27 yaşından sonra üniversitenin bir katkısı olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
dün bir konu açmıştım erkek arkadaşımın lise mezunu olup iyi bir iş bulmamasından bahsetmiştim. AÖF'de işe yarayabilecek bir bölüm var mı? Yoksa hiç gerek yok mu böyle birşeye. artık zaman kaybı olsun da istemiyorum. Ama 5 yıldır bu konuda yönlendirmediğim için pişman oldum. Doğrusu o istemeyince fazla zorlamadım. Hiçbir şey için geç değil diyerek bir yerden başlamalı mı?

Ben 24 yaşımda tekrar üniversite okudum ve faydası oldu tabiki. Sevgilim okuduğu üniversiteyi terkedip evde ders çalışıp daha iyi bölüm kazanmış o da 24 yaşında ünivetsiteye başlamış. Bu konuda hayatlarımız çok benziyor. Sevgilim benden yaş olarak küçük hala okuyor ve zorlanıyor ben de derslerine yardım etmeye çalışıyorum, bölüm zor geliyor ona. Evlenmek için okulu bitirmesini bekliyoruz, daha ikinci sınıfta ama bekleyeceğim. Kendi kararı çünkü, o üniversiteyi okumayı istiyor. Bitiremezsem çıkıp lise mezunu olarak iş bakacağım diyor ama bölümü güzel olduğu işin kapasitesini zorlayarak okumaya çalışıyor. Ben 30 yaşındayım, iki üniversite bitirdim ve kendisini bekliyorum. Şimdi bu kadar uzun size örneklemek için yazdım. Üniversite geç yaşta okunur, ama siz kaç yaşındasınız bilmem de sizin uzun süre beklemeniz gerekir. Sevgiliniz ders çalışmayacak bir insansa zaman kaybı olur. Benimki ders çalıştığı halde zorlanıyor, ama ilk üniversiteyi bırakıp daha çok sınava çalışıp daha yüksek puan yaptığını da söyleyiyim. Sizin sevgiliniz mesela üniversite sınavına çalışıp kazanabilir mi? Biz örgün okuduk, okuyoruz, sevgiliniz örgün üniversite kazanamadı mesela açık öğretim kazandı, hiç derse gitmeden sınavlara çalışıp verebilecek mi? Cevabınız hayır ise zorlamayın. Çok yıpranırsınız.

Nereye kadar daha siz derdine düşeceksiniz işin ? 27 yaşında bir insanı sizin yönlendirmeniz gerekiyor mu cidden ? Kendi kararlarını ve hayatını yönlendirememiş birinden ne bekliyorsunuz?
neden destek olmayım, neden iyi birşeye yönlendirmeye katkıda bulunmayım. sadece burdaki konulara göre belki öyle anlaşılıyor, bilemiyorum. O bana çok destek oldu, yeri geldi çok motive etti, yeri geldi kızdı beni kendime getirdi. İşinin iyi olmaması, lise mezunu olması benim gözümde onu sorumsuz bir insan haline getirmiyor.

Ders çalışma olayına hep uzak kalan birisi oldu. Üniversite dışında farklı hayalleri vardı kısmet olmadı. Olmayınca mecbur iş hayatına atıldı ama hep özelde yıpratıcı, saatlerin belli olmadığı yorucu işler yaptı malesef.

Diğer konunuza da yazdım resmen Pollyanacılık bunun adı.
Bunca konu var açın okuyun. Burada yazılanların hepsi emin olun bir tecrübe.
Gerçi siz diğer konuda ben bir işe gireyim , en azından birimizin geliri olur da evi geçindirir demiştiniz.
Kendinizin bile beklentisi yok birlikte olduğunuz kişiden.
Peki diyorum sadece.

Anadolu değilde ben Atatürk üni tavsiye ederim aöf de.
Çünkü geçmesi kolay, bütünlemesi var.
Bölüm konusunda bir şey demek güç ama

O özelde çalıştığı için ve özelin bir garantisi olmadığı için ikimiz çalışırsak bir işten çıkma durumunda en azından birimizin geliri olur demiştim. Malesef bende biliyorum bu şekilde evlilik olmayacağını, bekliyorum bu sebeple şartların uygun olması için, yapabileceğim tek mantıklı şey bu. yoksa ayrılmak vs. benim için mantık dışında kalıyor.

Bence lise mezunu olsa da özel sektörde çalışmış, az çok tecrübesi var, dişini sıkıp iyi bir yer edinmeye çalışsın. Ders çalışmaya uzak ise olacak bir iş değil maalesef.

Bence lise mezunu olsa da özel sektörde çalışmış, az çok tecrübesi var, dişini sıkıp iyi bir yer edinmeye çalışsın. Ders çalışmaya uzak ise olacak bir iş değil maalesef.

evet iş tecrübesi var, çevresi var. Ona güveniyoruz ama geçici olarak iş buluyor, daha iyi bir ortamı ve düzenli saatleri olan bir yer bulmaya çalışıyor.

Eşim 2cocuk babası 32 yaşında hemde ticaretle uğraşıyor sınavlara girdi kazandı şimdi 4.sinifa geçti sabah işe gidiyor öğleden sonra okula ve 3yildir dönem birincisi üniversitede kalmayı düşünüyor alese hazırlanıyor hafta sonlarıda ales için dershaneye gidiyor okumanın yaşı yoktur bende eşime heveslendim açık öğretime başlıyorum evli insan bunları yaparken bekar olan arkadaşınız neden yapamasinki

İkinci öğretim 2 yıllık makina, harita yada inşaat bölümü okuyup tekniker olsun daha mantıklı.

Aöf > Tıbbi Dokümantasyon okuyabilir , her yıl ataması var. Ama KPSS > 85 üstü almalı.

Yaşlı bakım , Engelli bakım okuyabilir > Huzur evi ve rehabilitasyon merkezinde çalışır.

Havacılık okuyabilir > Havalanında çalışır.

Çocuk Gelişimi okuyabilir > Çalışma alanı çok fazla.

Sigortacılık okuyabilir > Kendi sigorta şirketini açar.

Yani isteyene bölüm çok , ama diploma üstüne bişey koymadığın zaman sadece bir kağıt olarak kalıyor .

Bu söylediklerinizin hepsinden arkadasim var havacilik haric ve issizler .Havaalaninda calismak icin dil bilmeli.yasli bakimi okuyan arkadaslarim.almanyaya gidiyor burdaki calisma sartlarini begenmediklerinden

Bu söylediklerinizin hepsinden arkadasim var havacilik haric ve issizler .Havaalaninda calismak icin dil bilmeli.yasli bakimi okuyan arkadaslarim.almanyaya gidiyor burdaki calisma sartlarini begenmediklerinden
Son cümlemde yazdığım gibi , üstüne bişeyler koymak lazım .
Dil mesela , sertifikalar , eğitimler , seminerler , gönüllü projeler .
Yoksa diploma = Kağıt olarak kalır .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…