- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
- Konu Sahibi NorthCarolina
Çocuğunuz ana dilde eğitim alsa ne olur yahu. Patronum binbir zahmetle İngilterede okutuyor çocuğunu. Burada maddi imkanı olan herkes bunun peşinde. Dönmeyin derim ben.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben bu kardeşi olsun tek kalmasın olayını anlamıyorum ya sanki bütün kardeşler çok iyi anlaşıyomuş gibi iyi kardeş olacağının garantisi varmı belkide hiç görüşmeyecekler belkide Allah korusun düşman olcaklar benimde bir oğlum var 2. yi istemekle birlikte önümüzü göremediğim için yapmayı düşünmüyorum ama herkeste aynı şeyi söylüyo kardeşi olsun yazık benim annem 7 kardeş ama bir güne bir gün biri kapısını açmadı ki babamda yok 3 çocukla kaldı kadın
Ben bu kardeşi olsun tek kalmasın olayını anlamıyorum ya sanki bütün kardeşler çok iyi anlaşıyomuş gibi iyi kardeş olacağının garantisi varmı belkide hiç görüşmeyecekler belkide Allah korusun düşman olcaklar benimde bir oğlum var 2. yi istemekle birlikte önümüzü göremediğim için yapmayı düşünmüyorum ama herkeste aynı şeyi söylüyo kardeşi olsun yazık benim annem 7 kardeş ama bir güne bir gün biri kapısını açmadı ki babamda yok 3 çocukla kaldı kadın
Bence cık neden derseniz her şey zam 11000 düşündüğümüz kadar büyük gelir değil.Merhaba Sevgili Arkadaslar,
Sizlere danismak ve fikir almak istiyorum.
Benim bir oglum var Allah bagislasin. Uzun bir suredir yurtdisinda yasiyoruz ve Tr'ye yerlesecegiz.
Oglumu anadilde egitime devam edebilmesi icin iyi bir koleje vermeyi dusunuyoruz.
11bin civari gelirimiz olucak ve evimiz kendimizin Trde.Ama kolej 3500 TL olucak ve extralari da cikar kesin.
Ben bi cocugumun daha olmasini cok istiyorum ve kendim de tek cocugum. Ilerde pisman olabilirim.
Ama maddi anlamda dusundugumde bi cocugu maddi,manevi iyi yetistirebilmek cok onemli.
Ozellikle deneyimli annelerden fikir bekliyorum. Ikinci cocuk yapan,yapmayan..
..Bu arada 35 yasindayim. Oglum 9 yasinda.
Simdiden cok tesekkurler.
Bence herşey biryere kadar hayat bu birdaha tekrarı yok ne kadar para kazansada insan hep dahasına ihtiyaç duyar bi hastalık durumunda insan hem yanında olmak ister ailesinin kendin hasta olsan da ailenden birisi hasta olsa da dünya para kazan yanında sevdiklerin olmadıktan sonra aklın gönlün bir yerde kaldıktan sonra vücudun nerde ne şartlarda yaşadığının bence önemi yokO kadar cok dusunuyoruz ki bu konuyu.
Isimiz geregi Abd'de de kalabiliriz.
Ama butun cevremiz,anne babam Trde kaldi.
Ozlem duygusu sanirim
Gecen yil babam rahatsizlandi gelemedim hemen mesela
Ben de bütçe kısıtlıysa devlet okulu seçmekten yanayım, özel okul için kıt kanaat geçinilmez.Arkadaşlar kendi yerinizi koyun bayanın yerine tr ye dönmeyin falan yazmışsınız ...Siz olsanız napardınız dayanabilir miydiniz anneniz kardeşlerinizi görmemek yabancı ülkede ayrımcılık çekmek hasret çekmek ben gerçekten gitmek istemezdim dünyaya bir kere geliyorsunuz içimde hep ukte kalırdı sanırım ülkemde yaşamak ...İkinci çocuk tercih meselesi tabiki bir şey diyemem ben kendim için değil oğlum için yaptım inş.iyi anlaşırlar kardeşiyle.. Bu kolej ise çok abartılıyor çok güzrl devlet okullarımız var araştırıp istediğiniz öğretmene verebilirsiniz ....Ayriyeten kurs isteyenler bir kaç alanda çocuğunu istedikleri yüzme piyano gitar kursu tarzı yerlere yazdırabilirler...
Ben her zaman kardeşin dünyadaki en güzel şeylerden biri olduğunu düşünüyorum. Ne kadar kavga edersen et yine döner sen de o da birbirinizin iyiliğini düşünürsünüz. O yüzden ben Allah nasip ederse iki çocuk istiyorum. Maaşınız her zaman aynı kalmicak 11 bin iyi bi gelir. İki çocuk da gayet iyi yetiştirilebilir tabiki bu benim fikrim ve kendi harcamalarimi göz önüne alarak düşündüğümde sağlığım el veriyosa , evim huzurluysa ikinci çocuğum olsun isterdimMerhaba Sevgili Arkadaslar,
Sizlere danismak ve fikir almak istiyorum.
Benim bir oglum var Allah bagislasin. Uzun bir suredir yurtdisinda yasiyoruz ve Tr'ye yerlesecegiz.
Oglumu anadilde egitime devam edebilmesi icin iyi bir koleje vermeyi dusunuyoruz.
11bin civari gelirimiz olucak ve evimiz kendimizin Trde.Ama kolej 3500 TL olucak ve extralari da cikar kesin.
Ben bi cocugumun daha olmasini cok istiyorum ve kendim de tek cocugum. Ilerde pisman olabilirim.
Ama maddi anlamda dusundugumde bi cocugu maddi,manevi iyi yetistirebilmek cok onemli.
Ozellikle deneyimli annelerden fikir bekliyorum. Ikinci cocuk yapan,yapmayan..
..Bu arada 35 yasindayim. Oglum 9 yasinda.
Simdiden cok tesekkurler.
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun heralde hamileliğiniz zor geçiyor . Yorumunuzu okuyunca günde kısır yerken bir teyze tavsiye veriyormuş gibi hisse kapıldım. Birincisi acelemiz ne nereye yetişiyoruz da geç kalıyoruz? Teyzem 40 a yaklaşıyor şu an ilk bebeği olacak hamile . Gayet de uygun bir yaş, eğer o çocuğu 25 inde doğursaydı bakamazdı onun yapısı buydu mesela olgunlaştı şu an. Çocuk konusunda geç kalmak diye bir şey yok hazır olmak var. İkincisi maddiyat sorun değil diye bir şey yok her şey parayla dönüyor. Bir bebeğin aylık masrafı hele ki mama yiyorsa 1000 tl yi buluyor. Hiç öyle bir şeyler filan ayarlanmıyor ayarlanamıyor . Ha tabi ki biz ne yersek çocuk da onu yesin, yoğurda şeker atıp ekmek doğrayıp yediririm diyen de çocuğunu büyütüyor, hergün bir porsiyon etini, sebzesini, haftada iki üç gün balığını yediren de büyütüyor. Çocuğunun eline iki tane çıngırak veren de büyütüyor , iki üç aylıkken eline kitap verip eğitim vermeye çalışan da büyütüyor. Kimseyi hor görmüyorum yanlış anlaşılmasın maddi durumu iyi olmayan bir ailede büyüdüm komşudan ödünç alınan zeytinle büyüdüm. Okuma bayramımda elbise alamadılar arkadaşımdan alınan elbiseyi giydim ve defalarca arkadaşım bunu o yaşta yüzüme vurdu. Gerçekten maddiyat çocuk için o kadar önemli ki. Şu an çocuğuma bakmak için çalışmıyorum kenarda param olmasaydı muhtemelen onu gözüm arkada kalarak birilerine bırakmak zorunda kalacaktım çünkü geçim zor eşimin maaşı yetmiyor. En azından benim çocuk yetiştirme tarzıma yetmiyor.şu an ikinci çocuğum olsa muhtemelen ilk çocuğuma yaptığım hiçbir şeyi yapamam, onu beslediğim gibi besleyemem çünkü para suyunu çekti tek memur maaşıyla da 2000 lirası kira aidat vs gittiği için özenli şekilde yedirip içiremem bile. Ayağımızı yorgana göre uzatalım da hangi yorgan ? Beslenme gibi en temel ihtiyaçları bile zor karşılarken neyden kısabiliriz daha. Ha konu sahibi 11 bin maaşla kira da vermeyecekmiş geçinir ama yarın öbür gün iki çocuk birden özelde okuyacaksa işte o zaman yine geçinemez. Size de hayırlı doğumlar dilerimCanım yaş geçtikten sonra hamilelikte o kadar zor oluyormuş ki ...Sen hatta benden 2 sene fazla geç kalmışsın oğlum 7 yaşında 33 yaşındayım 2.ye hamileyim.Maddi olarak düşünmeyi hiç doğru bulmuyorum kesinlikle çocuğunuzu manevi açıdan düşünün kardeşi olacak ne güzel şu hayatta tek kalmayacak ... Maddiyat sorun değil illaki bir şeyler ayarlarsınız ayağınızı yorganına göre uzatırsınız. Bir an önce çalışmalara başlayın geç kalmışsınız....