Premature Bebekler 29 haftalık dogum yaptım bebegim küvöz de

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Plasenta previa olan arkadaşlar tecrübelerinizi yazarmısınız

Benim plasenta previa marjinal konumdaydı. Hamileliğim süresince kanamam durmadı. Hep yattım. Hareketsizliğe bağlı olarak gestasyonel diyabet de gelişti. 31. Haftadan 1 gün almıştım ki suyum açıldı ve erken doğum yaptım. Doktorum; her ikisinin de erken doğumu tetiklediğini, bu nedenle erken doğurduğumu söylemişti.
plasente previalı mısınız?

Evet ben plasenta previayım.sizde süreklimi kanama oldu? Ve hangi haftalarda oldu? 31. Haftada suyunuzun gelmesinin sebebi plasenta previamı??

Evet ben plasenta previayım.sizde süreklimi kanama oldu? Ve hangi haftalarda oldu? 31. Haftada suyunuzun gelmesinin sebebi plasenta previamı??
Hamileliğimin en başından itibaren kanamam vardı. Hiç durmadı.Eğer ki biraz fazla hareket etmişsin (biraz fazla hareketten kastım banyoda çok ayakta durduysam vb..) kanamam şiddetlenirdi ve soluğu doktorumun yanında alırdım. Hemen iğne ve serumlarla müdahale edilirdi. Doktorumun dediğine göre, suyumun erken gelmesini plasenta previam tetikledi.
Çok şükür Allah'a, oğlum 4 buçuk ay önce doğdu, sağ selim yanımda. Allah yardımcınız olsun. Dilerim siz de bebeğinizi sağ selim kucağınıza alırsınız..

29+5 ile uyumlu doğum yaptım arife günü. 24 gündür kızım hastanede. Çok zorlu bir süreç. Allah herkese yardım etsin.

29+5 ile uyumlu doğum yaptım arife günü. 24 gündür kızım hastanede. Çok zorlu bir süreç. Allah herkese yardım etsin.
Sabredin. Allah'ın izniyle, sağ salim kucağınıza alacaksınız inşallah. Benim için de çok zor bir süreçti, çok yıprandık eşimle. Tabi tüm ailemiz de.. Ama sabrın sonu selamet.

Merhaba canim ben de 2 hafta once 29 haftalikken agir preeklampsiden dolayi erken dogum yaotim bebegim 27 28 hafta degerlindeydi 2 haftadir kuvozde iyiye dogru gidiyor binlerce sukur sen bebegini kuvozden cikarinca naptin yani hassas mi oluyorlar napmak gerekiyor ne kadr surede yasitlarini yakaladi bi de benim sutum geliyordu simdi azaldi hastane makinelerinden kiraladim vakumu iyi diye napmam lazim sutumu artirmak icin bebegime goturecegim cunku cok yesillik vs beslenemiyorum potasyum degerimin yukselmemesi gerekiyormus dr. Dedi asiri su icemiyorum odemlerimi yeni attim tekrar vucut biriktirir diye korkuyorum
mesajını geç gördüm k.bakma evet biraz hassas oluyorlar titizlik istiyor sizin bebek inşallah sağlığına kavuşmuşdur nasıl şimdi?

herkese umut olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X