• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 yaşında üniv okumak

O yaşta tabiki okunur ama sonrasında iş bulunacak bölümler okunur. İngilizce Öğretmenliği şu an için öyle görünüyor. Ama dört sene sonrası için böyle atamayla falan öğretmen alımı zor olacak gibi görünüyor bakanın söylemlerinden. Hem arkadaşım öğretmenlik o kadar değersiz bir meslek ki şu an. Bak beni tamamen isteğim dışında evimden yirmi küsür km uzağa atadılar geçen hafta. İki vesaitle zor gidilir. Sevilen bir kitle değiliz çok yazık
herkes halinden memnun degil acikcasi bilemiyorum
ama sunu biliyorum benim okudugum bolumde bes kurus etmezmis hatta kapatilmali ki baskalarinin basi yanmasin
is bulmasi kolya bolum nedir mesela

Bilmiyorum dört senede çok şey değişir. Belki ingilizce öğretmenliği dört sene sonra da iş bulması kolay olan bi bölüm olur bilemem. Sadece dediğim ben de 28 yaşındayım öğretmenlik mesleği bizim zamanımızdaki gibi değil. Öğrenci farklı veli çok farklı müdürler bile farklı. İyi düşünün iyi olsun. Ama bence siz sınava girin. Ders çalışırken de düşünün başka meslekleri de.

Uzaktan eğitimle alakalı bilginiz var mı ? Ben sizin konunuza bakarken bu aklıma geldi ,nasıl kayıt oluyor falan ? Bilen varsa yeşillendirsin lütfen :KK56::KK56::KK56:

Ben de yillar sonra uniwe hazirlananlardanim. Ama senin durumun biraz farkli. Halihazirda okudugn bitirdigin bir bolum var ve malesef istedigin bolumun onu acik degil. Tabi bunlar icindeki istegi azaltmiyorsa oku bence de. İnsan hayata bir kere geliyor. Hayallerimizi gerceklestirmek icin baska sansimiz olmayabilir. Hayallere giden yolda cekilen cile de ayri bir tatli. Mesela Simdiki liselilere iskence gibi gelen ders calismak bana oyle mutluluk veriyor ki. Hem de ilgilenmem gereken evim ve cocugum varken.

merhabalar
hemen konuya gıreyım...
ben 28 yaşındayım üniv mezunuyum yabancı dil çıkışlıyım lisede yanlış yönlendirilme diyelim cahillik diyelim sevemeyeceğim bir bölüm okudum daha sonra okul bitti evlendim çocuk derken ben mutsuzum

şuan bir konu açmıştım hatta ben yeni işe girdim bu girdiğim işle ilgili bir sorunum yok şimdilik ama ömürlük olabileceğine de inanmıyorum . Ben hep ingilizce öğretmeni olmak istedim babam da öle olmamı isterdi ama olamadım.
şimdi dün bir karar verdim ygs ye gireceğim sonrada lys 5 e gırmem gerekmiş ingilizce öğretmenliğini kazanmak istiyorum.
çıkmış sorulara baktım sanki yapabilim gibi bu sene kpss ye de hazırlandıgım ıcın konuları unutmadım
zaten benım mat kotu ama ygs de zaten turkce ve sosyal agırlıklı yapmam gerekmıs bu yonden de ıyı benım ıcın
arkadaslarım bır bır ogretmen oldular ben hergun pısmanlık ıcındeyım kazansam 4 yıl cabuk gecer bu depresyondan cıkarım
ama hiçbir bilgim yok yaşadığım sehri kazanmam lazım kesinlikle birde açık öğretim olursa ollur ancak
eskişehir anadolu üniv kapandı dıyorlar bölüm dogru mu?
bırde oradan baska bu sekılde var mı?
hanı ılk ıkı yılı örgün daha sonra uzaktan seklınde
suan hıc bıse bılmıyorum bosa umutlanmak da ıstemıyorum
bu konuda benı bılgılendırecek var mı?
ya da cesaretlendırmek ısteyenlerde olursa hanı benım gıbı olanlar basaranlar lütfen yazabilirler mi?
bende 21 yaşındayım hiç istemediğim bir bölümü kazandım ama gitmedim ömür bununla geçmez diye tekrar hazırlanıyorum bence sende en azından kendini denemek için gir sınava

Ben de yillar sonra uniwe hazirlananlardanim. Ama senin durumun biraz farkli. Halihazirda okudugn bitirdigin bir bolum var ve malesef istedigin bolumun onu acik degil. Tabi bunlar icindeki istegi azaltmiyorsa oku bence de. İnsan hayata bir kere geliyor. Hayallerimizi gerceklestirmek icin baska sansimiz olmayabilir. Hayallere giden yolda cekilen cile de ayri bir tatli. Mesela Simdiki liselilere iskence gibi gelen ders calismak bana oyle mutluluk veriyor ki. Hem de ilgilenmem gereken evim ve cocugum varken.
ıngılızce ogretmenlıgının onu acık degıl mıdıyorsunuz
neden anlamadım
sız hangı bolum ıcın hazırlanıyorsunuz
ınsallah sızınde ıstedıgınız olur

ıngılızce ogretmenlıgının onu acık degıl mıdıyorsunuz
neden anlamadım
sız hangı bolum ıcın hazırlanıyorsunuz
ınsallah sızınde ıstedıgınız olur
Etraf atanamayan ogretmenden gecilemiyir. Ona dayarak soyledim. Yoksa bu konu hakkinda resmi bir dayanagim yok. Simdi saydim da tam uc tane akrabam atama icin bekliyor. Bunlardan biri uc yildir cabaliyor. Allah onlarin da diger ogretmen adaylarinin da yardimcisi olsun.

belki çok farklı düşünüyorum pek çoğunuzdan ama yine anlatmalıyım diye düşündüm.
Ben ingilizce öğretmenliği yaptım 3 yıl.1 yıl kadar önce de istifa ettim.çünkü çok farklı şeyler öğrendim.daha önce bana anlatılmayan şeyler.açıktım çalışırken kapandım.sonra eşimle tanıştım.aslında ing öğretmeni olmasaydım keşke diyorum çoğu zaman ama bitanecik eşimle tanışamazdım.nasip.ben ilahiyat okuyorum şu an 2. üniversite.Kuran kursu öğreticiliği yapmak hedefim Allah nasip ederse.Gerçekten hayatta İngilizce öğretmekten daha önemli değerli şeyler öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum ben çocuklarımıza.27 yaşındayım,1.5 yıl oldu evleneli ve ben senin yerinde olup çocuğumun olmasını ve bütün dikkatimi eşime ve çocuğuma odaklamayı o kadar çok isterdim ki.imtihandayız burda.burası bir uyku alanı,ölünce uyanıcaz ve ben hayatımın kalan kısmını günah işleyerek geçirmek istemediğimden bıraktım işi.ne bileyim başım kapalı girdim çok şükür son zamanlarda ama o da yetmedi.öğrendikçe bilmiyormuş gibi yapamıyorsun yani ben yapamadım.ölünce hesap vermekten korktum.ve şimdi o kadar huzurluyum ki lafın kısası eşime diyorum bazen bir kez daha dünyaya gelsem o kadar sıkıntı çekip atama bekleyip seninle tanışmak için önce ing öğretmeni olur sonra da işi bırakırdım.bu bambaşka bir huzur Rabbime şükürler olsun.yalnız bu dünyayı herkes düşünür ama en önemlisi öbür dünyayı düşünüp bu dünyayı da ona göre planlayabilmek. hakkında hayırlısı olsun.

Uzaktan eğitimle alakalı bilginiz var mı ? Ben sizin konunuza bakarken bu aklıma geldi ,nasıl kayıt oluyor falan ? Bilen varsa yeşillendirsin lütfen :KK56::KK56::KK56:
Uzaktan eğitim,vize sınavları internet üzerinden yapılıyor,final sınavları üniversitenin kampüsünde yapılıyor,kitap vermiyorlar elektronik olarak yüklüyorlar sisteme,ama uzaktan eğitim için ygs girmeniz gerek eğer istediğiniz bölüm ygs den alıyorsa ygs den tercih yaparsınız,eğer Lys den alıyorsa Lys girmek zorundasınız.Harçları biraz pahalı bölümüne göre değişiyor 1 dönemi 600 olanda var,1 dönemi 800 olanda var.

belki çok farklı düşünüyorum pek çoğunuzdan ama yine anlatmalıyım diye düşündüm.
Ben ingilizce öğretmenliği yaptım 3 yıl.1 yıl kadar önce de istifa ettim.çünkü çok farklı şeyler öğrendim.daha önce bana anlatılmayan şeyler.açıktım çalışırken kapandım.sonra eşimle tanıştım.aslında ing öğretmeni olmasaydım keşke diyorum çoğu zaman ama bitanecik eşimle tanışamazdım.nasip.ben ilahiyat okuyorum şu an 2. üniversite.Kuran kursu öğreticiliği yapmak hedefim Allah nasip ederse.Gerçekten hayatta İngilizce öğretmekten daha önemli değerli şeyler öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum ben çocuklarımıza.27 yaşındayım,1.5 yıl oldu evleneli ve ben senin yerinde olup çocuğumun olmasını ve bütün dikkatimi eşime ve çocuğuma odaklamayı o kadar çok isterdim ki.imtihandayız burda.burası bir uyku alanı,ölünce uyanıcaz ve ben hayatımın kalan kısmını günah işleyerek geçirmek istemediğimden bıraktım işi.ne bileyim başım kapalı girdim çok şükür son zamanlarda ama o da yetmedi.öğrendikçe bilmiyormuş gibi yapamıyorsun yani ben yapamadım.ölünce hesap vermekten korktum.ve şimdi o kadar huzurluyum ki lafın kısası eşime diyorum bazen bir kez daha dünyaya gelsem o kadar sıkıntı çekip atama bekleyip seninle tanışmak için önce ing öğretmeni olur sonra da işi bırakırdım.bu bambaşka bir huzur Rabbime şükürler olsun.yalnız bu dünyayı herkes düşünür ama en önemlisi öbür dünyayı düşünüp bu dünyayı da ona göre planlayabilmek. hakkında hayırlısı olsun.
bende kapaliyim
sizin gibi dinime bagliyim ama mutlu olamiyorum iste
kuran kursu ogreticiligi nedir atamasi mi oluyor

Ilahiyatı aöf den mi okuyorsunuz,kadrolu Kur'an kursu öğreticiliği yapmak istiyorsanız eğer okuduğunuz bölüm 2 yıllık ise 2 yıllık düzeyinden KPSS sınavına giremezsiniz,lisans mezunusunuz galiba öğretmen olduğunuza göre yine lisansa tamamlamak zorundasınız.

Hicbir sey anlamadim ingilizce ogretmeni olunca gunah mi isleniyormus ?? Birine bir sey ogretmenin nesi gunah ?

Hicbir sey anlamadim ingilizce ogretmeni olunca gunah mi isleniyormus ?? Birine bir sey ogretmenin nesi gunah ?
bende pek anlamadım
yazan kısı galaıba ıng gretmenıyken ıstıfa etmıs ole bıse anladım
bunlar uzun konularbende kapalıyım dınıme cokduskunum fakat benım babam benı kolay okutmadı ben bynumun borcunu odeyemedım benım aklım hepbunlarda

bende kapaliyim
sizin gibi dinime bagliyim ama mutlu olamiyorum iste
kuran kursu ogreticiligi nedir atamasi mi oluyor
Diyanete bağlı Kur'an kurslarına görev yapıyorlar,ilahiyat mezunları,siz 4 yıllık üniversite mezunusunuz galiba,2. Üniversite kapsamında sınavsız olarak aöf den ilahiyat okuyabilirsiniz ama KPSS sınavına giremezsiniz lisans olduğunuz için eğer ilahiyatı dgs ile örgünden yada uzaktan eğitim ile 4 yıllığa tamamlarsanız ilahiyat mezunu olarak sınava girebilirsiniz.Kpss ve dhbt sınavına.

merhabalar
hemen konuya gıreyım...
ben 28 yaşındayım üniv mezunuyum yabancı dil çıkışlıyım lisede yanlış yönlendirilme diyelim cahillik diyelim sevemeyeceğim bir bölüm okudum daha sonra okul bitti evlendim çocuk derken ben mutsuzum

şuan bir konu açmıştım hatta ben yeni işe girdim bu girdiğim işle ilgili bir sorunum yok şimdilik ama ömürlük olabileceğine de inanmıyorum . Ben hep ingilizce öğretmeni olmak istedim babam da öle olmamı isterdi ama olamadım.
şimdi dün bir karar verdim ygs ye gireceğim sonrada lys 5 e gırmem gerekmiş ingilizce öğretmenliğini kazanmak istiyorum.
çıkmış sorulara baktım sanki yapabilim gibi bu sene kpss ye de hazırlandıgım ıcın konuları unutmadım
zaten benım mat kotu ama ygs de zaten turkce ve sosyal agırlıklı yapmam gerekmıs bu yonden de ıyı benım ıcın
arkadaslarım bır bır ogretmen oldular ben hergun pısmanlık ıcındeyım kazansam 4 yıl cabuk gecer bu depresyondan cıkarım
ama hiçbir bilgim yok yaşadığım sehri kazanmam lazım kesinlikle birde açık öğretim olursa ollur ancak
eskişehir anadolu üniv kapandı dıyorlar bölüm dogru mu?
bırde oradan baska bu sekılde var mı?
hanı ılk ıkı yılı örgün daha sonra uzaktan seklınde
suan hıc bıse bılmıyorum bosa umutlanmak da ıstemıyorum
bu konuda benı bılgılendırecek var mı?
ya da cesaretlendırmek ısteyenlerde olursa hanı benım gıbı olanlar basaranlar lütfen yazabilirler mi?

yanlış tercihler yaptım ve okumadım zamanında şimdi 32 yaşındayım ve 2 yıllık bir üniversiteye gidiyorum.nasıl mutluyum anlatamam.iyi ki bunu yapmışım demediğim bir günüm olmuyor.içinde kalmasından iyidir denemen.zihin açıklığı diliyorum

ben esım destekcım dedım ama yanılmısım
kısaca anlatayım
mezun oldum evlendım o zamanlar toz pembeydı ıste hersey sonra ıs bulamadım evlenınce hemen cocuk oldu zaten bıraz vakıt ole gectı lohusalıkta depresyona gırdım kaynanamla sorunlar oldu falan cokmutlu olmadık ,
daha sonra cocuk ıkı yasına gırınce braz toparladım kpssye calısmaya karar verdım
matematıgım cokkotuoldugu ıcın ıkı sene kpssye calıstım 2012 de basladım calısmaya 2014 kpssye gırdım ama olmadı atanacagımı zannetmıyorum
tabı sınava calısırken de asırı derecede streslıydım ders calısıcam dıye cocugumla esımle ılgılenemedım ders calısırken acıkcası esım bana destekcı davranıyordu ama demekkı cok bunalmıs ben sadece zrarım kendıme dıye dusunuyordum
dun esıme dedım kı ben unıv sınavına gırmye karar verdım masraf yapmıcam evdekı kıtaplarımla calısıcam sorunda cıkarmıcam streslı olmucam sadece sansımı denıcem dedım
o da bana ee kazanırsan okul masrafı olcak bızım borcumuz var hem cocuk ılgısız olcak eve gec gelcen ben ılgısız olcam
bu saatten sonra zor 5 seneye ne olur bellı mı kpssyıde kazanıcam dıyodun ama olmadı dedı
bende tabıkı sıkıntı cekerız ama dusunsene sonra hersey ıyı olacak dedım
o da bana dedı kı sen bunları daha once yapmalıydın zaten unıversıteye gıderken sana hayatını cızme sansı verılmıs sen degerlendırememıssın dedı
bu laf cok dokundu bana
ben zaten bılıyorum bunun pısmanlıgını yasıyorum
arkadaslarıma bakıyorum faceye fotograflarını koymuslar arkadasım doguya atanmıstı annesı babası yanına gıtmıs beraber resım cekılmısler bakıyorum resımlerde bıle annesı babası dımdık ne kadar gururlular sankı resımden bıle bellı oluyor kızımız ogretmen oldu yanına gıttık dıye konusuyorlar sankı resımde
ben annemı babamı oyle gururlandıramadım
bunları daha once esımle de konustum dertlestım ama o bana bıle bıle bunları soledı
hıc beklemıyodum bole dıyecegını

Back
X