Kendimi geçtim etraf ailemi yıpratıyor. Annem babam ayrı ve ben annemle yaşıyorum. Annem ben ölünce yalnız kalacaksın yuvan olsaydı diyor etraf anneme biri yok mu diyor
Eh annen evlenmis ayrilmis. Asil sen evden gidince kendi yalniz kalacak. Kendi derdine yansin.
Neden bunu ona hatirlatmiyorsun?
Koca cok guzel birsey madem kendisi neden bosandi?
Dirdirlarla baskılarla onune gelen ilk "niyeti ciddi' adamla evlenip onun gibi mutsuz olsan daha mi mutlu olacak?
Ben yerinde olsam kendim kirilacagima anneme bu gercegi hatirlatirdim. Bunu her konuyu actiginda yapardim ki zamanla bu konuyu açmaya korksun. Hatta "senin kiza biri yok mu diyorlar" demeye bile korksun.
Misafirlik falan da hikaye.. madem mutsuz olacaksin gitme
Bu secenek zor mu?
Bak seni anliyorum. Ama sen engel olmazsan herkes hakkinda konusur.
Ben gecen sene bir seneye yakin issizlik cekmistim. Ama part time çalışır kendi parami kazanirdim yani az cok. Oyle ailemden harçlık bekleyecek kadar kötü durumda degildim. Sirf is konusunu konusmamak icin ne bayram ne seyran. Kimseye gitmedim. Cunku neden canımı sıksınlar ki?
Bir keresinde halam bize geldi "ee yeğenim. Neyd senin bölümün? Atamasi yok mu?" Dedi. Ben de gozlerimi devirip "ayyy geldi yine en sevmediğim konu. Halacim istersen sana ezbere cevaplar vereyim ilk boslukta da odama kaçayım. Ya da konuyu degistirelim neseli neseli sohbet edelim. Oglun napiyor? Tanistiniz mi kizla? " dedim, tıktım agzina lafi. Canimi sıkmaktan iyidir. Ya da bir baska zaman "bosuna mi okudun onca sene?" Diyen akrabaya "kendim kazandim, kendim okudum, kendim calistim, kendim istifa ettim. benim yerime sinava mi girdiniz ya da okurken sizden bir silgi parasi mi istedim? Hayat benim istediğim icin calistim,canim istedi istifa ettim" Demisligim var.
Bir kere de "hala ise girmedin mi?" Diye soran az sevdigim arkadasa (iyi niyetle sordu ama ben de iyi niyetle) "borç para mi isteyeceksin?" Demistim.
Herkes haddini bilmeli bence. Bilmeyeni de uyarmak gerekir ki öğrensin.
her de konusanin her lafina bakarsan yasayamazsin. Bugun gelinlik diyen yarin bebek der , sonra evin kira mi der ,hala niye araban yok der, 'çocuğun kac ney yapmis?' Der,kizinin hayatinda kimse yok mu? Der... der de der yani.
Susturmayi bilmezsen eger