2nci Cocuk vs. Tek cocuk mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insanlar olaylarin ustunu kapatiyorlar, baskalari da her sey gulluk gulistanlik zannediyor. Ortaya cikan olaylar da uc gun sonra unutuluyor, olen ya da tecavuze ugrayan yasadigiyla kaliyor. O kadinlar, cocuklar oldukten sonra, tecavuze ugrayip hayatlari bittikten sonra o katillere, sapiklara gostermelik cezalar verilse ne olur ki? Onemli olan bu insan disi varliklarin bunlari yapacak cesareti nereden aldıklarına bakmak? Aaa, yoksa caydirici cezalar olmadigi icin olabilir mi? Ya da namusu icin yapti diye alkisladiklari icin?

Cevap yazdigin arkadas sanirim gercekten bakmayi bilmiyor. Boyle her seyin yolunda oldugunu dusunen ve savunan insanlari gördükçe uzaya kacmak istiyorum. 😳

Adam hapis'e bile girmiyor ve millet idam cezasi istiyor! Sule cek davasini biliyormusun? Kiz tecavüz edilip yüksek binadan atildi. Kamera kayitlarida var, hersey var. Adli tip raporunda yalan yadilar. Kizin bekaretini gündeme getirdiler "Kiz zaten bakire degildi, tecavüzü hak etti" der gibi. O kizin annesi babasi ne yapsin? Bu vahseti yapanlarin arkasi saglam iste. Sosyal medyada bu deva gündemde olmasaydi, ilk durusmada beraat karari alinirdi eminim. Simdi kac tane durusma oldu, sürekli erteliyorlar.

Ve böyle yüzlerce binlerce olay var. Hepsi sosyal medyada gündeme gelmiyor sadece.

Valla biz insan değiliz sanırım yaşamaya hakkımız yok vay be Türkiyemde ne kadar kötü hayat sürüyormuşuzda haberimiz yokmuş bizde ülkemizi terkedelim herkes almanyaya amerikaya gitsin ülke adına bir şey kalmasın en iyisi...

Türkiyede iyi bir hayat sürdüğünüzü mü düşünüyorsunuz merak ediyorum..
Her gün bi cinayet haberi her gün bi hayvan öldürme haberi
vapurda mastürbasyon yapan adamlar
öz kızına taciz edip dayak atan babalar
hayvana tecavüz eden şuursuzlar
ekonomi desen bitmiş
üretim desen yok
işsizlik almış başını gidiyor
gerçekten iyi bir hayat mı sayfalarca madde yazarım ?

evet bende elime fırsat geçse koşa koşa giderim ülkemden
ben değil bu hale getirenler utansın
Atatürk'ün yaptıklarını birer birer yıkanlar satanlar utansın

Türkiyede iyi bir hayat sürdüğünüzü mü düşünüyorsunuz merak ediyorum..
Her gün bi cinayet haberi her gün bi hayvan öldürme haberi
vapurda mastürbasyon yapan adamlar
öz kızına taciz edip dayak atan babalar
ekonomi desen bitmiş
üretim desen yok
işsizlik almış başını gidiyor
gerçekten iyi bir hayat mı sayfalarca madde yazarım ?

evet bende elime fırsat geçse koşa koşa giderim ülkemden
ben değil bu hale getirenler utansın
Atatürk'ün yaptıklarını birer birer yıkanlar satanlar utansın
Malesef burası siyaset konuşulacak bir yer değil iş bu noktaya geliyor gördüğüm kadarıyla ...Ama ben çok mutluyum hayatımdan...Çok şükür diyorum sağlığım yerinde sevdiklerim yanımda işim var eşim var bebeğimi bekliyorum. Hayata pozitif bakmak lazım sanırım...İnşallah fırsat geçer ve giderniz bu kadar nefretle bu ülkede yaşamanız sizi yıpratır. Dualarım sizinle..

Malesef burası siyaset konuşulacak bir yer değil iş bu noktaya geliyor gördüğüm kadarıyla ...Ama ben çok mutluyum hayatımdan...Çok şükür diyorum sağlığım yerinde sevdiklerim yanımda işim var eşim var bebeğimi bekliyorum. Hayata pozitif bakmak lazım sanırım...İnşallah fırsat geçer ve giderniz bu kadar nefretle bu ülkede yaşamanız sizi yıpratır. Dualarım sizinle..

Bence siz bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundasınız
O yüzden herşey güllük gülistantanlık geliyor halinizden memnunsunuz

Bu ülkede çocuğunun önünde boğazı kesilen anne var
Bu ülkede imam kuran kursuna gelen çocukları taciz ediyor
Bu ülkede baba öz kızına tecavüz ediyor
Bu ülkese hayvana tecavüz eden dede videosu var
Bu ülkede atanamadığı için intihar eden öğretmenler var

Daha sayim mi ? İnanın sayfalarca sayarım.

Bunların hiçbiri sizi etkilemiyorsa ve hala burayı yaşanacak bi yer olarak görüyosanız insanlığınızı sorgulayın bence.
Siyasetle falan hiç alakası yok insanlıkla alakası var.
Ama anlayana.
Yarın bi gün kızınıza biri tecavüz etse aynı şeyleri mi düşüneceksiniz
Yarın bi gün yolunuzu kesip gasp etseler yine aynı tuzunuz kuru mu olcak ?

Herkesin başına gelene kadar......

arkadaslar dunyanın heryerınde tecavuz edılıyor cocuklara kadınlara hayvanlara
dunyanın her yerınde sıddet var dunyanın her yerınde cınayetler hırsızlıklar gasplar var
baska ulkeye gıdınce sorun yasanmayacak dıye bırsey yok . ınsanın oldugu heryerde sorun var

ama bızde ulkemızdekı sorunları kabul edelım evet sevıyoruz vatanımız mılletımız ama gercekten berbat otesı durumdayız bunu kabul edelım

ben dunyanın neresınde yasarsam yasayayım ıkıncı cocugu dusunmuyorum cunku dunyanın her noktası aynı . kotu ınsanlar heryerde var. mevcut cocugumun gelecegını garantıye alabıleyım o bana yeter. ama kendıne guvenen varsa dogursun valla nerde olursa olsun.

Bunu ben demiyorum, devlet diyor size. Millet eti zor alirken, digerler pahali arabalari, yatlati, katlari, saraylari var. Egitime bile bütce yok. Meb sadece okullarin elektrik ve gazini ödüyor. Kaz daglari bir hic ugruna gitti. Rant icin, para icin.

Ama bunlari yapan kötü degil, bunlari dile getirenler kötü oluyor dogru.

Ha bu arada evet beyin göcünden dolayi millet yurtdisina yöneliyor dogru. Gecenlerde burda konu vardi, kadin mühendis olan esinin issiz kalmasindan isyan ediyordu artik. Adam Türkiyenin en iyi üniversitesini bitirip, 9 yillik tecrübesi ile is bulamiyordu. Benzinlikte pompaci olmayi bile düsünüyordu. Ama dogru bunada sükür degil mi?

Bence siz bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundasınız
O yüzden herşey güllük gülistantanlık geliyor halinizden memnunsunuz

Bu ülkede çocuğunun önünde boğazı kesilen anne var
Bu ülkede imam kuran kursuna gelen çocukları taciz ediyor
Bu ülkede baba öz kızına tecavüz ediyor
Bu ülkese hayvana tecavüz eden dede videosu var
Bu ülkede atanamadığı için intihar eden öğretmenler var

Daha sayim mi ? İnanın sayfalarca sayarım.

Bunların hiçbiri sizi etkilemiyorsa ve hala burayı yaşanacak bi yer olarak görüyosanız insanlığınızı sorgulayın bence.
Siyasetle falan hiç alakası yok insanlıkla alakası var.
Ama anlayana.
Yarın bi gün kızınıza biri tecavüz etse aynı şeyleri mi düşüneceksiniz
Yarın bi gün yolunuzu kesip gasp etseler yine aynı tuzunuz kuru mu olcak ?

Herkesin başına gelene kadar......
Hayır tabiki benim başıma da gelebilir herkesin başına gelebilir .Yabancı ülkede yaşayanların da başına gelebilir ...İnsanın olduğu her yerde sorun olur...Benim insanlığımı sorgulamak size düşmemiş siz burdan klavye delikanlılığı yaparak insanlık yaptığınızı sanıyorsunuz sanırım.Gerçek hayatta nasılsınız bilemem .Ülke adına ne yaptınız sormak lazım. Ben öğrencilerimi çok güzel yetiştiriyorum vicdanlı merhametli adaletli kendime düşen görevimi yapıyorum bunuda çevremden aldığım övgülere dayanarak söylüyorum

arkadaslar dunyanın heryerınde tecavuz edılıyor cocuklara kadınlara hayvanlara
dunyanın her yerınde sıddet var dunyanın her yerınde cınayetler hırsızlıklar gasplar var
baska ulkeye gıdınce sorun yasanmayacak dıye bırsey yok . ınsanın oldugu heryerde sorun var

ama bızde ulkemızdekı sorunları kabul edelım evet sevıyoruz vatanımız mılletımız ama gercekten berbat otesı durumdayız bunu kabul edelım

ben dunyanın neresınde yasarsam yasayayım ıkıncı cocugu dusunmuyorum cunku dunyanın her noktası aynı . kotu ınsanlar heryerde var. mevcut cocugumun gelecegını garantıye alabıleyım o bana yeter. ama kendıne guvenen varsa dogursun valla nerde olursa olsun.
Evet tabiki var kesinlikle katılıyorum
Ama başka ülkelerde hukuk denen bişi var
Adalet var ceza var

Meşhur bi yazı vardı
İngiltrede ki bi kızın yolunu kestiği için 7 yıl ceza verilen gençler
Ekonomisi bu kadar kötü durumda olan ? Bizim 6-7 katımız durumdalar

Kimse istemez ülkeye böyle küskün olsun ama bunlar yadsınamaz bi gerçek

Merhaba Sevgili Arkadaslar,
Sizlere danismak ve fikir almak istiyorum.
Benim bir oglum var Allah bagislasin. Uzun bir suredir yurtdisinda yasiyoruz ve Tr'ye yerlesecegiz.
Oglumu anadilde egitime devam edebilmesi icin iyi bir koleje vermeyi dusunuyoruz.
11bin civari gelirimiz olucak ve evimiz kendimizin Trde.Ama kolej 3500 TL olucak ve extralari da cikar kesin.
Ben bi cocugumun daha olmasini cok istiyorum ve kendim de tek cocugum. Ilerde pisman olabilirim.
Ama maddi anlamda dusundugumde bi cocugu maddi,manevi iyi yetistirebilmek cok onemli.
Ozellikle deneyimli annelerden fikir bekliyorum. Ikinci cocuk yapan,yapmayan..

..Bu arada 35 yasindayim. Oglum 9 yasinda.

Simdiden cok tesekkurler.
burda cocugu bır muayene goturdum 75 tl muayene 100 tl tahlıl 100 tl ılaca gıttı
sıkayetımız ıshal ve kusma

saglık pahalı egıtım yetersız ve ozel okullar pahalı haberınız olsun

cocuk bezlerı ve mamalar konusuna gırmek bıle ıstemıyorum keske 4 memem olsa dedırtmıstı kızım kucukken :D onun zamanında halbukı hersey uygunmus sımdıkı fıyatlara bakınca tum ıkıncı cocuk ıstegı ıcımıze kactı kapattık defterı

Hayır tabiki benim başıma da gelebilir herkesin başına gelebilir .Yabancı ülkede yaşayanların da başına gelebilir ...İnsanın olduğu her yerde sorun olur...Benim insanlığımı sorgulamak size düşmemiş siz burdan klavye delikanlılığı yaparak insanlık yaptığınızı sanıyorsunuz sanırım.Gerçek hayatta nasılsınız bilemem .Ülke adına ne yaptınız sormak lazım. Ben öğrencilerimi çok güzel yetiştiriyorum vicdanlı merhametli adaletli kendime düşen görevimi yapıyorum bunuda çevremden aldığım övgülere dayanarak söylüyorum

Belli belli..
Sizin gibi tuzu kuru empati yoksunu bi insana düşmez umarım ilerde çocuğum..

Kimse vatanını milletini satmıyor burda

Ama el insaf bii tane üretim yapan fabrikamız mı var
Gerçekçi olun biraz
Aman maaşım bana yeter diyerek önünüze bakıyosunuz

Evet tabiki var kesinlikle katılıyorum
Ama başka ülkelerde hukuk denen bişi var
Adalet var ceza var

Meşhur bi yazı vardı
İngiltrede ki bi kızın yolunu kestiği için 7 yıl ceza verilen gençler
Ekonomisi bu kadar kötü durumda olan ? Bizim 6-7 katımız durumdalar

Kimse istemez ülkeye böyle küskün olsun ama bunlar yadsınamaz bi gerçek
dogru soze ne denır haklısınız eksıklıgımız cok fazla dogruya dogru

Ama ayni zamanda baska birini, hiç tanimadigin birine bu vatan için ne yaptigini sorma cürettinde bulunuyorsun. Ki kaç defa dedik, artik sorun vatandasin, vatan için yaptiklari degil, vatanin, vatandasi için yaptigi yada daha dogrusu yapmadigi konusulmali.

Belli belli..
Sizin gibi tuzu kuru empati yoksunu bi insana düşmez umarım ilerde çocuğum..

Kimse vatanını milletini satmıyor burda

Ama el insaf bii tane üretim yapan fabrikamız mı var
Gerçekçi olun biraz
Aman maaşım bana yeter diyerek önünüze bakıyosunuz
Ben hep saygı çerçevesinde konuştum kişiliğimi belli ettim sizin de kişiliğinizi anladım böyle anlatırsın anlatırsın anlamayan veliler vardır kendini bir şey zanneden ama hiç bir şey bilmeyen..Son cevap verişim.Size hayatta başarılar...

Ama ayni zamanda baska birini, hiç tanimadigin birine bu vatan için ne yaptigini sorma cürettinde bulunuyorsun. Ki kaç defa dedik, artik sorun vatandasin, vatan için yaptiklari degil, vatanin, vatandasi için yaptigi yada daha dogrusu yapmadigi konusulmali.
Aaa sen eksik kalma yetiş hemen ..Sen okudunmu bana yazdığını kadının...İyice oku sonra gel

Aaa sen eksik kalma yetiş hemen ..Sen okudunmu bana yazdığını kadının...İyice oku sonra gel

Evet okudum yazdiklarini ve onun hakaret ettigi için dogru bulmadim ve hali ile begenmedim. Ancak insan bazende doluyor. Burda sayfalarca anlatiyoruz ve senin bize bir vatan haini demedigin kaldi. Bak o üye hakaret etmeden önce bile ülke için neler yaptigini sorguluyorsun. Bu ülkenin kötüye gittigini görmek için ilk önce birseylermi yapmak lazim?

Eger ögretmensen, en önemlisi çoçuklara düsünme yetenegini vermek degil mi? Kritik düsünmeleri? Herseye "aah ne kadar sahane" demek ile isler sahane olmuyor. Eger cidden bu ülke için birseyler yapilcaksa, önce yanlislar kabul edilmeli. Öyle sadece vatan millet sakarya edebiyati ile bir ülke ilerlemiyor.

Bana vatan haini muamelesi yapan insana empati yoksunu dememi hakaret olarak görmüyorum..
Hangisi ağır hakaret tartışılmaz bile..
Konuyu daha fazla uzatmıcam herkesin kendi vicdanı..

Dipnot: Vicdan mastürbasyonu iyi bişi değil..

Yaşamayı düşündüğünüz şehir önemli arkadaşım ben şokla okuyorum bu asla dönme diyenleri. İstanbul dışında her şehirde paşalar gibi yaşarsınız o maaşla

Evet okudum yazdiklarini ve onun hakaret ettigi için dogru bulmadim ve hali ile begenmedim. Ancak insan bazende doluyor. Burda sayfalarca anlatiyoruz ve senin bize bir vatan haini demedigin kaldi. Bak o üye hakaret etmeden önce bile ülke için neler yaptigini sorguluyorsun. Bu ülkenin kötüye gittigini görmek için ilk önce birseylermi yapmak lazim?

Eger ögretmensen, en önemlisi çoçuklara düsünme yetenegini vermek degil mi? Kritik düsünmeleri? Herseye "aah ne kadar sahane" demek ile isler sahane olmuyor. Eger cidden bu ülke için birseyler yapilcaksa, önce yanlislar kabul edilmeli. Öyle sadece vatan millet sakarya edebiyati ile bir ülke ilerlemiyor.
Hah bide böyle insanlar var sana işini öğretmeye çalışan ah ah....

Böyle kinayeli kinayeli konustugun süreci, evet ögrenmen gereken çok sey var. Yazdiklarima hiçbir cevap yazamiyorsun.

Gerçekten yazik.
Yazdığın bir şey yokki neyine cevap veriyim kendin yabancı ülkedesin benim ülkemi kötülüyorsun ...Hep olumsuz bakıyorsun iyilikleri görmüyorsun....çok negatifsin en sevmediğim insan tipi. Sana da artık cevap yazmıyorum. Hayatta başarılar diliyorum...

Yazdığın bir şey yokki neyine cevap veriyim kendin yabancı ülkedesin benim ülkemi kötülüyorsun ...Hep olumsuz bakıyorsun iyilikleri görmüyorsun....çok negatifsin en sevmediğim insan tipi. Sana da artık cevap yazmıyorum. Hayatta başarılar diliyorum...

Ben ülkeyi kötülemiyorum, olan seyleri yaziyorum. Olan seyler negatif ise, ben ne yapayim? Neyin pozitifligine bakim? Surda kaç konu açildi okullar üzerine. Bak yine ebeveynlerden para istemisler, okulda yardimci bayan için. Yada ebeveynlerden biri yardimci olacakmis. Ki o ebeveynin ne diplomasina, ne baska birseyine bakilmadan, sinifta görev verilcekmis.

Sonra neymis, ben negatifim. Pozitif olan ne allasen? Yemek fiyatlari mi? Olmayan egitim sistemimi? Iyi bir doktora gitmen için yüzlerce lira harcamanmi? Ülkede artik baze ilaçlarin bulunmamasimi?

Benim söylediklerime karsi gayet yazilcak birseyler var fakat sen kisisel oynamayi tercih ediyorsun. Yüzeysel, bir 16 yasindaki kizin seviyesinde "iyyy negaftif enerrrjiii, bizimle degilsin bebegim" tarzinda.

Diyorum ya, çok yazik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X