- Konu Sahibi tuba_zafer
-
aklım çok karışık kızlar neolur bana yardım edin ben ikili tarama olmak için gittim doktor gerek görmedi ense kalınlığa baktı bebek gayet sağlıkllı gözüküyor gerek yok dedi ama kanda alması gerekiyordu benim etrafımdan duyumlarıma göre çok bu konularda hassasım doktorumu özenle seçtim ankara tıp fakültesinde bir prof.gidiyorum ama acaba bu kadar özen gösterdiğim içinmi bunlar başıma geliyor yada normal gördüğü içinmi almadı bana neolur yardım edim kafam çok karıştı
Evet, tarama testlerinin hepsinde kan aliniyor, ultrasonda bebegin cesitli yerlerindeki olcumlere bakiliyor ve bunlara yasiniz ekleniyor. Ucu bir arada oldugunda riskin yuksekligi ve dusuklugu anlasiliyor. Yasiniz gencse, 30-35 altindaysa, doktor gerek duymamis olabilir, yine de bunu size aciklamasi gerekirdi diye dusunuyorum.
Bebegin ense kalinligi normalse ve burun kemigi gorunuyorsa ultrasonda, genel olarak risk dusuk oluyor. Eger icinize sinmiyorsa doktorla tekrar konusun veya ozel bir labratuvara gidin. Ben TOBB ETU Hastenesi'ne gidiyorum, orasi tarama testleri icin kani hastanede aldiktan sonra Duzen Laboratuvar'ina gonderiyorlar. Isterseniz orayi bir deneyin, kendileri de kan alip test yapiyorlardir diye dusunuyorum.
aklım çok karışık kızlar neolur bana yardım edin ben ikili tarama olmak için gittim doktor gerek görmedi ense kalınlığa baktı bebek gayet sağlıkllı gözüküyor gerek yok dedi ama kanda alması gerekiyordu benim etrafımdan duyumlarıma göre çok bu konularda hassasım doktorumu özenle seçtim ankara tıp fakültesinde bir prof.gidiyorum ama acaba bu kadar özen gösterdiğim içinmi bunlar başıma geliyor yada normal gördüğü içinmi almadı bana neolur yardım edim kafam çok karıştı
benim ilk gebeliğimde de doktorum gerek yok dedi. yaşım 28'di. ense ve burnu normak ama istersen kan ver dedi. ben de sizce vereyim mi dedim, bence gayet sağlıklı ama olası bir hastalık riski durumunda aldırırım diyorsan ver kan dedi. ben de vermedim. çünkü o kadar testlerde ve amniyosentezde riskli olmasına karşın sağlıklı doğan bebek gördüm ki, ne diye hem kendimi hem bebeğimi hem eşimi strese sokayım bilmem kaçta 1 ihtimal verecek kan testleri için.
ama içiniz rahat edecekse tabiki de başka bir doktora gidin.
canım maaşallah normal çıkmış bence sevinmelisin. boş yere stres yapma doktorunun prof. olduğunu yazmışsın. adam birşeyleri çok daha iyi biliyordur herhalde uzmanlara kıyasla. bu tür testlerde yaş faktörü de cok önemli ki sen ne güzel daha çok gençsin. ama yine de için rahat etmiyorsa başka bir hastanede de kan ver ve hatta git bi devlet hastanesine hem ense kalınlığını ölçtür hem de kanını ver böylece kafanda hiçbir soru işareti kalmasın. çünkü biliyorsun gebelikte en mühim şey strsten uzak durmak. sevgiyle kal ... bu arada sen kaç haftalıkkken ense kalınlığı ölçümü yaptırdın? ben 11+4 te gitmeyi düşünüyorum bakalım benim sonucum nasıl çıakacak ...
çok teşekür ederim ben tam ne kadarlıkken gittiğimi hatırlayamıyorum fakat 14 haftalıktı sanırım başka bir hastaneye gittim o doktorda benim gittiğim prof.dok. öğrencisiymiş o yapmadıysa vardır bir bildiği sen doktoruna güven dedi içim rAHATLADI alaha şükür.ama cinsiyeti belli oldu oğlum olcak:)şimdi 15+6günlük:)
çok teşekür ederim ben tam ne kadarlıkken gittiğimi hatırlayamıyorum fakat 14 haftalıktı sanırım başka bir hastaneye gittim o doktorda benim gittiğim prof.dok. öğrencisiymiş o yapmadıysa vardır bir bildiği sen doktoruna güven dedi içim rAHATLADI alaha şükür.ama cinsiyeti belli oldu oğlum olcak:)şimdi 15+6günlük:)
bence gerek var canım ne çıkarsa kanda çıkıo belki gözle görülmeyen bişi var allah korusun önlemini almak daha iii ezbere konuşan doktorları hiç sevmem :Saklım çok karışık kızlar neolur bana yardım edin ben ikili tarama olmak için gittim doktor gerek görmedi ense kalınlığa baktı bebek gayet sağlıkllı gözüküyor gerek yok dedi ama kanda alması gerekiyordu benim etrafımdan duyumlarıma göre çok bu konularda hassasım doktorumu özenle seçtim ankara tıp fakültesinde bir prof.gidiyorum ama acaba bu kadar özen gösterdiğim içinmi bunlar başıma geliyor yada normal gördüğü içinmi almadı bana neolur yardım edim kafam çok karıştı
canım zaten 11+0 ile 13+6 arası yapılıyor ikili test sonraki günlerde yapılamıyor. bu zman aralığında gitmene rağmen gerek duymadıysa hersey yolunda demektir :))) bu arada tebrik ediyorum tekrar. ilk çocuğun mu olcak? sağlıklı olmasının yanında gönlünden geçen cinsiyet neydi merak ettim. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim. ben de cinsiyetini öğrenmek için sabırszılanıyorum ama benim daha çooookk var ...
selam bende tıp fakültesinde bi profa gidiyorum burun kemiği ölçümü ve ense kalınlığı normal olduğu için risk grubunda değilsin kanda bakmaya gerek görmüyorum dedi bende doktoruma güvendim bence sende içini ferah tut doktoruna güven
bence gerek var canım ne çıkarsa kanda çıkıo belki gözle görülmeyen bişi var allah korusun önlemini almak daha iii ezbere konuşan doktorları hiç sevmem :S
evet bir yöne haklısın bunlar ciddi konular sağlık riske atlcak şeyler deil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?