3 aile aynı ev

erdemine19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
8
0
36
Bursa
kızlar biraz acele ile yazıcam hızlı yazmak zorundayım derdimi...biz üç aile aynı evdeyiz eltim ve kayınvalidem eltimle aram çok çok iyi aramızda bir yaş var...görümce var birde başımızda işi gücü gösteriş gösteriş meraklısı evi yakınımızda 2 çocuğu var onunda eltimin bir bense kaybettim çocuğumu...anlatmıştım zaten...ben kaçarak evlendim nişanllıyken çok pişman oldum...barıştığım zamanda görümcen gil laf ettiler bak düğün oldu kına herşey oldu ailesiyle barıştı her masrafı biz ettik faalan...nankörlük etsem dicem ki hata bende onuda yapmıyorum her dediklerini yapıorum yinede nankör oluyorum...o gezmelere gider eltimle ben bakıyorum çocuklarına ödevlerini biz yapıyoruz misafiri gelir temizliğini yemeğini yaparız..bize doğum günlerimizde hediyeyi geç pasta bile alınmaz...kendisine 3 -4 hediye alınır + pastası....birgün pasta alınmamış diye babasının evine geeliyordu...başkalarının yanında güler konuşur kendini met eder bizi cahil yerine koyar...bizi meclis içine bunlar çıkarmış yürümeyi bunlar öğretmiş daha neeler neler özellikle eltime çok söylüyorlar bunu yalnız başına markete bile gitmeye çekiniyor kız...hiç bir yere çıkamıyoruz ne çarşı ne pazar kocalarımızla bile öle bekle ki kaynana desin...sabah akşam önlerinden çay yemek eksik etmeyiz..bir gün yapmadık kaynana gitti kendi çay demledi ama ne demleme kocalarımızın yanında etmediği hakaret kalmadı oysaki ben bulaşık yıkıyrodum eltimde çamaşır seriyordu ölürmüsün bi günde sen çayı demlesen keyfi....ben kaçtığım zaman annem sinir anıyla benim kızıma büyü yaptınız demişti kaynanam bunu diline bi doladı demekki annen uğraşıoki bize iftira atıyo biz bilmeyiz öle şeyler.. oysaki kendisinin hocaları var...doğumdan sonra annem bize gelmişti birşeyler almış gittikten sonra büyü var dır diye kimseye yedirmedi öle zoruma gitti ki.. kurban bayramında tekrar geldiler et getirdiler hemen buzluğa attı akşamına yemek yaptı... bir gün tartışma anında söyledim bunu madem öyleydi onu niye yedin cevap bile veremedi bunların hepsini eşime de anlattım söylediği takma kaaafana üzme kendini kim bilir hep bunu düşüne düşüne stres yapptım da kızımı kaybettim... görümcem bi abajur aldı herkese gittti anlattı ki ben böyle değer veriyorum herşeylerini alıyorum ediorum..valla ne alsın nede böyle başıma kaksın kimseyede anlattmsın bunasıl iş anlamadım...biz bi gezmeye gidelim nereye gittiniz bensiz nasıl gittiniz hainler iki eltiyi görüyon mu ne yediniz ne giydiniz sanane yaaa sananeeee sevmiyorum onu işte... iki elti anlaşamaz dediler ama öyle bi anlaşıyoruz ki oda bizi çekemiyor işte

Son düzenleme:
Canım ev üstüne ev olmaz mutlaka böyle sıkıntılar yaşanır ne yapsan göze batar bu çok normal beraber oturmaya ne derece mecbursun bilmiyorum ama ayrı eve çıkma durumun varsa senin için daha iyi olur. Bu şekilde beraber oturursanız hemde 3 aile birden melekde olsa sorun yaşarsın tepende horoz çok senin eşinle konuş ayrı eve çık derim.

kızlar biraz acele ile yazıcam hızlı yazmak zorundayım derdimi...biz üç aile aynı evdeyiz eltim ve kayınvalidem eltimle aram çok çok iyi aramızda bir yaş var...görümce var birde başımızda işi gücü gösteriş gösteriş meraklısı evi yakınımızda 2 çocuğu var onunda eltimin bir bense kaybettim çocuğumu...anlatmıştım zaten...ben kaçarak evlendim nişanllıyken çok pişman oldum...barıştığım zamanda görümcen gil laf ettiler bak düğün oldu kına herşey oldu ailesiyle barıştı her masrafı biz ettik faalan...nankörlük etsem dicem ki hata bende onuda yapmıyorum her dediklerini yapıorum yinede nankör oluyorum...o gezmelere gider eltimle ben bakıyorum çocuklarına ödevlerini biz yapıyoruz misafiri gelir temizliğini yemeğini yaparız..bize doğum günlerimizde hediyeyi geç pasta bile alınmaz...kendisine 3 -4 hediye alınır + pastası....birgün pasta alınmamış diye babasının evine geeliyordu...başkalarının yanında güler konuşur kendini met eder bizi cahil yerine koyar...bizi meclis içine bunlar çıkarmış yürümeyi bunlar öğretmiş daha neeler neler özellikle eltime çok söylüyorlar bunu yalnız başına markete bile gitmeye çekiniyor kız...hiç bir yere çıkamıyoruz ne çarşı ne pazar kocalarımızla bile öle bekle ki kaynana desin...sabah akşam önlerinden çay yemek eksik etmeyiz..bir gün yapmadık kaynana gitti kendi çay demledi ama ne demleme kocalarımızın yanında etmediği hakaret kalmadı oysaki ben bulaşık yıkıyrodum eltimde çamaşır seriyordu ölürmüsün bi günde sen çayı demlesen keyfi....ben kaçtığım zaman annem sinir anıyla benim kızıma büyü yaptınız demişti kaynanam bunu diline bi doladı demekki annen uğraşıoki bize iftira atıyo biz bilmeyiz öle şeyler.. oysaki kendisinin hocaları var...doğumdan sonra annem bize gelmişti birşeyler almış gittikten sonra büyü var dır diye kimseye yedirmedi öle zoruma gitti ki.. kurban bayramında tekrar geldiler et getirdiler hemen buzluğa attı akşamına yemek yaptı... bir gün tartışma anında söyledim bunu madem öyleydi onu niye yedin cevap bile veremedi bunların hepsini eşime de anlattım söylediği takma kaaafana üzme kendini kim bilir hep bunu düşüne düşüne stres yapptım da kızımı kaybettim... görümcem bi abajur aldı herkese gittti anlattı ki ben böyle değer veriyorum herşeylerini alıyorum ediorum..valla ne alsın nede böyle başıma kaksın kimseyede anlattmsın bunasıl iş anlamadım...biz bi gezmeye gidelim nereye gittiniz bensiz nasıl gittiniz hainler iki eltiyi görüyon mu ne yediniz ne giydiniz sanane yaaa sananeeee sevmiyorum onu işte... iki elti anlaşamaz dediler ama öyle bi anlaşıyoruz ki oda bizi çekemiyor işte

sonuna kadar okumadan yarısında keserek yanıt veriyorum
kullandırmayın o zaman kendinizi yapmayın kardeşim silah mı dayıyo o kadın başınıza yapın diye yapmıyorum desen ne yapıcak???
huzursuzluk olmasın aman diye düşünüyorsanız huzursuzlugu yapan zaten belli olur tez zmanda...
eltinle anlaşmanıza dayanamıyordur kesin ..
siz ikiniz bir olmuşsunuz ama br görümce edememişsiniz anladıgım kadarıyla :9:

bu arada bebeğini kaybetmene cok üzüldüm inşallah en kısa zamanda yine olur.
o kadar cok takarsan olur bende kaybettim bebeğimi ama benim iş stresim var bide kredi ödüyoruz filan
kmseye ezdirmem kendimi zaten anlamışsındır..
ikiniz bir olun şekercimmm:21::21:

eltimde bende kocalarımızla konuşuyorz ama nafile evden bile gittik işe yramadı annelerine ikiside düşkün borç da var

Anlıyorum canım borç varsa ayrı eve çıkman zor. Ama aynı evde oturuyorsun diye kayınvalidenin sana gelişi güzel davranmasına izin verme saygısızlıkda etme ama izinde verme. Sen o evdesin gelinsin diye her işi sen yapacaksın yada eltin yapacak diye bişey yok. Kayınvalidenlede yuvanın huzuru için kötü olma tabi ama görümcene hiç fırsat verme sen alttan aldıkça üstüne gelir.

oy oy oy bu ne hayat ya.canım askeri kampta gibisin ama millet askere gitmemek için 30000 tlyi bastırıyor.senin ömrün askerlik olmuş.
Allahtan eltinle geçiniyormuşsun bu da bir şey.tek kurtuluş başka ev bunu sen de biliyorsun.ipleri çoooktaaan kaptırmışsın.
ama çıkma durumunuz yoksa eşine anlat bu durumu esir değilsin köle değilsin.haftada birkaç gün dolaşma hakkım olsun çok bunalıyorum,hasta olacağım o zaman ne sana ne eve hayrım olmayacak de.

bak bizim apartmanda böyle bir aile vardı 3 ev yaşamıyorlardı.ama ilk önce bir eltiyi yanına almış k.valide,sonra öbür oğlu evlenince diğer gelin yukarı kata taşındı eltisi k.validesinin yanına.ilk gelini görsen iyice ezmişler.merhaba diyorsun merhaba demeye korkuyor.evden çıkıyor habire temizlik yapıyor,görsen yüzünden mutsuzluk akıyor.
neyse sonra 2.gelin geldi (benim de arkadaşım) kız bir dişli çıktı.hiç temizlik falan yapmıyormuş,k.validesi çalıştığı halde.kadın bir dese o beş diyordu.oğlunu ona bırakıp habire gezerdi nerede yeni avm açlımış bzizim haberimiz yok o oralarda.bu eltisinin de gözünü açtı.o da gezmeye,giyinmeye başladı hatta işe girdi,yzüüznde güller açar oldu.

sana iki örnek biraz da senin elinde demek istediğim.insanların sana nasıl davranacağını yine sen belirlersin unutma.

Siz dev ezdirmeyin kendinizi. İki elti bir olmuşsunuz madem sesinizi çıkarın.
Pasta demişsiniz ama anladığım kadarıyla pasta almadı diye görümceniz eşine trip yapıp baba evine dönmeye kalkmış, size alınmayan pasta için de siz görümcenizi değil kocanızı muhatap alıp kocanıza kızacaksınız. Görümceniz gibi biraz sesinizi çıkarın işte.

Poff bu ne ya yurt gibi. Ekonomik olarak onlara bağımlı olduğunuz için mi bir arada yaşıyorsunuz?

Evi ayırmak için direnin, bir yolunu mutlaka bulun eğer imkanınız varsa..

Bir işe girmeye çalışın, izin verilmiyorsa direnin uslubunuzu bozmadan YA DA evde para kazanmanın yolunu bulun.

Okumadıysanız MUTLAKA dışarıdan bitirme sistemiyle bitirin.Artık çok kolay çünkü zamanı kısaltıldı.

....

Kendinizi kullandırmayın, size saygısızlık yapmalarına asla izin vermeyin..

Sizinde arkadaşlarınız olsun, dışarıya çıkabilme özgürlüğünüz olsun.

Bunun en doğru şekilde çözecek eşinizdir.Mutlaka akılllıca, düzgün bir uslupla konuşun.

Şikayet gibi değilde dertleşir gibi çözüm isteyin.

Birde eltinizle aranızın çok iyi olmasına sevindim ; AMA LÜTFEN DİKKAT.Kimseye bu kadar güvenmeyin.
Kimin için olursa olsun '' çok çok iyi aramız, .ok iyi biri v.s '' gibi sözler asla söylenmemeli.
Bazen dostalr düşman, düşman dost olabiliyor.

Yani çok derdinizi anlatmayın, her içinizdeki cümleyi aktarmayın-paylaşmayın.

bak bizim apartmanda böyle bir aile vardı 3 ev yaşamıyorlardı.ama ilk önce bir eltiyi yanına almış k.valide,sonra öbür oğlu evlenince diğer gelin yukarı kata taşındı eltisi k.validesinin yanına.ilk gelini görsen iyice ezmişler.merhaba diyorsun merhaba demeye korkuyor.evden çıkıyor habire temizlik yapıyor,görsen yüzünden mutsuzluk akıyor.
neyse sonra 2.gelin geldi (benim de arkadaşım) kız bir dişli çıktı.hiç temizlik falan yapmıyormuş,k.validesi çalıştığı halde.kadın bir dese o beş diyordu.oğlunu ona bırakıp habire gezerdi nerede yeni avm açlımış bzizim haberimiz yok o oralarda.bu eltisinin de gözünü açtı.o da gezmeye,giyinmeye başladı hatta işe girdi,yzüüznde güller açar oldu.

benim eltide öyleydi görümcemin temizliğine bile bu gidiyordu ben geldim açtım biraz gözünü :) yaptırmıyorum yapmıo oda gezmelere falan rahat gidiyor şimdi önceden bekle ki onlar desin geldiğimizde bile hesap veriyorduk..kocalar bunları görmüyorki onların yanında çok farklılar

Ana kuzusu adamlarda her zaman problem oluyor.Analarının sözünden çıkmıyorlar.

Eltinle anlaştıgına sevindim.Görümce kendi evine barkına baksın.

Herhalde gününüz yemek yapmakla, bulaşık yıkamakla, çay demlemekle geçiyordur.

O kadar insan aynı evde nasıl rahat ediyorsunuz onu anlayamıyorum.

Hiç mi özel anınız olmuyor.Karı kocasıınız sonuçta.Afedersin ama banyonuzda ortak sanırım.Çok zor.

Bu kadar müsamma göstermeyin.

Evlendiniz koca koca insanlarsınız kayananızın lafıyla dışarı ancak çıkabilyoruz da ne demek.

Birazda siz ağırlığınızı koyun iki eltisiniz kendinizi neden ezdiriyorsunuz

Artık şu aynı evde oturma adetlerini bi kaldırsa millet.

Çocugunuz kendi ayakları üstünde duramıyorsa evlenmesin zaten.

Üstelik tek gelin yok ki 2 gelin aynı evde.Çocukları var.

Kaynana, kayınbaba, 2 gelin, 2 erkek kardeş, sizin çocugunuz yok.eltinizde 2 çocugu varsa toplam 8 kişi.

8 kişi aynı wc, aynı lavabo, banyo, aynı oda.

Eşinle rahat rahat birlikte olduğunuzu sanmıyorum.

Gizli kaçamaktır herhalde.

Yaşam o kadar zor ki.

7-8 kişinin karnını doyur, bulaşıgını yıka, çamaşırını ser, topla.

Bu eziyeti niye kendinize yapıyorsunuz.

eşleriniz sizi hiç anlamıyor.

Üstelik dışarı tek çıkamıyorsunuz hesap verecek o kadar kişi var ki.

Pess pesss!!!!!

gün geliyoda insan kocasını bırak kendisi için bişi yapası gelmiyo Allah yardımcınız olsun eltinle ikinizin sanki bişi var anasınn evinde 2 kişisiniz görümcenize yetemiyonuzmu alıverin altınıza ya nasıl başlarsa öle gidio fırsat vermein bence siz

kızlar keşke dedikleriniz olsa kocalar tam tersi bize bağırıp çağırıyolar...bizim kaynana diyor iki gelini idare ediyorum zoru bana asıl o üzülüyor zoru o çekiyormuş of of daha çok anlatmam gereken şey var ki anlayasınız halimizi...alışverişi falan herşeyi o yapıyor hiç hatırlamam eltimin yada bizim yaptığımızı biz cahilmişiz...borç gırtlağa kadar çıkmış kimse ayrı eve çıkmaya göze almııyor geç saatlere kadar arkadaşlarının yanında durabiliyorlar neede olsa birliğiz yaaa

Son düzenleme:
ana kuzusu erkekler cidden evlenmemeli:20:böyle erkeklere laf anlatmak zordur.eşin ve kaynın durumları olsa bile evini ayıracak yapıda değiller ben bunu anladım.belki ilerde şartlar farklılaşır biraz gözleri açılırsa evlerini ayırırlar.o zamana kadar sende eltinde kendinizi bu kadar ezdirmeyin.size cahil hiçbirşeyden anlamayan insan muamelesi yapmalarına izin vermeyin:50:her işe koşturmayın kendinizi helak etmeyin.gezmeye çıkın eşlerinizle vakit geçirin yapacağınız herşey için onlardan izin almayın.bu kadarını yapabilirsiniz bence:31:Allah bol sabır versin sana canım

internete girip derdini anlatabildiğine göre alışveriş de pek ala yapabilirsin canım.sizi aşağılamasına izin verme bu kadar ya.dünyadaki tek erkek kocan mı?
borç var,ilgi yok,kaynana,görümce derdi var,aşağılanma hor görülme hat safhada.beni bilirler boşan diyene karşıyım size de boşan demiyorum.ama ben olsam boşanırdım çünkü ben bu kadar baskıya,özgürlüğümün kısıtlanmasına katlanamam.
geçen o.bayülgenin programında bir uzman diyordu bir evlilikte "karşı tarafı aşağılama,küçümseme" başlamışsa o evlilik avukata doğru ayaklanmıştır" diye.
dünyaya bir kere gelindiğini biliyorsunuz değil mi?

Mutlu değilsen boşan arkadaşım insanlar sırf evlenmiş olmak için evlenmezler hayatta mutlu olmak için evlenirler. Kocana söyle ya ayrı ev tut ya da ayrılırız de. Paranız yoksa da işe gir çalış. Okumadınsa dışardan liseyi üniversiteyi bitir. Okuyamıyorum ders çalıştırmıyorlar veya dışarda çalıştırmıyorlar dersen ve de mutsuzsan kimse kafana silah dayayıp orda tutmuyor boşanırsın. Her koyun kendi bacağından asılır sen de eltin de hayatta kendi seçimlerinizi yapıyorsunuz.3 aile aynı evde oturmayı kabul etmeden önce nasıl olacağını zannediyordun ki güllük gülistanlık mı?Sen seçmişsin bu insanlarla bu şekilde yaşamayı. Şu anda da kendi seçiminin sonucunu yaşıyorsun. O zaman neden şikayet ediyorsun ki? Bu hayatı istemiyorsan da boşanırsın ama şikayet etme çünkü böyle olacağı başından beri belliymiş.

Son düzenleme:
Back
X