırıklığı yaşadım çünkü yeterince olmasa da çalışmıştım denemelerim iyiydi büyük sürpriz yaptı! Ama bugün en kötü lys senaryomla bile istediğim bölümün sıralamasına çekilebileceğini görünce rahatladım..Ben de seninle aynı bölümleri öncelikli istiyorum..Yaşım da 31 :KK51: Çoluklu çocuklu insanım geç diye birşey yok ..Bu anlayış nerden oturmuş insanlara anlamıyorum bir türlü ,öğrenmenin ,gelişmenin veya hayata sil baştan başlamanın yaşı mı olurmuş..
Ay ne kadar güzel ne bölümü istiyorsunuz peki :) bende çok severim okumayı illa iş için degıl . Çocukla nasıl yapıyorsunuz peki benım bir kızım var bebek bazen zor gelıyor

Gercekci olmak gerekirse KPSS zor geliyorsa LYS sizi daha da zorlar.

Onu acik 2 yilliklara gidecegim derseniz belki olabilir.

Ama PDR ve psikoloji icin kpss ye calistiginizdan kat kat fazla calismalisiniz.

Allah'tan umut kesilmez senin yaşında lise okuyan akrabam vardı inanabiliyor musun?

Herkese iyi akşamlar

25 yaşındayım ve daha önce 3 kere üniversite sınavanına girdim ve 3.girişimde de istediğim yeri kazanamayınca öylesine bi bölüm okudum.

Şimdi KPSS illeti ile uğraşıyorum ve oldukça zor bi sınav. Zaten hiç ilgi alakam olmayan bi bölümü zar zor bitirdim ve şimdi bu bölümle alakalı sınava çalışmak azap gibi geliyor. Okuduğum çalıştığım herşey bana okdar uzak ki bazen diyorum bu sınavı kazansam işe girsem bile bütün hayatımı böyle nasıl geçireceğim.

Şimdi diyorum ki KPSS çalışmak yerine tekrardan üniversite sınavına çalışıp istediğim bölüme girsem . sonrada diyorum zamanında bu bölüm için 3 kere sınava girdim olmadı şimdi tekrar deneyip olmazsa 1 yıl çöpe giderse ne olacak.

Siz olsaydınız ne yapardınız ? 25 yaş çok geç bir yaş mı? Benim yaşımdakilerin çoğunun belli bir hayat düzeni var. ben hayatın çok mu gerisinde kalmış olurum ?

27 yasindayim evliyim cocugum var ve universite 1.sinif ogrencisiyim
muhendislik fakultesi ..
Istedikten sonra hersey yapilabilir yeterki karar ver ve iste canim

Herkese iyi akşamlar

25 yaşındayım ve daha önce 3 kere üniversite sınavanına girdim ve 3.girişimde de istediğim yeri kazanamayınca öylesine bi bölüm okudum.

Şimdi KPSS illeti ile uğraşıyorum ve oldukça zor bi sınav. Zaten hiç ilgi alakam olmayan bi bölümü zar zor bitirdim ve şimdi bu bölümle alakalı sınava çalışmak azap gibi geliyor. Okuduğum çalıştığım herşey bana okdar uzak ki bazen diyorum bu sınavı kazansam işe girsem bile bütün hayatımı böyle nasıl geçireceğim.

Şimdi diyorum ki KPSS çalışmak yerine tekrardan üniversite sınavına çalışıp istediğim bölüme girsem . sonrada diyorum zamanında bu bölüm için 3 kere sınava girdim olmadı şimdi tekrar deneyip olmazsa 1 yıl çöpe giderse ne olacak.

Siz olsaydınız ne yapardınız ? 25 yaş çok geç bir yaş mı? Benim yaşımdakilerin çoğunun belli bir hayat düzeni var. ben hayatın çok mu gerisinde kalmış olurum ?

sorunun cevabını veriyorum hayır 25 asla geç bir yaş değil. şimdi gerçekçi oluyorum, devlet üniversitelerinde en yüksek bölümler genelde tıp, hukuk, eczacılık, psikoloji şeklinde gider. kıyaslama yapmıyorum ama işletme, iktisat tipi bölümlerin puanları daha düşüktür. üç kere sınava girmişsin olmamış. kpssye hiç girmedim ama matematiğine kolay diyorlar. üniversite sınavında işin mat 2 si geometrisi analitik geometrisi vs var oğlu var. yani sözün özü sevgili konu sahibi kursa gidersin, takviye alırsın, geceni gündüzüne katarsın hedefin tutturursun ama bu gidişatla psikoloji veya pdr zor gibi gördüm.

Kpss bence universite sinavinin ilk kismi olan ygs nin daha da kolaylastirilmis versiyonu. Kpss zorsa lys ygs ile nasil basa cikacaksaniz? Bunu basaracaginiza eminseniz asla gec degil 25 yas.

Kpss bence universite sinavinin ilk kismi olan ygs nin daha da kolaylastirilmis versiyonu. Kpss zorsa lys ygs ile nasil basa cikacaksaniz? Bunu basaracaginiza eminseniz asla gec degil 25 yas.
Evet bahsettiğiniz şey düz memurluk olan KPSS b sınavı. Ben KPSS a sınavına hazırlanıyorum. Yanı türkçe matematik vs dışında iktisat hukuk muhasebe vs. Ve bu dersler bana göre kesinlikle mat2 geometriden daha zor olan dersler. Ya da bilmiyorum hukuk iktisat vs. Benim ilgimi çekmiyor belki o yüzden bana daha zor geliyor.
Tek endişem zaten yaşıtlarıma göre hayatın gerisinden geliyorum şimdi başka bi üniversite okuyup yine aileye yük olmak başaramamak

Back
X