3 aylık evlıyım ama...

ben kocamdan tam da bu sebepten boşanıyorum.. anne babaya aramızdaki konuşmaları bire bir aktardığı için.. onu çekerdim ama bide anne babasını çekemedim açıkcası.. aramızda olanları biz unutsak onlar unutturmadı.. sağolsunlar.. o yüzden çok üzülüyorum bu karakterdeki erkeklerle evli kadınlara.çokkk zor çünkü biliyorum ... keşke yanlışında ısrarcı olmasaydı, tabiiki de bilcekler demeseydi, ozaman pişmanlığı bir işe yarardı belki..

yapısı zor blr adamla evlisin 1. evliligi bitmesine rağmen ders almamış hatalarından ,sanırım genelde sen ona uyum sağlarsan bu evlilik sürecek ,adam kesinlikle kendinden ,ödün verecek bir tipe benzemiyor , evlenmeden önce sinirlilik halini fark etmedin mi? yoksa adam evlendikten sonramı gerçek yüzünü göster di? merak ettim? sadece aşk evlilik için yeterli değil, bence

Ben evli değlim ama bikaç kere sevgilimin evine gittim ve birlikte kahvaltı falan yaptık ben de annesine falan ayıp olmasın diye ve başkasının evi sonuçta yıkadım işte bulaşıklarımızı . Sevgilim hiç bakmaz yani nasıl yıkadığıma falan nebiliym sizin eşinizin yaptığı biraz saçmalık olmuş başınızda durup nasıl yıkadığınıza bakıp bi de üzerine karışması falan garip olmuş . Benim bildiğim erkek gider ( beceriksizse ya da yapmak istemiyosa ) oturur koltuğunda karışmaz mutfak işlerine nasıl yıkadın yıkamadan bakmaz yıkarken . En azından benimki öyle yapıyo . Kavgalara gelince de benim sevgilimde çok sinirli biri aşırı sinirlidir çabk sinirlenir herşeye ve sinirlendiğinde gözü görmez hiç birşeyi zaten geçmişte yaptığı bir hata yüzünden ( sokakda kendisine saldıranlara karşı kendini çok fazla savundğu için ) şuan cezaevinde .
Herneyse kavgalara geleceksek eğer bence birisi parlıyosa sinirleniyosa öteki alttan almalı ki kavgalar böyle büyümesin . Birisi sinirlenip kavga çıkartmaya çalışıyosa her zaman karşıdaki sabırlı olmalı bence . Eften püften şeylere tartışıyorsunuz bir de bunu fark ettim . Bence biter bu kavgaalarınız yani . Baştan bilmiyor muydunuz böyle sinirli olduğunu hiç mi kavga etmiyodunuz böyle basit şeylerden . Cidden yukardaki arkadaş yapısı zor demiş aynen ona katılıyorum ben de . Mesela benim sevgilimde öyledir evde kavga çıkaran anlaşmazlık çıkartan odur ailesiyle . Nebiliym ona çok yakın olmayan insanlar çekinir mesela . Çok anlaşması zordur mesela alıngandır tanımadıklarına . Vs..vs.. Ama ne biliyiim siz yakınıysanız öyle olmamalı . Yani siz onu benimsemiş olmalısnız ki neye sinrleneceğini neye huysuzluk edeceğini neyde anlaşamayacağınızı iyi çözmüş olmanız lazm zaten çözdüyseniz mantığınızı yürüterek bu kavgalara bi son verebilrsiniz .

Son düzenleyen: Moderatör:
olmadık şeylere sinirlenen ve birlikte yasadıgı insanlara hayatı zindan eden insanlar
benim de yakınımda var bi tane, sipariş vermek yerine çalan telefonu yanıtladım diyen sinirlenen biri
neymiş sipariş verecekmişim sonra acacakmışım telefonu

maalesef benim eşim de çok karışır.temizlik yemek herşeyden çok iyi anlar.ben de baya bilgisizim bu konularda kabul ediyorum ama bazen çok abartıyor.o anlarda kendime o kadar kızıyorum ki.keşke zamanında annemden öğrenseydim de eşimin bu laflarına maruz kalmasaydım diyorum.biz 1 senelik evliyiz ama 4 aydır aynı evi paylaşıyoruz.ama ben kendimi ezdirmiyorum.bana bi eleştride bulunduğunda o an neyle ilgileniyorsam onu bırakıp tv yi açıyorum ya da nete giriyorum.yemeğime çok karıştığında bırakıorum buyur sen yap benim elimden gelen budur diyorum.dün akşam yemeğimi beğenmedi.git dışarda ye dedim.yedirmedim o yemeği.biliyorum belki çok abartıyorum bazen ama bunun şimdi önüne geçmezsem daha sonra iyice coşucak.yeşillikleri çok iyi yıkıyosun dimi diye hep sorardı salata yaparken.karar aldım asla salataya elimi sürmicem sen yapıcaksın dedim.şimdi o yapıyor.şu anda gardını aldın aldın yoksa ilerde hiç önüne geçemezsin.şimdiden kolay gelsin.

Benim şuan ki nişanlımda böyle.Ne yaparsam eleştiriyor..

Bazen çok çekilmez oluyor böyleleri ama insan sevincede bir şey diyemiyor..

Ben oturup konuşmayı denedim. Böyle eleştirilerinden rahatsız oluyorum dedim. Artık açmıyor ağzını.Benimde kafam rahat =)

birde bu zor tip ve huylu adamlar bebek olduktan sonra kadının hayatını cehenneme çevirlrler,
onun kaprisleriyle mi uğraşacaksın
çocukla mı ilgileneceksin , evi dörtdörtlük ister , hep kendinden ,ödün verirsin çünkü mükemmel olan hep annesidir, söyle bakim sen neden onun gibi mükemmel değilsin?

severek evlendik
sınırlı bı yapıya sahıp olduugunu blıyodum
bende sınırlıyım hemen herseye pararım ama eşim gordukce nekadar uysal bırıymısım ben dedım
sınırlı oldugunu bılıyodum ama bukadar değildi
şuda var kı bır insanı gunde 1 saat gormek var 24 saat gormek var eşimi şimdi daha iyi tanıyorum nısanlıyken baska bırısıydı sankı

eşin hiçte işte yoruluyor gibi gelmedi bana... yani nedenı bu kesınlıkle olamaz

yorgun bezmıs adam mutfaga grıpte senın yıkadgn bulasıga neden bagırır? yatar koltuga tvsını ızler cayını ıcer...

Allah sana sabır versin ...

Ay bu erkekler niye böyle ev işlerine karışıyorsa,yok orayı şöyle yap,böyle yıka falan..
Ayrıca "seni göndermiyorum" demesi de çok çirkin .Küçük de değil yani..
İnşallah sorunlarınızı çözebilirsiniz..

senin için üzüldün o nişznlıyken 1 saatlik görüşmeler karekteri hakkında yeterli bilgi sana vermemiş sevimli yönlerini daha çok göstermiş tabi herşey köprüyü geçene kadar , n'pcan adamı idare edeceksin , 2 canbaz bir ipte oynamaz ,sen ne yapmayı düşünüyorsun ? adam zaten başlamış seni biçimlendirmeye, uymazsan belkide dövecek

annesini arayip gonderin bu kizi demesi gibi bi ayibi geçiyorum onun karakterini koymu$ ortyaa ustelikde sverekde evlenmi$siniz ilk e$inin neden ayrildigi ap açik ortada ..
kendinde hata arama, begenmiyorsan yika demen hata deil bence ..
benim kocada herseye kari$mayi sever, bula$iga hiç bakmadi ama geri kalan ne varsa kari$ir saolsun
bend eher seferinde begenmiyorsan al yap derim , yani kaç kez dediigmi saymadim, milyon kez demi$tirim ,napiyim oda kaynanalik yapip herseye kari$masin
hem beyfendi ev hanimi olan sensin ben i$ yapmam desin hemde yaptigimi begenmesin, az yesin u$ak tutsun benden bukadar diyeceksin, kesinlikle ödün verme
ba$tan nasil ali$irsa hep oyle gidiyor maalesef
ve içimden bi ses gonderiyorum kelimesini SIK SIK kullanicak diyor e$inden için, in$allah yaniliyordurum ..

Bu tavırla devam edip , her kavgada annesini arayıp bu kadını gönderin derse

1-2 yetmez 3-4-5 olur.

canım kardeşim ikinci evliliklerin ilk zamanları daha gergin geçer
tecrübeler yüzünden üstün olma çabası vardır

zamanla kavgalar azalacak herşey düzene girecek merak etme
neticede severek evlendiniz

benim eşimde çok aşırı sinirli idi
olgunluğumla sakinliğimle fedakarlığımla öyle sakinleşti ki kendisi bile şaşırıyor

yanlış anlama herşeyi alttan al demiyorum
ama adamın huyu belli
çalışma şartları yoğun
o sinirli olduğunda hiç konuşma daha sinirlendirecek birşey yapma
sakinleştiğinde kırıldığın konuları sakince anlat haklıyken haksız duruma geçme

senin içten içe ona beslediğin negatif duyguların var demek ki
bu kavgalar ifade edilmeyen olumsuz enerjilerin patlamasıdır
eşini koşulsuz herşeyi ile sev
sevginin yenemeyeceği hiçbirşey yoktur

ne güzel yazmıssınz allah sızden razı olsun
okuyunca içime bı huzur doldu sanırım bunları duymak istıyorum ben

severek evlenmişsiniz şimdi okudum. beni en çok rahatsız eden sey anneyi arayıp gelin bu kızı götürün istemiyorum demesi oldu. onun dışındakiler bi sekilde atlatılabilir, iş stresini belki sizden çıkarmıştır bilmiyorum çok sinirli bi yapısı olduğunu söylemişsiniz bunu kabul ederek evlenmişsiniz çünkü o yüzden diyorum atlatılabilir diye. yani eşinizin belli ki psikolojisi pek iyi değil bu aralar dışarı da pek sesini çıkaramadığı durumlar olsa gerek, içine attıklarını eve gelip sizin üzerinizde güç gösterisi yaparak kendini rahatlatmaya calısıyo herhalde.

ama anneyi aramak ne demek o çok ağır olmuş kayınvalidenize böyle bi sey söylemesi sizi çok kötü bi duruma düşürmüş. peki gercekten aramış mıdır sizce? o an sizi iyice kızdırmak için blof yapmış olabilir mi?

merak ettlm aştan başka konular konuşmadınız mı? mesela mutfakta erkeğin işi yok ,karışmasına asla tahamül göstermem gibi sonuçta 2 . evliliğiniz , sınırlarınızı konuşmadınız mı? hemen mi evlilik oldu, birde boşanmış olması, sizi korkutmadımı ,adam çok iyi olsa zaten hanımı boşamazdı onu, huysuz oluşu,aklınızda soru işaretleri oluşturmadımı? ben bekar olsam ,yapacak çok hayallerim var ,bu 2 evliliklerlni yapan kadınları acaip cesur buluyorum, sanırım ben korkak olırdum ve ölünceye denk bekar kalırdım blrde lnsan yaşlandıkça tahamül azalıyor

iş yoğunluğu vs erkekler bizim kadar dayanıklı değiller,belkide yoğunluktan böyledir nişanlıykende böylemiydi?seni üzmek istememiştir,o bağırırken sende bağırırsan birbirnizi dinlememiş olursunuz birisi bağırırken diğerinin sessiz kalması en doğrusu bu şekilde kavga uzamaz ve içinden çıkılmayacak hal almaz.sana sus ne diyorsa onu yap demiyorum yanlş anlama sakın,sadece tavrını koyacağın zamanı iyi belirle,mesela o sussun aradan 1 saat geçsn al karşına konuşmaya başla,anlat kendini ailenin bilmesi yanlştı biz ikimiz aileyiz böyle yaparsan onlarlada aramı bozarsın ve biz ilerde düzelsekte onların gözünde hep huzursuz aile imajı çizeriz hem onlarıda üzme de.ona sakin olarak konuşmayı teklif et,sen sakin ve mantıklı olursan o da artık bir süre sonra pes edicektr utanıcktr yaptğından seni suçlayamayacktr.Ben eşimle benzer bir durum yaşamıştım bavulu toplamıştım durdurdu ağladı yalvardı,kaldım ama o gece onunla uyumadım içerde koltukta uyudum o da yerde koltğun yanında oturdu sabaha kadar,sonrada o kadar ciddi bir kavga yaşamadık belkide gideceğimdn gerçktn korktu.Bence eşinde korkmştr gitmendn,yarın kalk süslen gir koluna git kahvaltıya,birşey olmamış gibi davran eğer yine sorun çıakrırsa koy tavrını ama sakin ve mantıklı bir şekilde...

Annemler 10 saat mesafede diyorsunuz siz nasıl tanıştınzı ve kısa süreli mi çıktınız. Yani hep sinirli olan huyu böyle olan, ya da karışan biri bunu bir şekilde belli eder. Dediğiniz gibi 2. evlilikleriniz artk tecrübesiz değilsiniz bekar insanlar bir düşünüyorsa sizin 2-3 kere düşünmeniz lazım çünkü bir kere ağzınız yanmış. Eh bu adamında 2. evliliği. Daha iyi gözlemlemeniz gerekirdi hani gözüne pere inecek zamanı geçirmişsiniz bir kere bunu yapmışsınız her neyse eşinizle konuşun eğer bir daha gelin alın gibi birşey derse tek kelime etmeden gideceğinizi söyleyin. Bir sorunu varsa sizinle çözmesini,aileleri karıştırmamasını söyleyin ve öfkenize yenilip cam filan kırma olaylarına girmeyin bilmiyorum 3 ayda daha ciddi konular ama sorunlar konuşarak çözülür hala çözlümemiyorsa laftan anlamıyorsa artık o zama ayrılmak düşünülebilir. Umarım herşey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…