26 ayda yaşlandım.

Tovbe estafurullah Allah sabırlar versın evladına saglık sıhhat versın napıcaksın o sagolsun da bı sure daha katlanacaksın cok zor okurkn bıle sabrum dayanmadı ama :D sana bol sabırlar buyuyunce gececek

Yok dışarıdan pek müdahale olmadı. Buna meyilli bir eşim ve ailesi var lakin müsaade etmedim. Doğduktan bir saat sonra üzerini giydirmeye çalışan hemşire "bunun eki ayağı durmuyor yahu" demişti. Yani hep böyleydi. Hep hareketliydi. Hayır kelimesini ne fazla ne eksik kullandım. Ancak ise yaramadı. Anlık çözüm olsa da mutlaka aynı eylemi tekrarladı.
kantaron, melisa, papatya, anason çaylarını denediniz mi?
eğer 2 yaş için yasak değilse deneyin derim.
sakinleştirici çaylar.

Ablam cocuk bakiyordu evde.O da heryeri dagitirdi.Cok aktifti ilk yaslarda.(Sonra azaliyor)Etrafi merak ediyor iste aklinca.Cozumu etrafi çocuğa uygun hale getirmekte bulduk. Heryeri bagladik.Arada kizdik.Cogu zaman da gormezden geldik.Cunku ilgilendikce kuduruyordu.Biz kalabalik oldugumuz icin basetmesi kolay oluyordu.Siz teksiniz ya kolay avliyor:)Bence bir ay krese verin bir deneyin.Belki yabanci yerde pek yapmaz.Iyi giderse ise giriverin
Depresyona sokar size de yazik.Bir de dualar oluyormus onu deneyin.Ve biraz daha mi sert olsaniz.

Sana ben iki cocukla gunumu anlatsam kafayi yersin emin ol. Bak bizim bir gunumuz sabahin erken saatinde kucuk kalkip firliyo arkasindan buyuk kalkiyor. Tabi bu kalkislar bagris cagris aglamalar esliginde bir degil iki ses dusun. Kahvaltiyi isteklerini tamamlamaktan anca hazirliyorum. Buyuk yer azda olsa kucuk kahvalti nadirdir yaptigi. Sonrasi iskence baslar etrafi dagitmak kirmak dokmek yerlerinde hicmi bir saniye durmazlar yok durmuyorlar. Dusun hastalandim annem bile delirdi. Buyuk aglama krizleri dogdugundan beri ayni degismedi ota boka agliyor yapmayinca hircilasip elinde ne varsa atip benim ustume yuruyup beni dovuyor ama nasil hirsla vuruyor bu vurma canini sikan kim varsa ona uyguluyor saclarini yoluyor. Hala kakasini donuna yapiyor. Kucukte onun yaptiklarini yapiyor. Sinirlenince annem degilsin bile diyor. Pisikologlar krese ver sende rahat edersin diyor ama benim gonlumde sanki cocugu basiman atiyormusum gibi geldigi icin vermedim. Tabi yemek yemek iskence elimde kasik yediriyorum. Buyuk yemek bulasigi etmiyor ama kucuk eline aldigi muz dusun tv nin ustune tv sehbasina koltuklara halilara surmustu ve surekli bunu yapiyor elimde. Elimde bez supurge dolanmaktan hasta oldum. Ev aksama kadar bok goturuyor resmen dusun. Tabi varliklarina sukurler olsun sagliklilar oyle dusun yani sen yanliz degilsin cok anne ayni cagimizin yeni sorunu yaramaz cocuklar.

Merhaba hatunlar.
Oğlumla ilgili açtığım ikinci konu sanırım. Elbette benim hayatımda da kaynana, elti, görümce üçlüsü mevcut. Eşimi de bogazlamak istiyorum ancak şu anki en büyük sorunum oğlumun davranışları. Önceki konumda önerilen her şeyi denedim lakin daha da kötüleşti gidişat.

Sizlere oğlumla geçen bir günü anlatayım, bir de böyle deneyeyim belki farklı öneriler gelir.

Sabah uyanıyoruz. Gözünü açtığı anda fırlayıp yataktan inmeye çalışıyor. Kesinlikle gerinme, uyku açma gibi zaman kaybettirecek eylemlerde bulunmuyor. Bu sırada onu öpüyor seviyorum. Onu severek evi dagitmasini engelledigim için kızıp ya tirmaliyor ya da vuruyor. Sabahın ilk saatlerinde olduğumuz için henüz sabirliyim...

Kahvaltı hazırlamaya gidiyoruz. Ben tabak alana dek tüm dolaplar boşalıyor, ortada bir eşya varsa fırlatıyor. Fırıni çalıştırıyor, kapatınca aynı eylemi defalarca tekrarlıyor. Kendi haline bırakıyorum, çaktırmadan kapatıyorum. Çöpler etrafa saçılıyor vs. Kavga gürültü o kahvaltı hazırlanıyor lakin benim damarlarim çekiliyor sinirden.

Kahvaltı yaparken olur da iyi gunundeyse ki bu çok nadir oluyor. Kahvaltıyı yaptırıyorum. Tabi ki onunde oyalanacagi bir şeyler mutlaka olmalı. Bir şey yapmadan sabit durdugu tek bir saniye bile yok. Beş dakika sonra hareket etme ihtiyacı başlıyor ve etrafa tukuruyor agzindakileri. Yapma etme demek faydasız. İnadına tukuruyor.

TV genellikle izlenmiyor evimde. Buna vakit yok zaten. Lakin olur da birkaç saniye bakacak olsam anında fişini çekiyor. Evi supurmem imkânsız. Ya fişi çekiyor ya kapatma tuşuna basiyor. Bulaşık yikayamiyorum, yemek yapamıyorum. Müsaade etmiyor.

Isırma, vurma, tirmalama günlük rutinimiz. Tuvalete gidersem benimle birlikte gelip dolaptaki deterjanları boşaltıyor. Engel olursam tuvalet kağıdını parçalara ayırıp banyonun her tarafına atiyor. Bu yuzden genelde tuvalete gitmiyorum. İcimde tutuyorum çok zevkli.

Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme sırasında savaş yaşanıyor. Asla müsaade etmiyor. Yerinde durmuyor vs.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çocuğunu kötüleyen anne olmaktan rahatsız olduğum için bu kadarı yeterli.

Sevgili kizkardeslerim ben tükendim. Bir uzmana goturdum. Yaşının çok küçük olduğunu bir şey yapılamayacağını söyledi. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yemek yiyebilmek bile lukse dönüştü. Isı gücü bırakıp parka götürüyorum caddenin ortasına oturup kalkmıyor. Arabalar geçiyor kucağıma alıp kaldırıyorum bu sefer de gelsin sol kroşe. Tırmık, isirma. Dışarıya çıkarmak adeta işkence.

Yahu bir çocuk hiç mi yorulmaz. Hiç mi durmaz. Sorun çıkarmadığı bir eylem dahi olmaz mı? O kadar tükendim ki artık bağırmaya başladım. Kendimi tutamıyorum. Lütfen, tecrübeli anneler varsa bir yol yöntem söylesin. Ben artık çaresizim bu hususta.

O kadar yazmışsınız ama şu tek cümleyle özetliyorum yazdıklarınızı.
Yani her 2 yaşındaki çocuk gibi...

Bana çok normal geldi vallahi ne yalan söyliyim. Biraz akışına bırakın. Sizde girin onun hayatının içine ne olur ki? Bir şeyi yapmasın istiyorsanız onu cezbedecek başka bir şey teklif etmek zorundasınız. Başka bir yolu yok.

Tuvalet kağıdını değilde boyadığınız kağıtları yırtın. Doldurun bi kabın içine saçsın başınızdan aşağı. En son oyun bitince de onları toplaöa bahanesiyle verin eline süpürgeyi, biraz o biraz siz süpürün bütün evi.

Dolapları tabi ki boşaltacak. Bi süre bu devam ediyor yapıcak bir ley yok. Boşaltmışken verin bezi siliversin bide. Siz en son toplarsınız. Onun orayı dağıtıp silip tekrar yerine koyup tekrar çıkarması yemekte yaptırır bulaşıkta yıkatır size.

Yemeğini de artık bi zahmet kendi yesin. 2 yaşında bi çocuk çok rahat yemeğini yiyebilir. Kaldırın önündekileri dikkati dağılmasın. Biraz size yedirsin biraz kendi yesin. Oyuncaklarla değil sizinle oynasın yemek sırasında.

Zaten yoruluyorsunuz. Yorulmanızın bi anlamı olsun. “Dur evladım, stma çocuğum, yerine koy yavrum”kar boş laf, boş beklenti, inkansız. Ve çocuğunuz normal.

kantaron, melisa, papatya, anason çaylarını denediniz mi?
eğer 2 yaş için yasak değilse deneyin derim.
sakinleştirici çaylar.

Yok denemedim. İki yaş için uygun mudur onu da bilmiyorum. Niyeyse bitkisel de olsa sakinleşmesi için bir şeyler vermek doğru gelmiyor. Zarar görsün istemiyorum. Hos böyle de ben zarar görüyorum.

Son iki aydır yoluna giren tek şey gece uykusu. İki aydır uyanmadan uyuyor. Lakin uykuya geçişte zorlanıyor. Bir buçuk saat kadar savaşıyoruz.
En azından gece uyuyormuş. Akranlarına karşı davranışları nasıl?
Birlikte oyun grubu deneyebilirsiniz. O kadar oyuncağın içinde dikkati dağılır umarım.

Sizin önceki konularınızı az çok biliyorum doğum sonrası yaşadığınız sıkıntıları biliyorum okurken ben mi yazdım dediğim anlar çoktur. Hiç diyaloğumuz olmadı ama sizinle .Benim kızımda 25 aylık. Ben de obsesif kompulsifim. Gebelik öncesine dayanır bunalımlı zamanlarım. Çok benzer yanlarımız var. Umarım hatırlatarak üzmemişimdir.

Ben kızım 11 aylıkken çalışmaya döndüm. Ve kendimi biraz daha iyi hissetmeye başladım. Kendinize iyi gelecek şeyler yapmaya çalışın.
İş hayatına dönme şansınız varsa size çok iyi gelecek.

Henüz 26 aylık ödül ve cezadan pek anlamıyor. Elbette sürekli taviz vermiyorum. Ses tonum da yükseliyor , bir müddet konuşmama ve umursamama yöntemini de deniyorum. Hayır da diyorum. Okuduğun her yöntemi bazılarını eleyerek deniyorum elbette. İstikrar sağlayamıyor olabilirim zira sinirlerim fazlaca yipraniyor. Lakin sandığınız gibi simariklik değil bizim yaşadığımız.

Hayir kesinlikle yasadigin sey sadece simariklik diye basitlestirmek istemiyorum. Yasayan cekiyor, yani benim burdan konusmam elbette kolay, yasayan sensin ve eminim cok zorluklar cekiyorsundur.

Sadece söylemek istedigim sey, oglun agir bir vaka degil. Kendi dedigin gibi biraz istikrar ve daha cok pedagog destek ve takibi gerekebilir. Bazen dogru sandigimiz seyler, yalnis olabilir. Yani pedagog hem disardan, hem yakindan takip edebildigini göre daha farkli seyleri gözlemleyebilir.

Bu arada ödül ceza dedigimde, daha cok yapmasini istemedigin seyde ilk basta bunu dile getirip, sonra sesini yükselttiginde halen dinlemiyorsa, o elindekini almaktir. Yada atiyorum bir avm'deyseniz terk etmek. Ödül olarak ise iyi davrandiginda ekstra abartmak, ona sarilip öpmek felan.

Yani önemli olan cocugun sizin evde belli cizgilerin oldugunu ögrenmesi. Ve bunun icin iste pedagog destegi diyorum ben.

Ablam cocuk bakiyordu evde.O da heryeri dagitirdi.Cok aktifti ilk yaslarda.(Sonra azaliyor)Etrafi merak ediyor iste aklinca.Cozumu etrafi çocuğa uygun hale getirmekte bulduk. Heryeri bagladik.Arada kizdik.Cogu zaman da gormezden geldik.Cunku ilgilendikce kuduruyordu.Biz kalabalik oldugumuz icin basetmesi kolay oluyordu.Siz teksiniz ya kolay avliyor:)Bence bir ay krese verin bir deneyin.Belki yabanci yerde pek yapmaz.Iyi giderse ise giriverin
Depresyona sokar size de yazik.Bir de dualar oluyormus onu deneyin.Ve biraz daha mi sert olsaniz.

Depresyonun dibindeyim zaten. İlaç vermişti doktor, oldukça ağır ilaçlar oldugu için evladıma yetememe korkusuyla kullanmayı bıraktım. Zira uyku yapıyordu, enerjik olamiyordum. Şimdi de sinir hastası kıvamında dolanıyorum ortalıkta :)

TV de bir program vardı hani sandalye paspas cezası veriyorlardi bence konusmasa bile seni anliyordur bı dene istersen Allah sabır versin stresli bı hamilelik mi geçirdin acaba

Sana ben iki cocukla gunumu anlatsam kafayi yersin emin ol. Bak bizim bir gunumuz sabahin erken saatinde kucuk kalkip firliyo arkasindan buyuk kalkiyor. Tabi bu kalkislar bagris cagris aglamalar esliginde bir degil iki ses dusun. Kahvaltiyi isteklerini tamamlamaktan anca hazirliyorum. Buyuk yer azda olsa kucuk kahvalti nadirdir yaptigi. Sonrasi iskence baslar etrafi dagitmak kirmak dokmek yerlerinde hicmi bir saniye durmazlar yok durmuyorlar. Dusun hastalandim annem bile delirdi. Buyuk aglama krizleri dogdugundan beri ayni degismedi ota boka agliyor yapmayinca hircilasip elinde ne varsa atip benim ustume yuruyup beni dovuyor ama nasil hirsla vuruyor bu vurma canini sikan kim varsa ona uyguluyor saclarini yoluyor. Hala kakasini donuna yapiyor. Kucukte onun yaptiklarini yapiyor. Sinirlenince annem degilsin bile diyor. Pisikologlar krese ver sende rahat edersin diyor ama benim gonlumde sanki cocugu basiman atiyormusum gibi geldigi icin vermedim. Tabi yemek yemek iskence elimde kasik yediriyorum. Buyuk yemek bulasigi etmiyor ama kucuk eline aldigi muz dusun tv nin ustune tv sehbasina koltuklara halilara surmustu ve surekli bunu yapiyor elimde. Elimde bez supurge dolanmaktan hasta oldum. Ev aksama kadar bok goturuyor resmen dusun. Tabi varliklarina sukurler olsun sagliklilar oyle dusun yani sen yanliz degilsin cok anne ayni cagimizin yeni sorunu yaramaz cocuklar.

Dehşete kapildim okuyunca. Ben de hiç oturmuyorum ama öyle elindeki yemeği oraya buraya sürme huyu yok şükür. Sukredeyim madem halime :)

Yok denemedim. İki yaş için uygun mudur onu da bilmiyorum. Niyeyse bitkisel de olsa sakinleşmesi için bir şeyler vermek doğru gelmiyor. Zarar görsün istemiyorum. Hos böyle de ben zarar görüyorum.
Ben 29 günlük bebeğime veriyorum anason çayı nolucak çok değil bı türk kahvesi fincanı verin bı deneyin

Bana çok normal geldi vallahi ne yalan söyliyim. Biraz akışına bırakın. Sizde girin onun hayatının içine ne olur ki? Bir şeyi yapmasın istiyorsanız onu cezbedecek başka bir şey teklif etmek zorundasınız. Başka bir yolu yok.

Tuvalet kağıdını değilde boyadığınız kağıtları yırtın. Doldurun bi kabın içine saçsın başınızdan aşağı. En son oyun bitince de onları toplaöa bahanesiyle verin eline süpürgeyi, biraz o biraz siz süpürün bütün evi.

Dolapları tabi ki boşaltacak. Bi süre bu devam ediyor yapıcak bir ley yok. Boşaltmışken verin bezi siliversin bide. Siz en son toplarsınız. Onun orayı dağıtıp silip tekrar yerine koyup tekrar çıkarması yemekte yaptırır bulaşıkta yıkatır size.

Yemeğini de artık bi zahmet kendi yesin. 2 yaşında bi çocuk çok rahat yemeğini yiyebilir. Kaldırın önündekileri dikkati dağılmasın. Biraz size yedirsin biraz kendi yesin. Oyuncaklarla değil sizinle oynasın yemek sırasında.

Zaten yoruluyorsunuz. Yorulmanızın bi anlamı olsun. “Dur evladım, stma çocuğum, yerine koy yavrum”kar boş laf, boş beklenti, inkansız. Ve çocuğunuz normal.

İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.

Yemek yaparken dolapları dönmesine müsaade edemiyorum. Bilmiyorum bu da benim ozrum işte. Ayağına tencere düşürecek, başına bir şey gelecek korkusuna ek olarak ortalığa bir şey döker endişesi de mevcut. Biraz rahat olmak da fayda var sanırım. Basarabilirsem.

şimdi aklıma geldi.
bir arkadaşım da aynen senin gibiydi. yani çok yaramazdı oğlu. artık sabır falan kalmamış, kocasıyla dahi arası bozulmuştu. çocuk onu bunaltıyor, o kocasından hırsını çıkarıyor derken boşanmak istediğini söyledi.
çünkü tahammülü bitmiş her şeye.
o dönem kısa bir araştırma yapmıştım ve ailece yatmadan önce bir bardak papatya çayı içmelerini tavsiye ettim. karı koca bir su bardağı, oğlu 1 çay bardağı için dedim. çünkü yan etkisi yok, faydası çok.
boşanmaktansa bunu da dene dedim.
sadece bir ay sonra her şeyin düzene girdiğini, oğlunun sakinleştiğini, kocasıyla arasının düzeldiğini söyledi.

her şeyi denediysen bunu da dene derim. hani karışımlı çaylar, kürler olsa risk alma derdim. ancak az ve düzenli papatya çayı hem oğluna, hem sana hem eşine iyi gelecektir.

ayrıca oğlun çok hareketli olduğu için çok fazla yoruluyordur. bu durum onu gergin huysuz aksi yapıyor olabilir.
çocuk bedenen dinlenemezse hırçın olur çünkü.

Dehşete kapildim okuyunca. Ben de hiç oturmuyorum ama öyle elindeki yemeği oraya buraya sürme huyu yok şükür. Sukredeyim madem halime :)

Yani bazen halimize sukredecegimiz seyleri goruyoruz ben bu halime baska ozel cocuga sahip anneleri gorunce sukrediyorum. Sagliklilar ayaktalar yuruyorlar diye. Rabbim cocuklarimizi korusun. Hic oturamiyorum gun icinde surekli evin icinde bir bagris bir cagris boyle sesssizlik nasil birsey unuttum diyebilirim. Sabir tasi degiliz hayliyle catliyor bazen :-) ozamanda pismanlik iste. Annelik boyle sanirsam

En azından gece uyuyormuş. Akranlarına karşı davranışları nasıl?
Birlikte oyun grubu deneyebilirsiniz. O kadar oyuncağın içinde dikkati dağılır umarım.

Sizin önceki konularınızı az çok biliyorum doğum sonrası yaşadığınız sıkıntıları biliyorum okurken ben mi yazdım dediğim anlar çoktur. Hiç diyaloğumuz olmadı ama sizinle .Benim kızımda 25 aylık. Ben de obsesif kompulsifim. Gebelik öncesine dayanır bunalımlı zamanlarım. Çok benzer yanlarımız var. Umarım hatırlatarak üzmemişimdir.

Ben kızım 11 aylıkken çalışmaya döndüm. Ve kendimi biraz daha iyi hissetmeye başladım. Kendinize iyi gelecek şeyler yapmaya çalışın.
İş hayatına dönme şansınız varsa size çok iyi gelecek.

Akranlarina karşı çok sevecen. Asla el kaldırmaz ve incitmez. Sarılır öper hatta. Ancak birlikte oyun oynama konusunda çok başarılı değil. Hareketli oyun olursa oynar ancak.

Evet çok zor zamanlar geçirdim. Hamilelikte de, lohusalıkta da. Hala da sürüyor bazı zorluklar. Belki de bundan dolayı sabrım azaldı bilmiyorum. Belki normal bir süreç bu lakin ben kaldıramıyorum. Sadece iyi bir anne olmak istiyorum...

Tesekkur ederim ilginiz için. İse dönme konusunu ciddi ciddi düşüneceğim.

İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.

Yemek yaparken dolapları dönmesine müsaade edemiyorum. Bilmiyorum bu da benim ozrum işte. Ayağına tencere düşürecek, başına bir şey gelecek korkusuna ek olarak ortalığa bir şey döker endişesi de mevcut. Biraz rahat olmak da fayda var sanırım. Basarabilirsem.
Sizdede bendeki o duzen takintisi varmis. Benim ev dagnik olunca basim agriyor. Onlar batirip ben topladikca agir birsey atlattim ama sor bosverdim mi yok hala yorgun dussemde ev topluyorum.

Back
X