2bucuk yaşına yaklaşan biricik oğlum

Nazar etme noluur

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2016
612
292
18
Herkese merhabalar benim bitane oğlum var arkadaşlar çok. Sakin bir çocuk ama.şöyle birsey var benden hiç ayrılmıyor biryere gidiyoruz kimseyle konuşamıyorum hep onunla olmamı istiyor babasıyla bile muhabbet edemiyoruz bildiğiniz küsüyor çokta duygusal bugün arkadaşla dışarı çıktık onunda oğlu var benim oğlumda 3ay küçük ama.çocuk çok hareketli yani arkadaşımı o yönde çok bunaltıyor bebek arabasnda durmuyor kendi bildigine gitmek istiyor neyse oğlum gözlük istedi aldım Onlar başka taraftalardi geldiler çocuk direk oğlumun gözlüklere yapisti çekti aldı oğluma dikkat ettim çk üzgün ama tık yok bu durum bana tuhaf geliyor yani ağlama yok veya elinden almaya calismiyor mesela onlara gidiyoruz kesinlikle oynamıyor çocuk saldırgan vuruyor bnmki tepki vermiyor sizce bu normal mi ben üzülmeye başladım ilerdede hakkını savunamazsa diye daha çok küçük blyrm ve gören herkes ne.kdr güzel çocuk ne kdr uslu diyor bugün kaç tane insan soledi hatta arkdsm şükür namazı kıl bile ddi nazar değecek diye korkuyorum kuzumasizin çocuklarıniz nasıl ??şimdiden tesekkurler

Benim kız tam tersi,biri onun gözlüğü alacak ovvvv,ağlamaz etmez ama gider ite kaka geri alır gözlüğünü.dediğim dedik benimki de.bence oğlunun uslu olması iyi bişey ama bu kadar sessiz kalması ileriki arkadaşlık ve okul hayatında içine kapanıklığa neden olabilir...yani hayır demesini,veya kendisine istenmeyen birşey yapıldığında itiraz etmesi gerekir...çok uslu deyip ihmal etmeyin,çok duygusal olup içine atıyor olabilir,bu uysallık olmuyor

Mesela kızım önce elini kaldırıp dur diye uyarır karşısındakini,baktı durmuyor o da karşılık verir...kızım da iki buçuk yaşında bu arada

Benimde o yaşlarda kızım var. Elindekileri paylaşır birisi elinden oyuncağını falan alırsa vermez. Bir çocuğun çok çok hareketli olanıda, çok akıllı olanıda normal olamayabilir bana göre. Ama hiperaktivite, otizm falan gibi sorunlar olup olmadığınıda bir anne mutlaka hisseder diye düşünüyorum.

Oglum bizim yanımızda ve alışkın oldgu insanlarin yanında çok rahat dans eder devamli konuşur soru sorar ama.dışarıda boyle

Ben çok sakin büyümüşm bana mı cektin acaba diyorum blmyrum ama. Alışkın olduğu insanların yanında çok sevecen çok güler yüzlü dans eder4devamli soru sorma başladı smdi bana aşırı düşkün devamli öper beni bunaltck derecede ama.dışarıda böyle ürkek blmyrum belkide yapısı boyle

Ama.suda var cok mizmiz evin içinde devamli ilgi istiyor canı sklnca ağlar çok inatçı susma ama söz dinler uyku problemi hiç yaşatmadı bana allaha şükürler olsun ben memnunum sadece istr hakkını savunsun biraz daha açık olsun istyrm parkta da oynamiyor mesela sadece salıncaga biniyor digerlrne korktum diyor çok cekngen

Bence yarım gün kreşe gönderin,artık sizden gün içinde biraz ayrılmalı.böylelikle sosyalleşir.öyle ortamlarda hayır demesini de öğrenebilir

Bence yarım gün kreşe gönderin,artık sizden gün içinde biraz ayrılmalı.böylelikle sosyalleşir.öyle ortamlarda hayır demesini de öğrenebilir
Evet bunu bende düşünüyorum ama.smdi veremem bezden kurtulmadk daha bide biz yazın köyde oluyorz isimizden dolayı 2ay kalıyoruz geldkten sonra vermeyi dusunuyorum

mrb benimde iki oglum var biri 4,5 digeri 26 aylik...ilk oglum o yaslarda cok sakin bir cocuktu.hic kavga etmez hakkini savunmazdi.ama yasi ilerledikce biz onunla konustukca kendini acabildi.zamanla tabii olcak ..suan yasina gore cok olgun bi cocuk oldu nerde ne zaman simaracagini biliyor.ve asla kendini ezdirmiyor.kardesi olduktan sonra dahada duzeldi abi moduna girdi.simdi kucuk olan cok yaman ama abisi sayesinde ..dicem o ki hic kafana takma bu tarz kisilikte cocuklar annelerini uzmuyorlar.ikiside bu arada bana cok duskun.ama zamanla kendi baslarina oyun oynamayada basladilar.3 yaslarina dogru kendi kendine alisip oynamaya baslicaktir.siz ona legolar alin ..cadir kurun kendine ait bir yuva olusturun icine sevdigi oyuncaklari koyun.ama siz cadira girmeyin.girerseniz hep sizi ister.kendine ait bi dunya olusturun.ama bu yaslar en tatli zamanlari. bol bol yiyin bebisinizi cunku buyuduklerinde cok ozluyorsunuz bu gunleri.

Ayy içime su serptiniz biliyo musunuz çok. Mutlu oldum ben oğluma puzzle aldm bi sürü onları öğretmeye çalışıyorum ama.okdr uyumluki oyuncak olmasın başka şeyler bulup onlarla oyun yaratabiliyor kendine dediğiniz gibi benim oğlumda çok olgun mesela sabah bazenerken uyanıyor bu aralar ben gözümü açamıyorum gel oğlum yanıma yat diyorum yatıyor sarılıyor öpüyor çok hoşuma gidiyor bu günleri gerçekten aricam biliyorum ve ıknci çocuk dusunemiyordm üzülür kırılır içine kapanır iyice diye ama.smdi sayenizde fikrim değişti allah evlatlarımizi bizlere bağışlasın

acaba buyunce sanatci veys sair falanmi olacak ne bileyim aklima bu geldi yada cocugunuz dahi ruhlumu falan sakin dalga geciyorum sanmayin en buyuk sairlerin sanatcilarin dahilerin cocukluk halleri diger cocuklardan farklidir ozellikle dahilerin cocukluk resimlerine baktigimda diger cocuklardam farkli baktiklarini gorurum bir pedegoga yani cocuk psikatrisine koturun derim sakin yanlis anlamayin aykusunu falan olcerler yani cocugunuz hasta falan degildir belki cok buyuk bir yetenegi ozellgi vardir ilerde ona gore yonlendirirsiniz cocugunuz ustun zekalida olabilir

Üstün Zekalı Çocuklar

Okul öncesi dönemde üstün zekalı çocukların özellikleri nasıldır?

Okul öncesi dönem çocuklarının pek çok ihtiyaçları vardır. Üstün yetenekli çocukların ise, hem kendi yaşıtlarına benzer hem de kendilerine özgü farklı gereksinimleri bulunmaktadır. Ayrıca üstün yetenekli çocuklar yaşıtlarının ilgisini çeken pek çok etkinlikten de hoşlanırlar ancak; daha detaylı ve derinlemesine bilgiye gereksinim duyarlar.

Üstün Zekalılar, Erken dönemde benzer özellik göstermektedirler;

• Bebeklikte olağanüstü hareketlilik

• Uzun dikkat süresi

• Anne-baba veya bakan kişiyi erken tanıma ve gülme

• Ses, ağrı ve acıya karşı aşırı reaksiyon

• Gelişimsel dönüm noktalarına (yürüme, konuşma v.b.) hızlı ilerleme

• Olağanüstü hafıza

• Hızlı öğrenme ve bundan hoşlanma

• Erken ve kapsamlı dil gelişimi

• Kitaplara karşı aşırı ilgi

• Merak

• Şakadan anlama yeteneği

• Soyut muhakeme ve problem çözme becerileri

• Canlı hayal gücü

• Duyarlılık ve sevecenlik

• Sürekli soru sorma

• Arkadaşları ile oynarken lider olma

Okul Çağında Üstün Zekalı Çocuklar;

1-Üstün Zekalı Çocukların Yaratıcılık Alanında Gösterdiği Özellikleri

1. Kendisine yöneltilen sorulara ya da karşılaştığı problemlere kendine öz ve zeki birden çok çözüm ve değişik fikir üretir.

2. Düşündüklerini ifadelendirmesi bazen radikaldir ve karşıt görüşlerini ateşli bir biçimde savunur, fikirlerinden vazgeçmez, kolaylıkla çok büyük riskler alabilir, maceraya düşkündür.

3. Çok keskin bir mizah anlayışı vardır. Olaylardaki ince mizahı çabuk farkederler.

4. Güzelliğe duyarlıdır; nesnelerin estetik yanlarını keşfetmeye çalışır.

2-Üstün Zekalı Çocukların Öğrenme Özellikleri

1. Çeşitli konularda oldukça geniş bilgiler depolama özelliğine sahiptir.

2. Çok hızlı bir biçimde bilgileri anımsama ve özümsemeye sahiptir.

3. Karmaşık nesne-olayları kolaylıkla anlayıp anlaşılabilir ve anlamlı parçalarına kolaylıkla ayırır.

4. Soruların yanıtlarındaki mantıksal yapıyı hemen görür.

5. Çok dikkatli ve keskin bir gözlemcidir.

6. Akranlarına kıyasla oldukça uzun ve karmaşık cümle kurar.

7. Okul başarısı açısından bu çocukların her öğretim aşamasında bulundukları sınıfın ortalama iki sınıf üstünde bilgiye sahip oldukları, bazı konularda bu üstünlüğün dört sınıf düzeyine ulaşabileceğini araştırmalar belirtmektedir.

8. Özellikle; fen, matematik, dil bilimleri gibi konularda başarılı olmaktadırlar.

3-Üstün Zekalı Çocukların Liderlik Özellikleri

1. Okuldaki sosyal etkinliklerin büyük bir bölümüne katılır.

2. Sorumluluklarını iyi bilir. Söz verdiği konularda kendisine güvenilebilir. Söz verdiklerini yerine en iyi biçimde getirir.

3. Gerek kendi akranı olan çocuklar gerekse yetişkinler arasında öz güveni oldukça fazladır.

4. Sınıf arkadaşları tarafından genellikle sevilirler.

5. Kendisini iyi ifade eder. Genellikle her şeyi iyi bir biçimde anlar.

4-Üstün Zekalı Çocukların Genel Gelişim Özellikleri

Doğumdan başlayarak, üstün zekâlı çocukların bir küme olarak, ortalamanın ve ortalama altı çocuklara göre; doğum ağırlıkları ve boylarının ortalamanın üstünde olduğu, bu farklılığın her yaş aşamasında devam ettiği,aralarında beden özürlerine olağan ve olağan altındakilerden daha az rastlandığı, genellikle erken yürüyüp erken diş çıkardıkları, bıngıldaklarının erken kapandığına yukarıda belirtilen araştırmalar değinmektedir.

Özellikle ana dilin öğrenilmesinde okuma ve yazmaya karşı ilgi olağandan çok önce başlamakta ve başarılmaktadır.

Her yaşta ortalama bir yetişkinden daha çok okumaktadırlar. Gezi, serüven, aşk romanları ve bilim kurgu gibi yayınlara ilgi göstermektedirler.

Ayrıca, takvim, ansiklopedi, sözlük, atlas, bilgisayarlarla çok erken yaşta ilgilenmeye başlamakta ve başarı ile kullanmaktadırlar. Toplumsal gelişim özellikleri açısından, yukarıda değinilen liderlik özellikleri yanında bir bölümünün de yalnız başına oynanan bireysel oyunları tercih ettikleri, özellikle anlıksal gelişimleri oldukça yüksek olanların hayali arkadaşlarının olduğuna değinilmektedir.

Bilmiyorim bu acidan bakmadım hiç ama.oylr birsey varsada ck daha fazla üstüne düşmemiz lazım mesela büyük insan gbi bişeye kırıldığı zaman sessiz icli ağlayabiliyor ama.bi okadar sinirli inatçı evin içinde böyle ama bi okadar uyumlu mesela birsey istiyor sen otur ben getiricem diyorum tamam diyip beni bekliyor ayrıca aşırı düzenli ve titiz elini kirletmemeye çalışıyor birşey yerken ck.dkkat li dokmemeye çalışıyor gerçi bunlar bnm titizligmden oldu oyuncaklaryla oynarken hepsini diziyor aynı olanları ayırıyor

Kardeş istiyor, yalnızlık çekiyor. Size bu kadar bağımlı olmasının nedeni budur büyük ihtimal.

Hakkını savunacagi zamanda gelecektir. Öyle bir zamanda egilin boy hizalarina istemeyi öğretin. Gözlüğünü aldığında , " sana ait bir seyi vermek istemiyorsan nazikçe isteyebilirsin oğlum " diyebilirsiniz.

Sakın üzülmeyin. Daha çok küçük. Vuran kıran çocuklara alıştığı için bünyemiz sakin çocukta , acaba mi diyoruz. :)

En güzel, en tatlı en kokulu zamanları. Maşallah kuzunuza

Kardesim istiyor.dersiniz ama ben hiç hazır değilim :)))teşekkür ederim güzel yorumunuz için devamli konuşuyorum oglumla öpüp kokluyorum ama.bazen daralıyorum çünkü yapışık ikiz gibiyiz :))

amin tsk ederim.sizin oglusunuzuda size bagislasin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…