2çocuklu boşanma

Zoryasamm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2025
39
-23
1
27
Merhaba arkadaşlar
3 yaşında kızım var suan hamileyim 4 bucuk senedir evliyiz. İlk evlendiğimiz sıra eşimin annesi vefat ettiği için babasıyla bir yaşadık sonra tabi her gün eşimle kavga gürültü derken biz ayrı eve çıktık sonra babası evlendi. Evlendiği kadın adamı dolandırdı üstüne arsasını vardı onu almış 2 senedir adamın aylık geliri 50 binse direk hesabına geçirmis 0 a 0 suan adam yani derken simdi kadın gitti ve eşim babam o benim bakıcam diyerekten eve getirdi. 5 kardeşler abisi baştan beri bakmıyordu babasına suan bile ben bu sene idarelik bakafım oda benim baktıgım kadar baksın diyorum mecbur bakıcak dememe gerek yok diyo. Eşimi tanıyorum o kabul etmicek ve ben babamı sokaga atmam diyerekten yaza kadar bana baktıracak ve ocakta dogumum var evim acayip kücük 1+1. Babası da sadece kendisini düsünen biri hiç bu kız hamile ben kendim ettim kendim cezamı cekcem ev tutiym falan yok. Ben de eşime baban burda kaldıgı süreçte ben annemde kalırım asla orda kalmam dedim suan böyle gidiyor. Napcam ne edicem bilmiyorum hamile olmasam suan beni kimse durduramazdı bosanmak icin ama yeni doğacak bebekle üstümde 200 bin borcla yasayamam

Çok haklısın bari 3+1 ev tutaun eşin parası yoksa da diğer kardeşler verecek böyle şey mi olur

Ya da evi büyük başka bir çocuk alır babayı eve

En mantıklı cevabı kendiniz vermişsiniz ama uygulamanız önemli
Borç sebebi de eşiniz değildir inş ?
Yani eşim, ona kredi kartı kredi falan çıkmadıgı icin bütün herşey benim adıma çekildi. 1 sene öncesine ek işle iyi kazanıyoduk borcları falan ona göre ayarladık sonra o iş kapandı 1 senedir asgari ücretle geçinmeye calısıyorum haliyle ödeyemedikçe kartlara asıldık yani eşim yeterki babası onda kalsın annemde kalmama bisey demiyor ama araya acayip sogukluk girdi. 1 haftadır ağlamaktan perisan oldum tüm cevrem halimi görüyor bugün arkadasımın babası vefat etmisti cenazeye gittim kız bile sen bu halde niye geldin üzülme sen git yaptı. Eşimin gözünde kendimi o kadar değersiz hissettim ki o an Hamileyim hiç üzülmesin demiyor bir yaşamak istemedigim icin demediği laf kalmadı

Bu nasil olabiliyor? Hadi arsalar gitmis okey de maaşi nasil gaspedebiliyor bi sacmalik var
Kadın babanın bankacılık hesabından tüm paraları kendine aktarmış babayada hiç para vermiyormuş. Biz bir yasadıgımızda eli titriyodu mutfak ihtiyacına para verirken yok bu kadar para mı gidiyor diyerekten....
Bizim arabamız vardı benim altınlarımla alınan eşime ağlanmış etmiş eşim bi anda arabayı satcaz dedi dogumuma 1 ay vardı sattık babasına 50 bin göndermek içinmiş borcu vardı evlenmeden önce. Sonra 5 ay sonra kadınla evlendi 200 bin eşya aldı 4 cumhuriyet taktı:) sırf bunlar yüzünden hiç istemiyorum tahammülüm bile yok

Keşke eşinize bu kadar imkan vermeseydiniz.
Kartı ortak mı kullanıyordunuz eşiniz mi kullanıyordu?
Boşanma gibi bir durum olursa ve kartı eşiniz kullanıyorsa bunu mahkemede ispatlayıp ödemesini eşinizden talep edebilirsiniz. Ortak kullanılıyorsa yapacak birşeyiniz olmaz tabi çünkü kart sizin adınıza…

Çok haklısın bari 3+1 ev tutaun eşin parası yoksa da diğer kardeşler verecek böyle şey mi olur

Ya da evi büyük başka bir çocuk alır babayı eve
Valla kızlara baba ev vermediği icin kızların kocaları istemiyomus öyle diyip geri çekiliyolar ki zaten babada onlara gitmek bile istemiyor. Oglumun evidir gelin hizmet etsin diye düsünüyor:)

Ortak kullanıyoruz kartı zaten benim kendi harcamam bi sigara gerisi mutfak cocuguma ıvır zıvır alıyorum :/ İlk birlikten sonra evliliğimiz çok sarsılmıştı su 1 senedir düzene girmiştik herşey çok güzeldi şimdi gene başa döndük ve şimdi ki hamileliğimi beklemiyodum istemiyodum da biliyodum yarın bi gün babasının basıma kalcagını hamile oldugumu öğrenince oturdum ağladım karsısında yarın bi gün gene ben babama bakıcam edicem diceksin ben birlik istemiyorum öyle diceksen aldıralım dedim yok öyle bişey olmicak dedi..

Evlenmeyi bilen babası bir zahmet tek başına yaşamayı da öğrensin.
Adam kendini düsünen menfaatçinin teki tek başına eve çıkmaz verdiği kira parasına acır nasıl olsa oglumun evi var diye.. Hiç demez evlilikleri biter 2 cocugundan uzak büyür oglum diye

Ve şuan ailemin evinde fazlalık hissediyorum. Babaya bakmıyorum diye babam yargılıyor normalde hep derdi her daim kapım açık diye ama onun kapsadığı şey siddet.

Ve şuan ailemin evinde fazlalık hissediyorum. Babaya bakmıyorum diye babam yargılıyor normalde hep derdi her daim kapım açık diye ama onun kapsadığı şey siddet.
Öncelikle sizinle şu konuda anlaşalım; babanızın evinde rahat edemeyeceksiniz. Çocuklarınız sürekli azarlanacak cünkü aslında öfke sizedir. Bakın ben 10 senedir bu forumdayım. Çocuğuyla aile evine dönmek söyle dursun, çocuksuz dönen kadınlar bile sığamıyor artık o eve. Doğrudur ya da yanlıştır diyemeyiz ama durum maalesef bu. Ama en azından doğuma kadar orda kalmanız en iyisi bence de.

Sizin yerinizde olsam eşimi insan yerine koyup konuşurdum. Kardeşler toplansın en azından daha geniş bir ev tutulsun. Orda idare edin doğumdan sonra. En azından çocuk ele avuca gelene kadar. Çünkü 1 odalı evde 2 erkek, 2 çocuk bi de siz mümkün değil sığmazsınız yani. Hepiniz ayakta dursanız, hiç yatmasanız gene sığmazsınız.

Sonuç olarak siz şu an hiç-bir yere sığmıyorsunuz. Ne babanızın evine ve ne de kocanızın evine.

Iki kötüden birini seçeceksiniz ve bu daha az kötü olan olmalıdır . Ve üzgünüm ama o da eşinizin evidir.

Eşinizin evinde şartları düzeltmeye bakın.

Babanızın, gittikçe artan bir dozda evinde sizi istemediğini sıklıkla çocuklarınızın yüzüne vurmasından iyidir diye düşünüyorum.

Çok üzüldüm sizin için gerçekten. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

Aslında o kadar güzel söylediniz ki. Ama içimden hiç babasıyla yaşamak gelmiyor 2 cocukla emzirmesi banyosu gene rahat edemicem ve babası calısmıyor tüm gün evde. Eşimden çok babasını görücem büyük ev dediğin şimdi 3+1 ev tutsam 25 bin para konusunda hiç biri dahil olmaz. Ben bu eve tasınalı 6 ay oldu tasınma masrafı falan büssürü borc icindeyken borc gitti yani suan babadada para yok avukat tuttuk, bizde zaten yok. Eşimde kışları bizde (abisi ve bende) diyor.

Aslında o kadar güzel söylediniz ki. Ama içimden hiç babasıyla yaşamak gelmiyor 2 cocukla emzirmesi banyosu gene rahat edemicem ve babası calısmıyor tüm gün evde. Eşimden çok babasını görücem büyük ev dediğin şimdi 3+1 ev tutsam 25 bin para konusunda hiç biri dahil olmaz. Ben bu eve tasınalı 6 ay oldu tasınma masrafı falan büssürü borc icindeyken borc gitti yani suan babadada para yok avukat tuttuk, bizde zaten yok. Eşimde kışları bizde (abisi ve bende) diyor.

Siz hiç kendinizde de hata görüyor musunuz? Bu kadar belirsizliğin borcun ortasında hamile kalmanız mantıklı mı? Asgari ücretle 2 bebeği nasıl besleyeceksiniz? Adam dün sabah böyle olmamış, kumaşı hamuru belli. Babam her zaman sizden önce gelecek demiş. Altınlarınızı verip aldığınız arabayı satmasına niye engel olmadınız? Bankaların kredi kartı bile vermediği biri isterse babanız olsun, asgari ücretle geçinen biri başkası adına kredi asla çekmemeli.

1+1 evde yaşıyorsunuz 3 yaşında çocuğunuz var, hamilesiniz ve sigara mı içiyorsunuz? O küçücük evde 3 yaşında çocuk sigara dumanında mı yaşıyor?

Bi

Bide babam torununa acayip düşkün 2 gün görmesin 3.Gün gelir alır götürür her oturmaya geldiğimde burda kal burda kal ısrarlar eder. Kendi annesidr vefat etti babamın babası suan tek yasıyor oda kendi konusundan hassas yani. Diyoda ev üstüne zaten ev olmaz diye ama eşimi çok seviyor o cocuk napsın arada kaldı diyip duruyor

Valla kızlara baba ev vermediği icin kızların kocaları istemiyomus
Kızların kendileri de istemiyorlardır umarım. Evlat ayrımı yapanları, sokakta sürünseler bile evime alıp bakmam. Parasını yiyen kadına da helal olsun, çıkmış işte yaptıklarının acısı.

Korunurken hamile kaldım arkadaşım çok biliyosun her halde. 1 sene önce cekilen borclar bu dediğim gibi ek iş kapanınca elimizde patladı. Ondan öncesinde akışında ilerliyodu. Arabayı satıp borclarımızı kapatalım faiz ödemeyelim diye satalım dedi bana babasına para atıcagını söylemedi söylese de bisey değişmezdi kavga gürültü hamile halimle burnumdan getirirdi.
Sigara konusunda evet hamileyim doktorum 7 dala kadar daha fazlası olmadıgı sürece bi sorun yok dedi(Her doktorun oluru olmazı farklı) 3 yasındaki cocugum da masallah cok saglıklı balkonumda iciyorum yanımızda durmuyor.

Kızların 2 si kendi kaynanasına kayınpederine bakıyo suan kocaları ev verdiği için. Ama senelerdir de neler çektiler ne dert sahipleri bizim icin babam ev tutsun okey diyemiyolat kendişeri süründü bizde sürünelim istiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…