28 yaşında hala bekar olmak

canım hayırlısını dilee..vakti saati gelmemiştir..benim bir arkadaşım var dı kız 5 senedir evlenmeyi bekledii çook istedii olmadı..bu sene evlendii 7 ay içinde tanışma nişan ve düğün oldu şimdi çok şükür çook mutlu..

bu evlilik meraklısı kadınlara acıyorum yani hiçmi bi hedefi ideali olmaz insanın evlilik elbet olur ama bu çevre baskısını da kadınlar kendi kafasında kuruyor biraz.
Ikisi beraber neden olmasin? Hem hedefi ideali olsa hem evlilik istese olmuyor mu?

Peki siz yururken sakiz cigneyebiliyor musunuz?

Benim davam bitmedi ama pişman değişim bugün olsa yine dava ederim o şirreti
seninki de mi küfür dayak ya kıyamam biliyorum o hisleri
eşinden dayak yiyen kadınlarda dayak atan kocanın gerekçesi ne ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum....Allah size ve dayak mağduru kadınlara yardım etsin....Dayak vahsiliktir....

Ikisi beraber neden olmasin? Hem hedefi ideali olsa hem evlilik istese olmuyor mu?

Peki siz yururken sakiz cigneyebiliyor musunuz?

çiğneyebiliyorum ne olmuş?

ideali olsa evlenemedim diye böyle karalar bağlamaz bu işlerin zamanla olacağını bilir hem de 28 yaşında daha elalemin 28 yaşındaki kızları neler yapıyor bizimkiler bir erkeğe kendini yamama derdinde yazık ya..

''ben 28 yaşındayım üniversite okudum.yani kalkıp 20 yaşında evlenmek istemiyorum.belli bir yaşa geldim. yuva kurmak anne olmak acıncak halde olmak mı bravo size.kadının düşmanı kadındır diye boşuna dememişler.''

anne olmak yuva kurmak değil acınacak halde olan sanki hayatında başka derdi yokmuş gibi karalar bağlamaktır acınacak olan madem o kadar evlenmek istiyorsun seçseydin birini hepsimi boş beleş tiplerdi? ya da düzgün erkekler neden seni tercih etmiyor demek ki bi falson var? böylemi diyelim?

tutup kariyerine başarılarına odaklanmak varken evlenemedim diye forum köşelerinde ağlıyorsun hem de 28 yaşında.

eşinden dayak yiyen kadınlarda dayak atan kocanın gerekçesi ne ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum....Allah size ve dayak mağduru kadınlara yardım etsin....Dayak vahsiliktir....

valla ben o gün somurttuğum için yedim
ona nasıl somurturmuşum öyle dedi
sağol arkadaşım

Mutlu olmak istediğin için evlen millet için değil millet hiç susmayacak.Eşimle çok şükür mutluyuz ama millet susmuyor yine 2. çocuk baskısı var o olsun 3 ü düşünecekler üniv mezunuyum çalışmayacaksan niye okudun? :)Yani biz sadece gülüyoruz artık çünkü sen ne yaparsan yap onlar hep konuşacak :)

Tebrik ediyorum. Siz iki isi birden yapabiliyorsaniz konu sahibi de iki olay icin planlar yapip hayal kurabilir.
Evliyseniz kendinizi yamamis olarak mi goruyorsunuz veya evlendiginizde yamanmis mi olacaksiniz? Evliliği istemek kafaya takmak ayip komik acinasi bir sey degil. Ayni sekilde kilo vermeye, kpss ye, yeni araba almaya da kafayi takabilir insan. Bunlar hep normal insani seyler ok?

ayneeen katılıyorum
ayrıca insanız herkes gibi güzel şeyler yaşayıp mutlu olmak istiyoruz hayatta tek hedefi o olduğu anlamına gelmez bu...tek eksiği odur belki....

valla ben o gün somurttuğum için yedim
ona nasıl somurturmuşum öyle dedi
sağol arkadaşım
Rezil adam....Somurttu diye insan dayak mi atarmis....İnsan gider canım,tatlım birşeyin mi var diye sorar....Kusura bakmayin belki de size eski günlerimizi hatirlattim özür dilerim....Ama gerçekten merak ederim hep,eşini döven erkeklerin gerekçesi ne diye ....Neyse size tekrardan geçmiş olsun...

kilo vermek, kpss, maddi talepler bunlar kişiseldir ama evlenmek kişisel değildir ben evlenemedim diye hele 28 yaşında ortalığı yakıp yıkan kadın benim gözümde pasiftir insan mutlu yuvası olsun ister elbette ama bu şekilde ağlamaz başka hedefleri başka idealleri olur evliliği oluruna bırakır.

evlenmekten ne anladığınıza bağlı
sanırım siz evliliği daha farklı görüyorsunuz ki böyle söylüyorsunuz
çünkü herkes sevmek sevilmek ister, hayatta zorlukla karşılaştığında güven duyacağı sırtını yaslayacağı birilerini ister, yanı sıra herkes yemek yemek, su içmek gibi gerektiğinde cinsel ihtiyaçlarını karşılamak ister ve bunu inancı doğrultusunda yapabilmek ister...çocuk ister, geleceğe daha sağlam bakabilmek ister vs vs evlilik bunlardan birini veya birkaçını ifade edebilir bir insana yani öyle sırf evlencem bir statüm olacak diye bakarsanız tabiki de evlenmek de neymiş hedef yok peh dersiniz...

hepsine tamam da bunlar olmadığında oturup karalarmı bağlamak lazım dedim ya herkes ister bu dediklerinizi e şimdi her evlenen bu şartlardamı yaşıyor? mutlu mesut kocalar güvenilir herkes mutlu.. çocuk masalımı bu?
eğer şartlar olmuyorsa oturup ağlamaz güçlü kadın kendi hedeflerine ulaşmak ister bunun için çabalar elbet evlenmek için bir aday çıkacaktır karşısına.

Hiçbir zaman karalar bağlamaktan yana değilim ki ...
yani başımıza ne gelirse gelsin ölümden sonra bile 40 gün yas sonrası yas bile yok...
yani karalar bağlamasın herkes aynı da yaşamaz evliliği tabi
ama bir kişinin bunu hayal etmesi düşünmesi istemesi normal onu demek istiyorum sadece...

burada bir hayal yok ki resmen hayatını evliliğe endekslemiş evlenmezse ölecekmiş gibi davrana biri var hem de 28 yaşında. benim kızdığım şey bu. bir kadın bu halde olmamalı.

Vallhi ben de sevmek sevilmek istiyorum artik. 27 yasindayim bu arada.

Isim var, maddiyatim iyi, egitimim iyi. Ama cok mutsuzum, cunku yariyolda birakildim. Sonu evlilikle noktalanmayinca ask benim icin yikim oldu. Baskasini sevmeyi , baskasina bakmayi gectim yasamaya halim yok.

Dun spora gittim. Donuste bir kafenin onunden gectim , erkegin eli kadinin belinde cikan bir cift cikti kafeden, o kadar mutlu gorunuyorlardi ki. Kenara cekip aglamaya basladim eve nasil gittim bilmiyorum bile.

Her insanin hayattan beklentisi, mutlu eden seyleri farkli. Benim icin ask, romantizm , tutku olmazsa olmazlardan. Beni bunlar kariyerden cok daha mutlu ediyor. Guzel kariyerim var ama mutsuzum, mutsuz olduktan sonra paralarimi ve diplomami ne yapayim diye dusunuyorum bazen. Beni mutlu eden seyler elimde olmadiktan sonra mutlu etmeyenlerinin gozumde cok degeri yok.

Yazdiklarinizi genelde begeniyle takip ediyorum ama bu sefer yazdiklariniz kalbim, kalplerimiz hakkinda. Keske bu kadar keskin kanilarla yazmasaydiniz, bu sefer size katilamicam.

tamam da herkes ister diye ekliyorum yani mutlu olmak sevilmek bunlar insani taleplerdir bunda bir sıkıntı yok önce kariyerdir iştir de demiyorum demek istediğim insan önce kendi değerlerini bilecek.

yarın evlenseniz adam çekse gitse gene aynı konumda olmayacakmısınız? erkek bu ya ne yapacağı bellimi olur sanki bir erkek belirliyor değerimizi ne yapacağız şimdi?

yani oturup ağlamakla olmaz bu iş. illa kariyer değil insanın sosyal amaçları da olabilir. evde oturalım evlenemiyoruz diye o zaman yani herkes mutlu değil ki keşke olsa ama neredeee.

kalplerimizi en iyi hayatın içinde sararız. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…