3.5 yas ana okuluna yolladim doğrumu yaptım

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
3.5 yas oğlum cok hipraktif inanilmaz hemde. evde aktivite yapmak istesemde olmuyod 2 dk da birakip döküp savurur herseyi. tv bakiyo surekli. gittim devlet anaokuluna saatleri 9 2 yani yarim gun. yazdirdim. bu hafta alistirma haftasi 2 şer saat gidiyor. ama bugun gitmeyecegim diye yolda hic susmadi okula gidince arkadaslariyla hemen oyuna daldı. çıkınca yine ayni seyi diyor evde. acaba iyi mi yaptim kucuk mu bilemedim. kimi iyi yapmissin diyo kimi aa çok kucuk keske seneye yollasaydin diyo... herseyi biliyo konusmasi masallah duzgun zeki bir cocuk sınıf 20 kişilik. sizce gitmek istemesse zorlamali miyim yada dogru yapmisim degilmi.. birazda evham yapiyorum basina birsey gelirmi okulda iste küçükmü.. anne yuregi iste.

En küçük öğrencim 3 yaşında minicikler hiç problem yaşamadım ama 1-2 tane gelmek istemiyorum nolur anneme götürün beni diye ağlayan çocuklarım var ama bu uyum süreci hem anne hem çocuk için zor.
Bir süre sonra alisiyorlar zaten ama sizin çocuğunuz arkadaşlarını görünce ağlamayı bırakıp oynuyorsa daha çabuk alışır.
Öğretmeni de söyler zaten adapte olması çabuk demek çocuğunun.

3.5 yas oğlum cok hipraktif inanilmaz hemde. evde aktivite yapmak istesemde olmuyod 2 dk da birakip döküp savurur herseyi. tv bakiyo surekli. gittim devlet anaokuluna saatleri 9 2 yani yarim gun. yazdirdim. bu hafta alistirma haftasi 2 şer saat gidiyor. ama bugun gitmeyecegim diye yolda hic susmadi okula gidince arkadaslariyla hemen oyuna daldı. çıkınca yine ayni seyi diyor evde. acaba iyi mi yaptim kucuk mu bilemedim. kimi iyi yapmissin diyo kimi aa çok kucuk keske seneye yollasaydin diyo... herseyi biliyo konusmasi masallah duzgun zeki bir cocuk sınıf 20 kişilik. sizce gitmek istemesse zorlamali miyim yada dogru yapmisim degilmi.. birazda evham yapiyorum basina birsey gelirmi okulda iste küçükmü.. anne yuregi iste.
Arkadaşlarıyla hemen oyuna daldıysa alışacaktır. 3.5 yaş ana okulu için bence erken değil, sosyalleşme ve kural bilinci gelişir. Tek çocuklar ne kadar hızlı bu ortamlara girerse o kadar iyi diye düşünüyorum ben.

En küçük öğrencim 3 yaşında minicikler hiç problem yaşamadım ama 1-2 tane gelmek istemiyorum nolur anneme götürün beni diye ağlayan çocuklarım var ama bu uyum süreci hem anne hem çocuk için zor.
Bir süre sonra alisiyorlar zaten ama sizin çocuğunuz arkadaşlarını görünce ağlamayı bırakıp oynuyorsa daha çabuk alışır.
Öğretmeni de söyler zaten adapte olması çabuk demek çocuğunun.
yok sinifta hic ağlamadı sukur. öğretmeni de sınıfta gayet iyi dedi.

Erken başlatmaya karşıyım. bana göre bile erken değilse emin ol o normal yaştır 😂 gönder gönder enerji atsın

yok sinifta hic ağlamadı sukur. öğretmeni de sınıfta gayet iyi dedi.
Çok yabancılık çekmemiş o zaman.
Bizim kreşte yemek ve uyku saati var biraz ağlayan,gelmek istemeyen çocuklar yemek yemiyor uyumuyorlar sizin çocuğunuz daha rahat emin olun.
Sizde evham yapmayın çocuğunuz bunu fark ederse gitmek istemez,ağlar huysuzlasir.

Erken başlatmaya karşıyım. bana göre bile erken değilse emin ol o normal yaştır 😂 gönder gönder enerji atsın
mesela calisan anneler tabiki mecbur erken yolluyolar ama ornegin 2 yasindayken gondermezdim cunku cok bebeksi oluyolar anneye muhtac anne zamanları diye düşünüyorum bende.

Benim oğlum da başlayacak tam 4 yaşında, 41 aylık.
Heyecanlıyım bende. Kendisi de çok hevesli.
Akranları ile oynasın, paylaşmayı öğrensin, sosyalleşsin, mutlu olsun diye göndericem. Evde sıkılır kış boyu, iyi olur,birşeyler öğrenir diye...
Bir yanım da küçük mü diye kıyamıyor tabi ama değil sanırım.
3buçuk yaş da küçük ama artık normal. Gidiyor bir sürü çocuk. Pek de kolay alışıyorlar hatta.
E sizinki de gidince oynamış falan. Alışır bence.
Bir süre daha deneyin. İlle de olmaz aşırı direnirse belki geri alırsınız ama alışır 👍🏼

sizi görünce ağlayıp, okulda susuyorsa almayın okuldan.
benim kizim mesela giderken aglamiyordu okulun eşiğinden atladığı an saçlarini yola yola agliyodu bütün gün hemde.
10 gün kadar denedik baktık olmuyor aldık okuldan, sizinki naz yapıyor size kolay alışır gibi.

Yani bence erken, ben olsam göndermezdim. Ama evde neden TV izliyor ki sürekli. Oyun vs oynamıyor mu? Çevrenizde çocuk var mı bersber oynama zamanları ayarlasanız?

Benim oğlumla yasitmis ben şuan çalışmıyorum o yüzden bi sene daha bekleme taraftarıyım başlamasi için saygı duyuyorum tabi tercihinize siz evladınız için daha iyi olani bilirsiniz

Büyük oğlum 3 yaşındaydı kreşe başladığında yarım gün gitti bence iyi oldu evde yetemez haldeydim, ertesi sene tam gün gitti yaşıtlarıyla olmak iyi geldi. Hic ağlamad

Back
X