3.çocuk düşüncesi

3.cocuk düşünmelisin

• evet

OY: 36 34,3%
  • hayir

OY: 69 65,7%

• Ankete Katılan
    105

kadermotifi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
47
20
3
34
Iyi aksamlar kizlar benimki çok şükür dert degil ama beni cok düşündüren bir konu, sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Esim 36 ben 28 yasindayim. 3 ve 1 yasinda iki kizimiz var ogretmenim bu sene izin aldim calismiyorum.
Esim bi cocuk daha yapalim tabi allah izin verirse 3 u birden büyüsün düzenli temizlikci yardimci tutariz diyo Aslinda ben de eger karar verirsem yaslari yakin olsun isterim sonradan düzen bozmaktansa bozuk düzenle devam etmek daha mantikli:) ikimizin de kalabalik aile hayalimiz var.

Sorun su ki ailemde genetik bi hastalik var bir kardesimde bu sorun ortaya cikti iki hamileligimde de sürekli korku vardi cok şükür sagliklilar ama 3.kez bu korkuyu yasayabilir miyim bilmiyorum.

Kv hasta annem kardesime bakiyo esim evde oldukça yardim eder sag olsun her ise koşar ama cocuklari bikac saat bile birakacak kimsemiz yok akrabalar da memlekette 3 tane küçük çocuk bas edebilir miyim sizce fikirlerinizi merak ediyorum okuduğunuz icin teşekkürler

Pgt yada daha ileri genetik tanılarla tüp bebek yaptırırsanız aylarca stres yaşamazsınız(ailece genetik hastalığınız için) . Bakıma gelince bn 12 yaşında oğlumdan sonra yalnız kslmasın kardeşi olsun diye bebek füşündüm, üçüzlerim oldu. Çok zorlanıyorum. Sizinki çok kolay olur(tek teşrif ederse)

Sizin kendinize güveninizle alakali.
Maddi durumunuz el veriyorsa yapin.
Bu devirde parayla çözülemeyen sorun hemen hemen yok.
Yardimci alinir, bakici alınır, oyun gruplari vs. derken bakarsiniz.

2 çocuk çok zor zaten. 3 çocuk heralde bitirirdi beni. Benim de bir hayatım var, çocuk büyüterek mi geçireceğim diye düşünüyorum. Benim eşim de çok istedi. Ama net biçimde reddettim. Hem çalışıp hem çocuklarla ilgilenmek çok şey götürüyor insandan. Tabii ki hayat sizin, tercih sizin.
Genetik hastalığınız nedir peki? Tehlikeli bir şeyse risk almayın derim.

Bence hiç gerek yok . Malum devir kötü 2 Çocuğunuz da varmış zaten onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışın .
Sanırım bir tane de oğlumuz olsun düşüncesindesiniz .
ben oldum olasi erkek cocuk istemedim esim de kizlari cok seviyo iyi ki kiz olmuslar der hep ama erkek cocugunu da merak ediyomus kendisi :)

Maddi durumunuz müsaitse ruhen de hazırsanız bakabileceğinizi düşünüyorsanız çok çok güzel olur bence. Benim tek çocuğum var 2 yaşında. Ben de tek çocuk olduğum için Allah nasip ederse kesinlikle bir kardeşi olsun istiyorum ama ben 3.yü kaldırabileceğimi sanmıyorum (ki yapabileceğimi bilsem çok isterim) o gücü bulamam herhalde. Maddi manevi bu gücü buluyosanız neden olmasın ki. Genetik rahatsızlık konusunda Bişey diyemem tabi Bi bilgim yok Bi arkadaş bahsetmiş tüp bebek yönteminden. Allah sağlık sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin tüm isteyenlere.

2 çocuk çok zor zaten. 3 çocuk heralde bitirirdi beni. Benim de bir hayatım var, çocuk büyüterek mi geçireceğim diye düşünüyorum. Benim eşim de çok istedi. Ama net biçimde reddettim. Hem çalışıp hem çocuklarla ilgilenmek çok şey götürüyor insandan. Tabii ki hayat sizin, tercih sizin.
Genetik hastalığınız nedir peki? Tehlikeli bir şeyse risk almayın derim.
aynen sizin gibi düşünüyorum ama cocuklarin büyüdüklerini gördükçe o tatliliklari o sevgi dolu halleri bakislari gülüşleri... evlat sevgisi cok farkliymis

gelisim geriliği,anne karninda herhangi bi organ gelişimini tamamlamiyo kardesim cok az goruyo son zamanlarda baska sorunlari da cikti

Ve buna ragmen 3.cü istiyorsunuz öyle mi? Kusura bakmayin sert konusacagim fakat bu vicdansizlik olur. O cocuga birsey olursa yada hayati boyunca aci cekecekse ne yapacaksiniz? Gecenlerde bir konuda kadin hamile ve bebekte agir hastaliklar sapt etmisler. Kürtaj olanagini sunmuslardi ve kadin cok kararsizdi.

Sizinki bile bile lades demektir. Zaten iki gül.gibi kiziniz var. Üstelik kücügü daha 1 yasinda, anne babasina daha doymamis. Lütfen sakin 3üncü cocuk yapmayin. O bebegin hakkina girmis olursunuz.

Ben çok zor Doğum geçirdim ve şu an lohusayım ve 2. Çocuk fikri o kadar uzak ki. Lohusalığım çok delice geçiyor. İkincide de öyle olursa hem olan bebeğime hem ikinciye nasıl yeterim bilmem.
Ama sizin kolay geçiyorsa yapabilirsiniz. Sonuçta eşler kendileri ortak karar verir buna.

Ve buna ragmen 3.cü istiyorsunuz öyle mi? Kusura bakmayin sert konusacagim fakat bu vicdansizlik olur. O cocuga birsey olursa yada hayati boyunca aci cekecekse ne yapacaksiniz? Gecenlerde bir konuda kadin hamile ve bebekte agir hastaliklar sapt etmisler. Kürtaj olanagini sunmuslardi ve kadin cok kararsizdi.

Sizinki bile bile lades demektir. Zaten iki gül.gibi kiziniz var. Üstelik kücügü daha 1 yasinda, anne babasina daha doymamis. Lütfen sakin 3üncü cocuk yapmayin. O bebegin hakkina girmis olursunuz.
haklisiniz zaten beni düşündüren konu da bu bazen istemiyorum diyip aklimdan tamamen atiyorum cocuk fikrini bazen de kendimi hayal ederken buluyorum.

Back
X