3,5 yaşımdaki kızım öpüşmeye çalışıyor

3 yasindaki kizim da gecen haffta babasi isten.geldi normalde hep oper babasini babasi da onu isten gelince tabiki yanaktan ama o aksam kizim babasni dudagndan opmeye calisti ..izin vermedi tabiki olmaz dedik anlattik gunduzunde de bana yapmaya calismisti ... esimlede konstk yannda tv de oyle bi sahne olacak olsa degistiririz biz zten yaninda o sklde yaknlasma yssamayiz nerden ogrendgni biz de anlayamadik belkide bu yaslarda boyle bi egilim gosteriyirlar ya da tv de artik alenen ve gayet sk normal gbi cok fazla bu sahneler oldgu icin yannda yokken filan gormus olabilecegni dusunuyorum.
beni düşündüren de bu zaten çocuklar bu yaşlarda dudaktan öpmeye felan çalışıyorlarmış ben mi abartıyorum acaba diyorum

beni düşündüren de bu zaten çocuklar bu yaşlarda dudaktan öpmeye felan çalışıyorlarmış ben mi abartıyorum acaba diyorum
Yani inan biz de ayni seyi yasadk ve anlam veremedik . Ya oyle bi egilim oluyo bu yaslarda yada mutlaka tv de gordu hosgeldin sahnesinde bile esler dudaktan.opucuk yapiyorlar filmler cok asirilasti ben yannda yokken tv de gormustur diye dusunuyorum kiziminkini ... ilk yaptgnda yanagmi cevirip dudagma dogru opecekti ustunde durmadan yanagmi verdim optu hani usteleynce hayir deynce yapar diye ustnde durmadim ama aksam babasina da yapnaya calisinca kizim sen nerden gordun ordan opulmez hep yanaktan opuyoruz oyle opulur filan dedik bizde sasirdik 2 3 defadan sonra o da birakti suan yapmiyor ..

aslında konuyu açarken bu konuyu sadece kendim biliyordum kimseyle paylaşmamıştım ne yapacağımı bilemediğim için ama tam paylaşacağım esnada eşim aradı ve dayanamayıp ona anlattım durumu ve annesine söyledi ama sizlerin de yine fikrini almak istedim teşekkürler yardımlarınız için şimdilik içim biraz daha rahatladı çünkü kaynanam kesinlikle es geçmez bu konuyu daha kızım yeni doğduğunda altını değiştirirken bile kuzeninin yanında değiştirtmiyordu bana görmesin erkek çocuğu derdi daha 9 yaşında bile değildi o zaman o çocuk... Ne olacak anne çocuk o derdim kızardı bana.

Hayır abartmıyorsunuz onlar bizim en kıymetlimiz.
Dudaktan öpülmeyeceğini ve birisi istemediği birşey yaptığı zaman bağırmasını ve hayır demesi gerektiğini öğretin.

Yani inan biz de ayni seyi yasadk ve anlam veremedik . Ya oyle bi egilim oluyo bu yaslarda yada mutlaka tv de gordu hosgeldin sahnesinde bile esler dudaktan.opucuk yapiyorlar filmler cok asirilasti ben yannda yokken tv de gormustur diye dusunuyorum kiziminkini ... ilk yaptgnda yanagmi cevirip dudagma dogru opecekti ustunde durmadan yanagmi verdim optu hani usteleynce hayir deynce yapar diye ustnde durmadim ama aksam babasina da yapnaya calisinca kizim sen nerden gordun ordan opulmez hep yanaktan opuyoruz oyle opulur filan dedik bizde sasirdik 2 3 defadan sonra o da birakti suan yapmiyor ..
Ben de tüm iyi niyetimle o şekilde düşünmeye çalışıyorum ve umarım o şekildedir. Zamanla unutturmaya çalışıcaz.
Ve daha detaylı gözlemlicez tabiki.

Ama evlat sahibi olmak ne zormuş yaa özellikle de kız çocuğu.. yahu şu haberlerden dolayı herşeyden süpheci omaya başladım bu konuyla alakalı hep bi acaba kalıyor aklımda herşeyde. Rabbim evlatlarımızı korusun

Hayır abartmıyorsunuz onlar bizim en kıymetlimiz.
Dudaktan öpülmeyeceğini ve birisi istemediği birşey yaptığı zaman bağırmasını ve hayır demesi gerektiğini öğretin.
İnanırmısınız ona dedim ki seni biri dudağından öpmeye çalışırsa bütün gücünle ısır onu annecim kim olursa olsun dedim halime gülsem mi ağlasam mı bilemedim

İnanırmısınız ona dedim ki seni biri dudağından öpmeye çalışırsa bütün gücünle ısır onu annecim kim olursa olsun dedim halime gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Yok çok haklısınız. İyi demişsiniz. Bende çok hassasım benimde çocuklarım var. Kimseye güvenilmiyor devir çok kötü.
Bu konuyu unutmayın lütfen.

Kizim az cok laf anlamaya basladigi an ozel bogrne kimse dokunamaz acamaz bakamaz diye surekli soylemeye basladim ben hepjmizin psikolojisi bozuldu ... benim kiz bile suan herseyi ifade edebiliyor kizina hangi abi dedgnde tv yi gosterebilir yada kuzenini gosterebilir soyleyebilir aslnda yaa

Kizim az cok laf anlamaya basladigi an ozel bogrne kimse dokunamaz acamaz bakamaz diye surekli soylemeye basladim ben hepjmizin psikolojisi bozuldu ... benim kiz bile suan herseyi ifade edebiliyor kizina hangi abi dedgnde tv yi gosterebilir yada kuzenini gosterebilir soyleyebilir aslnda yaa
sordum aslında ama net cevap alamadım başka bir abisinin adını verdim şaşırtmak için o mu dedim evet dedi diğeri mi dedim ona da evet dedi zaten ısrarla kuzeninin olduğunu söyleseydi kavga da çıksa kan da çıksa gidip söylerdim annesine babasına çocuğa...Ama net cevap alamadığım için yalan söylediği üzerinde durdum.Bir de bu aralar kendince uydurma hikayeler de anlatmaya başladı saçma sapan yok şöyle oldu yok böyle oldu diye şu an gözlemlemek daha doğru geldi bana devam eden davranışlar olursa o zaman farklı önlemler almaya başlicam

sordum aslında ama net cevap alamadım başka bir abisinin adını verdim şaşırtmak için o mu dedim evet dedi diğeri mi dedim ona da evet dedi zaten ısrarla kuzeninin olduğunu söyleseydi kavga da çıksa kan da çıksa gidip söylerdim annesine babasına çocuğa...Ama net cevap alamadığım için yalan söylediği üzerinde durdum.Bir de bu aralar kendince uydurma hikayeler de anlatmaya başladı saçma sapan yok şöyle oldu yok böyle oldu diye şu an gözlemlemek daha doğru geldi bana devam eden davranışlar olursa o zaman farklı önlemler almaya başlicam
Anladim cnm annelik cok zorr

Ben olsam kesinlikle kızıma inanırdım ve birdaha kayınvalideme bırakmazdım.neticede diğer torununa da bakıyor.gider bakıcı tutardım.bu tarz öpüşüp yalama tv den görüpte şahit olma gibi şeylerle yapılabilecek şeyler değil.bunu uygulamaya geçirebilmesi için aynı muameleyi görmüş olması gerekli

Mrb arkadaşlar ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı bilemediğim bir konu ile karşınızdayım belki sizin de fikirlerinizle bu rahatsız edici konuyu çözüme kavuşturabilirim diye düşünüyorum,konuyla alakalı deneyimli anneler varsa lütfen deneyimlerini paylaşsınlar ki bana da yol göstersinler.
Sorun şu 3.5 yaşında bir kızım var çalışıyorum ve gündüz bakımını babannesi yapıyor,babannemiz aynı zamanda eltimin 12 yaşındaki oğluna da bakıyor ama eltimin oğlu okula gittiği için genelde saat 13 den sonra evde oluyor bazen kurslara v.s de gidiyor ama çoğunlukla evde. Bu arada kayınvalidem,eltim ve ben aynı binada yaşıyoruz.
Kızımla akşamları işten geldikten sonra eve çıkıp hasret gideriyoruz bir süre onunla eğlenip sonra işlerime bakarım genelde,ama son bir haftadır beni yanağımdan boynumdan yalayarak öpmeye çalışıyo bazen de dudağımdan,,tabi ben her defasında güzelce uyarıp o şekilde öpülmemesi gerektiğini anlatıyorum ve izin vermiyodum, dün akşam da aynı hareketi yapınca izin verdim bakalım ne yapıcak diye yanağımı yalayıp dudağımdan öpüşmeye başladı ve ben şok oldum nasıl tepki vereceğimi bilemedim ve kesinlikle oyle yapılmaması gerektiğini kimseyi dudaktan öpemeyeceğini ve kimsenin de onu öpemeyeceğini anlattım sonra da bunu nereden öğrendiğini ve onu böyle birinin öpüp öpmediğini sordum,bana abi öpüyor dedi nasıl öpüyor dedim böyle öpüyor diyerek gösterdi. Onu uyardım güzelce anlattım kendisine kimsenin dokunmasına öpmesine izin vermemesi gerektiğini ama 3,5 yaşındaki bir çocuk bunu ayırt edebilecek yaşta değil ki üstelik benim kızım bayılır ilgiye sevgiye,ayrıca şu da var ki doğru mu söylüyor yalan mı bilemedim bu yaşlarda yalan söylemeye başlıyorlarmış çünkü, acaba bu gördüğü birşeyden etkilendiği için midir yoksa yaşadığı birşey midir bilemiyorum ortalığı ayağa kaldırmak da istemiyorum emin olmadan lütfen bana biraz fikir verin...

NOT: Ben eşimle kesinlikle kızımın yanında öpüşüp koklaşmıyorum çünkü bu konuda çok hassasım.
Kesinlikle uzak tutun ordan. Evet yalan söyleme yaşı olabilir ama daha küçük şeylerde yalan söylerler. Ben iyi niyetli düşünmedim 3 yaşında ki çocuk gördüğünü yapar

Yeğenim var 12 yaşında çokta efendi. Ergenlige falan da girmedi. Yaşıtlarından daha küçük davranışlar sergiliyo ammmaaa dürtüleri başladığının farkındayız kendi kız kardeşini ve benim kızımı farklı öpmeye çalıştığının farkındayız.. ve babası konuştu hafif yollu kizdilar şu an biraz daha iyi ama o dürtü yu kontrol etmek o yaşta ki çocuk için çok zor

aynı yaşta ayrı şehirlerde bunları yapan kaçtane gördüm bizde var şuanda beşbuçuk yaşında o yaşta aynısını yapıyordu anne baba panik bizimki erkek diğerleri kız sanki aynı ailede büyümüş gibiler,merak etmeyin aynı dönemlerde aynı davranışları sergiliyorlar işte,aşırı tepki göstermeden başka birşeye yönlendirin saçmalığın birini unutup birini öğreniyorlar

Cocugunuzun beyanina guvenin.aslinda cocugunuza hayat boyu guvenin. Cocuklar yalan bilmez hele ki 3.5 yasindaki bi cocuk asla bilmez. Uzak tutun o cocuktan gerekiyirsa taşinin. Hicbisi hickimse kendi cocugunuzun psikolojisinden onemli degil.

Back
X