27 yaşındayım evde kaldım gözüyle bakılıyor ?

Ben doğuda bir ilde yaşıyorum.
Eltim 17 yaşında
Eşimin yeğeni 16 yaşında
Ve daha bir çok kadım bu yaşlarda evleniyor.
Eşimin bir yeğeni 21 yaşında evlendi annesi oh dedi evde kalmıştı
Ben 25 yaşında evlendim.
Mesela ben komple intihar falan etmeliydim bu yaşa kadar evlenmeyince..

Hala da bazen derler senin yaşımda 4. bebemiz karnımızdaydı diye.
Çocukların halinden Belli zaten dedim 😂

ben de 25te evlendim, anormal düşüncelerini normal gibi yansıtıyorlar. lise çağında evlenmek bi de yumurtlamak üstüne marifetmiş gibi.. ne kattı ki onlara sanki bu durum, 25 yaşındakine bile demişler ya:KK11:

30 yaşında evlendim ve kimsenin bana evde kaldın muhabbeti yapmasına izin vermedim
Bu sizle alakalı bi durum insan 27 yaşında evde kaldım diye düşünürse çevreside istediğini söyler kimseye bu fırsatı vermeyin

Bizim toplulumuz için evlililik kutsal ya bazen acaba gerçekten iyiliğim için mi sürekli bu evliliği açıyorlar diyorum sizce bu mümkün mü
Aslında bence konuşacak başka konuları olmadığı için konuşuyorlar. Aşağılamak için demiyorum ama kendini geliştirmemiş insanların muhabbetleri bunlar.Sizinle ortak noktaları yoksa tek konuşacak konu evlilik ve çocuk oluyor.

Daha 20 yasındayım 22yaşındaki kuzenim bu sene evleniyor tek derdi evlilik ve İnan akrabalarım tarafından bu baskı bu yaşta banada yapılıyor bizim toplumumuz böyle bi amaçları yok üretmiyorlar cahiller tek dertleri evlilik çeyiz hayat bu değil takma illa bigün evlenicez acelesi yokk gezelim eglenelim ama dimi takma kafaya boşver

28 yaşında evlendim eşim çoğu erkeğe göre çok iyi ve gerçekten müthiş yakışıklıdır ama ben defalarca kez pişman oldum hem ailesinin yüzünden hem başka sorunlar yüzünden.keşke annemin evinde kalsaydim bekar yaşayıp ölseydim. özlemem sandım ama deli gibi özlüyorum annemin evini sürekli rüyamda gidiyorum.evlenmemek bir dert evlenmek bin dert

Benim için de evlen diyorlar ama bende niye evleneyimki evlenip kocam ve ailesini mi dertsiz kafama dert edeneyim ben böyle özgür olmayı seviyorum diyorum. Bekar ve ailenle yaşamayı seviyorsan ya da tek yaşamayı seviyorsan insanların dediğine bakma önemli olan sensin. Seni mutlu eden yaşam neyse insanların müdahale etmesine izin verme.

• Beğen
Reactions: 000
Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Bence 27 yaş evde kalmış sayılmıyor ama sen yinede armutun sapı üzümün çöpü deme çünkü erkeklerin hiç biri dört dörtlük değil

ben de 25te evlendim, anormal düşüncelerini normal gibi yansıtıyorlar. lise çağında evlenmek bi de yumurtlamak üstüne marifetmiş gibi.. ne kattı ki onlara sanki bu durum, 25 yaşındakine bile demişler ya:KK11:
[/QTE]
Erken döl aldılar....
İnanın saçmalıyorlar.
Bence 21 22 bu lar olağan yaşlar ha ben evlenemezdim orası ayrı karakter meselesi
Ama yani 16 17..
Çocuk Baya
Ama burada toplumsal bir baskı var galiba kızlar çabuk erişiyor.
Yani düşünüyorum benşm memelektimde 16 17 yaşındaki kızlar baya çocuk gibi buradakiler dümdüz kadın olmuş artık giyim kuşam 5 çocuklu anne gibi.

Evlendikten sonra herkesin çenesi kapanacak aynı evde seçtiğim hayatla ben başbaşa kalacağım. Dedikleriniz çok doğru
evlendikten sonra da cocuk yapin gec kalmayin olmuyo mu kisir heralde diye baski yapacaklar.cocuk olunca ikinci fln diye gider.o yuzden insanlarin dusuncelerine gore acele kararlar vermeyin.

• Beğen
Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
29 yasındayım boşanmış ve cocugum yok allah hayırlısını versın.Eksik dua etmeyın.

Cahil insanları neden bu kadar takıyorsunuz ki ? Benim hayatım benim tercihim bu yonde. Bu konuda sizin fikrinizi sormadigim sürece söylemezseniz mutlu olurum deyin geç. Bir daha konuşmazlar zaten. Akrabaniz diye kimseye kendinizi psikolojik olarak yıpratmasına izin vermeyin.

• Beğen
Ben 32 yaşındayım bekarım.
Çok klişe olacak ama eğer sırf amacım bir adam bulup medeni halimi değiştirmek olsaydı şimdiye evliydim. Tahminen de boşanmıştım. Veya mutsuz bir evlilikteydim.
Ayrıca aynı kaderi paylaşan derken?
Siz bu durumu çok dramatize ediyorsunuz. Evlenmek için evlenilmez. Karşınıza bunu düşündürecek bir aday çıkar o zaman evlenirsiniz.
Bana bunun imasını bile yapsalar cevap veririm. Nasip kısmet bu işler kimsenin haddi beni yargılamak değil sizinde kızınız yeğenleriniz var. Büyük konuşmayın diye açık açık söylerim.

Zaten bu laflar onları susturur. Ama en güzeli öyle ortamlara girmeyin. Hacer teyze sizi yerse ne olur yermese ne olur.. Her insana çok değer vermeyin.
En önemlisi kendinize bekarsınız diye yüklenmeyin.
Aynı kaderi paylaşmak çok dramatize edilmiş kendinizi küçük gören bir yorum. Bunu kendinize yapmayın.

herkes evlenmek zorunda mı ya evlilik şart mı ? 2020 yılındayız insanlar ne derdinde. ayrıca 27 yaş hiçte geç bir yaş değil. bana kalırsa evlilik için en ideal yaşlar 30 dan sonrası.

Ben 32 yaşındayım bekarım.
Çok klişe olacak ama eğer sırf amacım bir adam bulup medeni halimi değiştirmek olsaydı şimdiye evliydim. Tahminen de boşanmıştım. Veya mutsuz bir evlilikteydim.
Ayrıca aynı kaderi paylaşan derken?
Siz bu durumu çok dramatize ediyorsunuz. Evlenmek için evlenilmez. Karşınıza bunu düşündürecek bir aday çıkar o zaman evlenirsiniz.
Bana bunun imasını bile yapsalar cevap veririm. Nasip kısmet bu işler kimsenin haddi beni yargılamak değil sizinde kızınız yeğenleriniz var. Büyük konuşmayın diye açık açık söylerim.

Zaten bu laflar onları susturur. Ama en güzeli öyle ortamlara girmeyin. Hacer teyze sizi yerse ne olur yermese ne olur.. Her insana çok değer vermeyin.
En önemlisi kendinize bekarsınız diye yüklenmeyin.
Aynı kaderi paylaşmak çok dramatize edilmiş kendinizi küçük gören bir yorum. Bunu kendinize yapmayın.
Evet siz söyleyince farkettim ki baya bir dramatize yazmışım. Kafam allak bullak derslerime bile veremiyorum kendimi. Herkes evde kaldım gibi bakıyor. Çocuktan olmuyormuş belli bir yaştan sonra dwmeler çıldırıcak gibi oluyorum

herkes evlenmek zorunda mı ya evlilik şart mı ? 2020 yılındayız insanlar ne derdinde. ayrıca 27 yaş hiçte geç bir yaş değil. bana kalırsa evlilik için en ideal yaşlar 30 dan sonrası.
Çocuk da olmuyor belli bir yaştan sonra erken menepız olayı da oluyor diyorlar bunları duyunca bitiyorum

Back
X