Mrb arkadaşlar ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı bilemediğim bir konu ile karşınızdayım belki sizin de fikirlerinizle bu rahatsız edici konuyu çözüme kavuşturabilirim diye düşünüyorum,konuyla alakalı deneyimli anneler varsa lütfen deneyimlerini paylaşsınlar ki bana da yol göstersinler.
Sorun şu 3.5 yaşında bir kızım var çalışıyorum ve gündüz bakımını babannesi yapıyor,babannemiz aynı zamanda eltimin 12 yaşındaki oğluna da bakıyor ama eltimin oğlu okula gittiği için genelde saat 13 den sonra evde oluyor bazen kurslara v.s de gidiyor ama çoğunlukla evde. Bu arada kayınvalidem,eltim ve ben aynı binada yaşıyoruz.
Kızımla akşamları işten geldikten sonra eve çıkıp hasret gideriyoruz bir süre onunla eğlenip sonra işlerime bakarım genelde,ama son bir haftadır beni yanağımdan boynumdan yalayarak öpmeye çalışıyo bazen de dudağımdan,,tabi ben her defasında güzelce uyarıp o şekilde öpülmemesi gerektiğini anlatıyorum ve izin vermiyodum, dün akşam da aynı hareketi yapınca izin verdim bakalım ne yapıcak diye yanağımı yalayıp dudağımdan öpüşmeye başladı ve ben şok oldum nasıl tepki vereceğimi bilemedim ve kesinlikle oyle yapılmaması gerektiğini kimseyi dudaktan öpemeyeceğini ve kimsenin de onu öpemeyeceğini anlattım sonra da bunu nereden öğrendiğini ve onu böyle birinin öpüp öpmediğini sordum,bana abi öpüyor dedi nasıl öpüyor dedim böyle öpüyor diyerek gösterdi. Onu uyardım güzelce anlattım kendisine kimsenin dokunmasına öpmesine izin vermemesi gerektiğini ama 3,5 yaşındaki bir çocuk bunu ayırt edebilecek yaşta değil ki üstelik benim kızım bayılır ilgiye sevgiye,ayrıca şu da var ki doğru mu söylüyor yalan mı bilemedim bu yaşlarda yalan söylemeye başlıyorlarmış çünkü, acaba bu gördüğü birşeyden etkilendiği için midir yoksa yaşadığı birşey midir bilemiyorum ortalığı ayağa kaldırmak da istemiyorum emin olmadan lütfen bana biraz fikir verin...
NOT: Ben eşimle kesinlikle kızımın yanında öpüşüp koklaşmıyorum çünkü bu konuda çok hassasım.