Premature Bebekler 29 haftalık dogum yaptım bebegim küvöz de

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

feridetamer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2014
318
102
73
35
Kızlar dun 29+ 6 da dogum yaptim bebegim 1300 gram dogdu solunum cihazi baglamadilar sukurler olsun oksijen cadirinda duruyor serum ile besleniyor nezamana kadar toplar kendini sut icmeye nezaman baslar tecrubeli annelerin yardimini bekliyorum

canım 30 haftalık olmuş zaten allah sana bağışlasın yavrunu doktor bişey söylemiyor mu bilgi vermiyor mu ne zaman çıkacağı hakkında

canım 30 haftalık olmuş zaten allah sana bağışlasın yavrunu doktor bişey söylemiyor mu bilgi vermiyor mu ne zaman çıkacağı hakkında
Amin canim allah herkese kucak dolusu evlat versin doktorum su an bi sikinti yok 35 haftayi bitirsin cikaririz diyor simdi kucucuk daha ins toplar kendini 35. Haftaya kadar

Mrh kızımı gordum bugun agliyordu masallah cok hareketli oksijen cadirini eliyle cekip uzerine dusuruyor hemsire hareketleri solunumu iyi dedi doktorum enfeksiyon kapmassa 35 haftalik oldumu cikaracagim dedi 1100 grm a dusmus kizlar kilosu onemlimi yoksa solunumu onemli

Mrh kızımı gordum bugun agliyordu masallah cok hareketli oksijen cadirini eliyle cekip uzerine dusuruyor hemsire hareketleri solunumu iyi dedi doktorum enfeksiyon kapmassa 35 haftalik oldumu cikaracagim dedi 1100 grm a dusmus kizlar kilosu onemlimi yoksa solunumu onemli

Canım geçmiş olsun tam benim gibi doğurmuşsunuz ben de 29+6 bitti 30 haftalık doğurdum. 1070 gr dı ilk birkaç gün solunumu makineye bağlıydı 10gunde önce kubbe gibi birşey sonra küvöze oksijen verme en sonda da tamamen kendi nefes alıp vermeye başladı. Bizimkide 1000 gr a düştü ilk hafta zaten düşüyor tüm bebekler sıkıntı yok bunda. Biz kilosu 1770 olduğunda çıkardık biberon + anneden beslenebiliyordu. Çıkması tam 53 gün sürdü çünkü 1700-1800 olmadan vermiyordu hastane ama iyiki 1700lere kadar bekletmişler ilk günler biraz bocaladım yanında kimse yoktu çünkü. Sende canını hiç sıkma inşallah sıkıntısız atlatırsınız. Hayırlı uğurlu olsun

Canım geçmiş olsun tam benim gibi doğurmuşsunuz ben de 29+6 bitti 30 haftalık doğurdum. 1070 gr dı ilk birkaç gün solunumu makineye bağlıydı 10gunde önce kubbe gibi birşey sonra küvöze oksijen verme en sonda da tamamen kendi nefes alıp vermeye başladı. Bizimkide 1000 gr a düştü ilk hafta zaten düşüyor tüm bebekler sıkıntı yok bunda. Biz kilosu 1770 olduğunda çıkardık biberon + anneden beslenebiliyordu. Çıkması tam 53 gün sürdü çünkü 1700-1800 olmadan vermiyordu hastane ama iyiki 1700lere kadar bekletmişler ilk günler biraz bocaladım yanında kimse yoktu çünkü. Sende canını hiç sıkma inşallah sıkıntısız atlatırsınız. Hayırlı uğurlu olsun
Sagol canim allah bebegine uzun omur versin nasildi bebek ilk gunlerde hareketlimiydi benm kızın ten rengi kırmizi nezaman normal rengine doner birde agzina sonda takmislar ne ile besliyorlar soramadim

Canım bebeğin rengi ne zaman açılmıştı hatırlamıyorum ama ilk 1 hafta koyu renkti serumdan besliyorlar buna ek olarak o gördüğün sondayla midesinin sindirim sisteminin kaldıracağı şekilde küçük mililitrelerde varsa anne sütü yoksa formül mama veriyorlar. Mana dediğimde süt gibi sıvı tabi. Ilk günler bazen gittiğimde hiç kıpırdamazdı bazen ise ayaklarını kaldırıp gerimiyormuş gibi yapmaya çalışırdı. Ellerini çok zarif çok yavaş kaldırıp indirdiği oluyordu. Bunlar kilosunun çok düşük olmasından kaynaklanıyor kilo aldıkça güçlenecek seninkide

Cok sagol canim bugun gittigimde uyuyordu yarin süt istetiler ama sütüm sarı renkde ilk sut oldugu icin olabilirmi

Cok sagol canim bugun gittigimde uyuyordu yarin süt istetiler ama sütüm sarı renkde ilk sut oldugu icin olabilirmi

Tabi ilk günlerdeki o sarı süt bebeğin için o kadar değerliki götür onu versinler bebeğin ilk aşısı gibi hastalıklara karşı koruyuculuğu çok yüksek bu ilk sütün. Kolostrum sanırım tıbbi ismi. Gittikçe beyazlaşacak sütünde ama o sütü ziyan etmeden içsin bebek inşallah

Kızlar biraz önce.gordum kızimi kolundaki damar yolunu cikartmış cok hareketli oldugundan biz girince fark etti hemsire damar yolu sızdırmıs bebegim kovez camına dayanmis yarisi yatagin disindaydi ortaya almalarini soyledim pek ilgilenmiyorlar gibi geldi napabilirim

Kızlar biraz önce.gordum kızimi kolundaki damar yolunu cikartmış cok hareketli oldugundan biz girince fark etti hemsire damar yolu sızdırmıs bebegim kovez camına dayanmis yarisi yatagin disindaydi ortaya almalarini soyledim pek ilgilenmiyorlar gibi geldi napabilirim
Mutlaka ilgileniyorlardır canım küvez içerisinde herhangi birşey olmaz cama yaslansa da sorun olmaz merak etme.Sütünü götürmeyi ihmal etme her 3 saatte 1 sağ bol su iç ,şimdilik kilosu sorun değil zaten hekim günlük alması gereken kaloriyi ayarlıyor,ama sindirim problemleri vs yüzünden preler belli bir kilo verirler daha sonra hızla alacak korkma. Başta ogs yani hortum ile beslenir muhtemelen haftası 32 den 34 e kadar emme refleksi artacaktır ondan sonra biberon ve anneye emzirme eğitimi verilir.

Son düzenleme:
Mutlaka ilgileniyorlardır canım küvez içerisinde herhangi birşey olmaz cama yaslansa da sorun olmaz merak etme.Sütünü götürmeyi ihmal etme her 3 saatte 1 sağ bol su iç ,şimdilik kilosu sorun değil zaten hekim günlük alması gereken kaloriyi ayarlıyor,ama sindirim problemleri vs yüzünden preler belli bir kilo verirler daha sonra hızla alacak korkma. Başta ogs yani hortum ile beslenir muhtemelen düzeltilmiş haftası 32 den 34 e kadar emme refleksi artacaktır ondan sonra biberon ve anneye emzirme eğitimi verilir.
Sagol canim insanin aklina hersey geliyo bu gece 4 gun olacak bi sikinti cikarmadi masallah bebis sut goturuyum her gun soklayıpda

Canım Bebege simdi az az sut veriyorlar serumdan nezamn kurtulur sadece sut ile beslenmeye baslar bugun 6 gun oldu 1300 grm dogmusdu 1100 e geriledi simdi 1290 gram oldu masallah

Canım Bebege simdi az az sut veriyorlar serumdan nezamn kurtulur sadece sut ile beslenmeye baslar bugun 6 gun oldu 1300 grm dogmusdu 1100 e geriledi simdi 1290 gram oldu masallah

canım 35. haftaya kadar serumdan beslıyolar sonra bıberon alabılıyosa bıberonla beslemeye baslıyolar en sonda emzırmeyı deneyecekler

Back
X