• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 ayda yaşlandım.

İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.

Yemek yaparken dolapları dönmesine müsaade edemiyorum. Bilmiyorum bu da benim ozrum işte. Ayağına tencere düşürecek, başına bir şey gelecek korkusuna ek olarak ortalığa bir şey döker endişesi de mevcut. Biraz rahat olmak da fayda var sanırım. Basarabilirsem.
rahat olacaksın canım.
çocuk evi başına yıksa umrunda olmayacak.
yoksa canını sıktığınla kalırsın.
bende 3 tane kız var.
yaşları 4.5 - 3 -1.
halılar, koltuklar, dolaplar, tv, camlar her yerde onların izleri var.
temizlesem bile, en fazla yarım saat temiz kalıyor.
saldım gittim ben de.
evi b.k götürüyor ama ne yapayım.
büyüsünler her işi onlara yaptıracağım :)

şimdi aklıma geldi.
bir arkadaşım da aynen senin gibiydi. yani çok yaramazdı oğlu. artık sabır falan kalmamış, kocasıyla dahi arası bozulmuştu. çocuk onu bunaltıyor, o kocasından hırsını çıkarıyor derken boşanmak istediğini söyledi.
çünkü tahammülü bitmiş her şeye.
o dönem kısa bir araştırma yapmıştım ve ailece yatmadan önce bir bardak papatya çayı içmelerini tavsiye ettim. karı koca bir su bardağı, oğlu 1 çay bardağı için dedim. çünkü yan etkisi yok, faydası çok.
boşanmaktansa bunu da dene dedim.
sadece bir ay sonra her şeyin düzene girdiğini, oğlunun sakinleştiğini, kocasıyla arasının düzeldiğini söyledi.

her şeyi denediysen bunu da dene derim. hani karışımlı çaylar, kürler olsa risk alma derdim. ancak az ve düzenli papatya çayı hem oğluna, hem sana hem eşine iyi gelecektir.

ayrıca oğlun çok hareketli olduğu için çok fazla yoruluyordur. bu durum onu gergin huysuz aksi yapıyor olabilir.
çocuk bedenen dinlenemezse hırçın olur çünkü.

Evet ben de boşanma eşiğinden döndüm defalarca. Hala kafamın bir köşesinde bu fikir var. Normal bir evlilik kalmadı çünkü. Oğlumun ekseninde dönüyor her şey. Sohbet etmek bile imkansız...

Denemektedir fayda var. Papatya zarar vermez sanırım. Belki işe yarar yarın ilk fırsatta alacağım. Tesekkur ederim.

Bence koy ver gitsin bırak dağılsın ev.. dolaplara kilit takabilirsin, yakında yuvaya gönderir az da olsa rahatlarsın orada uysallaşır belki.. benim kardeşim de en az bu kadar yaramazdı, şimdi çok beyefendi efendi uslu genç.. geçiyor bu günler, sakin kalmaya çalış..

Dolapları falan dökmesi normal kendine zarar vermediği sürece evi dagitmasina bir şey demeyin bence. Şu an tam merak dönemi. Fakat size vurması siddete meyilli olması pek normal değil gibi. Özel pedagoga gidemiyorsaniz Adem güneş i dinleyin derim. YouTube da bir çok videosu var hatta Twitter'dan gönderilen sorulara cvp da veriyor. Deneyin bence.

Evet ben de boşanma eşiğinden döndüm defalarca. Hala kafamın bir köşesinde bu fikir var. Normal bir evlilik kalmadı çünkü. Oğlumun ekseninde dönüyor her şey. Sohbet etmek bile imkansız...

Denemektedir fayda var. Papatya zarar vermez sanırım. Belki işe yarar yarın ilk fırsatta alacağım. Tesekkur ederim.
benzer şikayetler işte.
çocuktan karı koca hayatına fırsat kalmıyor ki. ev halkının sinirler harap olmuş.
normal düşüncelerden uzaklaşıyor insan haliyle.
inşallah hem sen, hem eşin, hem oğlun çayın faydasını görürsünüz.

İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.

Yemek yaparken dolapları dönmesine müsaade edemiyorum. Bilmiyorum bu da benim ozrum işte. Ayağına tencere düşürecek, başına bir şey gelecek korkusuna ek olarak ortalığa bir şey döker endişesi de mevcut. Biraz rahat olmak da fayda var sanırım. Basarabilirsem.

Ikea da bebek kilitleri satiliyor, onu da mi acar?
Yada daha kaliteli bisey alin, acamasin.
En onemlisi de sallayin dagilsin.
Bnm esim duzen takintili, neymis efendim cocuklarin oyuncaklari odadan cikmayacakmis hahayt guleyim de bosa gitmesin dedim.
Ben saldim acikcasi, pis degil evim ama daginiklik var napayim.
Bnm annem omrumu curutmustu duzen diye diye, cocuklarima aynisini yapmak istemiyorum

Aynisinin 2-3 dikiş fazlasi,18 aylik modeli var bende. Yemek yemez,alt üst degistirtmez,uyumaz zombi gibi bisey :KK70: kac defa yüzüme kafa atti agzimi burnumu dagitti bilmiyorm. Bu hafta 2 defa kolu cikti. Yüzü gozu kolu bacagi hep yara icinde. Cunku 1 sn durmaz yerinde.

Bir de yemek dışında herseyi agzina sokar. Dun parka götürdüm butun çocuklar salincaklarda,kaydiraklarda oynarken benimki yerden çöp toplayip yemeye calisiyordu :/

Onun yüzünden sehir değiştirdim ben. Hayatima darbe yapti resmen,isi gücü bıraktım 1 ay önce anamin dizinin dibine döndüm. Torun torun diyodun al sana torun dedim :KK70:

Yapacak bisey yok cekilecek cilemiz varmis :KK43:

18 aydir deliksiz uyku cekmedim. Gece 2-3 gibi uyanir 5-6 ya kadar oturur,aglar bagirir. Uyumaz,uyutmaz. Zaten 11-12 den once asla uyumuyor.

Akranlarina karşı çok sevecen. Asla el kaldırmaz ve incitmez. Sarılır öper hatta. Ancak birlikte oyun oynama konusunda çok başarılı değil. Hareketli oyun olursa oynar ancak.

Evet çok zor zamanlar geçirdim. Hamilelikte de, lohusalıkta da. Hala da sürüyor bazı zorluklar. Belki de bundan dolayı sabrım azaldı bilmiyorum. Belki normal bir süreç bu lakin ben kaldıramıyorum. Sadece iyi bir anne olmak istiyorum...

Tesekkur ederim ilginiz için. İse dönme konusunu ciddi ciddi düşüneceğim.
Sizin de oğlunuzunda farklı kişilerle vakit geçirmeye ihtiyacı var.
Diğer sıkıntıları ise yaşamayan mümkün değil bilemez. Ben sizi anlıyorum.
Evet sabır azalıyor. Yaşananların etkisi devam ediyor. Ben daha sabırsız ve nemrut bir insan oldum çıktım. Bazen hiçkimseye tahammül edemiyorum.
Ama çalışmak inanın iyi geliyor. Hazırlanıp evden çıkmak bile yetiyor.

Ayy size bir kitap önereceğim
Kevin hakkında konusmaliyiz
Kişinin kendi anneligini sorguladığı, mutlu bir hayatı varken neden huyunu suyunu bilemeyeceği bir bebek yaptığını anlamlandırmaya çalıştığı bir kitaptı. Çocuk doğduğundan beri annesine garezi var gibi davranıyordu. Doğumda bile o kadar normal doğum yapmak isterken gelmemiş, tam acıdan kivranip sezaryan olmaya razı olmuşken sezaryen olamayacak raddeye gelmiş birkaç saat daha üzmüştü annesini. Ve kadın şey diyordu 'doğduğunda öyle bir bakışı vardı ki, zafer kazanmış gibi'
Oğlunuzu Kevin ile benzettiğim için değil ama sizin ruh halinizi oradaki anneye yakın bulduğum için öneriyorum.

Ayrıca ' mükemmel anne 'leri eleştiren, doğallığıyla, sokakta yerlerde yatan çocuğuyla , mukemmel olmayışıyla dalga geçen şahane bir hesap var
İsmi: hihieved (Instagram)
Sizin gibi insanlar görmek sizi mutlu edebilir
Kolay gelsin, sevgilerlr

Bence bu oğlunuzun hırçın olmasının nedenlerinden biridir. Çünkü çocuğun doğasında karıştırmak, dökmek, saçmak ve dolayısıyla keşfetmek vardır. Bunlara engel olmak onun gelişimine de zarar verir :(

28 aylık bir oğlum var. Dediklerinizin hepsini yapıyor ama böylesi bir hırçınlığı yok. Yapmak istediği birşeyi engellersem huysuzluk yapar.
Ben yemek hazırlarken ondan yardım da alırım.
Dolaplar da boşalır. Fırını da eller ama çocuk kilidi var Allahtan. Çekmeceden bir gün o kevgir bir gün bu kaşık hep salona taşınır.

Ben sadece dolapları çekmeceleri ona uygun şekilde yerleştirmeye çalıştım zarar görmesin diye. Ama yine de zarar görebileceği bir işe kalkışırsa orada devreye girerim. Ve inatlaşmamaya çalışırım, başka bir şeye yönlendiririm.

Ha ben zorlanmıyor muyum böyle? Elbette, annelik çok zor zaten. İnanılmaz sabır istiyor. Ama çocuklarımız için değer. Oğlunuz için kendinizi biraz törpüleyin, değişimi hızla göreceğinizi umuyorum.

Pedagog Adem Güneşi okuyun, çok fayda görürsünüz. İnternet yazılarıyla dolu.
Allah kolaylık versin

Ara sayfaları okuyamadım pek ama oyun ablasını düşündünüz mü hiç. İnanılmaz etkili insanlar zaten genelde özel eğitimci oluyorlar. Yine bu şekil bı çocuğun inadını kırıp muma çevirdiğini kendim gördüm. Bir saat kadar geliyor evinize çocukla odasına girip oyun oynayarak eğitiyor bı nevi. O bir saat de sizin dinlenme sureniz olur. İyi bir oyun ablası inadını kırıp söz dinleyen biri haline getiriyor çocuğu.

Ara sayfaları okuyamadım pek ama oyun ablasını düşündünüz mü hiç. İnanılmaz etkili insanlar zaten genelde özel eğitimci oluyorlar. Yine bu şekil bı çocuğun inadını kırıp muma çevirdiğini kendim gördüm. Bir saat kadar geliyor evinize çocukla odasına girip oyun oynayarak eğitiyor bı nevi. O bir saat de sizin dinlenme sureniz olur. İyi bir oyun ablası inadını kırıp söz dinleyen biri haline getiriyor çocuğu.
Benim yegenim de ablamin baktigi cocugum oyun ablasi oluyor ozaman.Cocuk anaokuluna gidiyor hala geliyor ziyarete ablasini teyzesini.Hala devam ediyor oyun ablaligi.Cok da seviyorlar onu bizimkiler muma dondu cocuk.Iyi bir bakici bulsa kalabalik aile olan ne guzel olur konu sahibi.

Ben 29 günlük bebeğime veriyorum anason çayı nolucak çok değil bı türk kahvesi fincanı verin bı deneyin

29 günlük bebege anason cayimi?? :KK57:

:oha:

Yani lohusasiniz diye bir sey demek istemiyorum fakat lütfen bir daha o cayi vermeyin. Bir yenidogan bebek sadece ve sadece (anne) sütü almali. Bitkisel diye her zaman iyi demek degildir. Tabiki uc bir örnek fakat mesela esrarda bitkisel ve iyi oldugunu söyleyemeyiz degilmi?

Lütfen o cocugu bu yasta bile böyle seylere alistirmayin.

Benim oglana hareketli diyodum ama degilmis.
Allah sabir versin benimki disari cikinca genelde sessiz sakin oluyo evdede odasinda takiliyo bu aralar ama mutlaka yaninda benim otrmam lazm 100.kere gidip geliyorm kahvaltı hazrlarken gunduz uykusu yok mu gece uyumasi felan nasil uyuduğu zaman islerini halletsen

2 yaş sendromu en zor dönemleri oluyor, benim oğlum da 20. aydan başlayarak 2.5 yaşına kadar her istediğini yaptırmak için saatlerce ağlardı artık o sussun diye beklemekten sinirlerim yıpranırdı eşim gelince ben de ağlardım, kızmamak bağırmamak için kendimi kasmaktan belim boynum ağrırdı çok iş yapamasam da, yemek yaparken olay çıkar, parka giderken parktan dönerken, bir gürültüyle uyanırsa aynı şekilde, kendi kendine uyanmalıydı. Bezini ve üstünü değiştirmek istemezdi. Biraz daha sabredin 4,5 ay sonra çok daha rahatlayacak, tecrübeli olmak çok önemli ilk çocuk olunca biz panikliyoruz ve panikledikçe gerildikçe çocuk da iyice çığrından çıkıyor. Sakin kalmak bazen bu durumun da geçeceğini bilmek en güzeli tıpkı ilk 3 ay gaz sancılarının, uykusuz gecelerin geçtiği gibi. İlk çocuklarda her yaş dönemi yeni bir huyla yeni şeylerle karşılaşmak normal bence, başetmede zorlanmak da normal. Ama çocuğumuz da yeni şeyler öğreniyor, kendini yapabildiklerini keşfediyor, izin verilmeyince engellenince de öfkeleniyor. Yani o da kendini duygularını tanımaya çalışıyor. Anne baba olarak anlayışlı olmak bizim görevimiz, evet zor hareketli çocuklarla özellikle, çok şükür dediğiniz günler de gelir inşallah daha uslu bir çocuk olur.

Yine toplayın ama oyun bitince toplayın. Çocuğunuzla toplayın. Benim kızım 1.5 yaşında. Ben onun yaptığı hareketlerin yarısını yapamam. Yaparsam 3 gün yerimden kalkamam. Bu enerjisinin çoğu zaman bana faydası oluyor. Geçen gün mutfak dolaplarını sildirdim. Hergün bulaşık makinasını boşaltıyor bana. Çamaşır veriyor. Yer siliyor, ev süpürüyor. Resmen çocuk işçi. Amaç verebileceği zararları azaltmak ve oyununu çeşitlendirmek.

Birde şu var. Yapma diyince yapyor. Bağırıyorsun yapıyor. Sinirden ağlasan bile yapıyor. Sizde hiçbir şartta işinizi tam yapamıyorsunuz. İkinizde mutsuz olacağınıza ikinizde mutlu olun. Yine eksik olur, hatta çoğu zaman tam bile olur. En azından gününüz güzel geçmiş olur.

Banyodaki deterjanlari cocugun ulasamayacagi bir yere koymalisiniz ya da dolaba cocuk kilidi vs takmalisiniz. Allah korusun ya cocuk camasir suyu içse???

Bebekligi nasil gecti? Hamileliginiz mi stresliydi acaba? Babasi varken de ayni mi davraniyor?

asksizmevsim asksizmevsim iyi misin sen?
hadi rahatlasın diye verdin diyelim. bir fincan nedir ya?
en fazla 3 çay kaşığı verilir sık sık olmamak kaydıyla.
ayrıca ilk 6 ay sadece anne sütü. o anasonu sen iç, sütünden geçer zaten.

internetten biraz araştır.

Back
X