• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yas ana okuluna yolladim doğrumu yaptım

Bence gayet ideal. Evde ne kazanacak çocuk? Eskiden komşu çocukları olurmuş çocuklar sosyalleşir, birbirinden bir şeyler öğrenirmiş. Şimdi çocuklarımız enerjilerini nasıl atacaklarını bilmiyorlar, hareketlerini doğru yönlendiremiyorlar. O sebeple hiperaktif diyoruz ancak çoğu okula gittiğinde hiperaktiflik olmadığı farkediliyor.
Tabi ki alışkın olduğu ortamdan, anneden uzaklaşıyor. Bu durumlar onu kaygılandırıyordur. Küçük demeden net bir şekilde onu anladığınızı konuşabilirsiniz. Okulun ona iyi geleceğini söyleyebilirsiniz. Okulla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz. Bir de avucunu öpün. Özledikçe sen de elini öp gibi ifadelerle fiziksel bağı devam ettirdiğinizi hissettirebilirsiniz.

3,5 yaşa erken mi diyorlar? 🙊 4-5 yaşa kadar evde nasıl tutuyorsunuz o çocukları ya sıkılmıyorlar mı? 😄 benim kızım 27 aylık başladı kreşe tam gün hem de. Çalışıyorum ben tabi mecbur gönderiyorum, çok küçük daha benimki ama 3,5 yaş normal bence ya hem de yarım gün. Keşke benim de öyle şansım olsaydı 3 yaşta gönderirdim. 4 çok büyük geliyor bana başlamak için.

Cocuklar yasitlariyla ne kadar erken bir araya gelirse o kadar çabuk sosyalleşmeyi, paylasmayi, el becerilerini kazanırlar.Ama burada sizin gozlemlemeniz gereken şey hiperaktiflik.Eger evde bir oyuncağı ile belli bir süre sıkılmadan oynamıyorsa, oyuncaklarına sert davranıp atıp kiriyorsa,ofkeleniyorsa bunlar kreşte devam ediyor mu onu gozlemleyin. Grup etkinliklerine katılıyor mu vs sorun.Eger bunlar varsa epey zorluk çeker orda.

İdeal bir yaş. Benim 25 aylık öğrencim bile vardı. Eğer sizi maddi anlamda sıkıntıya sokmayacaksa okuldan sonra ya da haftasonu oyun grubuna da gönderebilirsiniz.

3.5 yas oğlum cok hipraktif inanilmaz hemde. evde aktivite yapmak istesemde olmuyod 2 dk da birakip döküp savurur herseyi. tv bakiyo surekli. gittim devlet anaokuluna saatleri 9 2 yani yarim gun. yazdirdim. bu hafta alistirma haftasi 2 şer saat gidiyor. ama bugun gitmeyecegim diye yolda hic susmadi okula gidince arkadaslariyla hemen oyuna daldı. çıkınca yine ayni seyi diyor evde. acaba iyi mi yaptim kucuk mu bilemedim. kimi iyi yapmissin diyo kimi aa çok kucuk keske seneye yollasaydin diyo... herseyi biliyo konusmasi masallah duzgun zeki bir cocuk sınıf 20 kişilik. sizce gitmek istemesse zorlamali miyim yada dogru yapmisim degilmi.. birazda evham yapiyorum basina birsey gelirmi okulda iste küçükmü.. anne yuregi iste.
Tam ideal zamanda yollamışsınız. Ona sosyallik size nefes olur.

3.5 yas oğlum cok hipraktif inanilmaz hemde. evde aktivite yapmak istesemde olmuyod 2 dk da birakip döküp savurur herseyi. tv bakiyo surekli. gittim devlet anaokuluna saatleri 9 2 yani yarim gun. yazdirdim. bu hafta alistirma haftasi 2 şer saat gidiyor. ama bugun gitmeyecegim diye yolda hic susmadi okula gidince arkadaslariyla hemen oyuna daldı. çıkınca yine ayni seyi diyor evde. acaba iyi mi yaptim kucuk mu bilemedim. kimi iyi yapmissin diyo kimi aa çok kucuk keske seneye yollasaydin diyo... herseyi biliyo konusmasi masallah duzgun zeki bir cocuk sınıf 20 kişilik. sizce gitmek istemesse zorlamali miyim yada dogru yapmisim degilmi.. birazda evham yapiyorum basina birsey gelirmi okulda iste küçükmü.. anne yuregi iste.

Yok gayet iyi yaşı.
Hollandada yaşıyorum, burda çocuklar 4 yaşında okula başlıyor.
Ondan öncede genelde bir sene kreş tarzı yerlere.
Alışacaktır yavaş yavaş.

Kreste yasitlari varsa yani kendinden cok buyukler yoksa bence iyi yaptiniz gitsin sosyallessin

Ben kızımı 3,5 yaşında başlattım. Bu sene 3.senesi anaokulunda 🙃. İlk sene severek gitti. 2.sene biraz zorlamayla. Zaten çoğu hastalıkla geçti. Bu sene iyi başladık bakalım nasıl gider. Bence arada molalar verilebilir sonuçta 2 sene daha gidecek çocuk. Araya hastalıklarda girecek her okul dönemi olduğu gibi. Canınızı sıkmayın.

Bende onu soracaktım da çıkıntılık yapmayayım belki araya birini koymuşlardır diye düşündüm.
Aynı okulda çalışan öğretmenlerin çocuklarına izin veriliyor istisnalar var yani.
Devlet anaokulu 5 yaş altı kayıt alamaz normalde🤔
canim bazi okullar aliyor demekki burada 2 devlet okulu var ikisids 36 ayliktan aliyor. bez bırakmış olma şartı var

Yaşı erken değil. Burada önemli olan bir oryantasyon sürecini doğru yönetmek, yavaş yavaş yapmak. Sonuçte anneden ayrılıp ayrı bir ortama giriyor kaygı duyması çok normal. Okula başlama ile ilgili kitaplar okuyabilirsiniz evde.
Ve en önemlisi sizin kaygılı olmamanız lazım siz kaygılı olursanız çocuk hisseder ki, güvenli ortama bırakılmadığını düşünür.

Bende onu soracaktım da çıkıntılık yapmayayım belki araya birini koymuşlardır diye düşündüm.
Aynı okulda çalışan öğretmenlerin çocuklarına izin veriliyor istisnalar var yani.
Devlet anaokulu 5 yaş altı kayıt alamaz normalde🤔
Bazı yerlerde 3 yaş üzeri alınmaya başlandı bizim oldugumuz bölgede de gonderiliyor 3+çocuklar.

3,5 yaşa erken mi diyorlar? 🙊 4-5 yaşa kadar evde nasıl tutuyorsunuz o çocukları ya sıkılmıyorlar mı? 😄 benim kızım 27 aylık başladı kreşe tam gün hem de. Çalışıyorum ben tabi mecbur gönderiyorum, çok küçük daha benimki ama 3,5 yaş normal bence ya hem de yarım gün. Keşke benim de öyle şansım olsaydı 3 yaşta gönderirdim. 4 çok büyük geliyor bana başlamak için.
Yani hep evde olurlarsa sıkılırlar tabide öyle yapmayınca bazı kriz durumları hariç idare ediliyor aslında. Ben büyük cocugumu 5.5 yaşında yazdırdım 1 sene gitti anaokuluna. Kızımda 3 yaşında onuda göndermeyi planlamiyorum ama bizimkiler iki kardeş onun çok avantajı oluyor. 1 sene anaokuluna gönderirim sonra ilkokula başlar. Tabi ben çalışmıyorum çalışmis olsam şartlar değişirdi. Arkadaşım 20 aylık bebeğini direkt kresle başlatmak durumunda kaldı mesela yapacak bişey olmayınca mecbur..

Ben önermem. Büyük oğlumda iki kez denedik. Birinde 3 yaşındaydı hiç alışmadi. Sonrakinde 4 yaş devlet okuluna verdim. Ama sınıfta bir iki tane 4 yaş vardı. Çocuk baya zorbalığa uğramış geç farkettik. O yaş grubunda yaş farkı çok fark ediyor.

Kızım sokaktan çocuk cevirip kardes gel oynayalım dediği için bende erken başlattım yarım gün,2.5 yaşındaydı daha ama bir gün ağlamadı.
Oğlum pandemi cocuğu,pandemiden sonra evden çıkmak bile istemedi,bu sene 5 yaşında ve yeni başlayacak okula.
Kisacası çocuğa göre değişir benim fikrim bu konularda. Konuşamayan bir çocuksa 2.5 yas erken bence, kızım akıcı konuşmuyor olsaydı asla göndermezdim. Oglumu da zorla göndermek istemedim,evden çalışıyorum idare ettim,kendimce hazırladım onu,konuştum anlattım okul malzeme listesi verdi beğendiği suluktan,makasa kalemtraşa aldım,birlikte hazırladık herşeyini. Pazartesiyi hevesle bekliyor bakalım nasıl olacak
Kapıda aglayabilir de pekala bilemem ama eminim arkadaşları ile oynayıp keyifli ve güzel vakit geçirince alışacak.
Sizin çocuğunuz da alışmış bence.
Evde tv izlemekten kat be kat iyidir okulda olması.
Sosyalleşir,yorulur,eğlenir. Bence boşa stres yapıyorsunuz inanın cocuk alişıyor anne alışamıyor.
Geçen veli toplantısında bir kadın övünerek anlatıyordu oglum geçen sene kendini yerlere attı girmemek icin okula,bu sene de öyle olur diyerek.
Kadına baktım kendini öyle şartlandırmış ki çocuğun aglayacağına. 5 yaş grubu bunlar,hazırlarsın,heveslendirirsin,ikna edersin bir şekilde koca yaz geçmiş yine aynı. Öğretmeni okula veli almıyorum dedi de bozuldu kadın. Izin verse girecek yani. Kendisi alısmamis ki çocuk alışsın. Benim oğlum ilk kez gidecek ama ben bile aģlar diye kendimi şartlandırmıyorum. Hatta umutluyum seveceğinden. Korkmuyorum,kaygili da değilim,akranları ile vakit geçirecek ,zaten yarım gün.
Sizde çocuğunuza bırakırsanız ilk günler illaki sizi deneyecek,gitmek istemiyorum diyecek ama istikrarlı devam ederseniz bu yakınmalar kesilecek. Okulda mutlu olduğundan eminseniz hiç evham yapmayın.

Back
X