3 aylık hamileyim be boğazımda intihap oluştu

frodoss

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
4
0
286
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

3 aylık hamileyim ve boğazımda enfeksyon nedeniyle dr gittim ve 2 ilaç verdi
1-largopen 1g antibiyotik 12 saate 1
2-parol 500 mg ateş düşürücü ağırı kesici sabah öğle akşam

ezcanedeki bayan parolu ağırın olursa iç dedi.
largopeni kullanıyorum (yalnız yinede hissetmeden geçemiyorum zararı olurmu )zararı olmaz dedi dr

benim sormak istediğim şu;intihabı geçirmenin başka çaresi varmı dır önerileriniz nedir?
yemek içmek konusunda şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

largopeni kullanıyorum (yalnız yinede hissetmeden geçemiyorum zararı olurmu )zararı olmaz dedi dr

benim sormak istediğim şu;intihabı geçirmenin başka çaresi varmı dır önerileriniz nedir?

19.haftamdayken ayni ilaclari bende kullandi bademcik iltihabim vardi..doktora gitmeden önce denemedigtim sey kalmamisti, balli limonlu sicak sular, sarimsaklar falan..mumkund egil iltihap varsa mecbursun ilac kullanacaksin ama ilac alirkende kendini yorma yat dinlen, yatak istirahatide önemli. ben o ilaclari kullandigimda turkiyedeydim ayni zamanda kadin dogumdada randevu aldim bebegede bakildi hic sorun yoktu. korkma,bir an önce iyilesmene bakk..gecmis olsun..

19.haftamdayken ayni ilaclari bende kullandi bademcik iltihabim vardi..doktora gitmeden önce denemedigtim sey kalmamisti, balli limonlu sicak sular, sarimsaklar falan..mumkund egil iltihap varsa mecbursun ilac kullanacaksin ama ilac alirkende kendini yorma yat dinlen, yatak istirahatide önemli. ben o ilaclari kullandigimda turkiyedeydim ayni zamanda kadin dogumdada randevu aldim bebegede bakildi hic sorun yoktu. korkma,bir an önce iyilesmene bakk..gecmis olsun..

merhabalar öncelikle geçmiş olsun..bende 12 haftamı bitirdim.yaklaşık 10 gündür boğaz ağrım vardı pek önemsemedim,ılık içeceklerle ,geçirmeye çalıştım ama malesef son 3 gündür iltihaba dönüştü.özellikle sağ bademciğim berbat durumda.ateşim yükselmesin diye ara ara sirkeli ılık su ile içiyorum.seninde dediğin gibi doğal antibiyotik diye sarmısaklar mı yemedim,limonlu tuzlı suyla gargalar,adaçayı ile yine gargara,zencefil vs....ama hiç fayda vermedi.cuma günü doktorumu aradım sadece ağrı kesici ateş düşürücü minoset verdi.rahatlatır dedi.ama iltihabı geçirmeyeceği için geçici olarak faydasını görücem diye onuda kullanmadım.moralim sıfır.daha 3.ayım yeni bitti sayılır.bebeğime bişey olur diye çok korkuyorum.
doktora gidip göstersem antibiyotik yazsa bi zararı olurmu ki??böyle ilaçsız daha uzun süre geçeeceğe benzemiyo!!:((((yazın ortasında,nasıl oldu anlamadım !!

merhaba arkadaşlar,

geçmiş olsun canım..bende aynı senin durumundayım..ve ilaçda kullanmıyorum..neyapıcam bilmiyorum.bende 3.ayımı yeni doldurdum.

merhabalar öncelikle geçmiş olsun..bende 12 haftamı bitirdim.yaklaşık 10 gündür boğaz ağrım vardı pek önemsemedim,ılık içeceklerle ,geçirmeye çalıştım ama malesef son 3 gündür iltihaba dönüştü.özellikle sağ bademciğim berbat durumda.ateşim yükselmesin diye ara ara sirkeli ılık su ile içiyorum.seninde dediğin gibi doğal antibiyotik diye sarmısaklar mı yemedim,limonlu tuzlı suyla gargalar,adaçayı ile yine gargara,zencefil vs....ama hiç fayda vermedi.cuma günü doktorumu aradım sadece ağrı kesici ateş düşürücü minoset verdi.rahatlatır dedi.ama iltihabı geçirmeyeceği için geçici olarak faydasını görücem diye onuda kullanmadım.moralim sıfır.daha 3.ayım yeni bitti sayılır.bebeğime bişey olur diye çok korkuyorum.
doktora gidip göstersem antibiyotik yazsa bi zararı olurmu ki??böyle ilaçsız daha uzun süre geçeeceğe benzemiyo!!:((((yazın ortasında,nasıl oldu anlamadım !!

kendigilinden gecmez ki iltihap bu..dahada kötü olmasin sonra..doktora mutlaka git. o sana uygun ilaci verir. antibiyotik kullanman lazim. hemen ayaga kalkarsin. bu hastalik zor. ben 5 gün yattim..hamile oldugumuz icin agir geciriyoruz daha haberin olsun..gecmis olsun tekrar..

kendigilinden gecmez ki iltihap bu..dahada kötü olmasin sonra..doktora mutlaka git. o sana uygun ilaci verir. antibiyotik kullanman lazim. hemen ayaga kalkarsin. bu hastalik zor. ben 5 gün yattim..hamile oldugumuz icin agir geciriyoruz daha haberin olsun..gecmis olsun tekrar..

perşembe günü ikili test ssonucumu almaya gidicem ,gittiğimde boğazlarımıda gösteririm..o güne kadar idare edebilirsem tabi..

merhaba arkadaşlar,

verilen boğaz intihabı ilacını LARGOPEN kullanıyorum .kullandığım hergün sabah kahvaltılarında kusmaya başladım dr gittiğimde meğerse vitamin hapı (folikasit)ilacı etkisiz bırakıyormuş bu nedenle boğaz intihabı ilacı içerken kesinlkle ek bir ilaç içmeyin .şuanda 3gün ve hergün balgam getiriyorum .sanıyorum iyleşiyorum,bir kaç arkadaşımda böyle sorunla karşılaşmış bu oluyormuş korkmayın ,hepsinin bebekleri sağlıklı

size tavsiyem kesinlikle dr gitmeniz dr kesinlikle antibiyotik ilacı almadan geçmiyor kullanmasanız daha ciddi sorunlar yaşarmışız. ve biz hamileler b grubu ilaç almamız gerekiyor .

son olarakta kesinlikle çorap giymeniz gerekiyor ne kadar sıcak olursa olsun. herkese allah sağlık versin çocuklarımızı kucağımıza almamızı nasip etsin, olmayanlarda versin.

Son düzenleme:
umarım sonuç sevindiricidir..

ikili sonucumu dün aldım,boğazlarımıda gösterdim kbb'a yönlerdirdi doktorum oda baksın uygun antibiyotiği yazarız gerek görürse dedi.kbb doktoru kulak,burun,boğaz,herbişeye iyice baktı.sonuc!faranjit.ben de zaten vardı,biliyordum.antibiyotik yazmaya gerek yok dedi,seninki iltihaptan çok tahriş dedi.deterjan,rüzgar,çiçek polenleri,vs....soğuk algınlığından çok alerjik dedi.gönderdi beni.minoseti kullanıyorum sadece.:((((

benımde 2. ayda olmustu dr ılac vermedı dahada kotulesırse verırım dedı bende ıhlamur ıctım artı adacayı gargarası yaptım ama adacayı ıcmedım dusuge neden olurmus cok sukur atlattım bunlarla ılaca gerek kalmadı

canım otla böcekle geçecek durum değil bunlar....
2,5 aydır öksürüğüm var...iltahaplı...yapmadığım,önerilmeyen bitkisel kalmadı....
geçmedi....
doktorum "git artık bi dahiliyeye gebelerin kullanabileceği birçok ilaç var" dedi....gittik...dahiliyecinin verdiği ilaçları kadın doğum doktoruna söyledim "hepsini kullanabilirsin" dedi.....

canım benim de 3. ayım yeni bitti....bitkisellerle daha fazla zarar veriyor da olabiliriz aman diyim.....
doktorlara güvenmeliyiz...
Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....:16:

geçmiş olsun canım..bende aynı senin durumundayım..ve ilaçda kullanmıyorum..neyapıcam bilmiyorum.bende 3.ayımı yeni doldurdum.

sana da doktorunla hareket etmeni tavsiye ediyorumm...
benim gibi sürünmeyin ha bugün ha yarın geçti geçecek...
maalesef ilaçsız bişeyin geçtiği yok....
bugüne kadar bitkisel mi kullandık ki bitkisellerden doğal yöntemlerden fayda görelim....
başımız ağırdı ağrı kesici aldık...
vücudumuz ilaaaaç ilaaaaaç kimyasaaaal diye bağırıyor :52::60:

Son düzenleme:
Back
X