- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
- Konu Sahibi NorthCarolina
maddiyatı bilemem ama ben ikinci cocuk olayına katlanamayabilirim.
çocuk beni psikolojikman yoran bir durum
çocuk beni psikolojikman yoran bir durum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba Sevgili Arkadaslar,
Sizlere danismak ve fikir almak istiyorum.
Benim bir oglum var Allah bagislasin. Uzun bir suredir yurtdisinda yasiyoruz ve Tr'ye yerlesecegiz.
Oglumu anadilde egitime devam edebilmesi icin iyi bir koleje vermeyi dusunuyoruz.
11bin civari gelirimiz olucak ve evimiz kendimizin Trde.Ama kolej 3500 TL olucak ve extralari da cikar kesin.
Ben bi cocugumun daha olmasini cok istiyorum ve kendim de tek cocugum. Ilerde pisman olabilirim.
Ama maddi anlamda dusundugumde bi cocugu maddi,manevi iyi yetistirebilmek cok onemli.
Ozellikle deneyimli annelerden fikir bekliyorum. Ikinci cocuk yapan,yapmayan..
..Bu arada 35 yasindayim. Oglum 9 yasinda.
Simdiden cok tesekkurler.
Arkadaşlar kendi yerinizi koyun bayanın yerine tr ye dönmeyin falan yazmışsınız ...Siz olsanız napardınız dayanabilir miydiniz anneniz kardeşlerinizi görmemek yabancı ülkede ayrımcılık çekmek hasret çekmek ben gerçekten gitmek istemezdim dünyaya bir kere geliyorsunuz içimde hep ukte kalırdı sanırım ülkemde yaşamak ...İkinci çocuk tercih meselesi tabiki bir şey diyemem ben kendim için değil oğlum için yaptım inş.iyi anlaşırlar kardeşiyle.. Bu kolej ise çok abartılıyor çok güzrl devlet okullarımız var araştırıp istediğiniz öğretmene verebilirsiniz ....Ayriyeten kurs isteyenler bir kaç alanda çocuğunu istedikleri yüzme piyano gitar kursu tarzı yerlere yazdırabilirler...
3 senedir başka bir ülkede yaşıyorum, ve öyle hasret falan çekmiyorum. Dünya küçük artık en kötü haftasonu bile basar gelirsin ki ben gelemiyorum diyenleri anlamıyorum. Almanya tr arası 2 saat uçakla.Amerika, Kanada, Avustralya da yaşayanları anlarım ama Avrupa’da yaşayanların bu acıtasyonunu asla anlayamayacağım.Arkadaşlar kendi yerinizi koyun bayanın yerine tr ye dönmeyin falan yazmışsınız ...Siz olsanız napardınız dayanabilir miydiniz anneniz kardeşlerinizi görmemek yabancı ülkede ayrımcılık çekmek hasret çekmek ben gerçekten gitmek istemezdim dünyaya bir kere geliyorsunuz içimde hep ukte kalırdı sanırım ülkemde yaşamak ...İkinci çocuk tercih meselesi tabiki bir şey diyemem ben kendim için değil oğlum için yaptım inş.iyi anlaşırlar kardeşiyle.. Bu kolej ise çok abartılıyor çok güzrl devlet okullarımız var araştırıp istediğiniz öğretmene verebilirsiniz ....Ayriyeten kurs isteyenler bir kaç alanda çocuğunu istedikleri yüzme piyano gitar kursu tarzı yerlere yazdırabilirler...
Canım benim köyümde bir sürü almancı var .Akrabamda var ...Ve hiç biri iyi bir meslek sahibi değil genelde dil sorunundan dersleri kötü oluyormuş ...Hep ara elemanlar yani.Tabi arkadaşın çocuğu için geçerli değil inş.okuyup istediği yere gelir ..Acaba biraz gözde mi büyütülüyor yabancı ülke yaşayanlara sormak lazım...Artik günümüzce whatsapp ve skype var. Hele Almanyadan uçak biletler ucuz. Hasret giderilcekse, giderilir.
Ancak çoçugun egitim sistem ile cebelesmesi geçemez. Sürekli sinava tabi tutulmasi. En basit burda konu vardi, ilk okul 1de ögretmen 30 sayfalik ödev veriyordu. Egitim sistemi çoçuklarin arastirmasi, ögrenmesine yönelik degil, sinavi kazanmasina yönelik.
Ve öyle "devlete ver sorun olmaz" da olmuyor. Artik anadolu liseleri azaldi, her yere imam hatipler açildi. Kaliteli ögretmenler azaldi, torpilden dolayi,..
Hadi okulu bitirdin, memur olmak istersen kpss'ye girmek zorundasin. Orda sinavi geçsen dahi, yine torpilden dolayi ise girmeme var. Hadi akademisyen olmak istiyorsun, yine torpil gerekiyor. Geçenlerde habere çikmisti. Rektör iki kizini, bir damatini ise almisti.
Yani özet olarak, hasret bir sekilde giderilir fakat egitim, saglik, emniyet gibi büyük seyler giderilmez.
Çünkü Türkiye vatandaşlarının bilgilerini artık bulundukları ülkeler ile paylaşıyor. Eskiden Almanya da fakir hayatı yaşayıp işsizlik maaşı, ev kirası vs alıp tüm parasını Türkiye’ye gömenler vardı. Artık buna engel oluyorlar bu yüzden isyankarlarAlmanyada da işlerin artık burdakinden farklı olmadığı, eski zenginliğin yaşanmadığı konuşuluyor çevremde. Ne kadar doğru bilmiyorum. Herkes buraları gömmüş ancak hayatta her şey maddiyat değil. Köy gibi bir ilçede yaşıyorum. Arkadaşlarım çocuklarını devlet okuluna gönderiyorlar, çocuklar çıkışta satranç dersi alıyor mesela. Ölsünler mi yani , zaten yaşamıyorlar mı yoksa , bi cacık olmayacak mı onlardaniyi insan, iyi öğrenci her yerde yetişir ama bu yetişmeye bence koleje gitmek kardeş sahibi olmak ve kendi kültürü içinde büyümek kadar katkı sağlamaz.
Canım benim köyümde bir sürü almancı var .Akrabamda var ...Ve hiç biri iyi bir meslek sahibi değil genelde dil sorunundan dersleri kötü oluyormuş ...Hep ara elemanlar yani.Tabi arkadaşın çocuğu için geçerli değil inş.okuyup istediği yere gelir ..Acaba biraz gözde mi büyütülüyor yabancı ülke yaşayanlara sormak lazım...
Teşekkürler doğum için dilekleriniz için..Canım senle görüşlerimiz o kadar farklı ki herkes kendi tecrübesini paylaşıyor tabi...Ben öğretmenim ve doğal olarak bir çok insan tanıyorum sürekli insanlarla iletişim halindeyim..Bende tecrübelerimi yaşanmışlıkları paylaştım.Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun heralde hamileliğiniz zor geçiyor . Yorumunuzu okuyunca günde kısır yerken bir teyze tavsiye veriyormuş gibi hisse kapıldım. Birincisi acelemiz ne nereye yetişiyoruz da geç kalıyoruz? Teyzem 40 a yaklaşıyor şu an ilk bebeği olacak hamile . Gayet de uygun bir yaş, eğer o çocuğu 25 inde doğursaydı bakamazdı onun yapısı buydu mesela olgunlaştı şu an. Çocuk konusunda geç kalmak diye bir şey yok hazır olmak var. İkincisi maddiyat sorun değil diye bir şey yok her şey parayla dönüyor. Bir bebeğin aylık masrafı hele ki mama yiyorsa 1000 tl yi buluyor. Hiç öyle bir şeyler filan ayarlanmıyor ayarlanamıyor . Ha tabi ki biz ne yersek çocuk da onu yesin, yoğurda şeker atıp ekmek doğrayıp yediririm diyen de çocuğunu büyütüyor, hergün bir porsiyon etini, sebzesini, haftada iki üç gün balığını yediren de büyütüyor. Çocuğunun eline iki tane çıngırak veren de büyütüyor , iki üç aylıkken eline kitap verip eğitim vermeye çalışan da büyütüyor. Kimseyi hor görmüyorum yanlış anlaşılmasın maddi durumu iyi olmayan bir ailede büyüdüm komşudan ödünç alınan zeytinle büyüdüm. Okuma bayramımda elbise alamadılar arkadaşımdan alınan elbiseyi giydim ve defalarca arkadaşım bunu o yaşta yüzüme vurdu. Gerçekten maddiyat çocuk için o kadar önemli ki. Şu an çocuğuma bakmak için çalışmıyorum kenarda param olmasaydı muhtemelen onu gözüm arkada kalarak birilerine bırakmak zorunda kalacaktım çünkü geçim zor eşimin maaşı yetmiyor. En azından benim çocuk yetiştirme tarzıma yetmiyor.şu an ikinci çocuğum olsa muhtemelen ilk çocuğuma yaptığım hiçbir şeyi yapamam, onu beslediğim gibi besleyemem çünkü para suyunu çekti tek memur maaşıyla da 2000 lirası kira aidat vs gittiği için özenli şekilde yedirip içiremem bile. Ayağımızı yorgana göre uzatalım da hangi yorgan ? Beslenme gibi en temel ihtiyaçları bile zor karşılarken neyden kısabiliriz daha. Ha konu sahibi 11 bin maaşla kira da vermeyecekmiş geçinir ama yarın öbür gün iki çocuk birden özelde okuyacaksa işte o zaman yine geçinemez. Size de hayırlı doğumlar dilerim
Canım benim köyümde bir sürü almancı var .Akrabamda var ...Ve hiç biri iyi bir meslek sahibi değil genelde dil sorunundan dersleri kötü oluyormuş ...Hep ara elemanlar yani.Tabi arkadaşın çocuğu için geçerli değil inş.okuyup istediği yere gelir ..Acaba biraz gözde mi büyütülüyor yabancı ülke yaşayanlara sormak lazım...
Aslinda specific bi irkcilik olayi yasamadik canim. Genel anlamda var tabi yabancilari istememeleri ama gunluk hayatta bariz bir sey yasamadik biz.Çok özel değilse neden dönmek istiyorsunuz?
Çocuğunuz orada okusun.
Emekli olunca dönün.Hem euro emekli paranızla burada kral gibi yaşarsınız.Çocuğunuz da gelişmiş bir ülkede meslek sahibi olmuş olur.
Irkçılık mı var?NorthCarolina
Ayakta alkışlayarak katılıyorumÖncelikle bebeğiniz hayırlı olsun heralde hamileliğiniz zor geçiyor . Yorumunuzu okuyunca günde kısır yerken bir teyze tavsiye veriyormuş gibi hisse kapıldım. Birincisi acelemiz ne nereye yetişiyoruz da geç kalıyoruz? Teyzem 40 a yaklaşıyor şu an ilk bebeği olacak hamile . Gayet de uygun bir yaş, eğer o çocuğu 25 inde doğursaydı bakamazdı onun yapısı buydu mesela olgunlaştı şu an. Çocuk konusunda geç kalmak diye bir şey yok hazır olmak var. İkincisi maddiyat sorun değil diye bir şey yok her şey parayla dönüyor. Bir bebeğin aylık masrafı hele ki mama yiyorsa 1000 tl yi buluyor. Hiç öyle bir şeyler filan ayarlanmıyor ayarlanamıyor . Ha tabi ki biz ne yersek çocuk da onu yesin, yoğurda şeker atıp ekmek doğrayıp yediririm diyen de çocuğunu büyütüyor, hergün bir porsiyon etini, sebzesini, haftada iki üç gün balığını yediren de büyütüyor. Çocuğunun eline iki tane çıngırak veren de büyütüyor , iki üç aylıkken eline kitap verip eğitim vermeye çalışan da büyütüyor. Kimseyi hor görmüyorum yanlış anlaşılmasın maddi durumu iyi olmayan bir ailede büyüdüm komşudan ödünç alınan zeytinle büyüdüm. Okuma bayramımda elbise alamadılar arkadaşımdan alınan elbiseyi giydim ve defalarca arkadaşım bunu o yaşta yüzüme vurdu. Gerçekten maddiyat çocuk için o kadar önemli ki. Şu an çocuğuma bakmak için çalışmıyorum kenarda param olmasaydı muhtemelen onu gözüm arkada kalarak birilerine bırakmak zorunda kalacaktım çünkü geçim zor eşimin maaşı yetmiyor. En azından benim çocuk yetiştirme tarzıma yetmiyor.şu an ikinci çocuğum olsa muhtemelen ilk çocuğuma yaptığım hiçbir şeyi yapamam, onu beslediğim gibi besleyemem çünkü para suyunu çekti tek memur maaşıyla da 2000 lirası kira aidat vs gittiği için özenli şekilde yedirip içiremem bile. Ayağımızı yorgana göre uzatalım da hangi yorgan ? Beslenme gibi en temel ihtiyaçları bile zor karşılarken neyden kısabiliriz daha. Ha konu sahibi 11 bin maaşla kira da vermeyecekmiş geçinir ama yarın öbür gün iki çocuk birden özelde okuyacaksa işte o zaman yine geçinemez. Size de hayırlı doğumlar dilerim
Malesef benim gözlemim de öyle daha biraz önce eşimin halası almanyada torununun düğününü atmış watsapa kız 21 yaşında çok küçük bence .Okumamış demekki ama şatafat gösteriş çok düğünde ...Cogu Türkler çoçuklarin egitimini takip etmiyorlar. Hangi sinifa gittiklerini bilmezler, ögretmenler ile konusmazlar. Cocugun kabiliyetlerine bakip, hangi bölüm daha iyi olacagini konusmazlar.
Hele oglan çoçuklari, fazla pohpohlanir. Ergenliklerinde gece gezmeye giderler ve aileleri hiçbirsey demez.
Hali ile büyüdüklerinde çogu erkekler fabrikalarda çalisir. Kizlar ise genelde evlilik hayalleri ile yasayip, daha düsük bölümleri bitirirler.
Yani burda suç egitim sisteminde degil, birçok anne babanin vurdumduymazligi.
Katılıyorum sana sonuna kadar canım... Bende yazılanları okuyunca insanlar ne kadar hayatlarından memnunsuzlarmış diye düşündüm nasıl bir yabancı ülke sevdalısı kolej sevdalısı kendi ülkemizi beğenmez olmuş çıkmışız hayretler içinde okudum...Hele çocuğu maddi durumum yok diye yapmamak bana o kadar garip geldi ki ..11 bin kötü bir maaş değil. Burada herkes yazmış dönmeyin 11 bin çok az falan diye. Bir çoğuna katılmıyorum. Sanki herkes 10 bin kazanıyor gibi konuşuyor. Paranın yetip yetmemesi tamamen seninle alakalı. Biz 10 civarı kazanıyoruz gayet rahat geçiniyoruz evimiz arabamızda var. Bence hayatta en önemli şeyler aile, sevgi, güven, birine ihtiyacın olduğunda ulaşabilmek vb. 2. Çocuğuma hamileyim ben. Özel okula yollayamazsam ne olur diye hiç düşünmedim. Acaba ikisine de sevgi anlamında yetebilecek miyim diye düşünüyorum. Bence siz de maddiyata takılmayın hatta bana sorarsanız o parayı ay ay biriktirip ileride istediği üniversiteye gitmesi için ya da istediği işi kurması için kullanın.