- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.482
- 448
- Konu Sahibi helloeverybody
-
Aile bu, malesef kaçma şansınız yok. Hatta şu konumda evlilik sizin için kabus olur, burda açılan konuları okuyoruz, aile problemliyken yapilan evliliği de mahvediyor. Çok zor. Bence psikolojik yardım alın, adım adım nasıl davranmanız gerektiğini öğrenip onları kendi sorumlulukları ile basbasa birakin ama kaçmayın. Ayrıca asgari ücretle burda tutunma şansınız çok yok. Ekonomik koşullar iyi değil.Her anlasmazlikta evden gidip bizi terketmeyle tehdit eden bir anne
Calismayan evde 7/24 evde oturan bir baba,
Konustuklarinda surekli kavgali kanli bicakli polislik olan annem ve babam( ciddi ciddi ayrilmayi dusunyorlar) (Ayrilmak icin gerekli prosedurleri dil bilmedikleri icin yine ben yapmak zorundayim, onlara ev bulmak dahil)
27 yasinda isinde gucunde ama asosyal olan bir kiz yani BEN
Ve hic bir seyle alakasi olmayan kiz kardes,
Evin kagit kurek isinden tut ekonomik olarak her yuk benim uzerimde bunuda belirteyim.
Biz yurtdisinda yasiyoruz, akrabalarimiz yok tanidik es dostlada iliskimiz yok tamamen izole bir hayat yasamaktayiz. Ve ben bu sekilde yasamaya zorlanmakyim, malesefki gitgide icime kapanmaya basladim ve ailemin istedigi asosyallige ulastim. Simdi size sorum, ben bunlarin kahriini derdiniz cekmek zorundamiyim?
Hergun dua ediyorum Allaha bir hayirli kismet ciksada bir an önce evlenip ayrilayim ama o kadar asosyalimki tanidigim hic kimsem yok. Dolayisiyla kismet de yok.
Bir cikmazin icindeyim ne yapacagimi sasirdim, turkiyeye tasinmak istiyorum yani orada gelip asgari ucrete bile calismaya raziyim, burda param varda ne oluyor? Psikolojim bozuldu gercekten inthar falan dusunur hale geldim.
Ben ne yapmaliyim? Su genc yasimda bunlarla ugrasmak zorunda miyim?
Allah yardımcın olsun inşallah dilerim hakkında hayırlı olani bulursunHer anlasmazlikta evden gidip bizi terketmeyle tehdit eden bir anne
Calismayan evde 7/24 evde oturan bir baba,
Konustuklarinda surekli kavgali kanli bicakli polislik olan annem ve babam( ciddi ciddi ayrilmayi dusunyorlar) (Ayrilmak icin gerekli prosedurleri dil bilmedikleri icin yine ben yapmak zorundayim, onlara ev bulmak dahil)
27 yasinda isinde gucunde ama asosyal olan bir kiz yani BEN
Ve hic bir seyle alakasi olmayan kiz kardes,
Evin kagit kurek isinden tut ekonomik olarak her yuk benim uzerimde bunuda belirteyim.
Biz yurtdisinda yasiyoruz, akrabalarimiz yok tanidik es dostlada iliskimiz yok tamamen izole bir hayat yasamaktayiz. Ve ben bu sekilde yasamaya zorlanmakyim, malesefki gitgide icime kapanmaya basladim ve ailemin istedigi asosyallige ulastim. Simdi size sorum, ben bunlarin kahriini derdiniz cekmek zorundamiyim?
Hergun dua ediyorum Allaha bir hayirli kismet ciksada bir an önce evlenip ayrilayim ama o kadar asosyalimki tanidigim hic kimsem yok. Dolayisiyla kismet de yok.
Bir cikmazin icindeyim ne yapacagimi sasirdim, turkiyeye tasinmak istiyorum yani orada gelip asgari ucrete bile calismaya raziyim, burda param varda ne oluyor? Psikolojim bozuldu gercekten inthar falan dusunur hale geldim.
Ben ne yapmaliyim? Su genc yasimda bunlarla ugrasmak zorunda miyim?
Amin Allah razi olsun, Zaten inanan bir insanim, olmasaydim sayet bir dakika bu dunyaya dayanamazdim..Yemin ederim oturdugum yerden ben bile kotu hissettimki bunlari yasayan sizi dusunemiyorum bile.
Allah yardimciniz olsun.
Yalniz intihar vs bunlari asla akliniza bile getirmeyin.
Allah'a guvenin ve sığının. Goreceksiniz hersey harika olacak. Zira Allah kendisine siginan ve guveneni asla birakmaz.
Ne guzel beni anlayan biri var, kendimi cok yanliz hissediyordum...Evet ben ne yaparsam yapayim kedi köpek gibi birbirkerini yiyeceklerini de biliyorum. Inan bana bu dunyaya tekrar gelmek isteseydim bu anne babayi secmezdim. Hakikatten bu insanlar benim imtihanim ama cok ama cok uzgunum...17 yasindaydim ayni senin durumundaydim. Bende yurtdisinda yasiyorum yani tipa tip ayni dil sorunu, kagit kurek vs vs
Evden kacis olacak ya sevdim asik oldum evlendim. Ama olmadi 1bucuk yil sonra bosandim bir cocukla. Hala bosanmamis ama hala sorunlu bir anne baba... Ben bosanirken onlarda aska geldi bosandi. Sorun orda bitmedi, aradan 7yil gecti hala sorunlar sorunla. Gorussem olmuyo gorusmesem olmuyo. Yani anlicak maalesef ne yaparsan yap evlen, barklan ulke degistir... Yine ayni anne babaya sahipsin belki suan ki sorunlarin tipa tipa aynisi olmucak ama yine sorunlar orada olacak
Sabrediyorum, tek tesellim, Allahim mukafatimi verecek umudu
Allah yardimcin olsun
Biraz öyle oluyor, su yasima kadar gun yuzu görmedim kiAile candir
Lakin sizinkiler canınızi almaya kalkmış gb kurtulun oradan
SEVGİLER.
Kesinlikle o sekilde...Canim benim, sen yurt disinda yasayan sonradan gelmis insanlarin ulkenin dilini bildiginimi saniyosun :)
Ilk geldigi yillar sagda solda dili cat pat bilen kisiler yardim ediyo, sonra cocuklar....
30yildir burada yasayip da vatandasligi almis olup dogru duzgun bise anlamayan insanlar cookk...
Yani konu sahibi adina konusmucam ama genel anlamda, yurt disinda yasama sebepleri hep aynYurtdısında yasama sebebiniz nedir ? Eğer orada yasama zorunlulugunuz yoksa türkiyeye tasinmak sizin icin cok daha rahat olacaktir
Kendini yalniz hissetme Allah var, buna inandigin zaman nekadar sorunun olursa olsun her goz yasinin arkasinda bi huzur gelecek.Ne guzel beni anlayan biri var, kendimi cok yanliz hissediyordum...Evet ben ne yaparsam yapayim kedi köpek gibi birbirkerini yiyeceklerini de biliyorum. Inan bana bu dunyaya tekrar gelmek isteseydim bu anne babayi secmezdim. Hakikatten bu insanlar benim imtihanim ama cok ama cok uzgunum...
Yasadiklariniz hic kolay degil ama kurtulmak icin bir evliligi düsünmeniz cok yanlis. Kadinlarin bir cogu bunu yapiyor ve yagmurdan kacarken,toluya tutuluyorlar.
Hangi ülkede olursaniz olun, bir "türkdanis" gibi kurum vardir, gitsinler orda danissinlar. Sen mecbur degilsin her seyin arkasindan kosturmaya. Hem artik kücükde degilsin, onlar kendi problemlerini cözsünler ve sende o ortamdan ayrilmaya bak.
Ayri bir ev tut, avrupadaysan devlet sana yardim edecektir...ev bulmak, mobilya, kira vs bunlari karsiliyorlar.
Sen kendi ayaklarinin üstünde durabilirsin, yani bi erkege felan ihtiyacin yok güzel yasamak icin. Önce piskolojini düzelt, sonra bir beraberlik düsün.
Bende buna benzer bi ailede büyüdüm ve malesef evlilik yaparak kurtulurum sandim...olmadi tabi...uzun hikaye.
Ne yaparsınız bilmiyorum ama sakın kurtulmak için evlenmeyin. O bambaşka bir hale getirir hayatı. Aman diyeyim.
NEDEN BÜTÜN KURTULUŞU BİR ERKEĞE BAĞLIYORSUNUZ, ÇILDIRICAM YA ARTIK BU LAFLARI GÖRMEKTEN.
HER ŞEYİN ÇÖZÜMÜ ERKEK. ERKEK DE ERKEK KOCA DA KOCA KOCAAAAAAAAA
"Ev - le - ne - cem! Evlenecem. Vermezlerse kaçacam." geldi aklıma istemsizce
Biraz bdv okuyan aklı varsa evlenmez bence
Maalesef, durum tam olarak bu. Bir de kadınların sindirildiği bir toplum. En büyük hapishanemiz "elalem ne der." Tek başına ayrı eve çıkma gibi bir alternatif söz konusu bile olmuyor çünkü aileye karşı koyacak güce, insanların sözlerine kulak tıkayacak kararlılığa sahip değiliz. Biraz da kolaycıyız gibi geliyor bana. Tamam türk erkeğini çekmek de çok kolay bir iş değil ama tek başına yaşamanın zorluklarını göğüslenmek zor geliyor büyük ihtimalle bizim kızlara. Evliliğinde zulüm gören bile maddiyat sebepli oturuyor oturduğu yerde. "Ben çalışır didinir hayatta kalırım" diyen çok az. Üzülüyorum.
Sen nerde yasiyosun?Kesinlikle o sekilde...
Selam csnim.madem.yurt disinda yasiuorsun kendi evine beden tasinmiyorsun ? Tek otur kusura bakma annr baba bile olsa seni bubduruma getiriyorlarsa en iyisi oradan uzaklasman
Birincisi çekmek zorunda değilsin.
İkincisi intiharı aklından bile geçirme.
Üçüncüsü de sırf o evden uzaklaşmak adına yanlış bir evlilik kararı verme.
Ayrı ev imkanın yok mu mesela
Kardeşin küçük mü diyecektim, eski konularına baktım kardeşin evliymiş. Yani geride bırakıp aklın kalacak kimsen yok. Annen ve baban değişmezler, bu onların yaşam biçimi. Sen kendi hayatını kurtarmaya çalış, en doğrusu evden ayrılman olur. Evlilik için acele edersen yanlış karar alabilirsin. Eski konularında pek içaçıcı ilişkilerden bahsetmemişsin. Önce biraz ailedenden uzaklaşıp hayatı tanıman gerektiğini düşünüyorum. Bu seçenek diğer düşüncelerinden daha kolay ve mantıklı.
neden ayri eve cikmiyorsunuz?
siz onlarin annesi degilsiniz , onlari dusunmek zorunda da degilsiniz , cikin ayri evde yasayin o zaman babaniz ise girer merak etmeyin
Ne intiharı, asla öyle bi şeyi düşünme.. sabret, dua et.. hayat hepimize zor, herkesin sıkıntısı var.. sen sosyalleşmeye bak, mümkünse iş de güç de, şehir dışında iş buldum filan de evden ayrıl..
Kendi evine cik evlenmeyi neden bekliyorsun bu durumda?
Bende avrupadayim, ulkeyi simdi soylemeyeyim, bir kurtulus yolu istiyorum ama yok gercekten yok....Sen nerde yasiyosun?
Ben seni cok iyi anliyorum. Bende 17 18 yasimda beni turkiyeye gonderin orda yasicam okucam annanemin yaninda kalirim demistim ama sonra kendimi kotu hissettim gidemedim. Evlendim gittim. Zira ayrildim evimi tuttum biliyosun bu taraflarda kanunlar turkiye gibi degil. Sosyal haklardan yararlanmak icin ayri ev tutup ayri adresde yasamalisin. Buna ragmen annemlerin yaninda kaldim. Bosanma asamasinda olup, salonu kendi odasi ilan etmis babam, kavgadan dolayi evden ise isten eve ve yatak odasini kendi dunyasi olarak ilan etmis bi annem, kendi odasinda kendi dunyasini kurmus olan abimle yasadim. Yani insanin vicdani el vermiyo... Anliyorum seniKendi evime cikma ihtimalim var fakat bunu yaparsam onlara karsi ihanet etmis gbi vicdan azabi hissederim , bunun dusuncesi bile beni uzuyor, cunku ben hep korkmusumdur insallah burdaki bir cok aile gibi paramparca bir ailemiz olmaz, geleneksel turk ailesi seklinde hep yasarizinsallah diye, simdi korktugum basima geliyor resmen... Uzuluyorum, tek basina kalmak yanliz kalmak beni cok korkutuyor..
Çünkü;NEDEN BÜTÜN KURTULUŞU BİR ERKEĞE BAĞLIYORSUNUZ, ÇILDIRICAM YA ARTIK BU LAFLARI GÖRMEKTEN.
HER ŞEYİN ÇÖZÜMÜ ERKEK. ERKEK DE ERKEK KOCA DA KOCA KOCAAAAAAAAA
Kurtulus yolu?Bende avrupadayim, ulkeyi simdi soylemeyeyim, bir kurtulus yolu istiyorum ama yok gercekten yok....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?