Premature Bebekler 26 haftalık bebeği olanlar paylaşalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Zumefege

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2016
21
2
6
38
26 haftalık bebeği doğanlar bebeginizin gelişimi nedır? Benimki düzeltilmiş 2. Ayına giricek tık yok

tık yok derken??
gününde doğan çocuk bile 2. ayında ne yapabilir ki??

Doktor kontrolunde problem yoksa sorun yoktur.
3 aylik olunca esas tepkileri almaya baslarsin. ki bebegin ufak dogmus.. bebege firsat ver biraz :)

Suanlik Allaha şükür sorun yok fakat biraz gerilik var gibi geliyor sizindemi erken dogdu.

Buna sen karar verme istersen benim kızım 29 haftalık doğdu gelişimsel pediyatri takip etti 2 yaşını geçene kadar. Bence takip ettirmelisin. + çocuk nörolojisi ve Prematüre kliniği olan üni. hastanelerine zaten devam etmelisin. Göz kontrolleri kalp kontrolleri hepsi yazılıp verilmedi mi liste? Ne kadar kaldı Kuvözde?

Aksine benimki geç doğdu :) 40+2'de doğum yaptım ben.O da suni sancıyla, oğluma kalsa hala hamile olabilirdim :)

geride bile olsa gelişimi doktoru eğer sorun yok diyorsa üzme kendini. Benim oğlum şu an 5 aylık. 3 ayı bitene kadar ne bir kere agu dedi, ne de güldü. Hatta acaba bakamıyor muyuz bu çocuğa, mutsuz bu çocuk diye üzülüyordum. 3 aydan sonra kendine geldi bizimle iletişim kurmaya başladı. Şİmdi neşeli sıpa diye seviyoruz çocuğu.

Hastanedemı suanda 26 haftalık bebek hemen cıkıyormu hastaneden .
Benım arkadasımın kızı 28 haftalık dogdu 2 aya yakın hastanede kaldı halıyle gelısımı bıraz daha gerıden gıdıyor ama normal degılmı sızınkı daha dogmamıs olacaktı hala 34 haftalık olacaktı yanı

Benim bebeğim 70 gün yoğun bakımda kaldı 26 haftalık doğdu hastaneden çıkalı 2 ay oldu. Düzeltilmiş 2 aylık olması gerekiyor fakat göz teması takip etmesi gülümseme falan yok yoğun bakimdayken 1. Derece beyin kanaması gecirmisti biraz tereddütlerim var beyin gelişimi ile ilgili.

Anormal bir durum olsa doktor mudahale ederdi zaten. Vaktinde dogmus bebekler bile birbirinden farkli, butun bireylerin zihinsel ve bedensel gelisimi farkli. Ustelik sizin bebeginiz erken dogmus ona vakit taniyin. Kendinizi de cocugu da stres yapmayin.

Son düzenleme:
Benim bebeğim 70 gün yoğun bakımda kaldı 26 haftalık doğdu hastaneden çıkalı 2 ay oldu. Düzeltilmiş 2 aylık olması gerekiyor fakat göz teması takip etmesi gülümseme falan yok yoğun bakimdayken 1. Derece beyin kanaması gecirmisti biraz tereddütlerim var beyin gelişimi ile ilgili.

Doktorunuz ne diyor?

doktorunuz size bilgi vermiyor mu? Size herşeyi detaylı bir şekilde anlatması kafanızdaki soru işaretlerini aydınlatması gerekir. Yakınınızda varsa bir üniversite hastanesi veya eğitim araştırma hastanesinde yaptırın çocuğunuzun kontrollerini. Her çocuğun gelişimi farklıdır, sizin çocuğunuzun özel bir durumu var birde. Burada aldığınız cevaplara göre kıyaslama yapmanız hiç mantıklı olmaz.

Zaten kontrol altindayiz nöroloji 6 aylık olmadan anliyamayiz. Dedi çocuk doktoru sorun yok dio.

10 aylik kizim var Allahim bagislasin. ki normal zamanda dogdu cok sukur. 2 aylik bebek daha Yeni kendine geliyordur. ki erken dogmus senin aceleci sipa. daha agulamaz zaten. belki gulumser o da sosyal gulumseme degil refleks gulumsemesi. endiselenme bence. emmesi nasil hem biberon hem meme. eger o iyiyse cok da endiselenme. kollarinda ayaklarinda bir gerginlikte yok anladigim kadariyla. hersey zamanla duzene girer insaallah.

Back
X