27 aylik kizim her gun beni sasirtiyor

Çocuğa zorla bi hastalık tanısı koymak için kendinizi zorluyorsunuz ? Napsın bu çocuklar artık
Hayir tani koymak degil sizde annesiniz bilirsiniz insanin icine bir kerw şüphe düştü mu her hareketini sorulariz bi de net insanin kafasini cok karistiriyor bende biraz evhamli bir anneyim ilk cocugum ve bunlar normal mi diye merak ediyorum

Konuşma için teknoloji zararları
Tv, telefondan,internetten uzak tutun
İlgilenin oynayın
Normal geldi bana da
Doktorunuz normal dedi mi ?
Doktora 5 ay once gittik yasitlarina gore gelisim geriligi var gibi dedi sadece ama 5 ayda cok toparladi yakaladi sayilir sadece cok konusmuyor daha basit cümleler kuruyor nerde napiyo kim sorularina dogru cevaplar veriyor ama su tekrar etme durumu beni endişelendirdi biraz

ah benim de oglum 24 aylik evde tv yok hic gormedi tablet zaten izlemiyor kesinlikle ablasida var okula gidiyor ama konusmuyor surekli bagirma modunda bende cok yorgunum endiseliyim ama su anda cok küçük birsey yapamayiz biraz daha zaman diyorlar bende anlamiyorum neden boyle oluyor
Canim cevremdeki erkek cocuklarinin cogu 3 yas civari konustu , 3 bucuk olanda var. 1 tane 2 yasinda konusan gordum düşün :) hic takma kafana. Her Cocuk ozeldir . Sen sadece kitap okumaya ve oynamaya devam et. Bir dr a gotur icin rahat edecekse. Ama tek tuk bir seyler soyluyorsa, normal bence

Doktora 5 ay once gittik yasitlarina gore gelisim geriligi var gibi dedi sadece ama 5 ayda cok toparladi yakaladi sayilir sadece cok konusmuyor daha basit cümleler kuruyor nerde napiyo kim sorularina dogru cevaplar veriyor ama su tekrar etme durumu beni endişelendirdi biraz

6 ayda bir mı kontrol ediliyor
Tekrar etme oluyor çocuklarda
Taklit ediyordu beni mesela

Evet olabilir herşeyi taklit ediyor su aralar doktora götürmedim bir daha konusmasi tekrar disinda bir sıkıntı yok

6 yaşına kadar konuşmayan çocuklar var
4 yaşında konuşmayan çocuk tanıyorum
Teknolojinin zararları sanırım

21 aylık olacak Kağan, beni tekrarlar bak derim bak der, 123nderim bil iyi üjj der, 2 gündür kapı kapa diyor tv açık ama bebekliğinden beri çizgi film film vs sevmedi anca müzik sever radyo da olsa olur . . Kırdın,, düştü, bak, hadi, gel gel, atti, baybay, kapı, ohh, dibildiği kelime bunlar
Ha şimdilerde pop pop kral pop reklamı çıkınca eşlik etmeye çalışıyor, yani gelişiminde Kızınızın bence sorun yok

ah benim de oglum 24 aylik evde tv yok hic gormedi tablet zaten izlemiyor kesinlikle ablasida var okula gidiyor ama konusmuyor surekli bagirma modunda bende cok yorgunum endiseliyim ama su anda cok küçük birsey yapamayiz biraz daha zaman diyorlar bende anlamiyorum neden boyle oluyor
Kimseyi dinlemeyin hemen çocuk psikoloğuna gidin sizi endişelendirmek istemiyorum ama sakın etrafı dinlemeyin yiğenim böyleydi herkes geç konuşur erkek dediler sürükleyerek götürdüm ve otizm şuan tedavi görüyor çok şükür fazla ağır değil artık konuşuyor ve anlıyor geç kalma belki yoktur bana kusura bakmayın ama ihmal etmeyin en azından gidin kaybedecek birşey yok hemde bir kaç doktora gidin doktorlar bu konuda vurdum duymaz 4. Doktor teşhis etti yiğenin çocuğunu özel eğitim filan şuan yaşıtları kadar olmasada toparlandı çocuk lütfenkızmayın bana

Konu Sahibi bu yaşına kadar konuşmasaydı korkun derdim ama sorun yok gibi yiğenimin çocuğu 4 yaşında konuştu şuan 6 yaşında otizm tanısı aldı şuan ilk güne göre çok iyi konuşuyor anlıyor özel eğitim alıyor oda Zaman Zaman tekrar yapıyor oda bu hastalığın bekbeklikten sıyrılamaz evresi olduğunu söylüyorlar eğitimle geçecek inş çocuk acayip Zeki okuma yazmayı çözdü maaşşalah ona çok şükür hafifini atlatıyor ama korkma bir sorun olsa inan anne bile demez biz yiğenimle bu konuda uzman olduk resmen

Birde son not psikolog yiğenime yanı Annesine Bundan sonra asla nete girip araştırmıyacaksın dedi kesinlikle yasak deDi iyiki demiş bizim kız kafayı yiyecekti net yüzünden girmeyin sakın

Tüm bunları doktorunuza sormamız gerekmez mi? Gelisim de bir noktada bireyseldir. Tecrubeler yaniltici olabilir.

Baska yere konu aciyorum affol ama baska yerde sorularimi kimse yanitlamiyor

Üye
Merhabalwr 27 aylik kizim var 5 ay once hic konuşmuyordu simdi 2 li cumleler kuruýor basitte olsa klimayi aciyorum malum cok sicak havalar kapıyı kapatiyorum odanın kizim disari cikmak icin kakam var cisim var diyor yalan söylüyor yani bu yaslar da normal midir daba once konuşmuyor algisi zayıf otizimden suphelenip konu acmistim cok sukur o belirtiler kayboldu bir de bana cok düşkün tuvalete gitsem bile yanimda olmak istiyor beni herkesten babasindan bile kiskaniyorlar bu aralar normal mi bu yasta ?

Bir de ekolalisi var ne söylersem aynısını tekrarlıyor yeni konuştuğu için olabilir mi çocuklar yeni konuşmaya başladıkları zaman tekrar ederler mi mesela hapsuruyo iyi yasa diyorum o da aynısı söylüyor mesela çay git top getir diyorum o da top getir diyor ama getiriyor algılama da bir problem yok yani
Konu sahibi bebeğine bir hastalık bulma çabası içine girme ve internetten lütfen araştırma yapma. İnternetteki bilgiler insanı tamamen yanlış yönlendiriyor. Kızımda 27 aylık, o da bazen söylediklerimi tekrarlar, hatta ben kendimde tekrarla annecim der şarkı söyletirim. Tekrar yapmasında ne var ki, neden takıldınız anlamadım.
Yalan söyleme demeyelim de istediğini yaptırmak için bulduğu formüller oldukça yaratıcı şimdiki çocukların :) Benzer şeyleri yaşıyoruz kızımla. Mesela tatile gittiğimiz dönemde mama sandalyesinde sıkıldığında tuvalete gitmek istediğini söylerdi. Ben hiçbir anormallik göremedim.

Konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum. Neden 2.5 yaşında demek yerine aylık söylüyorsunuz çocuğun yaşını?
Dikkatimi çekiyor çoğu anne yaşını almış çocuklarından bahsederken şu kadar aylık bu kadar aylık diyor.
Yaş söylemekte ne var?

Konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum. Neden 2.5 yaşında demek yerine aylık söylüyorsunuz çocuğun yaşını?
Dikkatimi çekiyor çoğu anne yaşını almış çocuklarından bahsederken şu kadar aylık bu kadar aylık diyor.
Yaş söylemekte ne var?
Ben de merak ediyorum bunu ve o kadar tuhaf gelmesine rağmen forumlarda okuya okuya bugün sorduklarında 12 aylık diye cevapladım ama kaç aylık diye sormuştu kaç yaşında deseydi 1 derdim ben kaç yaşında desem de 18 aylık diyen var 1,5 yaşında de işte ben de öğrenirim belki burda

Konu Sahibi bu yaşına kadar konuşmasaydı korkun derdim ama sorun yok gibi yiğenimin çocuğu 4 yaşında konuştu şuan 6 yaşında otizm tanısı aldı şuan ilk güne göre çok iyi konuşuyor anlıyor özel eğitim alıyor oda Zaman Zaman tekrar yapıyor oda bu hastalığın bekbeklikten sıyrılamaz evresi olduğunu söylüyorlar eğitimle geçecek inş çocuk acayip Zeki okuma yazmayı çözdü maaşşalah ona çok şükür hafifini atlatıyor ama korkma bir sorun olsa inan anne bile demez biz yiğenimle bu konuda uzman olduk resmen
Yeğeninizin nneler yasadigini tahmin edebiliyorum cok yipratici bir surec ama bu hastalik wn agirdan en hafifine kadar farkli seyrediyor konusma becerisi olan otizimli cocuklar var erken konusan her bireyde farkliliklar gösteriyor en önemlisi goz temasi sanırım insanlara karsi iletişimi nasildi sadece konusmuyor diye mi götürmüştünüz psikatriye yoksa davranis bozukluğu da var miydi

esekkur ederim dediğim gibi 5 aydır konusuyor 1 aydır cümle kuruyor bu aralar ekolalisi var yani ne dersem aynısını tekrarlıyor mesela gel diyorum o da aynısını söylüyor topu at diyorum o da aynısını söylüyor normal mi tekrarlamasi
Benim kızım da ilk konuşmaya başladığı dönem, söylediklerimizi taklit ederdi şimdi hayvanların seslerini taklit ediyor, mesela inek mö dese hemen mö diyor ya da köpek havlasa hav hav diye geziniyor ortalıkta :KK48:.

Baska yere konu aciyorum affol ama baska yerde sorularimi kimse yanitlamiyor

Üye
Merhabalwr 27 aylik kizim var 5 ay once hic konuşmuyordu simdi 2 li cumleler kuruýor basitte olsa klimayi aciyorum malum cok sicak havalar kapıyı kapatiyorum odanın kizim disari cikmak icin kakam var cisim var diyor yalan söylüyor yani bu yaslar da normal midir daba once konuşmuyor algisi zayıf otizimden suphelenip konu acmistim cok sukur o belirtiler kayboldu bir de bana cok düşkün tuvalete gitsem bile yanimda olmak istiyor beni herkesten babasindan bile kiskaniyorlar bu aralar normal mi bu yasta ?

Bir de ekolalisi var ne söylersem aynısını tekrarlıyor yeni konuştuğu için olabilir mi çocuklar yeni konuşmaya başladıkları zaman tekrar ederler mi mesela hapsuruyo iyi yasa diyorum o da aynısı söylüyor mesela çay git top getir diyorum o da top getir diyor ama getiriyor algılama da bir problem yok yani

Merhabalar. Allah bağışlasın yavrunuzu . Benim kızımda çok düşkün bana evde yalnızken bile Tuvalete bile bnmle gelir. Gayet normal bnce herşeyi. Bnm kızımda çok soru sorar cevaplarım ikna olana kadar 10 kere falan hı der tekrar cevaplarım hı hı hı diye hep sorar

Yeğeninizin nneler yasadigini tahmin edebiliyorum cok yipratici bir surec ama bu hastalik wn agirdan en hafifine kadar farkli seyrediyor konusma becerisi olan otizimli cocuklar var erken konusan her bireyde farkliliklar gösteriyor en önemlisi goz temasi sanırım insanlara karsi iletişimi nasildi sadece konusmuyor diye mi götürmüştünüz psikatriye yoksa davranis bozukluğu da var miydi
Evet sadece konulamadığı için değil göz kontağı çok kısıtlıydı adına tepki vermiyordu zıplama gibi takıntısı vardı insanlardan çok cansız şeylerle ilgilenirdi şimdi çok yol katettiler şükür inş dahada iyiye gidicek

Yaş söylemekte ne var?

0-3 yas arasi ay ay gelisim asamalari genel olarak belirtilip takip edildigi icin ay ay soyleniyor.
37 aylik kizim denmez ama 27 aylik deniyor, 2 yasinda degil 3 de degil.
3 yasina kadar cok hizli ogreniyorlar, her ay farkli bi ozellik ekleniyor kendilerine.
24 ayla 27 aylik cocugun yetenekleri bir olmadigi icin 2 yasinda dememistir.

Back
X