- Konu Sahibi yediveren35
-
İyi akşamlar arkadaşlar.2 oğlum var.küçük oğlum 3,5 yaşında.bir yıldır bez olayını bıraktı.gece gündüz çiş olayında sorun yok.Ama 1 yıldır büyük tuvaletini üç dört günde ve binbir zorlukla yapıyor.ne yapacağımı şaşırdım.büyük oğlumda öyle bir sorunla karşılaşmadım.kayısı kaynattım,yemeklerine z.yağı koydum ne yapsam başarılı olamadım.tuvalet bir eziyet oldu.lütfen etkili yöntemleriniz varsa paylaşırmısınız.sanırım poposu acıyacak diye korkuyor.psikolojik olduğunu düşünüyorum.yardım edermisiniz..
tuvalet eğitimi werirken nasıl dawrandınız? büyük tuvaletini altına kaçırdığında ilk zamanlar tepki werdiniz mi?
4 gün bekliyorsa muhtemeln sertleşiyor we canını yakıyordur, ama yapmayıp bekletmesinde piskolojik neden olabilir.. önce gerçekten kabızlık mı yoksa tutuyor mu onu anlamak lazım.. gece yataken 2 kayısı (suda önceden beklemiş olmalı) yedirin su içirip yatırın.. bir de aç karnına erik marmelat yada pestil yedirin.. 3.5 yaş zor dönemlerden biri kızım da 3.5 yaşında.. allah kolaylık wersin
benim oğlumda da buna benzer bi sorun olmuştu
çocuk doktorumuz ishal olması için toz ilaç verdi
amaç kolayca yapmasını sağlayıp korkusunu yenmekti
ilacın adını yazarmısın,bende doktorumuza danışayım.cevabın için sağol.
magnesıe calcınee
yiyecek yada içeceğine katılıyor
ben de o dönemde biraz fazla zorlamıştım oğlumu
çevredekiler bezi çıkarttın bi kere sakın yeniden bez takma dediler ben de onları dinledim
ta ki çocuk doktorumuz sakın üstüne gitme kendi ne zaman isterse o zaman bıraksın diyene kadar
çevreyi de çok takmamak gerekiyomuş insan sonradan pişman oluyor
Psikolojik olabilir ama olmayabilirde keşke bir dr a götürseydiniz.En doğru tespiti ve sonuca yönelik tedaviyi size dr nuz verecektir bana sorarsanız.
sağol cevabın için.itiraf etmeliyimki çok sakin bir anne olamadımama çok üzülüyorum hatamı telafi etmeye çalışıyorum.kayısıyı öyle yemez ama püre halınde vermeye çalışıyorum.ama yine aynı..
aynen benimde öyle oldu.ne kadar kullandın,tamamen sorun ortadan kalktımı.çok zor,Allah yardımcımız olsun
gelişimde bu yaşlardaki çocuk anal dönemdedir. ve odak yeri odur. çocuğunuzun kabız olma nedeni psikolojik ise eğer ;
• Anne kuralcı, titiz, katı ise çocuk dışkısını tutmaktan kabız olabilir. Tüm davranışlarını etkilerse çocuk tutucu bir kişilik geliştirir. İnatçı, cimri, sinirli olur.
cnm aynı sorun bizde de var.. benim de oğlum 3,5 yaşında.. toz ilaç, dophalac, osmolac, hepsini denedik.. geçici çözümler oldu.. en son ank.ra prof dr a gittik.. çok deneyimli ve alanında başarılı biri.. beslenme programı verdi bize.. kronik kabızlık dedi.. öncelikle bunu ilaçla geçici bi şekilde değil,tamamen beslenme düzeni değiştirilerek bağırsakları düzene sokacağız dedi.. verdiği beslenme programı şu şekilde... hergün mutlaka bi kase yoğurt, bir tane elma.. bunlar şart.. bunun dışında günde bir öğün mutlaka lifli bi yemek yedireceksin.. örneğin, ıspanak,taze fasülye gibi.. salata yiyecek.. oturup masaya sizin yaptığınız salatayı yemiyosa eline salatalık soyup verin.. bunun dışında meyve olarak kayısı başta olmak üzere sulu meyveler.. hergün aksatmadan bu prog uygulanacak.. dr bir ayın sonunda normale döner dedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?