27 yaşındayım evde kaldım gözüyle bakılıyor ?

Ben evlenince biter gibi zannettiydim. Sizde bile bu kadar detaya giriliyorsa anladım ki sonu yok 😄😄
Yok kuzum yok yıpratma kendini sen ne kadar rahat olursan o kadar kolay gelir doğru kişi sana. Bu yorumlar o kişilerin seninle konuşacak ortak birşeyi olmadığından oluyor. Geçen ay kuzenimin nişanı vardı nişanda bebeğe mama yapıp içirdim çok ağlamıştı. Millet emzirsene niye mama veriyorsun diye başımı yedi. İçini şişirmek değil amacım çünkü bu insanlar sadece yargılamayı biliyor kendini üzme diye söylüyorum. Halden anlayan gayet saygılı insanlarda var gerisini seni anlamasada olur

Elalem ne diyor , millet ne diyor, şu ne diyor , bu ne diyor diye yaşadığınız sürece mutlu olmayacaksınız.
Kendiniz için yaşayın. Biz insanlar elimizde ne yoksa onu isteriz sonrada o istiyor bu istiyor diye suçu başkasına atarız.
Sizde evlenmeyi verin nolcak. Gezin tozun, yiyin için hayat kısa zaten ne diye kendinize dert (koca) arıcaksınız ki ?

Ben yükseklisans öğrencisiyim bana da okumasanda keşke evlenseydin mentalitesi dayatılıyor
Ne münasebet. Sen bakma onlara. Cahillik budur. Kadının tek görevi evde kocasına, çocuguna bakmak değil. Bir ünlü şunu demişti. Geleceğinizi kocanizin insafına, hevesine bırakmayın. Çok haklı

27. Hatta bu yıl sonu 28 olacam. Bir arkadaşımla konuşurken ( kendi 20 olmadan evlenmişti) o zaman birkaç yıl önce 24 falanim. Diyor ki evliliği geciktirme evlen. O zaman düşündüğümde acaba geç mi kaldım dedim. O zamanki aklımla. Simdi 27yasindayim. Annemle konuşurken evlilik için daha hazır değilim diyorum çünkü hazır değilim. Ne acelem var. İlk gelene mi versinler. Ben ilk tanıştığım kişiyle mi evleneyim sırf evlendi dediler diye. Amacım evlenmek olsa zaten geçen yil 3 ciddi ciddi evlenmek isteyen kişi vardı. Tamam derdim birine oldu bitti. Ama acelem yok. Önce ayaklarımın üstünde durayım. Hayatımı yoluna koyayım. Ondan Sonra. Millet akıl verir para vermez. Evlendin sıkıntıda yanında olmaz. Cunku evli çiftlerin arasına girilmez derler. Dayak yesen suçlu olursun. Sesini çıkartsan kötü gelin olursun. Kocan aldatsa kocasını elinde tutamayan olursun. Bu yüzden karakteri oturmuş olarak evlenmek lazım. Herkes sucunu sana yükler ezmeye çalışırlar. Bu yüzden karakteri tam gelişmis tam oturmuş olarak yola çıkmak lazım.
Ne kadar da güzwl konuştunuş. Benim daha 23 bile olmayan arkadaşım evlilik yolunda ve bana sen evde kalcan heralde dedi nasıl alındım. Kimin diline düştüm ben dedim. O günden sonra bir hayli kötü olmuştum. Tek başarıyı koca bulmak sanan bir grubun içindeyim. Ama görüyorum ki yalnız değilim iyi varsınız yazdıklarınız bana çok iyi geldi. Ben de okuyorum zaten yükseklisans öğrencisiyim

Elalem ne diyor , millet ne diyor, şu ne diyor , bu ne diyor diye yaşadığınız sürece mutlu olmayacaksınız.
Kendiniz için yaşayın. Biz insanlar elimizde ne yoksa onu isteriz sonrada o istiyor bu istiyor diye suçu başkasına atarız.
Sizde evlenmeyi verin nolcak. Gezin tozun, yiyin için hayat kısa zaten ne diye kendinize dert (koca) arıcaksınız ki ?
Yaşlanınca yalnız kalacaksın diyorlar

Yok kuzum yok yıpratma kendini sen ne kadar rahat olursan o kadar kolay gelir doğru kişi sana. Bu yorumlar o kişilerin seninle konuşacak ortak birşeyi olmadığından oluyor. Geçen ay kuzenimin nişanı vardı nişanda bebeğe mama yapıp içirdim çok ağlamıştı. Millet emzirsene niye mama veriyorsun diye başımı yedi. İçini şişirmek değil amacım çünkü bu insanlar sadece yargılamayı biliyor kendini üzme diye söylüyorum. Halden anlayan gayet saygılı insanlarda var gerisini seni anlamasada olur
Olur mu yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki ... günlerdir iç sıkınritısıyla uyanıyordum

Yaşlanınca yalnız kalacaksın diyorlar

Ananem 10 tane çocuk doğurmuştu , dedemi kendinden 15 yıl önce kaybetmişiz. Yalnızdı. Farketmiş mi ?
Hastalıktan ayağa kalkamıyodu herkes kadını top gibi birbirine sepetliyordu. Evliliği, çocuğu değiştirdi mi hayatını ? Allah hayırlısını versin önce.
Öyle kalabalık içinde yalnızlıktansa yok olan yalnızlığı tercih ederdim galiba :kahve:

Ananem 10 tane çocuk doğurmuştu , dedemi kendinden 15 yıl önce kaybetmişiz. Yalnızdı. Farketmiş mi ?
Hastalıktan ayağa kalkamıyodu herkes kadını top gibi birbirine sepetliyordu. Evliliği, çocuğu değiştirdi mi hayatını ? Allah hayırlısını versin önce.
Öyle kalabalık içinde yalnızlıktansa yok olan yalnızlığı tercih ederdim galiba :kahve:
Evet aslında bu konuda çok haklısınız. 7 8 çocuğu olup sokakta ölenler var

Evet aslında bu konuda çok haklısınız. 7 8 çocuğu olup sokakta ölenler var

Herkesin lafına göre hayatınızı yaşarsanız sizin işiniz zor. Kimsede laf bitmez. Sizde onları yapmaya çalıştıkça tükenirsiniz.Önemli olan siz ne istiyorsunuz?

• Beğen
Reactions: 000
damacanaya bile hallenenlerin olduğu bir yerde bir genç kızın 27 yaşına kadar kimseyle tanışmaması mümkün değil..
en çirkin kıza bile ne talipler çıkıyor..
fazla seçicisin sanırım.

Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Bu toplumla baş edemezsin ve de ne yaparsan yap tatmin olmazlar,bu tarz şeyler kader kısmet de geç,evlenenlerin hepsi üstün meziyetli falan da değil,biz evlendik çok mu meziyetli ve yeterliyiz sanki,önce siz kendinizi bu kalıplara sokmayı bırakin

Evet kesinlikle. Etrafım hep lise ortaokul mezunu benim kadar okumuş yok. Onun için evde kaldığımdan falan okuyorum zannediyorlar. İsteyeni de olmaz gibi
Yazmayacaktim ama kollarına taktıkları bileziği, evde 5 liranın hesabını, geldiği gittiği saatlerin, yerlerin hesabını kocasına va kv kp ne hesabını vermek zorunda olan, haklıyken bile sesini çıkartmayan, tek görevi çocuk yapmak, temizlik yapmak olan kadınlar kalkıp evde kaldın sen diyor ya sinirden çatlıyorum

25 te konuştular 26 da devam ettiler 27de susmak bilmediler ben 28im artık, bu sözleri duyacağım ortamlara mecbur kalmadıkça girmiyorum ha girdiysem de bana laf çakana artık öyle kibarlık yok dan dan lafımı çekmiyorum. Ben üzüleceğime onlar üzülsün

Bizim toplulumuz için evlililik kutsal ya bazen acaba gerçekten iyiliğim için mi sürekli bu evliliği açıyorlar diyorum sizce bu mümkün mü
Hem iyilik olsun diye, hem biraz da dedikodu/fesatlik olsun diye.
Biraz da baska konusacak konulari olmadigindan.

Ben 32 yasimda evlendim. İdeal 30 diye düşünüyorum. Çocuk sahibi olmayı da göz önünde bulundurunca. Fakat 32 yi neden bekledim keske 2 yıl önce evlenseydim demiyorum. Zira sen ve senin yaşındaki kızlara tavsiyem imkânınız varken bekar olmanın tadını çıkarın. Evlenince vakit o kadar kiymetleniyor ki. Kendinizle Bas basa kalmaya kendi zevkiniz için bir şeyler yapmaya fırsat kalmiyor. Bir evin bir insanin belki bir iki çocuğun sorumlulugunu üstlenmek hic kolay değil ki sunu da unutmayın , evlenmek bir zorunluluk değildir tamamen kişisel bir istektir.

Olur mu yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki ... günlerdir iç sıkınritısıyla uyanıyordum
Kıyamam ya üzülme o kadar doğru kisi olsun diye dua et sadece mesele yalnızlıksa evliykende yalnız kalan ilgisiz sevgisiz çok kadın var canım imkanın varken oku ve maaşınla gez dolaş o konuşanların kaç tanesinde bu şans var. Değerlisin unutma 😘

27 yasinda evliyim. Butun herkes bana erken evlendin gozuyle bakiyor. Tamamen cevrenizle alakali bir durum sikmayin caninizi

Ben doğuda bir ilde yaşıyorum.
Eltim 17 yaşında
Eşimin yeğeni 16 yaşında
Ve daha bir çok kadım bu yaşlarda evleniyor.
Eşimin bir yeğeni 21 yaşında evlendi annesi oh dedi evde kalmıştı
Ben 25 yaşında evlendim.
Mesela ben komple intihar falan etmeliydim bu yaşa kadar evlenmeyince..

Hala da bazen derler senin yaşımda 4. bebemiz karnımızdaydı diye.
Çocukların halinden Belli zaten dedim 😂

şu yaşlara takılmayı ne zaman bırakıcaz, klişe gelebilir ama gerçekten insan hissettiği yaşta
o 22ymiş bu 27ymiş öbürü 49muş ne farkeder? mutlu mu? geç de olsa huzuru buldu mu. önemli olan tek şey inanın o.
kaldı ki siz 27siniz hiç de geç kalmış sayılmazsınız; önce kendinizi teskin edeceksiniz ki karşı tarafa güçlü bir izlenim bırakasınız. neden hiç mi hiç sorgulamadan gelen tüm karşıt fikirleri direkt kabul ederiz ki zaten?..

• Beğen
Reactions: 000
Back
X