• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 AYLIK BEBEK MEME REDDİ

hayallervehayatlarrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2025
15
9
1
26
Merhaba tam 3 olduk olduk ancak yaklaşık bir haftadır bebeğim emmek istemiyor gece uykusuna geçtiği zamanlarda sadece emiyor onun dışında bildiğin memeye gelince bas bas bağırıyor bugün daha da şiddetlendi zorla emzirmeye çalışıyorum ayakta zıplayarak aklınıza nasıl gelirse ama doymuyormuş gibi hissediyorum vicdan azabı çekiyorum bir yandan da. Ayrıca uyumuyor 5 dk uyuyup uyanıyor sürekli huysuz. Bu akşam dayanamadım 60 cc mama yaptım içecek mi aç mı deneyeyim diye biberonla verdim içti sonra uykuya daldı bu durumu yaşayıp çözüm bulanlar var mı mama vereyim mi yoksa emzirmeye mi çalışayım yardımcı olur musunuz(biberon kullanınca daha çok memeden soğur hiç emmez diye de korkuyorum)

Merhaba tam 3 olduk olduk ancak yaklaşık bir haftadır bebeğim emmek istemiyor gece uykusuna geçtiği zamanlarda sadece emiyor onun dışında bildiğin memeye gelince bas bas bağırıyor bugün daha da şiddetlendi zorla emzirmeye çalışıyorum ayakta zıplayarak aklınıza nasıl gelirse ama doymuyormuş gibi hissediyorum vicdan azabı çekiyorum bir yandan da. Ayrıca uyumuyor 5 dk uyuyup uyanıyor sürekli huysuz. Bu akşam dayanamadım 60 cc mama yaptım içecek mi aç mı deneyeyim diye biberonla verdim içti sonra uykuya daldı bu durumu yaşayıp çözüm bulanlar var mı mama vereyim mi yoksa emzirmeye mi çalışayım yardımcı olur musunuz(biberon kullanınca daha çok memeden soğur hiç emmez diye de korkuyorum)
İlk oğlum meme mama karışık devam ettik. İkinci bebeğim 3aylık bıraktı memeyi. İlk çocuğumda ben inatlaşmıştım illa anne sütü içiricem diye başka konuya da yazdım. Hastaneye yatırıldı. O yüzden ben nasıl doyarsa doysun mantığındayım. Doysun büyüsün de mama meme hiç kafama takmıyorum. Anne sütünden ayrılması üzücü ama ayrılırsa da üzülme önemli olan sağlıklı olması. Bol su içmeye bak. Zorlayıp tiksindirme. Bazı şeyler elden geldiği kadar, kendini yıpratma.

Biberon kullanımı varsa redde sebep oluyor. Biberon dışında kaşık biberon veya şırınga ile verin veriyorsanız . 3. Ay red normal mizmizlanma memedeyken huzursuzluk ağzından çıkarıp etrafa bakma normal ama sizin gece uykuluyken emiyor sadece diyorsanız bu red biberon reddine benziyor. Gündüz biberon verdiniz bu surecde ozaman. biberon cazip geliyor akış hızı hep aynı ve meme gibi efor sarf etmeden fosur fosur geliyor. İlk kez kullandiysaniz birdaha kullanmayın ve reddin nedenini arayın. Emzirme danışmanları var Instagram da mesela.kilo alımı nasıl buda önemli .

Back
X