27 yaşındayım evde kaldım gözüyle bakılıyor ?

daha 27 de bunaldıysan 30 u devirince napacaksın? olabilir yani, hayat bu herkes evlenmek zorunda değil ya da erken evlenmek zorunda değil nasip kısmet işi bunlar. önce kendi içindeki duyguları yen. görümcem 37 yaşında evlendi ve o kadar enerjik güleryüzlü pozitifti ki böyle laflara hiç pabuç bırakmadı, yaşam enerjisini kaybetmedi. zamanı gelince oldu neticede mutsuzluk sadece seni yorar
Beni evlenmemek değil çevrenin lakırtısı yordu. Herkes birşey söylüyor eee yok mu biri diğeri bak yaşında geçiyor acele et bunun ardı ardı kesilmiyor. Kaf söyleyecek olsam ailem çevremizde eş dost bırakmayacaksın senin psikolojin hakketen bızulmuş gibi tuhaf şeyler söylüyor. Ne yani onların beni ezmesine göz mü yumayım. Bir taraftan çevre bir taraftan ailemlemle mücadele veriyorum

Beni evlenmemek değil çevrenin lakırtısı yordu. Herkes birşey söylüyor eee yok mu biri diğeri bak yaşında geçiyor acele et bunun ardı ardı kesilmiyor. Kaf söyleyecek olsam ailem çevremizde eş dost bırakmayacaksın senin psikolojin hakketen bızulmuş gibi tuhaf şeyler söylüyor. Ne yani onların beni ezmesine göz mü yumayım. Bir taraftan çevre bir taraftan ailemlemle mücadele veriyorum
yoo kimseye laf söyleme diyoruz aksine, pozitif ol, gül geç espriyle karşılık ver. insanlar her zaman konuşur, önemli olan senin bakış açın ve onları yönetebilmen. evlenmezsin neden evlenmiyorsun derler, evlenirsin daha iki üç ay sonra çocuk ne zaman yoksa olmuyor mu diye baskı yaparlar, çocuk olur ikinci ne zaman derler, kız olsa erkeği de yap da tam olsun derler, erkek olsa kız için sıkıştırırlar. insanlar hiç susmayacak ve sen bu kadar kafaya takarsan mutlu olamazsın

Buna biraz da siz sebep oluyorsunuz.Muhtemelen çevreniz tek amacı evlenip çocuk sahibi olanlarla dolu.Yazınızda bile sanki suç işlemiş izlenimi var.Sizin onların ağızlarını kapatmanız lazım.Bakın bana şimdi hiç kimse okulun uzamasıyla ilgili can sıkıcı söz söyleyemiyor.Sırf onların çenesini kapatmak için biriyle evlenseniz kavga etseniz odanızda ağladığınızda başbaşa kalacaksınız bunu da hatırlatayım.
Evet kesinlikle çevrem evlenip çocuk sahibi olan insanlarla dolu. Bir tane bile benim gibi okumumaya devam eden yok. Hepsinin muhaberti eee yok mu biri daha. Sonra vah vah bakışları. Çevremin inanın yüzde doksanı böyle elesem laf söylesem ailemi karşıma alacağım şaştım kaldım

yoo kimseye laf söyleme diyoruz aksine, pozitif ol, gül geç espriyle karşılık ver. insanlar her zaman konuşur, önemli olan senin bakış açın ve onları yönetebilmen. evlenmezsin neden evlenmiyorsun derler, evlenirsin daha iki üç ay sonra çocuk ne zaman yoksa olmuyor mu diye baskı yaparlar, çocuk olur ikinci ne zaman derler, kız olsa erkeği de yap da tam olsun derler, erkek olsa kız için sıkıştırırlar. insanlar hiç susmayacak ve sen bu kadar kafaya takarsan mutlu olamazsın
Her gittiğim yerde açıkşamaktan bıktım

Evet kesinlikle çevrem evlenip çocuk sahibi olan insanlarla dolu. Bir tane bile benim gibi okumumaya devam eden yok. Hepsinin muhaberti eee yok mu biri daha. Sonra vah vah bakışları. Çevremin inanın yüzde doksanı böyle elesem laf söylesem ailemi karşıma alacağım şaştım kaldım
Kesin tavrınızı koyun.Hayat herkes için aynı işlemez.Evlilik de sürekli aşkımla canımla cicimle geçmez.Elin erkeğiyle kavga etmek anne babayla tartışmaya benzemez.Bekar olsam da bunu en iyi şekilde gözlemleyebiliyorum.Yani evlenmek için evlenmeyin çevrenizi susturmak için.Bizim orda 30'dan önce evlenenleri yargılıyorlar çünkü okul ve iş düzeni derken yaş 30'a geliyor zaten.

Kesin tavrınızı koyun.Hayat herkes için aynı işlemez.Evlilik de sürekli aşkımla canımla cicimle geçmez.Elin erkeğiyle kavga etmek anne babayla tartışmaya benzemez.Bekar olsam da bunu en iyi şekilde gözlemleyebiliyorum.Yani evlenmek için evlenmeyin çevrenizi susturmak için.Bizim orda 30'dan önce evlenenleri yargılıyorlar çünkü okul ve iş düzeni derken yaş 30'a geliyor zaten.

Sanırım dediğiniz en mantıklısı. Onların amacı zaren motal bozmak ben fevri cevaplar verirsem ekmeklerine bal sürmüş olurum. Çaktırmadan mecburu olmadıkça çok görüşmek böyle konu açtıklarında espiriyle geçiştirmek kazım ki amaçlarına ulaşamamış olsunlar

Yani neden bu kadar dert ettiğinizi anlamıyorum ben:) çoğu zaman espriyle cevap veririm. Çok abartırllarsa da napayım evlenip temizlikçilik mi yapayım kocama diyorum derin bir sessizlik oluyor:p
Het gittiğim yerde bu konunun açılmasından daraltı geldi. Bir kaç geçiltiriyorsun ama ardı arkası kesilmiyor. Üstelik aynı insanlar seni her gördüklerinde soru tekrarlanıyor.

Sanırım çevre çok farkediyor. Benim çevremde 30 u bulan evde kalmış diye her yerde lafı açılıyor. Mahallemizde bir bayan var 39 yaşında onun konusu bile bize açılıyor bak okuyacağım derken 39 oldu yok o kız da evleenmedi falan filan

Valla anladım ki bu toplum baskısından kurtulmanın yolu bana baskı yapanı utandırmak.Hem de topluluk içinde özellikle..Ben kimseye karısıyla kocasıyla arası nasıl diye sormuyorsam oda bana niye evlenmedin diyemez,Dün bitanesini hakladım bana yaşın kaç oldu hala evlenmiyorsun dedi erkek bide dedim bu ne cüret kimse bana böyle özel soru soramaz.Kimseyi de ilgilendirmez dedim..Bir arkadaşıma da niye hala çocuk yapmadın olmuyor mu demiş kadının biri, herkesin içinde kadına demiş ki; benim yatak odamda olan biten seni niye enterese etti bu kadar demiş bidaha konuyu kimse açamamış senelerce niye kibar olalım ki o kişi hadsizse haddini bildireceksin
Bu insanların sonu ucu bucağı yok. Bazen ailemde yükleniyor birine laf söyleyecek olsam senin hakketen paikojin bozulmuş eşimizi dostumuzu mu kaybedelim diye beni susturuyorlar

Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Ben 26da evlendim iliskim 10 yillikti. Dogru zamani bekledik. Beklerken evlilik ne zaman ne zaman darliyolar insani yani aday olsa daha da bunaltacaklar seni. Sonra evlendim cocuk cocuk... Bakalim 1. Icin calismalardayiz. Onu yapariz 2.yi sormaya baslarlar. Arkadaslarim erken evlendi cocuk sahibi onlardan biliyorum 2. baskisini da. Oyle insanlarla gorusme diyenleri de anlamadim. Akrabalarin yapiyo ki zaten bunu mecbur ugrasiyosun bu sorularla. Evliligin de yasi yok artik öyle de sorana :KK36:

Sanırım dediğiniz en mantıklısı. Onların amacı zaren motal bozmak ben fevri cevaplar verirsem ekmeklerine bal sürmüş olurum. Çaktırmadan mecburu olmadıkça çok görüşmek böyle konu açtıklarında espiriyle geçiştirmek kazım ki amaçlarına ulaşamamış olsunlar
insanlar kendi hayatlarındaki eksikliğe kendi sorunlarına bakmazlar sadece laf olsun diye karşı tarafa hep bi kulp takarlar. kötü cevaplar vererek hem sizin moraliniz bozulur hem de karşı taraf bide psikolojisi bozuk damgası vurur. zaten malzeme arıyorlar. komşumuzun kızları hep 35ine doğru evlendi onlar da şen şakraktı, anneleri de hiç niye evlenmiyorlar diye baskı yapmadı. ben 27 yaşında evlendim annem o sürede beynimi yedi içimi çürüttü, baskılar laflar, ben üzüldüğümle kaldım çok taktım keşke biraz gülüp geçebilseymişim. şimdi kolay kolay bişeye üzülmüyorum Allahın işine karışmayın de geç

damacanaya bile hallenenlerin olduğu bir yerde bir genç kızın 27 yaşına kadar kimseyle tanışmaması mümkün değil..
en çirkin kıza bile ne talipler çıkıyor..
fazla seçicisin sanırım.
27 yaşıma kadar kimseyle tanışmadım demiyor zaten ama her tanıştığımız görüştüğümüzle evlenme zorunluluğumuz yok. seçici olma olmama meselesi de değil biraz inancı olan insan kaderi benimser kabullenir, olmayan birşeyi zorla olduramazsınız.

27 yaşıma kadar kimseyle tanışmadım demiyor zaten ama her tanıştığımız görüştüğümüzle evlenme zorunluluğumuz yok. seçici olma olmama meselesi de değil biraz inancı olan insan kaderi benimser kabullenir, olmayan birşeyi zorla olduramazsınız.
Evet görüştüklerim oldu. Ama ileri vadede düşündüğümde bende bir his oluşmadığı için bu adamla bir ömür geçirebikecek miyim diye sordum hep. Çünkü bariz beni rahatsız eden özellikleri vardı

insanlar kendi hayatlarındaki eksikliğe kendi sorunlarına bakmazlar sadece laf olsun diye karşı tarafa hep bi kulp takarlar. kötü cevaplar vererek hem sizin moraliniz bozulur hem de karşı taraf bide psikolojisi bozuk damgası vurur. zaten malzeme arıyorlar. komşumuzun kızları hep 35ine doğru evlendi onlar da şen şakraktı, anneleri de hiç niye evlenmiyorlar diye baskı yapmadı. ben 27 yaşında evlendim annem o sürede beynimi yedi içimi çürüttü, baskılar laflar, ben üzüldüğümle kaldım çok taktım keşke biraz gülüp geçebilseymişim. şimdi kolay kolay bişeye üzülmüyorum Allahın işine karışmayın de geç
Demek istediğimi çok iyi anlamışsınız. Ters tepki versen ağzının payını versen bak bak evlenemedi psikolojisi bozuk damgasını yapıştırıveriyorlar hemen. Ben ne dedim diye düşünöezler. Bunların geneli akraba ve konu komşu da var

Back
X