3.5 yas ana okuluna yolladim doğrumu yaptım

3.5 yas oğlum cok hipraktif inanilmaz hemde. evde aktivite yapmak istesemde olmuyod 2 dk da birakip döküp savurur herseyi. tv bakiyo surekli. gittim devlet anaokuluna saatleri 9 2 yani yarim gun. yazdirdim. bu hafta alistirma haftasi 2 şer saat gidiyor. ama bugun gitmeyecegim diye yolda hic susmadi okula gidince arkadaslariyla hemen oyuna daldı. çıkınca yine ayni seyi diyor evde. acaba iyi mi yaptim kucuk mu bilemedim. kimi iyi yapmissin diyo kimi aa çok kucuk keske seneye yollasaydin diyo... herseyi biliyo konusmasi masallah duzgun zeki bir cocuk sınıf 20 kişilik. sizce gitmek istemesse zorlamali miyim yada dogru yapmisim degilmi.. birazda evham yapiyorum basina birsey gelirmi okulda iste küçükmü.. anne yuregi iste.
Anaokulu öğretmeniyim. Çocuk kendini ifade edebilecek şekildeyse ve öz bakımını kendi karşılayabiliyosa anaokuluna bu yaşlarda gidebilir. Uyum haftasında çocukların çoğu okula gitmek istemeyebilir ama alıştıkça kendini daha iyi hissedecektir. Yalnız anlattığınız kırıp dökme olayları benim ilgimi çekti. İnatlaşmadan sınırlarınızı koyun bu konuda mutlaka. İyi günler dilerim.

Devlet anaokuluna kaydını nasıl yaptınız. Benim çocugum 4 yaşında. Bu sene 2018lileri alıyoruz dediler. 2019 lu diye geri çevirdiler bizi

Devlet anaokuluna kaydını nasıl yaptınız. Benim çocugum 4 yaşında. Bu sene 2018lileri alıyoruz dediler. 2019 lu diye geri çevirdiler bizi
Bende onu soracaktım da çıkıntılık yapmayayım belki araya birini koymuşlardır diye düşündüm.
Aynı okulda çalışan öğretmenlerin çocuklarına izin veriliyor istisnalar var yani.
Devlet anaokulu 5 yaş altı kayıt alamaz normalde🤔

İsviçre'de 4 yaş okul çocuğu demek. Yani o senenin mayıs ayında 4 yaşını doldurmuşsa, isteğe bağlı değil zorunlu Kindergarten denen okul öncesine başlar. 3,5 yaş kreş için erken değil, kendiniz yazmışsınız yetişemiyorum enerjisine diye. En çok sıkıntı yaşanan zamanlar 2,5 - 3 yaş sonrası başlıyor. Devamlı aktivite oyun hareket peşindeler ve anne kadar arkadaş ihtiyacı hissediyorlar.
Rahat olun erken değil.

16 aylik kizim var. Evde baska sosyal cevresi olmadan cocuk yetistirmek o kadar zor ve yipretici ki. Cocuk icin de cok zararli. Park gezme vs bi yere kadar zaten. Gun sayiyorum resmen , şöyle 2 bucuk falan olsun kesin kreşe gondericem. Kimsenin ne dedigi de umrumda olmaz sahsen. Cocugumun ve kendimin huzuru oncelikli. Cocugunuz gidene kadar gitmicem diyip arkadaslarini gorunce hosuna gidiyorsa gitme fikrine alisana kadar zorlamalisiniz bence. Sonrasinda daha istekli olacaktir zamanla

Bende onu soracaktım da çıkıntılık yapmayayım belki araya birini koymuşlardır diye düşündüm.
Aynı okulda çalışan öğretmenlerin çocuklarına izin veriliyor istisnalar var yani.
Bağımsız anaokulları 3 yaşının dolduran çocukları alıyor kontenjanları varsa.

Cemoos Eskişehirdeydiniz diye hatırlıyorum. Mesela kutipoğlu, Valide Malhatun ve mail büyükermanın 3 yaş sınıfı olduğunu biliyorum.

Konu sahibi 3.5 yaş erken değil. Saatler de iyiymiş. Benim oğlum da 3.5 yaşında geçen seneden beri 8 5 okulda. Hiç zorlanmadı.

Erken olup olmadığını zaman ve öğretmeninin yorumları gösterecektir ama bu kadar hareketlilik ve sürekli TV izlemek kesinlikle ilişkisi olan ve birbirini besleyen şeyler. Sürekli TV bakıyor demişsiniz, asıl bu sorunu çözmeniz lazim, buna sınır koymak zorundasınız. Çok TV izlemek ,çocuğu yaydan fırlamış ok gibi yapar ve başa çıkılması zor bir hale gelir her şey, çocuğa yazık edersiniz. O bu kadar TV izlerken siz ne yapıyorsunuz?

Yaşım gün Bu yaş İçin çok ideal bence
Oğlum 18 ağlık başlamak zorunda kaldı maalesef tam gün hem de … çalışmasaydım şuan gönderirdim şuan tam 3,5 yaş benimki de

3.5 yas oğlum cok hipraktif inanilmaz hemde. evde aktivite yapmak istesemde olmuyod 2 dk da birakip döküp savurur herseyi. tv bakiyo surekli. gittim devlet anaokuluna saatleri 9 2 yani yarim gun. yazdirdim. bu hafta alistirma haftasi 2 şer saat gidiyor. ama bugun gitmeyecegim diye yolda hic susmadi okula gidince arkadaslariyla hemen oyuna daldı. çıkınca yine ayni seyi diyor evde. acaba iyi mi yaptim kucuk mu bilemedim. kimi iyi yapmissin diyo kimi aa çok kucuk keske seneye yollasaydin diyo... herseyi biliyo konusmasi masallah duzgun zeki bir cocuk sınıf 20 kişilik. sizce gitmek istemesse zorlamali miyim yada dogru yapmisim degilmi.. birazda evham yapiyorum basina birsey gelirmi okulda iste küçükmü.. anne yuregi iste.
O yaşlarda vermiştim kızımı. Çalışan bir anneyim içim rahat şekilde teslim edip işime odaklanıyordum. Şimdi küçüğüm 2 buçuk yaşında Allah'tan bişey olmazsa seneye de onu vericem inşallah. Ben memnun kaldım kızım çok seviyor okulunu. Ama ilk sene ben de çok problem yaşamıştım

Devlet okullarında alıyorlar mı 3.5 yaş? Her devlet okulunda var mı

Ben başlattım 3. Gün ve ateslendi.
Hasta cok olacak diyorlardı ama bu kadar çabuk beklemiyordum. :/

Ne zaman başlarsa başlasın bundan kaçış yok gerçi.
Oyun, çocuk görünce sizi unutuyorsa devam etmelidir diye düşünüyorum ben
Aramıza hoşgeldin
Bu sene 10 kere falan antibiyotik içer artık :(
kreşin ilk senesi bizim de böyleydi ama şimdi iyi maşallah :) mesela geçen ay el ayak ağız olmuş 2. Defa
İlk olduğunda 1 hafta rezil rüsva olmuştu
Bu defa ben hastalandığını bile anlamadım hastalık olup bittikten sonra döküntüleri geçmek üzereyken anladım hastalandığını
Yani bağışıklık güçleniyor ilk sene tüüüüm hastalıklarla haşır neşir olunca

3,5 yaşında başlatmıştım oğlumu,geç bile kaldığımı anladım. 2 yaşında gönderseydim daha girişken ve daha sosyal olabilirdi,ben de iş hayatıma daha kolay dönerdim.

Bence iyi ki göndermişsiniz. Evde sıkılıyor çocuklar, hiçbir ebeveyn günde 5-6 saat aralıksız oyun oynayıp etkinlik yapamaz çünkü.

Bağımsız anaokulları 3 yaşının dolduran çocukları alıyor kontenjanları varsa.

Cemoos Eskişehirdeydiniz diye hatırlıyorum. Mesela kutipoğlu, Valide Malhatun ve mail büyükermanın 3 yaş sınıfı olduğunu biliyorum.
Hepsi uzak bana ama kontenjanlari vardır illaki onların.
devlet genelde 5 yaş alıyor 4 yaş kontenjani öğretmen çocukları için açılıyor.
Ama ben özel kresteyim çok vakıf değilim.
Bizde 3 yaş var önceki çalıştığım kreşlerde hep özeldi oralarda da var.
Eskişehirde sayılı çok küçük alan kreşler ama devlet anaokulu çok fazla almıyor.

Son düzenleme:
Okuluna göre değişiyor, kalabalık bölgelerdeki okullarda 48 ya da 60 ay diye sınırlama koyabilirler. Kayıt bölgesi küçükse, öğrenci azsa okulun insiystifiyle 36 ay üzeri alınabilir. Bağımsız devlet ana okulları 36 ay üstünü alır.

Bu arada 41 ay 4 yaş değil 3.5 yaştır. 4 yaş demek için 48 ay ve üstü olması gerekir. 3ü bitirdi 4ten gün alıyor diye bir şey okul yaşı hesaplanırken kullanılmaz

Hepsi uzak bana ama kontenjanlari vardır illaki onların.
devlet genelde 5 yaş alıyor 4 yaş kontenjani öğretmen çocukları için açılıyor.
Ama ben özel kresteyim çok vakıf değilim.
Bizde 3 yaş var önceki çalıştığım kreşlerde hep özeldi oralarda da var.
Eskişehirde sayılı çok küçük alan kreşler ama devlet anaokulu çok fazla almıyor.
İlkokula bağlı anaokullarının çoğu sadece 1.sınıf öncesi alıyor. Ama bağımsız anaokullarının hepsi 4 5 yaş alıyor birkaç tanesinin de 3 yaş sınıfı var.

Back
X