3 BUÇUK AYLIK BEBEĞİMDE "KONAK" ANNELER YARDIM EDİN

Pembeay32

....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
172
146
18
Arkadaşlar Oğlum 3 buçuk aylık ve kafa derisinde ufak bir bölge de kabuklanma oluşmaya başladı. Doktoruna gösterdim.
Tatlı badem yağıyla masaj yapmamı önerdi.
Ben yıkarken ilk önce yağı sürdüm kafasına, masaj yaptım iyice derisine. Ondan sonra normal bir şekilde yıkadım. Ama o ufak bölgedeki kabuklanma tepesine komple yayıldı. Derisi soyuluyor sanki :110: nasıl geçer bu Konak denilen şey ? Ne yapmalıyım başka ? :(

Ben de zeytin yağı surup yıkadım. Yıkarken taradım. 3-4 yıkama sonrası temizleniyor. Telaş yapmayın.

hiç önemseyip korkmanı gerektircek bişey değil, nemlendir yeter, zaten nemlendirmesen bile zamanla geçen bişey

Konak zararlı birsey degil. Acı falan vermez. Sakinol. Saf Zeytinyagi sur bnyolardan 1 2 saat once. Sonra bebek taragiyla tara ve yika. Hemen gecmeyebilir. Zeytinyaginin asidi alinmis olsun. Tavada bi ciz ettir asiti gider.

Çok sağolun ilgilenip cevap yazdığınız İÇin :) o zaman ben yağı iyice sürüp kafasında bekleteyim birdahakine . birde tarakla tarayayım . Bu akşam 10 dk anca durdu kafasında bide ben elimle masaj yapmıştım. Hafifte kızardı kabuklar da iyice yayılınca korktum :(

Saf ve asidi alınmış zeytinyağı sürüp bir iki saat beklet.Bebek tarağı ile tara, yıka birkaç kez yaptıktan sonra geçiyor.

Arkadaşlar Oğlum 3 buçuk aylık ve kafa derisinde ufak bir bölge de kabuklanma oluşmaya başladı. Doktoruna gösterdim.
Ben yıkarken ilk önce yağı sürdüm kafasına, masaj yaptım iyice derisine. Ondan sonra normal bir şekilde yıkadım. Ama o ufak bölgedeki kabuklanma tepesine komple yayıldı. Derisi soyuluyor sanki :110: nasıl geçer bu Konak denilen şey ? Ne yapmalıyım başka ? :KK43:

Biraz gec bir cevap ama en azindan baska annelerde faydalanir. Bebek yağiyla biraz masaj yaparak o bölgeye pamuk veya peçeteyle uygula sonra banyosunu yaptir bir güzel. Daha sonra saclarini yumuşak bir fırçayla tersine doğru tara o konaklar dökülüyor kesinlikle dakikasinda kafasi tertemiz oluyor . Bende bebegimde iki gün evvel farkedince böyle yaptim hiçbir iz kalmadi konaktan.

Ben yıkarken ilk önce yağı sürdüm kafasına, masaj yaptım iyice derisine. Ondan sonra normal bir şekilde yıkadım. Ama o ufak bölgedeki kabuklanma tepesine komple yayıldı. Derisi soyuluyor sanki :110: nasıl geçer bu Konak denilen şey ? Ne yapmalıyım başka ? :KK43:
2 gündür başladı bebeğimde Ben zeytinyağı sürüyorum biras azaldı gibi

Back
X