2veya daha fazla düşük yapıp hamile kalmak isteyenler..

herkesin yazısını okudum içim parçalandı kendi derdimle kavrulurken darmadağın oldum..bugün bende ikinci bebeğimi umudumu kaybettim yine zaman durdu renkler soldu gönlümde.. gerçekten tarifi yok bu acının.. Allah'ım acısın bizlere

Hepinize gecmis olsun kucaklatinizi doldursun Mevlam

Bnde 3 duduk yaptim
Meger rahim perdesi varmis o alindi korunma surem bitti
Calismalara badliycam Alllahim emeklerimizi bosa cikarmasin

5 kasimda yazmisim bunu
Nerden bilirdimki 11 kasimda gebe olduhumu
Ogrenip 15 kasimda kaybedecegim meger kimyasal gebelik
Gecirmisim umudumuzu yitirmeyelim olacak insAllah

Slm bende iki hafta once dusuk yaptim bu ucuncuydu. allahim kimseye gostermesin yikildim resmen daha yeni yeni kabullenmeye basladim. insan neyi col isterse onunla sinanirmis. esim le evleneli 4 sene oldu. cocukluk askim ilkokuldan beri seviyoruz birbirimizi. Soz verdik buyuyunce evlenicez diue:)) oylede oldu ama ona nezaman guzel haberi versem yarim kaldi sevinci cok uzuluyorum ama sabir etmekten baska elimden bisegelmiyor.geneyil testi haric butun testler yapildi hersey normal cikti. insallah genetik bi sorun yoktur. allah herkesin gonlune gore versin

Bende iki bebegimi kaybettim biri 10 haftalikken digeri de 18. haftamda, acilari unutulmuyo en cok 18 .haftamda olan coook acitti canimi hareketlerini hissediyodum ve suyumun gelmesiyle canli geldi ve öyle kaybetmek cok üzdü . Simdi bu ay adet olduktan sonra basliyorum yeniden calismalara bakalim artik zamana birakicam hayirlisi olsun diyelim.

Merhabalar hepinize daha doğrusu hepimize çok ama çok geçmiş olsun.Rabbim birdaha yaşatmasın inş. Beterindende korusun.Bende 4. kürtajımı geçen hafta oldum( Boş gebelikmiş maalesef.3. Gebeliğimin Mayıs'ta sonlandı kalbi gelişimi durduğu için yaklaşık 12 haftalıktı 9.haftada durmuş kalbi.2010 onda diğer miniğimde gitti 8haftalıkken.6,5 haftada durmuş kalbi ve ilkide 2009da ikizlerdi 7 haftalıkken kaybettik( .1 kezde kimyasal gebelik geçirdim.Gebeliklerimin 2kisi normal yolla oldu ama diğerleri tüpbebekle.Tüpbebekle olup kaybetmek daha acı oluyor tabi.Okadar zahmeti eziyeti çekip sonunda sevindirici sonuç alıp ardından kaybetmek( Rabbim yinede beterinden korusun tabi.Bütün testlerimiz yapıldı.Lupus antikoagülan zayıf pozitiflik ve mthfr c766t Heterozigot dışında birşey çıkmadı.Bebekleriminde bizimde Genetik ve kromozom testleri temiz çıktı çok şükür.Son iki gebeliğimde kan sulandırıcı iğne kullandım ama yinede kaybettik.Taktir Allah'ın blki sadece bir imtihan ve sınav bizim için bunlar ama insan ister istemez nedenini bulmak için uğraşıyor.Doktorumuz normal yolla hamile kalmamamı söyledi tüpbebeği pgt yönetimini denemenin daha mantıklı olduğunu söyledi.Tabi daha net değil neyapıcağımız.Önümüzdeki ay kararlaştıralım dedi doktor neyapıcağımıza.Bizim doktorumuz perinatoloji uzmanı ama biz yinede bir kaç perinatologla daha görüşücücez aynı fikirdelermi diye.Benim hikayemde böyle umarım bu yıl bizim en güzel yıl olur...

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun cnm ama anlayamadığım bebeğin ve sizin genetikleriniz temiz ise ptg ye ne gerek varki benmde 3 düşüğüm oldu ve genetik sorun olmadığından dolayı ptg önermediler..senin lupustan dolayı olabilirmi acaba düşüklerin

Teşekkür ederim.Valla bizde bilmiyoruz.Büyük ihtimalle şundan dolayı olmuştur diye bişey denmiyo.Birbirinden bağımsızda olabilir dedi doktor.Lupustan olduğuda kesin değil Çnkü kan sulandırıcı iğne kullandım hamileliğim boyunca.Pgt yide sanırım bşka yapılacak birşey olmadığı için öneriyor gerçi rahim filmi ve histeroskopide yapılmadı ama.

Sizde gözüken bir problem veya Herhangi önerilen birşey varmı?

Son düzenleme:
Sizde gözüken bir problem veya Herhangi önerilen birşey varmı?

arkadaşım bende hafifdüzeyde pıhtılaşma var sadece mhtrf 677 heterezigot..başka sorun çıkmadı romatizma testleri falan yapıldı son düşükten sonra rahim filmiçekildim çokşükür temiz çıktı..3.gebelikte clexane 04 kullandım ama 7.haftada kalbi durdu yine bebeği genetik incelemeye gönderdiler sorun çıkmadı birde cinsiyetini öğrendim kızmış yani artık kızımı kaybettiğimi düşünüp daha çok ağladımm doktorumda duruma şaşırdı ama ümitsiz olmamamı söyledi birdahakinde iğne dozunu 0.6 ya çıkaracağımızı söyledi..aspirin önermedi bana ..ben bu sefer iğneye son adet tarihimde başlamayı teklif edeceğim doktoruma..şuan korunma sürecindeyim..bir süre daha bekleyeceğim inşallah buradan birbirimize ii haberler veririz...bu arada hocaya gittik bende sübyan olduğunu söyledi muska yaptı takıyorum hamile kalınca boylama muskası verecek onutakacağım ve birdaha düşük yapmayacağımı söyledi..umarım haklıdır.bence bunuda deneyebilirsin ben inanmaya başladım çünkü ama eğer gideceksen iyibir hoca bulmalısın..iyi şanslar canım

Geç gördüm msjını.Valla canım onları da denedim.Sayısız hocaya gittim faydasını gördüğüm oldu.Mesela bir kürtajım sonra çok kötü oldum.Kıvranıyodum ağlıyordum ağrıdan doktorlar kist gibi görünen birşey olduğunu söyledi rahimde alıp patolojiye yollayalım dediler.Sonra biri denk geldi Allah tarafından yani o sıra.Sakın ameliyat falan olma boşuna olursun sana birşey yapılmış dedi.Sonra bana birşeyler yapmamı söyledi.Tüm dediklerini yaptım ve bir gün tuvalette bende birşey düştü.Bir baktım et parçası gibi birşey.Doktora gittim ve şok tertemiz hiçbirşey yoktu rahimde çok şaşırdık.düşük konusunda başka hocalara gittim ama bir etkisi olmadı.mesela son Hamileliğim boyunca birtane göbeğimde bir tane boynumda muska taşıdım ama yine sonuç kayıp ben yinede gittim taktım ama yine kaybettik dedim.Hocada tıbbi olarak düşmüş sübyandan değil dedi ve ben şunu anladımki herşey Allah'tan o ol demeden olmuyor hiçbirşey.Bıraktım hocaları şimdi Rabb'ime sığınıyorum.

selam kızlar baştan sona tüm mesajları okudum herkese çok üzüldüm ama okurken bazılarının şu anda gebe olduğunu da gördüm ve çokk sevindim umutlandım inşallah sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip eder rabbim. ben de bir kimyasal birde 8 haftalık kalbi durduğu için kürtaj oldum. halime her an şükrediyorum. eşimle çok mutluyum ailem sağlıklı yanımda huzurlu ve mutlu bir yuvadayım. benim illa çocuğum olacak diye bir zorlamam da yok hayırlısı diyorum ama insan nedenini bulamayınca üzülüyor. yaşım da küçük henüz 26 yaşındayım evet zamanım da var yeni denemeler için ama doktorum hiçbir şey araştırmadı. 3 ay korun sonra gel dedi kürtajdan sonra. ama bu testler zaman alıyor neden öteliyor beni anlayamadım. 3 ay beklemek de istemiyorum. bir an önce tahliller yapılsın sorun çıkarsa tedavisini deneyelim falan. ben ısrar etsem araştırsam psikolojim bozulacak takıntılı bir şekilde bunu her an düşünüp durucam biliyorum kendimi sakinleştirmeye çalıştıkça doktorun bu rahatlığı beni delirtiyo. doktora sinirlenip araştırmadan gebeliği denesem yine kaybederim die korkuyorum. kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorum. kapana uzaktan bakmaya çalışıyorum. iyi düşünmeye çalışıyorum ama işte karmakarışık ruh halleri beni siz anlarsınız

Canım çok iyi anlıyorum senı sakın üzme kendını bende ikinci düşüüğümü yasadım 25hazıranda,ve hiç kaanamam sancım olmadan normal kontrole giittiğimde bebegin kendını sonlandırdıgını söylediler,oysakı kalp sesini duymaya gıtmıstım
doktorun dediği''sağlıklı bi bebekten önce sağlıklı anne baba bizim için önemli '' onun için dayanıklı olmalı kendımızı yenı bi gebelik için hazırlamalıyız.3ay korun demesı rahim içi kendini tamamen yenılesın tekrar düşüğe sebeb olmasın diye ,sabredip sonunda mutlu olacağız inşallah..
kimseye hissettirmesemde bazen gözyaşlarım kuruyana dek ağlamak geliyor içimden ama sonra kendme kızıyorum,toprlanmam yarım saati bulsada yapacak bişey yok sonrakı gebelıkler ıcın sağlıklı olmam lazım->olmamız lazım..

evet canım artık bir ibrahim saraçoğlu bağımlısı olarak bugün izlerken o da söyledi kafanıza takmayın bu kadar neden olmuyo neden olmuyo die bi akışına bırakın rahat olun herşeyden önce die. bu arada benm son kontrolumde doktor onay verdi korunmayı bıraktık ama hesaplama falan yapmamaya çalışıyorum ayın kaçı falan lazım olmadıkça bakmıorum coraspirine başladım bugün sadece. bir de ben sigara kullanıyorum ya lütfen sigara kullanmayanlar empati yapamayacakları için ağır yorumlarda bulunmasınlar.gebelik dönemlerimde bırakmıştım gerçi ikisi de çok kısaydı ama gebelik sonlanınca çok agresif oldum yeniden başladım. bugün işte saraçoğlunun nette araştırdım karabaş otunu kaynatıp sigara istedikçe bir yudum alın için dedi. hemen aldım karabaşotunu yarın iftardan sonra başlıcam. 17 saat dayanıorum ama iftardan sonra deli bir aşkla sigaraya kavuşcağım anı hesaplıyorum resmen :18: ramazanda 4 e kadar düşürdüm inş yarın rahatlıkla bırakırım

Ben sigara kullanmıyorum ama işyerim sayesınde pasif bir içiciyim,,elimden gelse her sigara yandıgında dısarı çıkıcam ama sonuçta sigarayı içen işveren olunca elim kolum bağlı kalıyor,arada bi çıkıyorum ancak dısarı camı flan açıp bi an önce ortamdan uzaklasmasını istiyorum dumanın ama çok yetrli olmuyor..
eşimde günlük 1 paket bitiriyor sağolsun,aksam eger sağlıklı bir bebek istiyorsan azaltmalı ve doğmadan bırakmalısın bebeğin sağlığı açısından dedim ve hiç tepki vermedi :)
sende gebe kalmadan bırakırsan çok iyi olur en azından azalt ramazan da ki gibi 4 adet iç ne bileyim paket alma kendin yine başa çıkabilirsin bununla , ben eşime 3-4 yıldır düzenli olarak bırakması gerektiğini söylüyorum ama yok tesirli olmadı hiç :)
belki bu sefer etkılı olur.
Bu arada çalışıyormusun -xpreiaZ- ?

işyerinde hala nasıl içebiliyolar ki bence sen onlar içerken gizliden 184 ü ara bi kurumda sigara nası içilir gelen ekip sorar :) çalışıyorum cnm tm sigara bırakmaya karar verdim eşimle aram limoni oldu ya ve de bu limoniyetten ötürü gün de kaçırmış olduk bu ay iyice saldım yani

Yok canım ugrasamam yha kendılerının düşünmesi lazım.
:) hmm sen kendı canına dıkkat et ne kadar limoni de olsan içmemeye özen göster meleğine zarar vermek istemezzsin dmi??

çok kötüyüm dmi?

nedense sigara içmeyenlerde sigara içenlerin algılamasının yada zekasının az olduğuna dair bir kanaat var tatlım elbette biliyorum sigaranın zararlarını acaba hiç düşündün mü neden en çok sağlıkçılar sigara kullanıyo bilmio olabilirler mi sence zararlarını?? yada özellikle olumsuz yorum yapmayın dediğim halde eline ne geçeceğini düşünüyosun bilemedim ama sigara malesef tüüü kaka diyerek bırakılmıo eşine de bu yaklaşımla bıraktırabileceğini hiç sanmıyorum kusura bakma tatlım çok kötüyüm dimi

İçenler daha iyi biliyor sağlıkçı olması yda farklı meslek grubuna dahil olmaları fark etmiyor,
olumsuz yorum değil bence,ben senın için değil herkes için aynı seyı dusunuyorum haddım olmayarak senı uzmus-kırmıs isem eger özür dilerim;Asla bu niyetle yazmadım..eşim konusunda da hiç baskıcı değilim,iş stresi yoğunluğundan şikayet ettiği için içtiğini,evde iken aklına hiç gelmediğini söylüyor
Eğer üzüp kırdıysam tekrar özür dilerim,-xpreiaZ-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…