3 Aylık hamile iken uzun yola gidilir mi?

CennetKokusu_

Ada Cemre'mden öncesi yok...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
1.170
895
63
Merhaba güzel hanımlar,
Bugün tam 3 ayı doldurduk bebekimle, bayramda istanbuldan giresuna gitmek istiyoruz.
Hem hava değişimi hem ziyaret maksatlı.
Sizce özel arabayla gitsem sıkıntı olur mu bebek için? tecrübe eden var mı?
Şimdiden teşekkürler.

doktorunuza danıştınız mı gebeliğinizi tehdit edecek bir unsur yoksa yola müsaade eder benim bayramda iki saatlik yola müsaade etmedi mesela..bunun için bir ultrasona girip doktorla istişare etmeniz daha uygun.

doktorunuza danıştınız mı gebeliğinizi tehdit edecek bir unsur yoksa yola müsaade eder benim bayramda iki saatlik yola müsaade etmedi mesela..bunun için bir ultrasona girip doktorla istişare etmeniz daha uygun.

bugün arayıp danışacağım, ama sizlerden de fikir almak istedim :)

Bayramda yollar kalabalık olur.
Ayrıca heryerde kurban satışı var malum son güne kadar da olacak onun kokusuda dur kalkta aşırı mide bulantısı yapar.

Ben Batmandan ankaraya uçakla gitmiştim 1 saat olduğu için sıkıntı olmadı uzun araba yolculuğu bilemedim miden kalkmasın

Saglikli bir hamilelik ise ve doktor da iZin veriyorsa olur bence.
Yemene icmene dikkat edersen, kendini cok yormazsan guzel olur hatta gezmek :)

Düşük tehliken yoksa,2 saatte bir en az 10 dk mola vermek şartıyla gidebilirsin. Molada yürü devamlı kan akışı hızlansın. Hamileliğimin başından beri kaç kere arabayla yolculuk yaptım bilmiyorum,hepsinde doktor tavsiyesiyle bu şarta uydum şimdi İstanbul'dan çıkıp karadeniz turu yapıcam,allaha emanet bebişlerimiz..

sıkıntı olacagını zannetmıyorum , ben daha gecen hafta bulgarıstana gıttım bır hafta boyunca ordaydım,her gun abartısız 10 km de yol yurudum gezerken gercı ucakla gıttım ama yarında bursadan akcaya gıdecegım arabayla yaklasık 5 saat kadar suruyor.bırkaç gun kalıp gerı gelecegım arıfe gunu ve sonra tekrar bayram zıyaretı ıcın yola cıkacagım ve ben daha 9 haftalık gebeyım

biz geçen bayram eşimle özel arabayla trabzona kadar gittik, hatta rizeye bile geçtik. 2 aylıktım o zaman. hafif bulantılarım vardı. başka şikayetim yoktu. bulantılar da hava değişimi ortam değişimi vs iyi geliyor. ben dayanmıştım.
ayaklarımız uzatıyordum. arada inip 10 dk yürüyordum. kan dolaşımı önemli. çok şükür sıkıntı yaşamadım.
doktorum da aksi bşy söylememişti. ama yine de onlar da sorumluluk almak istemiyorlar. haklılar.
olacağı varsa yatarken bile oluyor, sen dikkatli ol yine de. hamilelik durumuna bağlı.

iyi tatiller şimdiden

ben 2,5 ayımda yürüyerek Sümela Manastırı na çıktım. hatta tırmandım diyelim şimdi şaşırıyorum.
bünyeye bağlı tamamen.

allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin, hayırlı uğurlu olsun.

çok teşekkür ederim canım :) Allah bin kere razı olsun hepinizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…