28 yaşında bir genç kızın aile tarafından değer görmemesi

Power power

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
233
173
103
Yersiz
Siz olsanız başka şehire tayin ister misiniz ?

Tam 4 yıl önce buraya yazmıştım atanacaktım , tercihlerime müdahale etmişlerdi. O hesabımı açamadım bulamıyorum. O kadar kötü dönem geçirdim ki. İntihara bile meyillendim. Çocuklğumun yılların patlamasını yaşamıştım. Babamdan, annemden yediğim dayaklar, psikolojik baskılar vs. 25 yaşıma kadar babamdan dayak yedim. En son yediğim dayakta tercihlerimi ben değil o yaptı sadece bulunduğumuz şehri yazdı, suratım asıktı, koltukta oturuyordum bacağıma terlikle vurdu. Gözümden yaş gelmemesi için sıktım kendimi bi de ağlayarak ezik olmak istemedim. Bulunduğum şehre atandım. Asla babamla konuşmadım o yüzden son dayak olarak o aklımda kaldı. Şu an akşam ya da sabah dışarı çıkabiliyorum, istediğim şehri gezmeye gidebiliyorum onda sorun yok.

Şu an ki sorunda şu hep ezikliyor beni, hor görüyor, önemsenmiyorum, ablamda, annemde benim fikirlerime değer vermiyor, ben bunu anlayabiliyorum. Asgari ücretle çalışırken, üniv kazandım, gece çalışıp işyerinde, gündüz okudm. Atandım, arabamı aldım. Ailede bunu yapabilen bir tek benim. ( bunların hepsini ailemin olduğu şehirde yaptım) ama ve beceriksiz olanda benim.

Şimdide başka şehire tayin düşünüyorum karşı çıkacaklar biliyorum ama kıymetimi anlasınlar, heralde bekarım diye beni hesaba almıyorlar uzak olayım bari.

cok bile kalmisin hic düşünme sorma tayinini iste ve git ailelerin bu sacmaligindan nefret ediyorum bir cocuk dunyaya getiriyorsun sevmeden saymadan onurunu kırarak buyuttum saniyorsun siz degerlisiniz ailenizi duymayin

28 yaşında koskoca kadınsınız, izin almanıza gerek yok. İsteyin tayininizi, kendinize yeni baştan güzel bir hayat kurun.

Kavga dövüşe gerek yok, ben istedim deyin, sinirlenmeyin tepkilerine.
İzin almicam zaten bu sefer , sadece kararsızım evlenirsem ailemin olduğu şehirde evlenmek istiyorum. Gittiğim yerde evlenmek istemem. Nasip işi tabii ki . Ama artık yalnız kalmak istiyorum. Yeğenlerin eve toplanması, sürekli onlara bağlı kalmak, evde yalnız bile kalamıyorum. Her işlerine yetişiyorum

Aileden ayrı yaşama taraftarı değilim ama öyle bi ailede de yasanmaz işiniz o sizin karışacak halleri yok habersiz tayin isteyin gidin bencede uzakta olan kıymetli oluyor bu çocuklara arasında ayrım yapanlarada gıcık oluyorum oda kanindan oda ne farkı var acaba

Bizim evde öyle dayak, kavga gibi şeyler yok ama ben yine de tercihlerimde başka şehirleri yazdim. Siz o kadar edildiğiniz halde niye onlarla kalıyorsunuz ki? Hiç düşünmeyin bile.
Annem yalvar yakar yazma başka yeri diyordu, ablam aramış yok kalp krizi geriyor diyor yalan tabi , sanki o kadar kıymetliyimde krizler geçiriyor. Biz sana karışmıyoruz niye gitmek şstiyorsun diyorlar şimdide

İnsanın ailesinin böyle şeyler yapması ne acı. Ben de atandım. Arkadaşlara alışverişe çıkalım desem gidiyoruz bakıyorum yüzler asık. Nedir bu kıskançlıklar çekememezlik insanlarda anlamıyorum. Hele bir de aile yani.

Gerçekten aileniz de olsa bu insanları çekmeyin, evlilik falan da düşünmeyin. Gidin kendi hayatınızı kurun, kendi evinizi tutun. Tek başınıza yaşayın. Kendinize güveniniz gelsin. Aileniz yanında kalmaya devam ederseniz psikolojinizi daha da yerlebir edecekler.

Sahil kenarı bir şehir güzel olur ben şark dönüşü Çanakkale yazmistım.Tayin imkânınız varsa hiç durmayın

İzin almicam zaten bu sefer , sadece kararsızım evlenirsem ailemin olduğu şehirde evlenmek istiyorum. Gittiğim yerde evlenmek istemem. Nasip işi tabii ki . Ama artık yalnız kalmak istiyorum. Yeğenlerin eve toplanması, sürekli onlara bağlı kalmak, evde yalnız bile kalamıyorum. Her işlerine yetişiyorum

Niye ailenizin bulunduğu şehirde evlenmek istiyorsunuz? Sebep ne?

Keske inat eder gibi onlardan uzaklasmak icin tayin istediginizi değil daha iyi bir yer daha iyi bir pozisyon bulundugu icin tayininizin cıktıgını söyleseydiniz

kaç derim.

dayak yemesem de hakaret ve baskı kısmını görmüş bir ailedeyim. ne kadar okuduğunun neler başardığının onlar için önemi yok. bu insanların hayat algıları bozulmuş, hayattan zevk almayı mutlu olmayı unutmuşlar, ağzınla kuş tutsan kuşun rengini beğenmezler. onlara kendini kanıtlamak için hayatını yaşamışsındır muhtemelen önce bundan vazgeç ve ne istediğini sana neyin huzur vereceğini bilip ona göre hareket et.

manipülasyon yöntemleri çok farklıdır, şimdi uzak şehri yazacağını duyduklarında bu kez sana iyi davranmaya kalkabilirler, ne zaman böyle karar anlarım olsa benim ailem de anlayışlı minnoş tatlış bir moda büründü, ama zor anımda hep sırtımdan bıçakladılar zor anlarımı daha da zorlaştırdılar.

Ailenizden değer görmüyorsunuz ama onlarla aynı sehirde yasayan biriyle evlenmek istiyorsunuz. Evlenince size değer vereceklerini mi düşünüyorsunuz? Evlilik bir mertebe yada kiymet verme sebebi değil ki.

Bunalmışsınız haklı olarak
Aile sonuçta ama iç içe olup da sorun yaşanaktansa uzaklaşıp mesafeli olmak daha sağlıklı olur gibi

Gördüğün muamelenin sebebi sensin! Ne demek baba dayağı? Senle aynı yaştayız babam bana bir vursun ortalığı ayağa kaldırırım asla yüzüne bakmam. Babam hoşuma gitmeyen bir söz bile söylese serin dururum. Sende bırak artık aileni düşün taşın başka ile tayin iste hobiler edin sosyalleş. Ailenden değer görmeye çalışma odağını değiştir evlenmekte kısmet işi acele etme.

Durduğun kabahat 28 yasında koskoca kızsın. Çalışırken ünv kazandıysan herseyi yapabilirsin.
O baba da hiç utanmadı mı kocaman kızına vurmaya.
Konuşmazsın bundan sonra da olur biter.
Yo konuşmuyorum asla, böyle daha mutluyum, çünkü konuşunca hakaret ederek konuşuyordu, herkese böyle kendisi aileye yani. Kafam rahat böyle aynı evde tek kelime etmiyorum onunla 4 yıldır

Back
X