cıger gelıdstırıcı ıgneyı oldun demı bende erken dogum yaptım 33 haftada bol bol dınlen yat kalkmamaya calıs benım kanamam bıranda geldı bırgun sonrada dogum yaptım ama cıgergelıstrıcıyı olmustum kızım 16 gun oglum bır gece köucozde kaldı bol bol dua et 27 hafta oakdar erken bır hafta degıl 30 haftayı gecırebılırsın ınsallah bende ızmırdeyım egede dogum yaptım
arkadaslar herkese merhaba ben 27+2 deyim.. gecen carsamba doktorumuza gıttık ve bebek cok asagı inmıs erken dogum ihtimalin var, artık bundan sonra yatacaksın dedı( ayakta cok mu kaldın dıye sordu.. hıc beklemıyorduk buyuk korku yasadık..cok sukur suyumun gelmesı durumu yok, kanamam yok , yada kramplarım yok.. sadece bebek asagıda o kadar ama yınede hep bır korku var.. benımle benzer durumda olan arkadaslar var mı?? varsa onerılerı neler?? doktorum sadece magnesium diasporal verdı.. erken dogum ıhtımalı var dıye mı verdınız dedım yok zaten normalde bu haftalar bunu tum gebelere verıyoruz dedı.. ıste boyle arkadaslar.. hep yatıyorum allah ınsallah zamanında dogum nasıp eder hepımıze.. sımdıden tesekkurler.. ve birde doktora gıttıgmızde 26+5 deydık ve bebek 1050grdı doktor mınyon bır bebek olacak dedı.. sızce haftasına gore kılosu nasıl????
hayır cıger gelıstırı ıgne olmadım.. doktor gerek yok eger kanama yada su gelmesı gıbı seyler olursa onu vuracagını soyledı.. bende hıc bır belırtı yok cok sukur ne kanama ne su gelmesı.. sadece asagıda o kadar.. acaba yınede olmalımıyım??
bilgiler icin tesekkurler arkadaslar.. bu ıgneyı doktoruma tekrar sorucam. bana takrar 1 ay sonra gel dedı ama ben haftaya gıtmeyı dusunuyorum. sık gıtmenın bır zararı yok sonucta.. hep yatıyorum umarım bıraz dahı olsa yukarı cıkar... bu arada magnesıum benım bagırsaklarımı bozdu arkadaslar, sızdede boyle bır sey olmusmuydu ılk basladıgınızda???
Merhaba,
Ben 27+3 de ani başlayan sancı sonucu doğum yaptım (1 ekimde) bebiş 2 ay yoğun bakımda kaldı ve şu an Allaha şükür iyiyiz. Öncelikle doğum yapacağın hastanenin yenidoğan yoğun bakımı olması lazım, çok iyi bakılması lazım. Bu haftalarda başlayan doğum sancılarını maalesef engelleyemiyorlarmış. Benim bebiş ultrasonda 980 gr gözüküyord, 930 doğdu. Şimdi 3200 gr. Herşeyden önce ilk söyleyeceğim inşallah erken doğmaz ama doğarsa da lütfen hastane doktor seçiminizi çok iyi yapın. Üniersite hastanesi olması ise iyi olur. Akciğer iğnesi bizim yetişmedi ama doktoumuz bebişin pozisyonundan dolayı normal doğumda ısrar etti, akciğer gelişimi için. Eğer imkanın varsa bunları görüş doktorunla. ve lütfen dinlen...
canım geçmiş olsun inşallah biraz daha kalır bebeğin..
magnezyum yapar merak etme..
kabızlığa da iyi gelir..
ben doğum yaptım ve halen arada kullanırım (kabızlık sorunumdan )
Çok gecmis olsun arkadasım
ben 31 haftayim bende iki U gündür bebeğin hareketleirni kasıkta hisseidyorum ve bazen hareket ederken canım acıyor ve cisim geliyor
acil Dr gittim thaim ağzına bakmak isteidler ama benim vajinismus hastalık var gecmiste yasadım muayne olamıyorum olamadimda nst sancı çıkmadı Dr bebek asada demedi kendi Dr ywirn gidicem bende tedbir amaçlı suanda yatıyorum sürekli oturmuyorumda yairn gslidince umarım aynı durumla karşılaşmam bende ve sende atoatirsin inşallah
com ciddi bisey olsaydı Dr ciğer iğnesini çürütdü diye düşünüyorum ama genede dikkatli ol
turnusol kağıdı ne oullaniyormusun sen
bende kullanmak isterim acikcais hatta ben ciğer igneside istiyorum bakalım yairn ne çıkicak kendi doktorum ne dicek haberdar ederim seni
buarada kilosu değil ciğerleri önemliymiş canım seker ffalan varmi o cigr gelişimini engelliyebiliyomus
arkadasım cınarlıda yenıdogan unıtesı yok bnde orayı dusunuyordum ama bu erken dogum ıhtımalıne karsı ege unıversıtesındede bır hocaya gıtmjeye baslamıstım ıyıkıde oyle yapmısım erken dogumda oldu zaten ordakı dr lar bu konuda daha tecrubelı ... ve yogun bakım unıtelerı var cok korkuyordum egede dogum yapmaya ama ınan cok ılgılıler
bebısının ıyı olmasına sevındım.. umarım bizim oglan erkenden gelıp bıze bır suprız yapmaz.. hastane olarak izmirde cınarlı kadın dogum hastanesı olucak sanırım.. bakalım.. umarım bır terslık olmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?