27 yaşındayım evde kaldım gözüyle bakılıyor ?

Çocuk da olmuyor belli bir yaştan sonra erken menepız olayı da oluyor diyorlar bunları duyunca bitiyorum
ustelik herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil. dedigim gibi 35 yasindayim ama kendimi bildim bileli hic cocuk istemedim. ustelik bu yegenlerim dogduktan sonra kesinlikle istemiyoruma dondu.
banada diyorlar evlende cocugun olsun.. iyide sen mi buyutecen? sana ne? ben genelde agizlarinin payini veriyorum. Allah isteyen herkese versin ama benim cocuk gibi bir niyetim yok diye.
ustelik gunumuzde kadinlar 50 yasinda doguruyor. sen cidden okuyor musun? lutfen sirf kitaplara calisma. biraz dusunceni degistir. kara cahil gibi konusup, dusunmeyin.

Şahsen 31 yaşımda evlendim. 16 yaşımda çalışmaya başladım. Okul üniversite derken önüme doğru insan çıkmayınca öyle oldu. Iyiki de öyle olmuş. Yoksa eşimi bulamazdım. Yani "okulun niye bitmiyor" ve "ne zaman evleneceksin" diyen insanlar vardi. O konuşan insanların hayatıma katkıları 0 a yakın. Yani hayatımın zor günlerinde yanımda olmayan, kendi hayatı sıkıcı olduğu için başkaları ile uğraşan insanlar bunlar. Yoksa bekara "Neden evlenmiyorsun" veya cocugu olmayana "Neden cocuk yapmıyorsun" diye sorulmaz aslında. Öyle kolaysa onlar size iyi bir eş adayı bulsunlar. Depresyona girecek bir durum yok. Kendinize çürümüş elma muamelesi yapmayin. Bizim insanın ağzı hiç durmaz. Bekarsin - Evlen! Evlendin-Cocuk ne zaman. Çocuğun olur-Ikincisi-Ucuncusu ne zaman. Yani bitmez. Siz önce kendiniz şahsınıza ezik gözle bakmayın. Baskalarin ne düşündüğü ikinci planda.ve hayatınızda fayda etmeyenin ne düşündüğü hic far etmez

eşiniz kaç yaşında?

Gene mi siz..
Yahu böyle tüm konulara hep çok seçicisiniz yok seçici olmayın yazıları yazıyorsunuz.
Yahu bu ülkede seçici olmadıkları için aldatılan, yüzüne kezzap atılan, dövülerek öldürülen, bıçakla 30 yerinden şişlenerek öldürülen binlerce kadın var.
Konu sahibi böyle olsa daha mı iyi olurdu ???
Nasıl seçici olmayın fazla diyebiliyorsunuz?
Ya konu sahibi bilinçli olmasa sizden etkilenip ilk taliple evlenip çok kötü bir evlilik yapsa?
Burası kadın cinayetlerinde dünya birincisi bir ülke.
Burası Norveç değil. Sokaktan geçen o talip; kültürlü donanımlı insancıl iskandinav Alex değil. Sokaktan geçen talip; çoğunlukla babasının annesini dövdüğünü görüp büyüyen, kıro, kadınlara sırf nesne olarak bakan, değer kıymet vermeyen hanzo Ahmet.
Biraz düşünerek yazın.
Not: Alex ve Ahmet adı sadece örnek için kullanıldı. Eşi bu isimde olanlar lütfen üstüne alınmasın.

işte o kadar sözde seçici olunduğu için en son yaşım geçiyor diye o ite kopuğa denk geliyor kadınlar bunu anlamak için deha olmaya gerek yok.
bu kadar seçici olunuyorsa bu heriflerle evlenen kadınlar kim?
sorun bakalım.

bir düşün o kadar seçici olunduğu halde bu kadın cinayetleri niye yüksek?
niye şiddet bu kadar yüksek?
pek çok konuda damadı bi araştıralım diye kız aileleri sağa sola soruyor da neden evlilikte sorunlar bitmiyor?
herkes daha iyisi diye diye bekliyor kızları yanlış yönlendiriyorlar sen prensessin en iyisi senin olmalı diye diye gazlıyorlar bekliyor onlar da en iyisi gelecek diye 30'ları sonra da aman yaşım geçiyor aman evde kaldım diye ilk çıkanla evlenmeye kalkıyor.
halbuki talipleri iyi tanımaya çalışıp gerçekten şans verilse pek çok şey değişecek.
seçici olmayın demem budur.
yoksa ilk gördüğün adamla koş nikah masasına demek değil.
sonuçta 30'lardan sonra kadının da güzelliği ve çekiciliği de azalıyor bu da bir gerçek bunu da kabul etmemiz lazım.

ben hiçbir yorumumda ilk çıkanla evlenin gibi bir şey söylemedim ama bilinçli olacağım diye diye mis gibi talipleri de tepiyor kadınlar.
nice melek gibi erkek yalnız, onlar da kızlar hep pis adamları seçiyor diye dert yanıyor?
neden acaba?
nerede yanlış var?
neden iyi erkekler de kızlar bizi istemiyor diye üzülüyor.
asıl sizin gibi tüm erkeklere aman bu döver aman bu öldürür diye bakarsanız karşınıza da hep bu tipler çıkması anormal değil. kötüyü çekmeyin ama tedbiri de bırakmayın tabii..

işte o kadar sözde seçici olunduğu için en son yaşım geçiyor diye o ite kopuğa denk geliyor kadınlar bunu anlamak için deha olmaya gerek yok.
bu kadar seçici olunuyorsa bu heriflerle evlenen kadınlar kim?
sorun bakalım.

bir düşün o kadar seçici olunduğu halde bu kadın cinayetleri niye yüksek?
niye şiddet bu kadar yüksek?
pek çok konuda damadı bi araştıralım diye kız aileleri sağa sola soruyor da neden evlilikte sorunlar bitmiyor?
herkes daha iyisi diye diye bekliyor kızları yanlış yönlendiriyorlar sen prensessin en iyisi senin olmalı diye diye gazlıyorlar bekliyor onlar da en iyisi gelecek diye 30'ları sonra da aman yaşım geçiyor aman evde kaldım diye ilk çıkanla evlenmeye kalkıyor.
halbuki talipleri iyi tanımaya çalışıp gerçekten şans verilse pek çok şey değişecek.
seçici olmayın demem budur.
yoksa ilk gördüğün adamla koş nikah masasına demek değil.
sonuçta 30'lardan sonra kadının da güzelliği ve çekiciliği de azalıyor bu da bir gerçek bunu da kabul etmemiz lazım.

ben hiçbir yorumumda ilk çıkanla evlenin gibi bir şey söylemedim ama bilinçli olacağım diye diye mis gibi talipleri de tepiyor kadınlar.
nice melek gibi erkek yalnız, onlar da kızlar hep pis adamları seçiyor diye dert yanıyor?
neden acaba?
nerede yanlış var?
neden iyi erkekler de kızlar bizi istemiyor diye üzülüyor.
asıl sizin gibi tüm erkeklere aman bu döver aman bu öldürür diye bakarsanız karşınıza da hep bu tipler çıkması anormal değil. kötüyü çekmeyin ama tedbiri de bırakmayın tabii..
Hanımefendi öncelikle olayı sanki benim çok seçici olma durumum varmış gibi bana yazdınız. Ben kendimi bu konuya katmadım. Madem beni soruyorsunuz söyleyeyim. 20lerde tanistigim benimle yasit bir iki talibim hiç olgun değildi. Çok çocuklardı. Onlardan değil eş ortam arkadaşlığı bile yapılmazdı. Şu an erkek arkadaşım ile 32 de tanıştım. O da 35 yaşında.Gayet olgun biri. O tipitip olgunlaşmamış ergenimsi tiplerle alakası yok.
Yani demek istediğim şu; kadınlar 20lerde iken büyük yüzdesinin karşısına onların yaşında olup kafaca ergen tipler çıkıyor. Haliyle de böyle kişileri seve seve eliyorsunuz. Bu kişilere karşı tabi ki seçici olunacak.
Genelde bir kadının kıstasları tek bir parametre ile belirlenmez. Yani bir aday kadına çok uygunsa sırf paradan dolayı elemez. Ama aday çok ergense para da statü de devreye girer. Istemez.
Bu arada tabi ki sırf 1 kıstasa göre eleyen de var. Onlar da zaten evliliği sınıf atlama olarak görenler.
Evet kadınlar 30larda yanlış tercih yapabiliyorlar.
Bunun nedeni kendileri değil toplum.
Bazı cins insanlar 35ten sonra çocuğun olmaz.olsa da düşer dediği için bir tipitiple evleneyim hemen üreyeyim derdine düşüyorlar olay bu.
Yani tek bir rol model yok. Bir kadının karşısına 20 de de 30 da da 40ta da doğru insan çıkabilir.
Ayrıca siz eş seçimine sadece güzellik kıstaslı bakarsanız tabi ki tüm 20lerdekiler evlenir sadece ama öyle mi oluyor tabi ki hayır.
Ayrıca isterseniz 18de evlenin. Zamanı durduran hicbir canlı yok. Yani tüm kadınlar yaş alacak. Burada belirleyici olan güzel bakımlı yaş alanlar veya bir anda kendini salanlar. Ki onlarda halinden mutluysa bize ne kime ne..

Güzelliği bu kadar kıstasa almayın. Sonuçta subjektif bir şey.
Bu arada kimse piremses değil ki.
Evet herkes en iyisini ister. Belki de bazı insanlar hep ya da hiç durumunu seviyor. Ya iyisi olsun ya da olmasın diyor. Ama zaten o insanlar az sayıdadır. Çok olduğunu düşünmüyorum. Bu arada bir kadın eziklenerek büyüyeceğine piremses büyüsün. Bir ergen bulacağına kendini piremses olarak sanıp tek kalır kulesinde rahat rahat takılır. Belki kendine yatırım yapar. Tek kalmak istemek çok cesaretli bir iştir. Her kadın maalesef yapamaz. Yapmaz..:dondurma:

Son düzenleme:
Önemli olan evliliğin zamanı değil mutlu olmanız. Ben de sosyal biri değilim. Doğru dürüst bir ilişkim olmamıştı. Kasmayınca olduğunu yaşadım gördüm. Annem 30lu yaşların sonunda evlenmiş hala devam ediyor, bir akrabamız tam da 27 yaşında evlendi nişan sürecinde yaşadığı sorunları ben yaşasam evlenmezdim bile. Başkalarını bu kadar önemsemeyin.

• Beğen
Reactions: 000
Kendi evi yok, olma ihtimali de yok, bir omur beraberler. Kv de fenaymis, neler neler diyormus kiza. Bir omur de bu sekilde devam edecek. Gorumce de var cok yakininda. Onla iliskisi nasil bilmiyorum.
Allah yardım etsin..
Çok zor çok..:KK43:

damacanaya bile hallenenlerin olduğu bir yerde bir genç kızın 27 yaşına kadar kimseyle tanışmaması mümkün değil..
en çirkin kıza bile ne talipler çıkıyor..
fazla seçicisin sanırım.
Valla her konuya aynı şeyi yazıyorsunuz ya..erkek misiniz nesiniz ??..Kardeşim kimse kimseyi reddetmiyor kimse de evlenemedik kafasında değil.
Toplum baskısı dediğimiz , yani türkçesi sizin gibilerin kafa ütülemesinden şikayetçi herkes anladınız mı....İnsanları bi rahat bıraksalar kimse vah tüh demiyor zaten sadece insanlar sussunlar ve hadlerini bilsinler tek istediğimiz bu BEKARLAR olarak...

Valla her konuya aynı şeyi yazıyorsunuz ya..erkek misiniz nesiniz ??..Kardeşim kimse kimseyi reddetmiyor kimse de evlenemedik kafasında değil.
Toplum baskısı dediğimiz , yani türkçesi sizin gibilerin kafa ütülemesinden şikayetçi herkes anladınız mı....İnsanları bi rahat bıraksalar kimse vah tüh demiyor zaten sadece insanlar sussunlar ve hadlerini bilsinler tek istediğimiz bu BEKARLAR olarak...

evet her konuda aynı şeyi yazıyorum çünkü gördüğüm realite bu.
ben de bekar bir bayan olarak bahsettiğiniz sıkıntıları yaşıyorum ancak öyle sizin kadar kafaya takmıyorum e buraya konu açacak kadar takıntı yapmış bir kıza ne diyeceğim?
30'lara kadar bir kızın hiç talibinin çıkmaması mümkün değil.
çıkanların hepsinin de it kopuk olması akla aykırı.
demek ki sen seçici oldun ki bekar kaldın. yoksa bekarlığı seçen birisi buralarda konu açmaz.

Hanımefendi öncelikle olayı sanki benim çok seçici olma durumum varmış gibi bana yazdınız. Ben kendimi bu konuya katmadım. Madem beni soruyorsunuz söyleyeyim. 20lerde tanistigim benimle yasit bir iki talibim hiç olgun değildi. Çok çocuklardı. Onlardan değil eş ortam arkadaşlığı bile yapılmazdı. Şu an erkek arkadaşım ile 32 de tanıştım. O da 35 yaşında.Gayet olgun biri. O tipitip olgunlaşmamış ergenimsi tiplerle alakası yok.
Yani demek istediğim şu; kadınlar 20lerde iken büyük yüzdesinin karşısına onların yaşında olup kafaca ergen tipler çıkıyor. Haliyle de böyle kişileri seve seve eliyorsunuz. Bu kişilere karşı tabi ki seçici olunacak.
Genelde bir kadının kıstasları tek bir parametre ile belirlenmez. Yani bir aday kadına çok uygunsa sırf paradan dolayı elemez. Ama aday çok ergense para da statü de devreye girer. Istemez.
Bu arada tabi ki sırf 1 kıstasa göre eleyen de var. Onlar da zaten evliliği sınıf atlama olarak görenler.
Evet kadınlar 30larda yanlış tercih yapabiliyorlar.
Bunun nedeni kendileri değil toplum.
Bazı cins insanlar 35ten sonra çocuğun olmaz.olsa da düşer dediği için bir tipitiple evleneyim hemen üreyeyim derdine düşüyorlar olay bu.
Yani tek bir rol model yok. Bir kadının karşısına 20 de de 30 da da 40ta da doğru insan çıkabilir.
Ayrıca siz eş seçimine sadece güzellik kıstaslı bakarsanız tabi ki tüm 20lerdekiler evlenir sadece ama öyle mi oluyor tabi ki hayır.
Ayrıca isterseniz 18de evlenin. Zamanı durduran hicbir canlı yok. Yani tüm kadınlar yaş alacak. Burada belirleyici olan güzel bakımlı yaş alanlar veya bir anda kendini salanlar. Ki onlarda halinden mutluysa bize ne kime ne..

Güzelliği bu kadar kıstasa almayın. Sonuçta subjektif bir şey.
Bu arada kimse piremses değil ki.
Evet herkes en iyisini ister. Belki de bazı insanlar hep ya da hiç durumunu seviyor. Ya iyisi olsun ya da olmasın diyor. Ama zaten o insanlar az sayıdadır. Çok olduğunu düşünmüyorum. Bu arada bir kadın eziklenerek büyüyeceğine piremses büyüsün. Bir ergen bulacağına kendini piremses olarak sanıp tek kalır kulesinde rahat rahat takılır. Belki kendine yatırım yapar. Tek kalmak istemek çok cesaretli bir iştir. Her kadın maalesef yapamaz. Yapmaz..:dondurma:

yoo genç kızların karşısına hep gençler çıkmıyor.
pekala işi gücü oturmuş düzgün olgun tipler de çıkıyor.
hatta evli barklı pos bıyıklı dayılar bile çıkıyor. hele de internet üzerinden. onları zaten saymayın.
eş seçiminde tek kriter güzellik değil ancak erkekler için güzellik ana kriter ayrıca koca bir sektör olmazdı güzellik için.
güzellik bakım mağazaları açılıyor sırf bunun için.

benim söylediğim basit ileri yaşlarda evlenemeyen kızlar kendileri erkek beğenmediği için evlenemiyor.
seçici olmak tamam ama nereye kadar.
ya da ne aranıyor?
ille de en ideal en zengin en yakışıklı en iyi erkek aranıyorsa bunun sonu yok ki.
ileri yaşta kaliteli erkekler de istisnai haller dışında 30+ kadın tercih etmiyorlar ki. bir de o var.

evlenmek şart değil.
bakın ben 30'ların ortasındayım ve evlenmek niyetim yok. ona rağmen evlilik teklif edenler oluyor.
dolayısıyla evlenmek isteyen bir bayanın evlenememesi çok mümkün gelmiyor bana hele de erkekler bu kadar açken.
gidip ilk çıkan uğursuzlukla evlenmek değil ancak o kötü bu kötü öbürü dandik diye diye birilerine şans vermezseniz hiç olmaz bu iş.

yoo genç kızların karşısına hep gençler çıkmıyor.
pekala işi gücü oturmuş düzgün olgun tipler de çıkıyor.
hatta evli barklı pos bıyıklı dayılar bile çıkıyor. hele de internet üzerinden. onları zaten saymayın.
eş seçiminde tek kriter güzellik değil ancak erkekler için güzellik ana kriter ayrıca koca bir sektör olmazdı güzellik için.
güzellik bakım mağazaları açılıyor sırf bunun için.

benim söylediğim basit ileri yaşlarda evlenemeyen kızlar kendileri erkek beğenmediği için evlenemiyor.
seçici olmak tamam ama nereye kadar.
ya da ne aranıyor?
ille de en ideal en zengin en yakışıklı en iyi erkek aranıyorsa bunun sonu yok ki.
ileri yaşta kaliteli erkekler de istisnai haller dışında 30+ kadın tercih etmiyorlar ki. bir de o var.

evlenmek şart değil.
bakın ben 30'ların ortasındayım ve evlenmek niyetim yok. ona rağmen evlilik teklif edenler oluyor.
dolayısıyla evlenmek isteyen bir bayanın evlenememesi çok mümkün gelmiyor bana hele de erkekler bu kadar açken.
gidip ilk çıkan uğursuzlukla evlenmek değil ancak o kötü bu kötü öbürü dandik diye diye birilerine şans vermezseniz hiç olmaz bu iş.
Yahu lütfen yani.
30lardaki kız arkadaşlarımın sevgilileri hep kendi yaşına uygun. Biri hatta aynı yaştalar.
Siz 22 yaşında bir kadının çok olgun olduğunu gördünüz mü? Bende değildim. Olgunlaşmam 26 ve sonrası oldu. O işi gücü yerinde adamlar çoluk çocukla uğraşmıyor. Eğer donanımlı kültürlü ise zaten kemdi bilgi birikimine yeterli birini bulur.
Ayrıca kimisi de 20li yaşlardaki kadınları ister. Olabilir.
Ama sizin yaptığınız kadınları korkutmak. Yok 30larda yaşıtlarınız size bakmaz vs vs.
Buna ne gerek var? Bakın siz 35 yaşındasınız gayet de evlilik teklifi alıyormuşsunuz. Tahminen o erkekler yaşıtınız.
Ben kadere kismete inanıyorum. Her sey elimizde değil. Bu yasa kadar olmadıysa vardır bir hayri.

Kimseyi korkutmayalım. Genellemeler kısmet konularında işlemez.

Buna biraz da siz sebep oluyorsunuz.Muhtemelen çevreniz tek amacı evlenip çocuk sahibi olanlarla dolu.Yazınızda bile sanki suç işlemiş izlenimi var.Sizin onların ağızlarını kapatmanız lazım.Bakın bana şimdi hiç kimse okulun uzamasıyla ilgili can sıkıcı söz söyleyemiyor.Sırf onların çenesini kapatmak için biriyle evlenseniz kavga etseniz odanızda ağladığınızda başbaşa kalacaksınız bunu da hatırlatayım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: 000
Buna biraz da siz sebep oluyorsunuz.Muhtemelen çevreniz tek amacı evlenip çocuk sahibi olanlarla dolu.Yazınızda bile sanki suç işlemiş izlenimi var.Sizin onların ağızlarını kapatmanız lazım.Bakın bana şimdi hiç kimse okulun uzamasıyla ilgili can sıkıcı söz söyleyemiyor.

Kal, seni mutlu edecek biri yoksa kal, yemin ederim çok ciddiyim.
Hergün bir psikopatı mutlu etmeye uğraşacağına, bir şımarığı adam etmeye uğraşıp ömrünü tüketteceğine yalnız kal bin kat daha iyi.
Kimsenin dediğine bakma, nasıl mutluysan öyle kal.

evet her konuda aynı şeyi yazıyorum çünkü gördüğüm realite bu.
ben de bekar bir bayan olarak bahsettiğiniz sıkıntıları yaşıyorum ancak öyle sizin kadar kafaya takmıyorum e buraya konu açacak kadar takıntı yapmış bir kıza ne diyeceğim?
30'lara kadar bir kızın hiç talibinin çıkmaması mümkün değil.
çıkanların hepsinin de it kopuk olması akla aykırı.
demek ki sen seçici oldun ki bekar kaldın. yoksa bekarlığı seçen birisi buralarda konu açmaz.
Talibim çıkmadı demedim dikkat edersiniz çıkanlar oldu ama bir şekilde bir kafama uyana bulamadım

Benim de psikolojimi çok bozdular. Hala arada sinirlendiriyorlar. Ama artık fazla takmıyorum. Olmuyorsa olmuyor napalim canım.

Valla anladım ki bu toplum baskısından kurtulmanın yolu bana baskı yapanı utandırmak.Hem de topluluk içinde özellikle..Ben kimseye karısıyla kocasıyla arası nasıl diye sormuyorsam oda bana niye evlenmedin diyemez,Dün bitanesini hakladım bana yaşın kaç oldu hala evlenmiyorsun dedi erkek bide dedim bu ne cüret kimse bana böyle özel soru soramaz.Kimseyi de ilgilendirmez dedim..Bir arkadaşıma da niye hala çocuk yapmadın olmuyor mu demiş kadının biri, herkesin içinde kadına demiş ki; benim yatak odamda olan biten seni niye enterese etti bu kadar demiş bidaha konuyu kimse açamamış senelerce niye kibar olalım ki o kişi hadsizse haddini bildireceksin

34 yaşında evlendim olgun akıllı ne istediğimi bildiğim bi zamanda kendinize hayat yaşamak için fırsat verin kimin ne dediği önemli değil

Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz

Yani neden bu kadar dert ettiğinizi anlamıyorum ben:) çoğu zaman espriyle cevap veririm. Çok abartırllarsa da napayım evlenip temizlikçilik mi yapayım kocama diyorum derin bir sessizlik oluyor:p

Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
daha 27 de bunaldıysan 30 u devirince napacaksın? olabilir yani, hayat bu herkes evlenmek zorunda değil ya da erken evlenmek zorunda değil nasip kısmet işi bunlar. önce kendi içindeki duyguları yen. görümcem 37 yaşında evlendi ve o kadar enerjik güleryüzlü pozitifti ki böyle laflara hiç pabuç bırakmadı, yaşam enerjisini kaybetmedi. zamanı gelince oldu neticede mutsuzluk sadece seni yorar

Back
X