3 bin tl zam

kızı zorlamışlar ne yapsın ki?

Gitmek istememek en doğal hakkı. Keşke zorlamasalarmış. Ancak bile bile bir dönem doyunca hiç okula gitmeden sınava hazırlanıp, okulun parasını ailesine ödetmeye devam etmek doğru mu?
Ya net bir dille ailesine söyleyip okulu bırakacaktı ya da sınava hazırlanırken bir yandan da okuluna devam edecekti.

Bakın şimdi kendi söylüyor ödemekte güçlük çekiyorlar diye. İnsanlar bilmeden yarım dönem parasını bu pahalılıkta çöpe atmışlar.

öyle ama baştan kız istememiş ağlamışlar etmişler ikna etmişler zaten bu sebepten puanı düşecek kazanması daha da zorlaşacak istediği yeri sonra hem üniversiteye çalışıp hem hazırlanmak zor bir iş.okula para ödeyince sadece belirli bir miktarını geri alabiliyorsun.belliki elalem ne der mezuna kalırsa diye yazdırılmış sonrada pişman olmuşlar.aileyi haksız gördüm ben tamamen.

niye şaka dıyosun kı.enınde sonunda öğrenmeyecek mi ya da okuldan mı alır

Ben aile haklı demiyorum. Konu sahibi krizi yönetememiş diyorum. Her ne kadar kötü olsalarda bu hayat şartlarında kızlarını okula göndermek için çabalıyorlar. Okula gitmemek ne demek? Okula giderken sınava hazırlanılmıyor mu? Biz lise son sınıfta hep okula gittik hem sınav kazandık. Kpss’ye çalışan gençler es keza öyle... kimse okulu bırakıp sınavlara hazırlanmıyor.
En güzeli ben sınavı kazandım diyip devlet üniversitesi kağıdını babasının önüne koymak olurdu. Ama şimdi bakalım kazanamazsa ne olacak?

Konudan bağımsız olarak kimsenin hayatı beni ilgilendirmez. Konu sahibinin de aynı şekilde. Ben bu ekranı kaparım hayatımdan çıkar bu konu, hatırlamam bile. Ancak ben çok prensipli bir insanım ve bir anne olarak ileride çocuğum benden habersiz okulu bıraksa kulaklarımdan ateşler çıkardı. İstemsizce kendimi konu sahibinin ailesinin yerine koyuyorum. Konu sahibinin yerine koysam da birşey değişmez çünkü ben asla böyle davranmazdım. Lisede falan okuldan kaçtığım görülmemiştir, üniversiteyi falan dereceyle bitirdim. Bana ters yani fazlasıyla.
Ne denirki herkesin kendi hayatı...

ben okurken hazırlandım.bölüme ve hedefe bağlı ama ikisini zaten yürütmesi çok zor olurdu puanı kesilecek birde devlet kazanacak.bu dediklerinizi yapması için arkadaşın çok iyi bir temeli olması,çok zeki olması,gece gündüz hiç durmadan ders çalışması gerekir.bunu yapan yok mu tabiki var ama çok zor genelde aile baskısı nedeniyle böyle durumlar olunca öğrencilerde çareyi gizli gizli işler yapmakta buluyorlar.sonunda herkes zararlı çıkıyor.benim ailemde okulu bırakmama müsade etmedi ne yapsaydım sevmediğim bölüme devam mı etseydim.bende oturdum sınava çalıştım risk aldım yani kazanamasaydım ne yapardım bilmiyorum.çok şükür öğrenmek durumundada kalmadım.inşallah çocuğunuz istediğiniz gibi bir öğrenci olur ama okula gitmeyen sağda solda sürten hiçbir amacı olmayan tiplerde epey var.onlara göre konu sahibinin bir hedefi var ve istemeden bir işin içine girmiş.yani konu sahibinin ailesi bana bile bile böyle bir işe girmiş kızlarınıda bu duruma sürüklemiş gibi geldi.iyi niyetli olabilirler ama sonuçta çocuklarını zor duruma sokup yalana itmişler.şimdide zam geldi diye küplere binmek bana çok saçma geliyor 20 milyar ödeyip 3 milyar için sinirlenmek saçma geliyor.baştan hiç zorlamasalardı ne yıllık parayı ödeyeceklerdi ne zam.paşa paşa hazırlanırdı devlete girerdi.

Ben özel üniyi tıp ve diş dışında anlamsız buluyorum bakın eczacılık bile değil... o meslekler o okul parasını 5-6 sene de kazanamıyor maalesef. Sınavın nasıl geçti kötü öü
herşey para değil ki.arkadaşımın babasının şirketi var.çok zenginler sadece istediği bölüm ve yapacağı iş hakkında eğitim almak için özele gitti çocuk.tıp ve dişi bu devirde özelde burs olmadan okutabilen varsa helal olsun zaten.fiyatları çok uçuk.

Hangi bölümü okuyorsunuz?Eğer mezun olur olmaz iş bulabileceğiniz bir bölüm değilse ara verebilirsiniz başka bir okulu kazanmak için çalışırsınız bu arada

Gelen zam su enflasyona gore gayet normal. Yapacak bir sey yok,babaniz odeyecek. Siz de okulunuzu zamaninda bitirerek ona karsi gorevinizi yerine getireceksiniz

3bin zam yerine +1 dönem de parayı çöpe attığınızı söylediniz mi babanıza? Hoş hiç umurunuzda olduğunu sanmıyorum.
Çöpe falan atmadım ki. Önceki dönemlerde not ortalamam çok yüksek olduğu için bu dönem düşük bile olsa devam edebiliyorum okula çöpe giden bir şey yok. Kendi kararım doğrultusunda bir şey denedim sonucunu birkaç ay sonra göreceğim. İstediğim kadar yüksek bir puan gelmezse bile ikinci bir üniversite daha yazmayı düşünüyorum.

Aferin sizi tebrik ediyorum da sapla samanı karıştırıyorsunuz. Lise sonda tabii ki okula giderek hazırlanıyoruz sınava çünkü üniversite sınavına yönelik dersler görüyoruz neden bırakalım? Ama psikoloji ağır bir bölüm hem onun sınavlarına gir hem üni sınavına çalış ikisi bambaşka şeyler kafam allak bullak olur ikisini de batırırdım birini seçmem gerekliydi. Bu devirde okula göndermek için çabalıyorlar diyerek dramatize etmişsiniz. Bir sene mezuna kalsaydım da okul kazanacaktım zaten kimse ölmüyor yani. Annemin ağlayıp sızlaması tamamen el aleme ilk senesinde yerleşemedi dedirtmemek içindi. Aşırı psikolojik baskı yaşadım ve o dönemde aileme ben özel üniversiteyi asla kabul etmiyorum dedim. Yine de baskıları bitmedi ve ilerde başıma kakmamaları şartıyla kabul ettim. Tabii ki başıma kaktılar. Krizi yönetemeyen ben değildim onlardı. Üni sınavına girdiysem bu benim kaybım değil düşük bir puan gelse bile ikinci üni yazıcam.

Ben özel üniyi tıp ve diş dışında anlamsız buluyorum bakın eczacılık bile değil... o meslekler o okul parasını 5-6 sene de kazanamıyor maalesef. Sınavın nasıl geçti kötü öü
Psikologlar kazanıyor bence eczacılık bile demiyorum demişsiniz de eczacılık falan kalmadı artık. Son yazdığınız ne alaka anlamadım

Oğlum ilkokulda onun okul parasına da o miktarda zam geldi

Özel okula kayıt yaptırırken zam geleceğini de hesaba katmalıydı babanız

Bu aşamada tek öneri yazın çalışmanız olabilir

Benim kızım da ozel okula gidiyor yuzde 15 zam yapildi, bu da tam 3000 tl ye denk geliyor.
Yuzde 25-35 zam yapanlari da duydum, maalesef enflasyon cok yuksek. Aileler olarak cocuklarimizin eğitimi konusunda elimizden geleni yapmak zorundayiz, yani birakin babaniz düşünsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…