3. Çocuğu yapacakmış!

Hayatta tek başarısı çocuk yapmak olan zavallı bir kadınmış eltiniz, üzülmeyin lütfen Allah dilerse verirde, haddi aşarlarsa verdiginide alır.Hakkınızda hayırlısı olsun, dogurmakla ana olunmuyor maalesef, insanlık şart...

Bizim karşı komsumuzun kızı 20 yaşında evlendi ve hemen hamile kaldı. bir kızı oldu. 4 5 yık sonra 2.yi istemeye başladı. Bende düşük yapmıştım. korunduktan sonra tekrar başlamıştık çalışmalara, tabi baya uzulmustum kaybıma.
Bu kız benden 4 5 yaş küçük neyse hemen hamile kaldı ve aradı bana akıl veriyor şöyle yap böyle yap aklına çok takma diye ve bunlar dindar insanlar, bende ne güzel hamilesin allah nasip etmiş, ama bu konuşmalara gerek yok diyip kapattım konuyu. Sonra Duydum ki bebeğini dusurmus, onun adına o kadar üzüldüm ki ozaman bu lafları beni çok uzsede içimden asla kötü bişey geçmedi. böyle böyle 3 düşük yaptı, o arada ben hamile kalmışım. Ama birgün abla ben ahkam kesmisim Afedersin allah nasip ederse oluyormuş dedi. Ben bişey demedim ama insan gerçekten üzülüyor ve ben bu konuda o kadar Hassas davranmaya çalışıyorum ki Allah her isteyene zorlanmadan bir evlat nasip etsin inşallah
Bende ikinci bebegmi dusurdgmde doktr kontrolume gtmstim.icerden cikan bi hamile bagra bagra annesne anlatyor bebegim soyle poz veryo boyle yapiyor parmagni emiyor dye.o an o kadini olduresim geldi onun bi sucu yok tabi ama hassas olan insanlari dusnmek lazim.yasamayan bilmez.oraya tedavi gelenlerde oluyor dusuk yasayanda hassas mevzular bunlar.

:KK200::KK200::KK200: KARDEŞLERİM ABLALARIM ARKADAŞLARIM... HEPİNİZE BENİ RAHATLATAN GÜZEL YORUMLARINIZDAN EN ÖNEMLİSİ DE DUALARINIZDAN DOLAYI ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜRLER... HİÇ BİRİ NİZİ TANIMIYORUM AMA SİZ BİLE BANA ÜZÜLÜP DUA ETTİNİZ İÇİMİ RAHATLATTINIZ. BU KONUYU AÇARKEN ACABA YANLIŞ ANLAŞILIRMIYIM DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM AMA SİZ BENİ BENDEN İYİ ANLADINIZ. ARANIZDA HAMİLE OLAN KUZUSU OLACAK OLANLAR VAR.:anneadayı::anneadayı::KK200::anne: RABBİM HAMİLELERİN DUASINI KABUL EDERMİŞ. YAKIN ZAMANDA TÜP BBK TEDAVİSİNE BAŞLICAZ. DUALARINIZDA BENİ DE UNUTMAYIN KARDEŞLERİM:nazar:

Allah yardmcın olsn . inşallah tedaviler sonuç verir. eltin belki kötü niyetle söylemiyordur düşünme başkalarının söylediklerini boşver. fazla muhatap olma canını skan insanlardan uzak dur.

Eltinin yaptığı çok ayıp ama bir daha kesinlikle uyar bu konuda hassas olduğunu senin yanınında bu meseleyi konusmamasini söyle eltin duracağı yeri bilmeli bilmiyorsa da sen bildirmelisin
bol bol dua et canım Rabbim hayirlisiyla bebeğine kavustursun seni inşallah

Bende bu hassasiyetinizi anlamıyorum. 3. yü yapacam demese bile 3. yü yaptığında aynı şeyi mi hissedeceksiniz. Benim çocuğum yok o 3. yü yaptı demezsiniz değil mi? O zaman onun çocuk yapacağım demesine neden bozuluyorsunuz? Hayırlısı olsun deyin geçin. Ama sürekli söylüyorsa biliyorum çocuk yapacaksın neden sürekli söylüyorsun derseniz bir daha söylemez sanırım. En yakın zamanda inşallah sizin de evladınız olur. Ama kafanızı negatif düşüncelerden arındırın. Bunlarda etkiliyor bu durumunuzu. İnsanların ekstra bir anlayış göstermesini beklememelisiniz bence. Bunu bir eksiklik özür gibi görmemelisiniz. Zamanı gelince olacaktır bu şekilde düşünmeye çalışın...

Bende bu hassasiyetinizi anlamıyorum. 3. yü yapacam demese bile 3. yü yaptığında aynı şeyi mi hissedeceksiniz. Benim çocuğum yok o 3. yü yaptı demezsiniz değil mi? O zaman onun çocuk yapacağım demesine neden bozuluyorsunuz? Hayırlısı olsun deyin geçin. Ama sürekli söylüyorsa biliyorum çocuk yapacaksın neden sürekli söylüyorsun derseniz bir daha söylemez sanırım. En yakın zamanda inşallah sizin de evladınız olur. Ama kafanızı negatif düşüncelerden arındırın. Bunlarda etkiliyor bu durumunuzu. İnsanların ekstra bir anlayış göstermesini beklememelisiniz bence. Bunu bir eksiklik özür gibi görmemelisiniz. Zamanı gelince olacaktır bu şekilde düşünmeye çalışın...
Benim yaşadıklarımı BiLe bile bunları söylerse tabiki de üzülürüm. .

Slm arkadaşlar... Gece sabaha kadar sinirden üzüntüden uyumamış bir kadersizin satırları bunlar. Evliyim 4 senedir. Çocuğumuz olmuyo ( eşiminde sıkıntı var) tabi doktor muayene stresi çilesi... tedaviyle uğraşanlar beni anlar. Benim patavatsız elticimin bi kız ni oğlan 2 çocuğu var. Kadın son 1 sene içinde bana yeri geldikçe 3. Yapacağını söylüyo. Yanımızda kimse yokken. Çünkü kv kp yanında söyleyemez. Bu konudaki hassasiyetlerini biliyo. Neyse dedim sabır dedim. Dün artık ipler koptu. Kv kp eltiler biz pikniğe gittik. Yürüyüş yapalım dedi. Ayrıldık yürüyoruz yine lafı döndürdü dolaştırdı 3. Yapacağına getirdi. Artık o kadar sinirlendim ki orda onun saçını başını oyladı geldi. Ya sabır dedim ama piknikte burnumdan geldi. (Kendisi kıskançlıkta Nirvana yapmıştır) ya söyleyin bana kim olursa olsun birinin çocuğu olmasa siz ona bile bile bende 3. Yapıcam vs. Dermisiniz? Sizin olmuyo ama ben 3. Bile yapıcam der gibi... Dün artık dayanamadım eşime söyledim. Anladım o da çok üzüldü ama ben olsam hayatta öyle bişey söyleyemem yapamam üzülür derim. Ama o söylüyo bende allaha havale ediyorum...
Dayanamayip eşinize niye söylüyorsunuz. Yazık adam üzülmüş bu durumda sen ne kazandin ??

Canım üzülme boyle densizler hepimizin çevresinde var.benimde 2.5 yıldır olmuyor bu ay tüp bebek tedavisine baslıyacagız inş
Sende inşallah ilk tedavinde hamile kalırsın.Rabbim tez zamanda hepimizin yüzünü güldürsün Amin.
Hamilelerden dua bekleriz

Benim yaşadıklarımı BiLe bile bunları söylerse tabiki de üzülürüm. .

Üzülmeyin samimi söylüyorum. Bunu bir eksiklik özür gibi görmeyin. Öyle gördüğünüz için insanların ekstra bir hassasiyet göstermesini bekliyorsunuz. Bunu kendinize yapmayın. Biliyorsunuz bunun psikoloji ile de çok ilgisi var. Siz tedavi sürecinize odaklanın. Evet bazı insanlar hakketmediği halde istemediği halde oluyor ama bu dünya böyle işte. Bir de sıkıntı eşinizden kaynaklıymış. O neler hissetmiştir eltinizi şikayet ettiğinizde...

Dikkat ettiysen 1 senedir bu durum böyle... Dün resmen sabrı taştı... Neyse çekmeyen bilemez...
Ya arkadaşım nerden biliyosun cekmedigimi ????
Lafı kadına koymayi bilmiyorsun.
Dün piknikte dayanamayip....kelimesinden sonra "dayanamayip herkesin icinde rezil ettim lafını beklerdim.
Şu KK konularindan okuyup da hiç mi dik duruşlu olmayi öğrenemiyorsunuz bilmiyorum ben...
Ben bu siteye özgüvenimi kazandırdığı için çok sey borcluyum valla

Kiz kardeside ayni sorunlar surecleri yasadigi icin sizi anliyorum
fakat soyle bir gercek var
kendi bulundugum cevredende gozlemliyorum
bazi kadinlar vok patavatsiz vicdansiz dusuncediz oluyorlar
kimin ne yarasi varsa orayi kanatmayi cook iyi biliyorlar
Gecen bi sofrada yemekyedigimiz arkadaslarda birinin cocugu 13yil sonra olucak digeri ise hep dusuk yapmis yas 40 gecmis artik
mevzu ev temizligine gelince diger bi kadin cocugu olmayana dediki srnin ebin temiz olur cocugun yok
sonrada diyoki alinma he.
yazik kadin bi masum yok ne alinicam dedi
cok incindim
daha bir suru olay
ALLAH TUM ISTEYENLERI EVLAT SAHIBI EYLESIN
VERMIYIPTE SABIR ETTIRICEGINE
VERIPTE SUKUR EYLETSIN
VERDIGINIDE DUNYADA SABIR IMTIHANI EYLETIP GOZYASI DOKTURTMESIN

Slm arkadaşlar... Gece sabaha kadar sinirden üzüntüden uyumamış bir kadersizin satırları bunlar. Evliyim 4 senedir. Çocuğumuz olmuyo ( eşiminde sıkıntı var) tabi doktor muayene stresi çilesi... tedaviyle uğraşanlar beni anlar. Benim patavatsız elticimin bi kız ni oğlan 2 çocuğu var. Kadın son 1 sene içinde bana yeri geldikçe 3. Yapacağını söylüyo. Yanımızda kimse yokken. Çünkü kv kp yanında söyleyemez. Bu konudaki hassasiyetlerini biliyo. Neyse dedim sabır dedim. Dün artık ipler koptu. Kv kp eltiler biz pikniğe gittik. Yürüyüş yapalım dedi. Ayrıldık yürüyoruz yine lafı döndürdü dolaştırdı 3. Yapacağına getirdi. Artık o kadar sinirlendim ki orda onun saçını başını oyladı geldi. Ya sabır dedim ama piknikte burnumdan geldi. (Kendisi kıskançlıkta Nirvana yapmıştır) ya söyleyin bana kim olursa olsun birinin çocuğu olmasa siz ona bile bile bende 3. Yapıcam vs. Dermisiniz? Sizin olmuyo ama ben 3. Bile yapıcam der gibi... Dün artık dayanamadım eşime söyledim. Anladım o da çok üzüldü ama ben olsam hayatta öyle bişey söyleyemem yapamam üzülür derim. Ama o söylüyo bende allaha havale ediyorum...

Madem surekli ayni saygisizligi yapiyor sizde herkesin icinde bozun birdaha inat yapar gibi soylemesin kocaniza soyleyince elinize ne gecti sizin caniniz sikilirken simdi onunkide sikildi ama asil bu patavatsizligi yapan kisinin cani sikilmasi lazimdi. Sizde hic utanmadan herkesin icinde X de surekli bana diyor 3. yapacakmis sizce kiz mi olsun erkek mi ne dersiniz diyerekten hic bozuntuya vermeden konussaydiniz.
Oyle pislikleri kendi silahlariyla vurmak lazim cunku..

Cok
Olur canım merhamet her insanın kalbinde olmuyor maalesef o yüzden herşey olur bu hayatta. Üzülme sende canım benim elbet seninde bebisin olacak :* ama eltine söyle aranız bozulsa da söyle bu gibi konular çok hassas konular. Ben bebeği olmayanlar olur diye bol şeyler giyip hamileliğimi belli etmemeye çalışıyorum. Hatta karşı komşu bi ablamiz var 2 . çocuğunu istiyordu ama kalamiyordu çok üzülüyordm söyleyemedim bile abla hamileym diye annemden duymuş. Öyle mutlu oldu sarıldı ki bana anlatamam. Şimdi kendisi de 3 aylık hamile. Çok dua etmistim. İnsanların zaaflarindan nemalanan insanlardan tiksinti geliyor artık !
Cok haklisiniz
benzbunu hic dusunezdim ama
cok yakinim birinin boyle bi dorunu var
ve sokaktaki tum hamileleri goruyo
anladimki bu cok zor bir surec

Cok

Cok haklisiniz
benzbunu hic dusunezdim ama
cok yakinim birinin boyle bi dorunu var
ve sokaktaki tum hamileleri goruyo
anladimki bu cok zor bir surec
Eminim çok zor bi durumdur kimse yaşamadan anlamıyor ama empati kurmak bence güzel bir nimet keşke herkes yapabilse. Kimsenin mutsuzluğu kimseyi mutlu etmemeli hele ki konu evlat ise...

Ya arkadaşım nerden biliyosun cekmedigimi ????
Lafı kadına koymayi bilmiyorsun.
Dün piknikte dayanamayip....kelimesinden sonra "dayanamayip herkesin icinde rezil ettim lafını beklerdim.
Şu KK konularindan okuyup da hiç mi dik duruşlu olmayi öğrenemiyorsunuz bilmiyorum ben...
Ben bu siteye özgüvenimi kazandırdığı için çok sey borcluyum valla
Önceki yazılarımı okumadın galiba. Zamanında bağırdım da azarladımda fakat yine aynı yine... Artık yüz göz olmuyorum. Rabbine havale ettim. Allaha Şükür elimde mesleğim var ve özgüvenim de tam. Kimseden özgüven öğrenmeye ihtiyacım yok

Sen onun laflarina ragmen susmussun kalp kirmamissin dilerim ki mükafatin cok buyuk olur ve tez zamanda insallahh bizimle en kisa zamanda bu mutlulugu paylasman dilegiyle Allah büyük:KK200:

Bu konuda insanlar o kadar o kadar anlayışsız ki en güzeli muhatap olmamak elden geldiğince.Benim de 4 yıl olmadı çocuğum yakın bir iki arkadaşım dışında kimseyle paylaşmadım istemiyoruz deyip geçiştirdim hep ister inansınlar ister inanmasınlar.En azından sonradan gelecek saçma sorularla uğraşmadım kür tarifi verenler doktor önerenler hamama git diyenler....Çoğuyla kestim muhabbeti kafam rahata erdi ilk tedavimde tuttu şükür ikinciye de kendiliğimden kaldım.Zamanında üzen saçma insanlarla da hala seviyeliyim hala kızgınım onlara.ha bitiyor mu laflar bitmiyor 1.oluyor 2.için sıkıştırıyorlar aman kardeşsiz kalmasın oğlan oluyor kızın da olsun yok kız oluyor oğlun da olsaydı.Amaç can sıkmak çoğu bile bile yapıyor onlara inat daha da güçlendim ben.Elinden geldiğince uzak dur onlardan vardır vakti zamanı gelir bebeğin hayırlısıyla İNŞALLAH.

Back
X