Toplum olarak insanların cinsel hayatından gozumuzu bir ayırsak keşke. Çünkü ne kadın ne de erkek sadece cinsellikten ibaret değil .Karakter denen bir şey var. Bir insanla evlenmeye karar verdi isem ya da sevgili olmak istiyorsam bakacağım tek şey karakteri olur. Karşıdaki adam bana karşı saygılı mi, sadık mi , kendisini sevdiği kadına adayacak kadar aşık mı, beni mutlu ediyor mu? Adam zeki mi, kendini geliştirmiş mi, fikirleri nasıl, hayata bakış açısı nasıl, ne kadar yer gezmiş görmüş, aile kavramına bakış açısı nasıl, kadınlara bakış açısı nasil? Kavga aninda sakin kalabiliyor mu, ofkesini kontrol edebiliyor mu vs vs.Bu gibi kriterlere göre karar veririm karşıdaki adamla evlenilip evlenilmeyecegine. Bana ne benden önce ne yaşadı ise. Yaşayıp yaşamaması iyi ya da kötü biri olduğunu göstermez .Bu bir kriter değil insanları degerlendirmede bana göre.
Günahı , sevabı da herkesin kendisini ilgilendiren bir mevzu. Kimseyi yargılamam, daha önce cinsel birlikteliği olmuştur bana göre günahtır ama belki de bilmedigim çok büyük bir sevabı var ve Allah katında benden yukarda bir insan. Bunu bilemem , aksini de iddia edemem sadece Allah bilebilir bunu. Bundan dolayı kimseyi günahları ile yargılamayı da sevmem. Kibire gerek yok. Allah katında kim kimden daha iyi bir kul bilemeyiz çünkü.
Konu sahibi size verecek tavsiyem de sosyal medyadan ilk kez konuştuğu kıza ben bakirim diyen adamdan uzak durun. A be adam senin başka hiç bir vasfın yok mu da bunu söylüyorsun direkt? Ne alaka yani? Kendisini dini olarak koruyan bir insan da geçip sosyal medyadan tanıştığı birine iki günde bunu söylemez zaten..