2çocuklu boşanma

Kayınpederinizle aynı evde oturmak zorunda kalmanız ve eşinizin sizi buna mecbur etmesi çok kötü, zorunda bırakılmanıza üzüldüm, sizi babasına bakmak için zorlarken söylediği söz de çok çirkin ama asıl detayları yazmamışsınız.
Sen büyük dertler görmemişsin şuan 3 yaşında kızım var hamileyim eşim babasını tercih etti babama essek gibi bakcaksın diyor

Hele ki ailesi size evlenmişken ev verdiyse yandınız :))) oturmayın bakmıyosanız diyolar

Valla kızlara baba ev vermediği icin kızların kocaları istemiyomus öyle diyip geri çekiliyolar ki zaten babada onlara gitmek bile istemiyor. Oglumun evidir gelin hizmet etsin diye düsünüyor:)

Ki mal konusunda onlar dinen bakıyor ve ben o görüsü yanlıs buluyorum
Kayınpederiniz kızlarına ev vermezken size ev vermiş, madem kızlara ev verilmemesini yanlış buluyordunuz babasının verdiği evde oturmayı kabul etmeyecektiniz, oysa siz kirada oturmak varken gönül rahatlığıyla verdiği evde oturmuşsunuz ta ki kayınvalideniz vefat edip kayınpederiniz sizin yanınıza taşınana kadar.
Kayınpederiniz size taşındıktan sonra eşinizle aranız bozulmuş sonra adam başka bir kadın bulup evlenip köydeki eve yerleşince, oturduğunuz baba evini kiraya verip şimdi oturduğunuz evi tutmuşsunuz kira gelirini de siz alıyormuşsunuz.

ben kızlar baksın demiyorum ki. Kendileride bu süreçten geçti zor oldugunu biliyorlar, babalarını biliyorlar. Babalarına desinler ev tut diye

Ki eşim bile diyo o zaman babamın verdiği evin kirasını alma diye. O ev babamın biz kendi kiramızı kendimiz vericez diye. Adamon bizden çok aylık geliri var ona ragmen bunu diyor.

Şöyle anlatayım biz ilk babanın verdiği evde oturuyorduk bir yasamada problem olunca biz eşimle başla şehre taşındık. Kiramız 10 ken babadan 5 aldık.

Adam kendini düsünen menfaatçinin teki tek başına eve çıkmaz verdiği kira parasına acır nasıl olsa oglumun evi var diye.
Adamın kendi evi varken niye kiralık ev tutsun ki

Siz gelin olarak onun parasını pulunu hesap ediyorsunuz, size oturun diye verdiği evi kiraya verip kira gelirini alıyorsunuz, kızların hakkını babası yerken siz de haklarını yiyorsunuz ama iş babaya kiralık ev tut demeye gelince kızlar söylesin istiyorsunuz.

Kusura bakmayın ama bu kısımlarda yerden göğe hatalısınız, muhtemelen eşinizin ailesinden uzak yaşamak için kendi ailenize yakın bir yere kiraya gitmeye ve kayınpederinizin verdiği evi kiraya verip parasını almaya eşinizi ikna eden sizsiniz, evet babası problemli ama siz de hatalısınız, ki şayet kayınpederiniz sizinle yaşamasaydı verdiği evde kızların hakkı hukuku demeden oturmaya devam edecektiniz, evi kiraya verirken de görümcelerinizin aklınızdan geçtiğini sanmıyorum, ayrıca 1 senedir eşimle iyiydik dediniz yani kayınpederiniz evlenip gittikten sonra, o dönem hamile değildiniz pekala çalışıp borçları kapatmaya yardım ederdiniz, en azından bugün kirasını alıyorsunuz diye bakmak zorunda bırakılmazdınız veya evini kiraya vermeseydiniz git orada otur diyebilirdiniz.

Umarım bu kötü kalbinizle ilerde hamileyken kv kb yla bir oturmaya zorlanırsınız o zaman oturupda ağlamayın hakkınız yok.
Mal konuusnda alan memnun veren memnun ben nasıl benim annemde erkeğe 2 (abimi söylüyor) kızlara 1 düser dediginde cevabını verip susturup oturtuyosam onlarda en bastan ailelerine laf edip isteyecekti. Yani kendi hakkını aramayı bilmeyen insanlardan yardım istiyorum çok haklısın kendilerine faydaları yok bana mı olsun
Ve emin ol babası tek basına o evde oturmaz evinde hizmet edeceği gelinleri yok cunku. tüm gün sıkılcak etcek babanın eşimin yanında olması tamamen işine geliyor yani.

Ve bu görümcelerim de eşlerinin aileleri tarafından aynı şekil kocalarına ev verildi kızlarına bilezik verildiğinde ses etmediler o yüzden bunların düzeni kafa yapısı böyle. Hatta büyil görümcem suan kv bakıyo 3 erkek kocası kv 10 senedir evli kızında kalıyodu ona ev vermediği halde simdi kavga etti kızıyla erkekler de kalıyo sırayla

Bahsettiğiniz kişi bu sitenin yöneticilerinden ve kızını evlendirdi. Tekrar çocuk yapacağını sanmam, torun kucaklar heralde. Herkes sizin yaşadıklarınızı mı yaşasın, umarım olmaz dilerim olmaz... Yakında beddua da gelir. Herkes sizinki gibi sünepeyle mi evli, herkes yeter ki evleneyim diye eş ailesinin evine mi koşuyor? Kocanıza kredi kartı bile verilmiyor, işten çıkarılırsa ne yiyecek çocuklarınız?

O evi niye kabul ettiniz? Kızlara mal yok her şey oğlanların derken sesiniz çıkmamış evi kabul etmişsiniz. Elinizde 3 yaşında, karnınızda doğmamış bebek o kapıdan bu kapıya gezin durun, eleştirene sana da olsun , sen de gör inşallah diye atar gider yapmaya devam edin. Evde bedava yaşamak isteyen evin sahibine de bakar, adamın tapulu malı. Görümceler de haklarını arasaymış, ararlarsa sokakta kalırsınız.

Kayunpederle aynı kafadasınız ; O da sen de çocuğunuza eziyet ediyorsunuz.Şekil değişse de....

Madem bu kadar iyi kalplisiniz, "bu evde kızların da hakkı var" deyip, aldığınız kiradan onlara da yollasaydınız. Karı koca başkasının hakkını gayet güzel yemişsiniz, şimdi de evini aldığınız insana eşinizle beraber bakmak zorundasınız. Kızları ilgilendiren bir durum yok yani.

Başkasını kendiniz gibi aklı bir karış havada sanıp, boşuna beddua etmeyin. Aklı başında hiçbir kadın daha tam oturmamış evliliğe iki çocuk yapmaz. Sözde güzel dediğiniz son senede baba evine dönmüşsünüz zaten. Güzel giden evlilik anlayışınız bu mu?

Ben aranizin çok iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Öyle olsa babama eşek gibi bakacaksın diyemezdi size. Güzelce ikna etmeye çalışır, gönlünüzü yapardı. Eşiniz gibi adamlar her dedikleri yapılırsa iyi koca oluyorlar genelde, birşeye itiraz edecek olursanız canavara dönüyorlar.

Umarım bu kötü kalbinizle
aynaya bakmayı bırak
görümcelerinin hakkına giriyorsun bir zahmet seni ev sahibi yapan kayınpederine bakacaksın ağlama
Hem bu ayrımcılığa ortak oluyorsun hemde çocuğnun sağlığını düşünmüyorsun KÖTÜ kelimesinin anlamı bir insan olsa sen olurdun.

Ben iyi kalpliliğimi cocuklarıma ve eşime kullanırım evlenirken sonucta eşimle evleniyorum babaya bakmak zorunda değilim. Görümcelerimde kocalarının babasının verdigi dükkanları catır cutur yiyor onlarda kendi görümcelerini düsünüyor mu? Hayır. Ki senin algılamadıgın baba kızlara gidip kalmak Zaten istemiyor ben sadece kızlar konusup cözüme kavusturabilir. En kücük görümcem basta kv kabul etmedi ve hiç birlik ne görmedi kendi istemedigi hayatı bizim kabul etmemizi beklemeleri cok saçma. Bir oturanlarda halinden memnun değil. Baba da tamamen nefsinin pesine düsüp dolandırıcı biriyle evlenmeseydi suan ne arsası gitmişti ne de tüm birikmişi onun nefsinin cezasını ben ödemek zorunda değilim yani. Adamın verdiği ev abisinin üstüne yarın bi gün biz avucumuzu yalayacaz amcaya bisey oldum mu o zaman babayı kapıya sokaga atınca ne vicdansız demiceksiniz o zaman

Aslında öyle bu zamana kadar istemediği bişey olmadı istediği şey babasına bak gibi şeyler değildi. Oda çok arada kalıyo babamı da atamam diyo tatlı tatlı da konustu benim birrlik asssla istemediğimi benim söylediklerimle beraber baya patladık birbirimize. Cunku bana söz verdi daha birlik olmayacak diye kadının dolandırıcı oldugunu bastan beri biliyoduk hepimiz. Babayı yüz kez uyardık babada biliyodu ilk kadını istemedi sonra nefsini tutamadı gitti gizlice evlendi. Kendi de diyo nefsimin hatasını ödüyorum diye ama onun ödediği bisey yok bize ödetiyor

Cidden kadının en büyük düsmanı kadınmış. Benim istemediğim bişey için ama yapacaksın diye zihniyete giren insanlardan ilerde nasıl görümce nasıl kaynana olur korkunc. Allah herkesin karsısına anlayıslı temiz kalpli eş ve aile cıkarsın.

Umarım bu kötü kalbinizle ilerde hamileyken kv kb yla bir oturmaya zorlanırsınız o zaman oturupda ağlamayın hakkınız yok.
Kalbim kötü olabilir, herkesin iyiliğinin kötülüğünün terazisi Allah katındadır, ben sizin yazdıklarınız üzerinden objektif bir değerlendirme yaptım.
Sizi eleştirdim evet zira haksızlığa uğradığınız gibi haksızlık da yapmışsınız, alan razı veren razı diyorsunuz da o öyle değil belli, ki siz de kızlara haklarını vermediklerini ama sizin öyle düşünmediğinizi yazmışsınız, görümcelerinize bu ev sizin de hakkınız, biz evi boşaltıyoruz isterseniz kiraya verin parasını da siz alın deseydiniz, bugüne kadar oturduğunuz kirasını aldığınız eve kimse sesini çıkarmıyordu şimdi birden amcanın evi olmuş, amcanın kayınpederin sonuçta orası elin evi ve kirasını alıyorsunuz, bundan eşiniz de rahatsız ki bakmayacaksan kirasını sen alma o zaman demiş.

31 yıldır evliyim, ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden bırakın ev istemeyi bir çöp dahi kabul etmedim, kirada oturur soğan ekmek yerim kimseye minnet etmem dedim, dediğimi de yaptım.

Çok afedersiniz eşinizin tabirini kullanarak yazacağım özür dilerim ama eşim bir günden bir güne bana babama eşek gibi bakacaksın demedi çünkü babasına ne maddi ne manevi göbek bağım yoktu.

Hamileliğiniz hayırlı uğurlu olsun Allah tamamına erdirsin inşallah eşimin borçları olsaydı çalışırdım, ki maddi manevi sorunsuz bir evliliğe dahi tek çocuk doğurdum, çok çocuklu olmak yerine kimseye eyvallahımız olmasın diye karı-koca el ele verip refah seviyemizi yükseltmeye çalıştık, Allah herkese benden daha fazlasını versin inşallah

Ablacım eli
Ablacım ablalar bişey istemiyor onlar dinen erkege 2 kıza 1 düser diyor. oglunun evler diyor zaten. Ki baba kadınla evliyken ablalar eşimi ve abisini bastırdı gidin amcadan tapuyu alın babama kaptırmayın evler sizin diye. Yani sofi muhafazakar aile yapısı ve onların bakış açısı böyleyse beni ilgilendirmiyor. Ve emin ol ortada ev olmasaydı gene bakılmak konusunda bastırılcaktı arsız kendisini düsünen insan her daim arsız ve kendisini düsünür. Sonucta ben hem kendi evliliğim icin o zaman evimi ayırıp kiram 10 ken 5 alıp üstüne borcu var diye dogumuma 1 ay kala para vermişim bile bile öyle biriyle evlenip evi bozmak onun hatası. 100 kez uyardım kışın kalırsın bu evde bozma esyalarını kadına verme diye o kadın gidicek dedim giderse gitsin ben köyde yasarım dedi bende iyi o zaman kadın gidince beni arama kışları size gelcem diye dedim. Yani adam bu kadınla nefsi icin evlenmezse suan o evde oturmaya devam edicekti esyalarıda gitmemis olcaktı ki orda yemek derdi de yoktu ev yemegi geliyodu hergün evine. Ben evimde sürekli karı muhabbeti yapıp azgın tekeler gibi evlenmek istiyorum diyen biriyle de yaşamak istemiyorum haliyle rahatsız oluyorum anlıyorsun dimi!? Üstüne üstlük odama cat kapı kıran kapı tıklatma huyu olmayan, kardeşlerim geldiğinde salonda uyuyo bilirken çat diye odalarına giren insanla aynı evi yasamak istememem, her dışarı cıktıgımda beni azarlarcasına konusan insana bakmak zorunda değilim. O istiyorki oturuyim hep ona hizmet edeyim oldu paşam ben o evlenene kadar bakarım diyerek okeyledim evlendikten sonrası beni ilgilendirmiyor dedim oda gitti bok gibi bi insanla evlendi bunun bedelini ne ben nede eltim ödemek zorunda değil. Hata onların babasının hatası benim değil

Tamam kayınpederiniz ile yaşamak istememekte haklısın ama sizin yanlışınız eşinizin yapması gerekeni görümcelerinizden beklemeniz.
Baba bu evde birlikte yaşayamayız bir an önce düzenini kur demesi gereken kişi eşiniz iken ama görümcelerim babalarını aramıyorlar diyorsunuz.
Neden arasınlar , neden karışsınlar ya
Muhafazakar bir aile diyorsunuz o zaman zaten düşünceleri ana babaya erkek evlat bakardır
Eeee siz de mal paylaşımında muhafazakar olan bu ailenin ana babaya bakma kısmında seküler olmasını bekleyemezsiniz

bunun bedelini ne ben nede eltim ödemek zorunda değil. Hata onların babasının hatası benim değil
Bu konuda hemfikiriz zaten, size babasına bakacaksınız mecbursunuz demedim, kayınpeder veya amca, dede, dayı veya kendi ailenizin verdiği bir evi baştan kabul ederseniz başınıza böyle dayatmalar gelir dedim.

Adam düşüncesiz bencil biri olabilir, berbat bir karakteri olabilir çekilecek yanı yoktur herkes ondan kaçabilir de ama bu adamın evini kabul ederek kapıyı aralayan sizsiniz, işte burada anlaşamıyoruz sizinle.

Ev olmasaydı da gelirdi diyorsunuz, gelemezdi çünkü eşiniz bakmayacaksan o zaman evinin kirasını almayacaksın gibi bir savunmanın altına sığınamayacaktı.

Eşinizin de kayınpederinizin de eline koz vermişsiniz, o ev meselesi sürekli gündemde tutulacak zira kayınpederiniz berbat biri de olsa eşiniz bunu kabul etmiyor, minnet duyuyor çünkü ev verdi diyor, o evin kirasını sen alıyorsun diyor, bakın biz alıyoruz demiyor sen alıyorsun diyor, sizi hedef yapıyor, bunu bir ben mi böyle anlıyorum, babama bakacağız da demiyor bakacaksın diyor ve ev verdi diye sizi bakmaya zorluyor.

En başından daha evlenirken siz hayır ben kimsenin evini istemiyorum 1 göz olsun kırık dökük olsun ama tümüyle bize ait olsun deyip kiralık bir evde otursaydınız rest çekerdiniz, evim mi onun öğünüm mü ondan geliyor, bakmıyorum derdiniz eşiniz de ama ev verdi kirasını alıyoruz diyemezdi.

Siz son olayda dahi eşiniz kirasını sen almayacaksın o zaman dediğinde tamam almıyorum, evini de babanı da istemiyorum deseydiniz ne koz kullanacaktı? Hiç.

KEŞKE
Dediğiniz doğru başta bana kiraya cıkmıcaksınız burda oturacaksınız derken bana ömür boyu bakmak zorunluluğundasın dese kabul etmezdim. Suan eşimin ek iş 2 ay icinde olucak gibi o olursa bu senelik idare edip seneye icinde baban otursun o evde huzurum bozulcagına maddiyatım kısılsın diyecegim. Tabi kiracıyı cıkartma dava süreci falan nasıl cıkartcaklar bilemiyorum o benim problemim değil o zaman babası baska yere gidip oranın kirasını alıcak ama dedigim gibi bu gene cözüm olmayacak her gün tekim sıkılıyorum diye gene aglancak onun derdi benim eşim tek eşimi seviyor ondan ayrılmak istemiyor

Kimse ev verirken açık açık ileride bana bakacaksın demez, evi kabul eden bana da bakacağının garantisini vermiştir diye düşünür, ki eşiniz ev teklif edildiğinde babasına yaşasaydı kayınvalidenize bakacağınızı bilmiyor olamaz.

Siz de o evi kabul ettikten sonra anlamışsınız aslında, evi verme sebebini

Zoryasamm .!.:
Hele ki ailesi size evlenmişken ev verdiyse yandınız :))) oturmayın bakmıyosanız diyolar

Evlenirken eşinizden ayrılmış, evlenme dediğinde dinlememiş, evladını seviyordur tabii ama neden diğer oğlunda değil de direkt sizde kalacak? Çünkü ne yaparsa yapsın onu koşulsuz şartsız kabul edecek tek kişi eşiniz, ev verdiği oğul.

Şu an oturduğunuz ev küçük, hamilesiniz, 3 yaşında çocuğunuz var, gebeliğin son dönemleri ve doğum sonrası zaten zor, kirasını almaktan vazgeçtiğinizi ama asla babasına bakmayı kabul etmediğinizi de söyleyin, kiracıyı çıkarır mı oranın kirasını alıp ev mi tutar onu ilgilendirir, en fazla ne olur eşinizin gerçek yüzünü görür ona göre bir yol çizersiniz.

Diğer ogluda babanın verdiği evde oturuyor ama baba onu sevmediği icin ve gitmek istemediği icin ona gidip kalasım yok ben orda rahat değilim diyo. Benim eşimde babamda babam dedigini bildigi icin ne beni düsünüyor babası ne de evliliğimi. Eşim babası konusu olunca acayip pasif agzını açıp a diyemiyor. Ki baba bu kadınla evlenince eşime rest çekti beni daha arama etme karısma benim isime diye simdi kadın gidince babası gene kıymetli oldu o günleri unuttu. İşte ben ev verme konusunun gercek yüzünü simdilerde anlıyorum valla suan borcum olmasa hiç minnet eylemem su durumda bile evliliğim baya kötü duruma geldi her gün kavga ediyoruz mesajdan.

Hamileyim üstüne üstlük bide 3yasında cocugum var. Bosuna demiyorıö eşimin gözünde değersiz lldugumı anladım bugün diye. Bi babam kaldı onlada yasayacagım 10 15 sene diyor.
10 15 sene babasıyla mı yaşayacakmış? İyi babasıyla evlensin ozaman. Evet hamileyken hiç kolay değil ama böyle adam için kendinizi heba etmeyin doğum yapacak kadının evinde erkeğin işi ne ? Eve dönmeyin bence bırakın birlikte yaşasınlar. Ayrıca sigarayı da bırakın lütfen bebeğe çocuğa yazık.

Diğer oğulu sevmediğinden değil, diğer oğlu veya kızları bugün çağırsa gider sizde şaşkınlıkla izlersiniz gidişini hani bu adam istemiyordu sevmiyordu dersiniz lakin istese de gidemez çünkü onları parmağında oynatamaz, eşinizle istediği gibi oynuyor en çok seni seviyorum diyor veya öyle davranıyor ki istediğini yapsın, üzgünüm eşiniz babası ne derse onu yapacak birisi, siz de ya bunu bilerek devam edeceksiniz ya da evliliğinizi gözden geçireceksiniz.

Kızıyorsunuz ama hatalısınız, adam ev veriyor sorgulamıyorsunuz bu evi durduk yere niye veriyor demiyorsunuz, hadi onu geçtim kayınpeder size yerleşiyor evlenene kadar sizin evliliğin içinden geçiyor eşinizle sorunlar yaşıyorsunuz, eşinizin pasif olduğunu da biliyorsunuz, bir daha baban bizimle yaşamayacak sözü alıyorsunuz, bu sözü tutmayacağını anlamış olmanız lazımdı zira ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, yani lafın özü eşiniz babasını bir kere getirmiş bundan sonra da hep getirir, ki yine getiriyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…