3,5 yaşındaki oğlumun tuvalet sorunu:(

yediveren35

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
489
100
323
istanbul
İyi akşamlar arkadaşlar.2 oğlum var.küçük oğlum 3,5 yaşında.bir yıldır bez olayını bıraktı.gece gündüz çiş olayında sorun yok.Ama 1 yıldır büyük tuvaletini üç dört günde ve binbir zorlukla yapıyor.ne yapacağımı şaşırdım.büyük oğlumda öyle bir sorunla karşılaşmadım.kayısı kaynattım,yemeklerine z.yağı koydum ne yapsam başarılı olamadım.tuvalet bir eziyet oldu.lütfen etkili yöntemleriniz varsa paylaşırmısınız.sanırım poposu acıyacak diye korkuyor.psikolojik olduğunu düşünüyorum.yardım edermisiniz..

tuvalet eğitimi werirken nasıl dawrandınız? büyük tuvaletini altına kaçırdığında ilk zamanlar tepki werdiniz mi?
4 gün bekliyorsa muhtemeln sertleşiyor we canını yakıyordur, ama yapmayıp bekletmesinde piskolojik neden olabilir.. önce gerçekten kabızlık mı yoksa tutuyor mu onu anlamak lazım.. gece yataken 2 kayısı (suda önceden beklemiş olmalı) yedirin su içirip yatırın.. bir de aç karnına erik marmelat yada pestil yedirin.. 3.5 yaş zor dönemlerden biri kızım da 3.5 yaşında.. allah kolaylık wersin

kayısıyı mutlaka deneyin ama yatarken werin, aç karnına incir de olabilir.. bence işe yarayacak kabızlık ise neden..

benim oğlumda da buna benzer bi sorun olmuştu
çocuk doktorumuz ishal olması için toz ilaç verdi
amaç kolayca yapmasını sağlayıp korkusunu yenmekti

sağol cevabın için.itiraf etmeliyimki çok sakin bir anne olamadımama çok üzülüyorum hatamı telafi etmeye çalışıyorum.kayısıyı öyle yemez ama püre halınde vermeye çalışıyorum.ama yine aynı..

ilacın adını yazarmısın,bende doktorumuza danışayım.cevabın için sağol.

magnesıe calcınee
yiyecek yada içeceğine katılıyor
ben de o dönemde biraz fazla zorlamıştım oğlumu
çevredekiler bezi çıkarttın bi kere sakın yeniden bez takma dediler ben de onları dinledim
ta ki çocuk doktorumuz sakın üstüne gitme kendi ne zaman isterse o zaman bıraksın diyene kadar
çevreyi de çok takmamak gerekiyomuş insan sonradan pişman oluyor

aynen benimde öyle oldu.ne kadar kullandın,tamamen sorun ortadan kalktımı.çok zor,Allah yardımcımız olsun

Psikolojik olabilir ama olmayabilirde keşke bir dr a götürseydiniz.En doğru tespiti ve sonuca yönelik tedaviyi size dr nuz verecektir bana sorarsanız.

tuvalet eğitimi gerçekten çok önemli, kişisel bazı noktalar bu dönemde oluşuyor.. sakin we sabırlı olmak en doğrusu.. kızım da 2.5 yaşında iken büyük tuvaletini altına yapmaya başladı ben psikoljik neden hiç düşünemedim çünkü gayet sakin öğrettim we zaten 1 haftada öğrenmişti. sonra doktora götürdük durumu anlattık tahlil yapıldı barsak we idrar yollarında enfeksiyon çıktı.. ilaçla düzelmişti

kayısıyı mutlaka gece yatarken içirip üstüne su içirin..neden yapmıyor diye sakın üstüne gitmeyin.. yeniden öğretiyor gibi yaptığında "aferin oğluma" "seni çok sewiyorum " deyip motive edin. ödül werin. ne biliiim süper kahraman ilan edin :) ben mesela bu çağdaki çocuğa en güzel hediye "yakasına yıldız" takmak diyorum. hemen istediğini yapıyorlar:) deneyin kesinlikle düzelecek.tuvalet mevzusu büyük insana önemsiz gibi gelir ama önemlidir bu gerçek :)

Son düzenleme:
merhaba benim kızımda 2,5 yaşında bir iki kez kabız oldu ve sonraları acıyor diye kakasını erteledi hep, kayısılıarda bir süre sonra kakayı yaptırmayı bıraktı, sanıyorumki çatlak oluştu kızımda. neyse çocuk doktorumuza durumu anlattım osmolak şurup verdi, sabah akşam 5 ml. ve fito krem sür sabah akşam 1 ay kullanın çatlak iyileşsin dedi. ben bağışıklık kazanırmı diye sordum hiç bir şey olmaz 1 yıl kullananlar var dedi.

bende 2 aydır falan veriyorum malesef çünkü vermediğimde yine aynı ve bol bol su içmeside gerekli çocuğun.

aynen benimde öyle oldu.ne kadar kullandın,tamamen sorun ortadan kalktımı.çok zor,Allah yardımcımız olsun

ilaç gerçekten etkili
ama benim oğlum oturağa yapmayı istemiyordu
bezi bırakmıştık çişini gece gündüz oturağa yapıyordu onda sorun yoktu
ama iş kakaya gelince bezini taktırıyordu
ben de takmayınca 9 gün bile yapmadığı oldu
böyle zamanlarda ilacı veriyodum mecburen oturağa oturuyodu
doktor kaka fobisi olduğunu istediğinde bezini takmamı söyledi
tuvalete yapması gerektiğini anne baba değil de başka biri söylesin dedi
doktoru dinledim serbest bıraktım
bi kaç ay sonra babaannesinin de yardımıyla sorun çözüldü
inşallah sizin sorununuz da en kısa zamanda hallolur...

arkadaşlar bugün 5.gün ve doktorunu aradım.fitil veya lavman dedi.ben mecburen fitil koydum,çocuk rahatladı ama geçici çözümler.doktor poposunda çatlak olabileceğini ve hametan diye krem verdi.bir hafta daha bekleyeceğim daha sonra tekrar dr.gideceğim.bugün sinirimden ağladım valla.çok zor çocuk kıvranıyor sen bir şey yapamıyorsun

cnm aynı sorun bizde de var.. benim de oğlum 3,5 yaşında.. toz ilaç, dophalac, osmolac, hepsini denedik.. geçici çözümler oldu.. en son ank.ra prof dr a gittik.. çok deneyimli ve alanında başarılı biri.. beslenme programı verdi bize.. kronik kabızlık dedi.. öncelikle bunu ilaçla geçici bi şekilde değil,tamamen beslenme düzeni değiştirilerek bağırsakları düzene sokacağız dedi.. verdiği beslenme programı şu şekilde... hergün mutlaka bi kase yoğurt, bir tane elma.. bunlar şart.. bunun dışında günde bir öğün mutlaka lifli bi yemek yedireceksin.. örneğin, ıspanak,taze fasülye gibi.. salata yiyecek.. oturup masaya sizin yaptığınız salatayı yemiyosa eline salatalık soyup verin.. bunun dışında meyve olarak kayısı başta olmak üzere sulu meyveler.. hergün aksatmadan bu prog uygulanacak.. dr bir ayın sonunda normale döner dedi...

gelişimde bu yaşlardaki çocuk anal dönemdedir. ve odak yeri odur. çocuğunuzun kabız olma nedeni psikolojik ise eğer ;

• Anne kuralcı, titiz, katı ise çocuk dışkısını tutmaktan kabız olabilir. Tüm davranışlarını etkilerse çocuk tutucu bir kişilik geliştirir. İnatçı, cimri, sinirli olur.

Mutlaka uzman bir çocuk doktoruna danışın, kronik bir sorun olmadığını teyit edin bunun için basit bir kaç test var, bütün bunlar normalse o zaman psikolojiktir denilebilir ki orada iş sizde bitiyor, ben kreşte yaşadığı bir problem sonrası kaka kaçırma sorunu ile mücadele ettim. Pencere önüne minik hediyeler saklardım ve kızım kakasını altına değilde tuvalete yaptığında evde şenlik havası estirirdim ve hediyesini kendisinin almasına müsade ederdim, sonra bitti... Çok şükür diyorum ama bu süreç ben de 6 ay sürdü.

kesinlikle güzel özet..

ilaçla fitille kabızlığı çözmek geçici olabilir, bahsettiğim gibi dawranarak zamanla çözeceksiniz bu işi

sağol canım,sebzeyle fazla arası yok ancak pilavın üstüne koyarsam biraz yiyor.verdiğin bilgilere uymaya çalışacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…