• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aydır deniyoruz ama...

ya aslında

ben ona evlendikten bir kaç ay sonra fark ettim birimizde sorun olduğunu ...çocuk istediğin zaman bana

teklifini yap demiştim ....

çünkü ben sadece ben çocuk istiyorum diye yapalım istemedim ....

Hoş bu aralar çok sorunlarımız oldu maddi açıdan ...

çocuk olmadığı iyi oldu aslında...

Ama bir gün gerçekten gönülden istediğini anlarsam ve beni ikna ederse buna...

Tabi ki ilgilenirim ...ben babasız büyüdüm ve...o yüzden korkuyorum yani ...

Eşimin istemesi gerçekten çok çok çok önemli....

allah sanada konu sahibinede hayırlı ve salıklı evlat nasip etsin inş.
Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın. :16:

ya aslında

ben ona evlendikten bir kaç ay sonra fark ettim birimizde sorun olduğunu ...çocuk istediğin zaman bana

teklifini yap demiştim ....

çünkü ben sadece ben çocuk istiyorum diye yapalım istemedim ....

hoş bu aralar çok sorunlarımız oldu maddi açıdan ...

çocuk olmadığı iyi oldu aslında...

ama bir gün gerçekten gönülden istediğini anlarsam ve beni ikna ederse buna...

tabi ki ilgilenirim ...ben babasız büyüdüm ve...o yüzden korkuyorum yani ...

eşimin istemesi gerçekten çok çok çok önemli....

haklısın çocuk konusunda iki taraf da hazır olmalı çünkü büyük sorumluluk... Allah hayırlı zamanda nasip etsin size de...

Biz de 4 aydır deniyoruz ama henüz olmadı. Bi sorun olduğunu düşünmek için çok erken canım 1 sene süre veriyor doktorlar. Canını hiç sıkma, için rahat etsin diye kontrole de gidebilirsin tabi ;)

Dün düşük sebebiyle ilk gebeliğini sonlandırmış biri olarak biraz daha sabırlı ve kaderci bi yaklaşım sergilemeni tavsiye ederim.Dilerim en hayırlı zamanda sağlıklı sıhhatli olur.3 ay erken geldi bana.Bir de forumun yanlış bir yerindesin.Halbuki daha verimli ve ortak paydalı başlıklar var...

Canım 3 ay cok kısa bi süre
1 yıl korunmasız iliskiye rağmen cocuk olmazsa Dr lar araştırmaya gerek görüyor .
Etrafa kulak asma sen, Vaktini bekliyor hersey , Allah en hayırlı zamanda bebisin saglıkla gelmesini nasip etsin.
Kardeşim 1 yıldır evli, gelinimiz kpss ye çalışıyor 2 yıl cocuk yapmam dedi, hala her telf da teyzelerim ananem vs bana bile soruyorlar gebeliği varmi diye
Hic sıkma canını , ne zaman evlencen soruları biter , ne zaman cocuk sorusu baslar , 1. Yi doğurursun 2. Ne zaman , hic bitmez o sorular
Allah hayırlısını nasip etsin , sende hamişim diye yazarsın insallah

Canım 3 ay cok kısa bi süre
1 yıl korunmasız iliskiye rağmen cocuk olmazsa Dr lar araştırmaya gerek görüyor .
Etrafa kulak asma sen, Vaktini bekliyor hersey , Allah en hayırlı zamanda bebisin saglıkla gelmesini nasip etsin.
Kardeşim 1 yıldır evli, gelinimiz kpss ye çalışıyor 2 yıl cocuk yapmam dedi, hala her telf da teyzelerim ananem vs bana bile soruyorlar gebeliği varmi diye
Hic sıkma canını , ne zaman evlencen soruları biter , ne zaman cocuk sorusu baslar , 1. Yi doğurursun 2. Ne zaman , hic bitmez o sorular
Allah hayırlısını nasip etsin , sende hamişim diye yazarsın insallah

çok teşekkür ederim iyi niyetli dilekleriniz için.Umarım sağlıklı bi bebeğim olur evleneli 1,5 sene oluyor artık isityoruz. Eşim daha fazla istiyor hatta.

13 senelik evliyim, 14. yılıma girecem bir gün sonra, 6 gün sonra da oğlum 6 yaşından gün almaya başlayacak. 8 yılılk evliyken dünyaya getirdim oğlumu, 5 yıl korunduk, sonrasında çocuk düşündük, ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı, ardından bi süre ara verdik, üç beş ay olmayınca eşim dra gidelim dedi, niye acele ettik bilmiyorum ama dra gittik, aylarca tedavi gördük, 3 defa aşılama oldum, en sonuncu aşılamada da negatif sonuç alınca ağlaya bağıra çıktım drun muayenehanesinden, paramız bitti tüp bebeğe gidelim derken oğluma hamile kaldım, şimdi düşünüyorum da çok acele etmişim, onca üzüntüyü boşa çekmişim, çocuğu aklından çıkardığın an hamile kalırsın, sağlıklı iki çift için bunun başka yolu yok, ne kadar düşünürsen o kadar uzaklaştırırsın bebeğini kendinden, benim drum bana sen asla normal yolla hamile kalamazsın demişti, ama oğlum tedaviyi bıraktıktan sonraki dönemde oldu, hadi o ilaçların etkisiyle oldu, şimdi 16 haftalık ikinci çocuğuma hamileyim :) korunmayı bıraktığımız ay hamile kaldım, ikinci bebek isteğimizde sadece karar verdik ve sonra normal yaşantımıza devam ettik, aman bu ay hamile kalsammı kalırmıyım kalmazmıyım vs endişelerim olmadı, hatta çevremde arkadaşlarıma gırgır yapardım ben, ikinciyi ne zaman düşünüyorsunuz vs yada başka bir konuşma ortamı olduğunda valla ben 8 senede bi tane denk getiriyorum bi 8 sene daha lazım deyip gırgıra vururdum, ama korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım, eşimde bende şok olduk, nasıl bu kadar hızlı olabilir diye şaşırdı eşim, daha yeni yeni kabulleniyor hamileliğimi :1: velhasılı demek istediğim nasibinde ne varsa kaşığında o çıkar, 3 ay çok erken bi zaman, istersen benim hikayemden kendine bi ders çıkar,tedaviyi de görmüş kendiliğinden de normal yollarla hamile kalmış biriyim, yaşadıklarımdan öğrendiğim şu ki her iş olacağına varır, bazen akışına bırakmak lazım, bi süre daha bekle, en azından 9 ay daha, sonra baktınki olmuyo dra gidersin, ama bu bekleme döneminde de acaba hamile kalırmıyım psikolojisiyle birlikte olma eşinle, zaten bu düşünce bana çok soğuk geliyor, insan sevdiği için birlikte olmalı, bunu bir ihtiyaç yada çocuk yapma aracı olarak görerek değil

destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Sayenizde moral buldum. Artık daha rahat olmaya karar verdim. Olursa olur modundayım...:34:

tatlım ben de yazayım o zaman... bikaç gün sonra ilk yılımız dolacak evliliğimiz de. hiç korunmadık. 5. ay gibi ben bi doktora gittim devlet hastanesine, "evlendiğiniz gibi çocuk düşünüyosunuz sonra da hemen ayrılmaya karar veriyosunuz" diye fırça yedim bide doktordan. biraz minyonumda.... bu arada ben 32 eşim 35 yaşında. sonra özel bi hastaneye gittim. biz pek vakit kaybetmek istemediğimizden tabi, veeee erken menopoz riskim olduğunu öğrendim. yumurta sayım çok az ve yumurtalar büyümüyorlar. Allah ol dedikten sonra tabi ki herşey olur. ancak tıbben bunun pek mümkün görünmediği söyleniyor. çünkü yumurtalarım büyümüyor ve çatlamıyor. dolayısıyla döllenme gerçekleşmiyor. ayrıca eşimin de spermleri çok normal değil, çift kafalı, uzun kuyruklu... vs. şekil bozukluğu var. bir defa tüp bebek denedim negatif sonuçlandı. demek istediğim şu ki, elbette kafana takmaman çok önemli, yaşını bilmiyorum, ne kadar zamandır evlisin bilmiyorum. ama bence bi muayeneden geçebilirsin. en azından bilirsin ve için rahat eder. evet sorun olmayan bir çift için bir yıl beklemek doğal olanı. ancak önce sorun olup olmadığını bilmek gerek diye düşünüyorum. sakın yanlış anlama moralini bozmak istemem. sadece tedbir....

tatlım ben de yazayım o zaman... bikaç gün sonra ilk yılımız dolacak evliliğimiz de. hiç korunmadık. 5. ay gibi ben bi doktora gittim devlet hastanesine, "evlendiğiniz gibi çocuk düşünüyosunuz sonra da hemen ayrılmaya karar veriyosunuz" diye fırça yedim bide doktordan. biraz minyonumda.... bu arada ben 32 eşim 35 yaşında. sonra özel bi hastaneye gittim. biz pek vakit kaybetmek istemediğimizden tabi, veeee erken menopoz riskim olduğunu öğrendim. yumurta sayım çok az ve yumurtalar büyümüyorlar. Allah ol dedikten sonra tabi ki herşey olur. ancak tıbben bunun pek mümkün görünmediği söyleniyor. çünkü yumurtalarım büyümüyor ve çatlamıyor. dolayısıyla döllenme gerçekleşmiyor. ayrıca eşimin de spermleri çok normal değil, çift kafalı, uzun kuyruklu... vs. şekil bozukluğu var. bir defa tüp bebek denedim negatif sonuçlandı. demek istediğim şu ki, elbette kafana takmaman çok önemli, yaşını bilmiyorum, ne kadar zamandır evlisin bilmiyorum. ama bence bi muayeneden geçebilirsin. en azından bilirsin ve için rahat eder. evet sorun olmayan bir çift için bir yıl beklemek doğal olanı. ancak önce sorun olup olmadığını bilmek gerek diye düşünüyorum. sakın yanlış anlama moralini bozmak istemem. sadece tedbir....

demek istediğini gayet iyi anladım merak etme. Ben de zaten o yüzden çocuk yapmaya karar verdim yoksa aklımın ucunun kıyısında bişe yoktu. Ama ya hiç olmazsa düşüncesi var o yüzden bi deneyelim diye korunmayı bıraktım . Ben diyoorum hep çünkü yakın zamana kadar gerçekten istemiyordum eşim hep istedi ama benim için sbretti. Bakalım biraz bırakalım akışına belki olur olmazsa çaresine bakacağız artık.

Canım 3 ay kısa bir süre,ve hiç yaş belirtmemişsin.Kaç yıllık evlisin kaç yıldır çocuğun yoktu ve 3 aydır deniyorsun.Bunları yazsan daha rahat yazabilirdik.
Herşeyin zamanı vardır ne kadar stresli olursan evlat sahibi olman o kadar güçleşir.Aferdersin ama eşinle çocuk için değil birbirinizi istediğiniz için birlikte olun.Çocuk için olunan birliktelik stresli geçer ve çabuk bitsin ama o ay içinde hamile kalayım düşüncesi ile vücut gerilir.İstekli birliktelikler vücut hormonlarının daha rahat salgılanmasını sağladığından sizin için herşey belkide beklemediğiniz anda gerçekleşir.Herşeyi akışına bırak olurmu.İnşallah güzel haberlerle gelirsin.

bizde 3 aydır deniyoruz henüz olmadı bugün yine hasta oldum eşimde dr gidelim kafamız rahat olsun diyo

bizde 3 aydır deniyoruz henüz olmadı bugün yine hasta oldum eşimde dr gidelim kafamız rahat olsun diyo

aynen ben de bugün hasta oldum. üzülmedim değil ama napayım. eşim zaten her ay oluyorsun ne takıyosun kafana diyip beni rahatlatmaya çalışıyor ama neden üzüldüğümü anlıyor tabiki...

kızlaarr. yaradanıma şükürler olsun ki test yaptım hamile olduğumu öğrendim bu akşaammm... Ne yapmam gerektiğini bilmiyorummm çoook mutluyum. Hepinize teşekkür ederim bana umut verdiniz Allah isteyen herkese nasip etsin. Şu an memleketimdeyim bir hafta sonra yaşadığım şehre gideceğim. Bana akıl verin doktora 1 hafta sonra gitsem olur muu??? Yoksa burda da gideyim mi???:49:

Allah sana tez zamanda bebek nasip eylesin ve tabi bana da. Ben çok sorun etmiyorum aslında çevre baskısı olmasa ... biraz bekleyelim olmazsa biz de tedaviye başvuracağız...

Yani siz bebegi sirf çevre baskisindanmi istiyorsunuz? O ayni çevre gecenin 2sinde bebegin agladinda yaninda oluyormu? O ayni çevre bebegin ateslendiginde, hasta oldugunda yaninda oluyormu? Peki o ayni çevre sen evinin kapisini kapattiginda o evin arkasindaki seyleri, esin ile aran nasil oldugunu biliyorlarmi?

Tahminimce bu sorularin cevabi hayir. Sana sadece izah etmek istedimki bir bebek çok agir bir sorumluluktur diye. Ne kadardir evlisiniz bilemem fakat esin ile bunu çok iyi konusmaniz gerekiyor. Bir bebek öyle çevre baskiyla, aceleyle olmaz, sonrada sen ile esin kötü olursunuz. Sen daha henüz kendini hazir hisetmiyorsan sakin yapma bebegi.

slm bayanlar... Eşimle 3 ay önce çocuk yapmaya karar verdik. Olmuyor bir türlü. Artık sinirlerim bozulmaya başladı . Çevre baskısı zaten ayrı bir konu... Millete henüz istemiyoruz diyoruz, manalı manalı bakışlar... Tedavi mi olsak diye düşünmeye başladık. Sizce erken mi? Bilgisi, fikri olanlar yazsın lütfen. Kimseyle paylaşamıyorum.

Çok erken.

Hiç bir problemi olmadığı halde aylarca çocuk sahibi olamayan çok insan var.

Sorun olduğunu zannetmiyorum.

Bir etken daha var; çocuk konusunu çok stres yaparsan, çok kafaya takarsan da olmayabilir. Gün sayma, "ay şu adet günüm gelse de, olmasam, bikaç gün sonra test yaparım" gibi planlar kurma.

Akışına bırak. Oluur :)

Bide kür uygulayabilirsin. Soğan kürü.

Doktora da gideceksen sorun var mı mantığıyla gitme. Hamilelik öncesi değerlerine baktırmak için git. Ben gideceğim mesela çarşamba günü. Demir, kan vs oranlarını bilelim ki ona göre takviye alalım dı mı ?

Olur inşallah. Allah sağlıklı sıhhatli şekilde bi bebek verir inşallah. :49::49::emir_bebek::emir_bebek:

kızlaarr. yaradanıma şükürler olsun ki test yaptım hamile olduğumu öğrendim bu akşaammm... Ne yapmam gerektiğini bilmiyorummm çoook mutluyum. Hepinize teşekkür ederim bana umut verdiniz Allah isteyen herkese nasip etsin. Şu an memleketimdeyim bir hafta sonra yaşadığım şehre gideceğim. Bana akıl verin doktora 1 hafta sonra gitsem olur muu??? Yoksa burda da gideyim mi???:49:

gozunuz aydın... :46: tebrik ederim. :nazar:
fakat hamilielik hakkında bilgim olmadıgı icin sorunuza yanıt veremeyecegim...

arkadaslar yorumlarınıza baktım da yukarıda alıntıladıgı uzere konu sahibi bebegini bekliyor. :emir_bebek:
ilk konuda yazdıgı durum degismis ve mujdeyi haber vermek istemis. bilginize...

Back
X