2veya daha fazla düşük yapıp hamile kalmak isteyenler..

Ben almanyadayim bu yüzden doktor ismi veremiycem benim nedeni sadece bebege giden damarda tikanma olmus yani baska bisey yok doktor bu ikincisinde olacak diye bisey yok dedi moral veriyo ama ben bir türlü güvenemiyorum bakalim evet bende de suyum geldigi icin kaybettim bakalim hayirlisi artik seni coook iyi anliyorum sabir diliyorum sana

mistrikiz sana bir sorum olacak arkadaşım.

kontrollere başladın mı 17 haftalık düşük olduktan sonra kaç ay geçti üstünden, Dr nezaman hamile kalabilirsin dedi?

3 .4 haziran da adet oldum bu ayda gecikti buradan okuduklarımdan sonra ee 11 gün gecikincede hamile sandım test yaptım ama tek çizgi çıktı daha erken die bekledim ama dün adet oldum her zamankinden fazla ağrılı ve ilk güne göre yoğun kanamam oldu sizce düşük mü ?

mistrikiz sana bir sorum olacak arkadaşım.

kontrollere başladın mı 17 haftalık düşük olduktan sonra kaç ay geçti üstünden, Dr nezaman hamile kalabilirsin dedi?

Vallaha canim kendi doktorum 6ay demisti. Hastanedeki doktor 3 ay dedi sonra baska bur doktor sen kendini hazir hissettigin an dedi. Öyle yani bakalim.senin neden oldugu belli oldumu? Ben belki önümüzdeki ay baslarim calirmalara bakalim. Bazen icimde istek oluyo bazende korkuyorum simdi zaten nerdeyse 4 ay oluyo bir bakalim biraz daha zaman gecsin

Merbalar bu yazıma cevap alırmıyım bilmiyorum uzun zamandır takip ediyorum ama ilk kez birşeyler yazmaya başladım 2010 yılında ilk bebeğimi 7 haftalık düşürdüm sonra bir süre korunma verdi arkasından yumurtlama problemi var dedi doktor ilaçlar iğneler olmadı sonrasında 2011 yılında 2 kez aşılama oldum ikisde tuttu ve 7 haftalık yine aynı acı 2012 yılında kendiliğinden hamile kaldım ve artık yıldığım için ve babannemi kaybettiğimiz için önemsemedim meğer hamile kalmışım doktora gidip öğrenmemizden 1 saat sonra bebeğimin karnımda öldüğünü ve beni zehirlediğini öğrendim hemen acil kürtaj ve yine bomboş kaldım son gebeliğimde haşimatodan şüpelendi doktor tesadüf eşinde varmış ve sonuçlar çıktı çok yüksek oranlar ve ben haşimato olmuşum ondan dolayı düşer dediler antikorları onarmaya başladılar ilaçlar ve bu sırada korkma korunmana gerek yok ilaç kullanırken hiç bir şey olmaz 1 sene korunmadık ben yine aynı ay bebeğimin karnımda ölmüş dedikleri bu ramazan mübarek günlerde tekrar kendiliğinden hamile kaldım doktor herşey güzel gayet sağlıklı 4 hafta 3 günlük olmuş dedi ilaçlarımın yükselmesi gerekiyordu doğuma kadar endokrin uzmanı takip edecek kadın doğumcumla ve garanti için sabah akşam 200'lük progestan ve 3 gün arayla iğne verdi biz yinede garantiye alalım dediler 5 haftayı bitirdiğimde kahverengi akıntı korktum ama hemen geçti ama 1 hafta sonra o günden sonra bebeğimin gelişmediğini öğrendik 6 hafta 4 günlük olması gereken zamanda akıntının geldiği günde kalmış 1 hafta daha bekleyelim dedi doktor o ümidi kesmiş ama bir umut bekletmiş dün gittim ve malesef artık tamamen durmuş hatta kese normal büyümeye devam ediyor ama bebişim büzüşmüş gelişmiyor kürtaj bitti yine aynı acı haşimato tedavisde görüyorum anlamadım artık nasıl olacak alıştım aslında artık sevinemiyorum malesef 15 gün sonra gidiceğim ve aspirine başlayacağız baştan olmadan müdahale edeceğiz takip dedi doktorum bunları daha detaylı anlatmak isterdim ama işte özeti böyle benimle aynı sorunları yaşayan ve şu testleri yaptırabilirsin diyebilecek bilginiz var mı ben şaşırdım ne olacak artık hiç bilmiyorum çok fazla güçlüyüm ama ya bir gün dayanma gücüm biterse lütfen destek bir akıl :18:

cnm ssen hangi şehirdesin bilmiyorum ama kendine bir perinatalog bul yani riskli gebelikuzmanı ve kendini ona emanet et.çünkü senin a dan z ye tüm testlerini yaotırman lazım genetik testler eşine ve sana kromozom testleri sonra kan pıhtılaşması testleri herşey yapılmalı ve hiç bir sorun çıkmasa bile 3 günde bir değil hergün kullanılan kan sulandırıcı iğneler veriyor doktorlar bence iyi bir doktor bulmalısın çokgeçmiş olsun..

Merhabalar ben İzmirdeyim Kahraman Kolday diye bir uzmana gideceğim aslında bir çok test yapıldı ama kimine göre kan pıhtılaşma testi üstünkörü yapılmış kromozom testine haşimato çıkınca gerek yok dediler bakalım bu doktor umarım derdime çağre bulur cevapladığınız için çok teşekkür ederim selamlar..

Tam 20 gün oldu, takvime bakmazsam günlerden ne bilmeyeceğim. Hayat 20 gün önce içimde durdu, öylesine çok dua ettim ki kızımı kaybettiğinde onunla beraber gitmeyi... iki kez düşük yapmıştım. 1. bebeğimi 7 haftalık kaybettim ve bir yıl boyunca uğraşmama rağmen hamile kalamadım. 2. bebeğime ocak ayında hamile kaldım ve 10. haftada kalbi durduğu için onu da kaybettim. ve ne tesadüfdür ki her iki bebeğimi bir yıl arayla aynı gün kaybettim 14 Mart. Marttan öylesine çok korkmaya başlamıştım ki. Sonra hiç beklemediğim bir anda Haziran ayında hamile olduğumu öğrendim, hem korkularım vardı hem sevinçlerim, hem cesaretim hem cesaretsizliğim olmuştu, ama beni hayata yeniden sımsıkı bağlamıştı. Haftalar geçtikçe hayata daha sıkı sarılmaya başladım, hele hareketlerini içimde hissettiğimde dünyalar benim olmuştu. Ona kitaplar okuyor, sürekli konuşuyor ve müzik dinletiyordum. öyle mutluydum ki, sabırsızlıkla karnımın büyümesini bekliyordum, birileri karnın çıkmış dediğinde boyunlarına sarılıyordum. 16. haftada plasenta previa totalis teşhisi kondu. Zaten kanımda pıhtılaşma olduğu için 100 mglık aspirin ve clexane 40 mg kullanıyordum. 18. haftada gittiğim doktor kontrolünde her şey yine normaldi bebeğim öylesine hareketliydi ki, onu her gördüğümde gözyaşlarına boğuluyordum. ve iki gün sonra kanamam oldu, doktora gittim plasentadan kaynaklı olduğunu korkacak bir şey olmadığını söyleyip hastaneye sevk etti, 3 gün kalır çıkarsın dedi, ama çıkamadım, hayallerimi, umutlarımı kaybedip çıktım. Hayatın kıyısında olduğumu bile hissetmiyorum. Nefes almakta bile zorlanıyorum. Kaybetmeden bir hafta önce kızımın olacağını öğrendim. ve ismini koydum. Sara. Hastanede suyu geldi ve ne yaptılarsa durmadı ve 20. haftada normal doğumla bebeğimi doğurdum. görmedim, görmek istemedim Saramı. eşim gidip görmüş, sana benziyordu diyordu. Şimdi ne zaman gözümü kapatsam, görmediğim bebeğimi görüyorum. içim öyle yanıyor ki. Kolum kanadım kırık, artık ne yapacağımı bilmiyorum. ne hayal kurabiliyorum ne umut edebiliyorum. ölüler hayal kuramaz ki

selam, ben de Almanya'da kalıyorum. Ben de ikinci bebeğimi kaybettikten sonra Uniklinik'e Grinungambulans'a gittim ve thrombose (kan pıhtılaşması) riski var denip 3. hamileliğimde her gün clexane 40 mg iğne yaptım ve 100 mg aspirin içtim. Tabii 3. bebeğimi de 20. haftada suyunun gelmesi nedeniyle kaybettim. Ama bence sen de mutlaka doktora söyle thrombose için test yapsın

Canim bende bütün testler yapildi bebekde incelendi ama ortada tam bir sorun yok plasenta da problem var dendi kan icinde belki bende bir daha hamile kaldigimda aspirin kullanirim thrombose cikmadi ama belki hamilelik esnasinda kanda olabilirmis bakalimmsimdi 6 ay oldu yakinda yeniden denemeye baslarim bakalim. Peki senin bu sonuncu neden olmus ögrendin mi baksana önleminide almissin neysse zaman en iyi ilac zamana birak o istek gelir zaten....

noldu bebeğin oldu mu canım aynı durumdayım bi umut arıyorum

canım ben 4 bebeğimi ilk üç ayda kaybettim yazıkların içimi acıttı ne yapıcaz bilmiyorum benim herşey araştırıldı ne durumdasın merak ettim

bir süredir yoktum, yaşadıklarımın etkisinden bir türlü çıkamıyorum ve hayat dışımda akmaya devam ediyor.
Perşembe günü Uniklinik'e gittim yine Abortsprechstunde için, doktor her üç kaybın da ayrı ayrı sebeplerden dedi. üçüncüsünün neden böyle olduğunu bilmiyorlar, benim rahim şeklim kalp gibi, bundan dolayı olabilirler diyorlar ve bundan sonraki hamileliklerimde de aynı durumlarla karşılaşabilirmişim ve ben çok yoruldum.

Geç cevap verdiğim için özür dilerim, ama yoktum.
Evet canım ben bebeğimi kaybettim, sancılarım başlamadan önce çok hareket etmeye başladı, sonra sancılar ve bebek geldi. Doktorlar zaten yaşama şansı vermiyordu çünkü çok küçüktü. Keşke bende umut olsa ve sana da verebilsem Sedaseda2009, ama ne umudum var ne hayalim ne de hayata dair bir şey var içimde. Yaşadığımın tek göstergesi aldığım nefes. Keşke sana yardımcı olabilsem, sadece acını tüm yüreğimle paylaşabilirim. Umarım hayat bize de bir gün anne olmayı armağan eder.

Günlerce hep bu siteye girdim ve benimle aynı durumu yaşamış kadınların hikayelerini okudum. Birimizin hikayesi hepimizin hikayesi oluyor. Bazılarının hikayesinde umut vardı, pes etmeyenler ve devam diyenler. Tam 36 gün oldu Saramı kaybedeli. Bir nebze olsun hafiflemedi hissettiklerim. Öyle ki ne hissettiğimi bile bilmiyorum. öylesine savruluyorum ki, bir türlü toparlanamıyorum ve sanki hayat bir daha yanıma hiç uğramayacak gibi. Hissettiğim tek şey yorgunluk, nefessizlik ve yalnızlık. Ve ne yapacağımı bilmiyorum. Psikologa da gidiyorum, ama gün geçtikçe hissettiklerimin daha da ağırlaştığını biliyorum. Benim yaşadıklarımı sen de yaşadığın için anladığını biliyorum ve sadece beni anlayan insanların anlayışına sığınmak istiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende 2 yıl önce ilk bebeğimi sezeryanla doğurup 40.gün ani bi şekilde kaybettim. 12 gün sütüm gelmemişti. 28 gün emzirdikten sonra kaybettim.2 yıldır sol göğsüm ağrıyor. sol göğsümde sanırım bu yüzden lenf nodları oluşmuş. bebeğimi kaybettikten sonra 1 yıl korunduk. korunduktan sonra 1 yıl istedik olmadı. yani bebeği kaybettim kaybedeli 2 yıldır ne elde var ne avuçta. sonra eşimde morfoloji sıkıntısı çıktı. bizde aşılama yaptırdık ilk aşılamam tuttu ama 6+3 haftalıkken düşük yaptım. düşeli 19 gün oldu halen kanamam devam ediyor. bu aşamaların her birini ayrı ayrı yaşamak gerçekten çok zor. yine başa döndük anlayacağınız .ne elde var ne avuçta

noldu bebeğin oldu mu canım aynı durumdayım bi umut arıyorum

Merhaba ben arada sırada bakıyorum geç gördüm kusura bakma...

Bahsettiğim doktora gittim bir sürü azar işittim yapılması gereken kan testi ve genetik testini yaptırmadıkları için sanki elimde söyledik her seferinde ama haşimato dediler çıktılar şimdi izmirde testleri yapan yerler arıyoruz korunun dedi bize belli olana kadar şimdi sanki hamileymişim gibide geliyor korkuyorum testleri bir an önce taptırmam iyi olucak dışarıda çok pahalıya yapıyorlar devlet hastaneleride tüp bebek merkezleri 2 ayda sonuçları veriyor coraspirin ve folik asit kullanıyorum umarım bu sene nasip olur 34 yaşındayım bu sene artık hamile kalmam gerekiyormuş inşallah herkeze isteyen herkeze nasip etsin............
,

kızlar bende iki tane düşük yaptım ikiside karnımda ölmüş ikincisini bu perşembe günü aldıracam çok canım acıyo cok hemde

Hepinize gecmis olsun kucaklatinizi doldursun Mevlam

Bnde 3 duduk yaptim
Meger rahim perdesi varmis o alindi korunma surem bitti
Calismalara badliycam Alllahim emeklerimizi bosa cikarmasin

Merhaba, nasılsın? benim 7,5 ay oldu düşükler. 1,5 aydır denemedeyiz ama olmadı şimdide. sıkıntı bastı içimi. sen ne durumdasın. mistrikiz.

Merhaba, nasılsın? benim 7,5 ay oldu düşükler. 1,5 aydır denemedeyiz ama olmadı şimdide. sıkıntı bastı içimi. sen ne durumdasın. mistrikiz.

selam bende iki haftadir biraktim korunmayi bakalim bu ay ümidim yok ama hayirlisi olsun . benimde 7 ay oldu ama araya bazi seyler girdi kaldi simdiye kismetmis denemelere basladik hayirlisi Allahtan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…