27 aylik kizim her gun beni sasirtiyor

papatya1993

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
306
68
318
35
Baska yere konu aciyorum affol ama baska yerde sorularimi kimse yanitlamiyor

Üye
Merhabalwr 27 aylik kizim var 5 ay once hic konuşmuyordu simdi 2 li cumleler kuruýor basitte olsa klimayi aciyorum malum cok sicak havalar kapıyı kapatiyorum odanın kizim disari cikmak icin kakam var cisim var diyor yalan söylüyor yani bu yaslar da normal midir daba once konuşmuyor algisi zayıf otizimden suphelenip konu acmistim cok sukur o belirtiler kayboldu bir de bana cok düşkün tuvalete gitsem bile yanimda olmak istiyor beni herkesten babasindan bile kiskaniyorlar bu aralar normal mi bu yasta ?

Bir de ekolalisi var ne söylersem aynısını tekrarlıyor yeni konuştuğu için olabilir mi çocuklar yeni konuşmaya başladıkları zaman tekrar ederler mi mesela hapsuruyo iyi yasa diyorum o da aynısı söylüyor mesela çay git top getir diyorum o da top getir diyor ama getiriyor algılama da bir problem yok yani

Son düzenleme:
Bence gayet normal..benim oğlum da 22 aylik her tuvalete gidenin arkasindan kapida bekler babasi olsun ben olayim o an onla ilgilenen oysa pesinden gider oyun ilgi bitmesin diye .

27 aylik bebe yalan soylemez lutfen bu sekilde dusunmeyin vede asla yalan soyleme seklinde konusmayin sadece istedigini yaptırmak icin yol ariyor diyelim 6 yasinda kizim 2 yaşında oğlum var kizim daha bu sene sordu dışarda öğrenmis yalan soylemek nedir diye sorunca anlattim daha cok cok kucuk zaten istediğini yaptırmak için ger yolu deniyorlar

Gayet normal. Benim küçük kızım da 27 aylık. Normal konuşuyor, sorduğun sorulara mantıklı cevaplar veriyor. Evcilik, saklambaç gibi oyunları aktif olarak oynayabiliyor. 1’den 10’a kadar rahatça sayabiliyor vs... evladınızı Allah bağışlasın.

Bence gayet normal..benim oğlum da 22 aylik her tuvalete gidenin arkasindan kapida bekler babasi olsun ben olayim o an onla ilgilenen oysa pesinden gider oyun ilgi bitmesin diye .
Tesekkur ederim dediğim gibi 5 aydır konusuyor 1 aydır cümle kuruyor bu aralar ekolalisi var yani ne dersem aynısını tekrarlıyor mesela gel diyorum o da aynısını söylüyor topu at diyorum o da aynısını söylüyor normal mi tekrarlamasi

Evet haklısınız nasıl yaptıracağını anlamış ve o şekilde yapıyor telaffuzumu nasıl yapmam gerektiğini bi an düşünemedim

esekkur ederim dediğim gibi 5 aydır konusuyor 1 aydır cümle kuruyor bu aralar ekolalisi var yani ne dersem aynısını tekrarlıyor mesela gel diyorum o da aynısını söylüyor topu at diyorum o da aynısını söylüyor normal mi tekrarlamasi

Normal bence şu an taklot ediyor...algılama çağinda..benim ki henüz konuşmuyor bile kelime yok..

Benim kizimda 27 aylik suan konusulanlari tekrar etme durumu yok. Kizimda bana cok duskun bazen yanimdan ayrilmiyor. Ama her cocuk farkli oluyor tabi.

Benim kizimda 27 aylik suan konusulanlari tekrar etme durumu yok. Kizimda bana cok duskun bazen yanimdan ayrilmiyor. Ama her cocuk farkli oluyor tabi.
Peki hiç tekrar etti mi yeni konuştuğu zamanlar

Benimde her söylediğimi söylemiyor bazılarını tekrar ediyor çok tv ve ekrana maruz kaldı bu yüzden tv yi kaldırdık hayatımızdan ondsn sonra konuşma geldi
Benim ablasi var o cok etkili oluyor sanirim. Bir de bol bol konusmak ,kitap okumak.
Kardesi yoksa yasitlariyla bulusturmaya calisin , komsu cocugu gibi. Zaten konusuyormus ama ilerler faydasi olur.

Benim ablasi var o cok etkili oluyor sanirim. Bir de bol bol konusmak ,kitap okumak.
Kardesi yoksa yasitlariyla bulusturmaya calisin , komsu cocugu gibi. Zaten konusuyormus ama ilerler faydasi olur.
ah benim de oglum 24 aylik evde tv yok hic gormedi tablet zaten izlemiyor kesinlikle ablasida var okula gidiyor ama konusmuyor surekli bagirma modunda bende cok yorgunum endiseliyim ama su anda cok küçük birsey yapamayiz biraz daha zaman diyorlar bende anlamiyorum neden boyle oluyor

Benimde her söylediğimi söylemiyor bazılarını tekrar ediyor çok tv ve ekrana maruz kaldı bu yüzden tv yi kaldırdık hayatımızdan ondsn sonra konuşma geldi
az once bir arkadasa yazdim benim evimde tv yok tablet izlemez ablasi var ama yine de konuşmuyor siz cok iyi yapmisiniz tv yi kaldirmakla birde simdiki cocuklar cok masallah akilli hemen nerden ne yapsak diye bir yol ariyorlar benim oglumda bana yapışık su anda zamanla gecicek insallah her cocuk cok farkli gerçekten

Çocuğa zorla bi hastalık tanısı koymak için kendinizi zorluyorsunuz ? Napsın bu çocuklar artık

Konuşma için teknoloji zararları
Tv, telefondan,internetten uzak tutun
İlgilenin oynayın
Normal geldi bana da
Doktorunuz normal dedi mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…