2li taramada kan istenmedi yardım..

tuba_zafer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
126
0
116
Ankara
aklım çok karışık kızlar neolur bana yardım edin ben ikili tarama olmak için gittim doktor gerek görmedi ense kalınlığa baktı bebek gayet sağlıkllı gözüküyor gerek yok dedi ama kanda alması gerekiyordu benim etrafımdan duyumlarıma göre çok bu konularda hassasım doktorumu özenle seçtim ankara tıp fakültesinde bir prof.gidiyorum ama acaba bu kadar özen gösterdiğim içinmi bunlar başıma geliyor yada normal gördüğü içinmi almadı bana neolur yardım edim kafam çok karıştı

Evet, tarama testlerinin hepsinde kan aliniyor, ultrasonda bebegin cesitli yerlerindeki olcumlere bakiliyor ve bunlara yasiniz ekleniyor. Ucu bir arada oldugunda riskin yuksekligi ve dusuklugu anlasiliyor. Yasiniz gencse, 30-35 altindaysa, doktor gerek duymamis olabilir, yine de bunu size aciklamasi gerekirdi diye dusunuyorum.

Bebegin ense kalinligi normalse ve burun kemigi gorunuyorsa ultrasonda, genel olarak risk dusuk oluyor. Eger icinize sinmiyorsa doktorla tekrar konusun veya ozel bir labratuvara gidin. Ben TOBB ETU Hastenesi'ne gidiyorum, orasi tarama testleri icin kani hastanede aldiktan sonra Duzen Laboratuvar'ina gonderiyorlar. Isterseniz orayi bir deneyin, kendileri de kan alip test yapiyorlardir diye dusunuyorum.

cevapladığınız için teşekür ederim sarım dediğiniz gibi yaşımdan dolayı 24 yaşındayım yarın bir başka hastaneye gidicem içimi rahatlatmak amaçlı

benim ilk gebeliğimde de doktorum gerek yok dedi. yaşım 28'di. ense ve burnu normak ama istersen kan ver dedi. ben de sizce vereyim mi dedim, bence gayet sağlıklı ama olası bir hastalık riski durumunda aldırırım diyorsan ver kan dedi. ben de vermedim. çünkü o kadar testlerde ve amniyosentezde riskli olmasına karşın sağlıklı doğan bebek gördüm ki, ne diye hem kendimi hem bebeğimi hem eşimi strese sokayım bilmem kaçta 1 ihtimal verecek kan testleri için.
ama içiniz rahat edecekse tabiki de başka bir doktora gidin.

teşekürler bede aynen siz gibi düşündümki allahım bu mucizeyi bana yaşattı 8 sene sonra ilk kez bebeğim oldu zorla bende aynen okadar riskli hamilelikler gördüm çevremde doktoruma güvendim napalım hayırlısı allahım çok büyük .

canım maaşallah normal çıkmış bence sevinmelisin. boş yere stres yapma doktorunun prof. olduğunu yazmışsın. adam birşeyleri çok daha iyi biliyordur herhalde uzmanlara kıyasla. bu tür testlerde yaş faktörü de cok önemli ki sen ne güzel daha çok gençsin. ama yine de için rahat etmiyorsa başka bir hastanede de kan ver ve hatta git bi devlet hastanesine hem ense kalınlığını ölçtür hem de kanını ver böylece kafanda hiçbir soru işareti kalmasın. çünkü biliyorsun gebelikte en mühim şey strsten uzak durmak. sevgiyle kal ... bu arada sen kaç haftalıkkken ense kalınlığı ölçümü yaptırdın? ben 11+4 te gitmeyi düşünüyorum bakalım benim sonucum nasıl çıakacak ...

çok teşekür ederim ben tam ne kadarlıkken gittiğimi hatırlayamıyorum fakat 14 haftalıktı sanırım başka bir hastaneye gittim o doktorda benim gittiğim prof.dok. öğrencisiymiş o yapmadıysa vardır bir bildiği sen doktoruna güven dedi içim rAHATLADI alaha şükür.ama cinsiyeti belli oldu oğlum olcak:)şimdi 15+6günlük:)

Selam kızlar ultrasonda ense kalınlıgı kac olmalı?Bizim bir yakınımızın 2.4 doktor sınırda demiş.Her testi yapacagız demiş.İkili tarama testi yapıldı,sonuc belli degil.

canım zaten 11+0 ile 13+6 arası yapılıyor ikili test sonraki günlerde yapılamıyor. bu zman aralığında gitmene rağmen gerek duymadıysa hersey yolunda demektir :))) bu arada tebrik ediyorum tekrar. ilk çocuğun mu olcak? sağlıklı olmasının yanında gönlünden geçen cinsiyet neydi merak ettim. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim. ben de cinsiyetini öğrenmek için sabırszılanıyorum ama benim daha çooookk var ...

selam bende tıp fakültesinde bi profa gidiyorum burun kemiği ölçümü ve ense kalınlığı normal olduğu için risk grubunda değilsin kanda bakmaya gerek görmüyorum dedi bende doktoruma güvendim bence sende içini ferah tut doktoruna güven

bence gerek var canım ne çıkarsa kanda çıkıo belki gözle görülmeyen bişi var allah korusun önlemini almak daha iii ezbere konuşan doktorları hiç sevmem :S

aay benim ilk bebeğim canım erkek gönlümden geçiyordu allahıma şükür oldu allahım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin ben tüm bebiş bekleyenlerin.

doktorunuz kim acaba bir sakıncası yoksa teşekürler bu arada .

prena test yaptıranlar ,sonuçlarını alanlar??
% 99 oranında doğru bilgi veren sadece kan alınarak down sendromu konusunda bilgi veren çok güvenilir bir test miş arkadaşlar ..
ben de yaptırmayı düşünüyorum..yaptıranlar varsa kaça yaptırdılar nasıl oldu anlatırlar mı?

LifeCodexx Laboratuvarı en son teknolojiyi kullanarak, anne ve bebek için zararlı olmayan bir yöntem ile anne kan örneğinden trizomi 21, 18 ve 13`ü tespit etmekte veya dışlayabilmektedir. Diğer tarama yöntemlerinden farklı olarak, serbest fetal DNA ile kromozom analizi yapan PrenaTest®, çok daha net bir şekilde ve risksiz olarak trizomi 21, 18 ve 13 tanısı verebilmektedir.

PrenaTest®; Trizomi 21 (Down sendromu), Trizomi 18 (Edward sendromu) ve Trizomi 13 (Patau sendromu)'nu NET olarak tespit edebilmektedir. Ailede diğer kromozomlara ait bilinen genetik bozuklukların bulunması halinde ise isteğe bağlı olarak mevcut genetik bozukluk araştırılabilmektedir. PrenaTest yöntemi ile tüm kromozomlara bakılmakta, doktorun isteği halinde riskli olduğu belirtilen durumlar ayrıca raporlanabilmektedir..

PrenaTest®, Trizomi 21, 18 ve 13 teşhisinde amniyosenteze yakın güvenilirlikle (>%99,8) uygulanmaktadır. Test "NORMAL" olarak bildirildiğinde amniyosentez gibi girişimsel işlemlerin yapılmasının önerilmediği, ultrason ile gebeliğin takip edilebileceği raporda açıkça belirtilmektedir. PrenaTest®'in esas amacı her ne sebeple olursa olsun kromozomal anomali riski taşıdığı söylenen gebelere girişimsel olmayan güvenli bir alternatif sunmaktır.

yaptıralım mı??????

Slm arkadaşım bende senle aynı durumdayım ama ben Türkiye de yaşamıyorum burdaki doktorum da bana ikili test yapmadı.ultrasonda baktı ense kalınlığına sonra hiç gerek yok yaşında küçük dedi hatta en kesin sonuç karnından su almam dedi ama gerek yok dedi sonra bu benim aklıma çok takıldı diğer bi doktora ekogragiciye sordum eğer öyle bi problem olsa ultrason dan da anlaşılırdı bebek gayet sağlıklı diyorlar şimdi 34 haftalığım alllah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

evet bir yöne haklısın bunlar ciddi konular sağlık riske atlcak şeyler deil

belki 6. veya 7. ayda bi problem çıkıcak ve senden 2 li tarama testini istiycekler şimdi bi problem çıkmaya bilir ama ileridede bi problem çıkmayacak anlamına gelmez gecikmeden yaptır bende yaşım küçük hiç problem çıkmaz diye düşünrken doğum yapana kadar çocuklarda okadar çok problemler çıktı ki hamileliğim boyunca ağladım ama şimdi Allah sonsuz şükürler ikizlerim sağlıklı bi şekilde doğdular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…