3.çocuk düşüncesi

3.cocuk düşünmelisin

• evet

OY: 36 34,3%
  • hayir

OY: 69 65,7%

• Ankete Katılan
    105
Teşekkür ederim evet şükür doğurdum :) ah sormayın çok zorlanıyorum, hala iyileşemedim. Bu lohusalıkta tam iyileşme ne zaman olur ki acep? Sezeryan oldum bi de ah ah onun şoku da var tabi.

Teşekkür ederim. İşte vajinal Doğumun faydaları. Umarım eğer bir gün ikinciyi düşünürsem bu sefer vajinal yapabilirim.
Allah analı babalı büyütsün sağlıklı mutlu uzun ömürler nasip etsin ailenizle birlikte. ben de 2 ay önce sezaryen doğum yaptım sizi çok iyi anlıyorum:) zamanla hafifleyecek lohusa sendromu. ağlamak istiyorsanız ağlayın tecrübeli annelerle konusun, mümkünse çok yalnız kalmamaya çalışın, her zor donem gibi bu da geçecek. 40 ı çıktıktan sonra gezmelere de başlarsınız biraz kafanız dağılır.
vajinal doğum ben de istedim ama nasip olmadi minikler belirliyor nasıl dogacaklarini:)

Doğan her yeni kardeş, diğerinin hayatına ortak oluyor; anne, baba ilgisine, hayat şartlarına, eğitim olanaklarına, sosyal aktivitelerine... Çocuklarımıza en iyisini vermek istiyoruz. Ülkemizin şartlarında bu daha da önem kazandı. O yüzden bana çok çocuk yapmak, insan üstü bir enerjiniz yoksa ve orta gelirin üstünde değilseniz, bencillik gibi geliyor. Doğru, hepsi bir şekilde büyüyor da, neden çok daha iyi şartlarda büyüyebilme şansları varken, daha azını vermeyi seçelim. Bunun dışında bir kadının kendine de zaman ayırabilmesi gerekiyor. İnsanız çünkü, sadece anne değiliz. Üç çocukla bunları yapmak mümkün mü? Sizin için mümkünse, kim ne diyebilir? Benim için mümkün değil.

2. Çocuğunuz daha çok küçük değil mi ?
Gebeliginiz ağır geçerse ne bileyim bulantısı , düşük riski falan ee yardım edicek kimse de yok diyosunuz o Bebe ortalıkta helak olur .
Bari biraz büyüsün.
Bak hepimizin solemedigini soyledin cok iyi yaptin..

gebelik zor gecerse pisman olabilirsin.. ha bi sekilde geciyor o ayri mesele.. ama gecerken nasil geciyo Allah biliyor.

Daydream_ Daydream_ ve J Janet Jak Esim kizlar sezaryan olmaniza bukadar uzulmeyin lutfen benim ilk dogumum normaldi ve tam.3 ay iyilesemedim yani kisiden kisiye degisyor oyle normal dogumla ertesi gun ayaktasin yalanina asla inanmayin derim herkes de bir degil benim alt taraftaki dikislerim 3 ay iyismedi cektigim.aciyi ben bilirim yuruyemedim ustune oturup bebegimi dogru duzgun emziremdim cok zordu ve kim ne derse desin normal dogum sonrasi vajina deforme oluyor aylar sonra idrar kacirma gaz kacirma gibi sorunlar yasaniyor cok sonraki yillarda da rahim sarkmasi olabiliyor yani demem o ki normal dogum yapip da aylarca iyilesmeyebiliridinz uzulmeyin. Benim ikinci dogumum sezaryan oldu kendi istegimle olmadi bebegimin kilosu ve bas capi iriydi doktor risk almak istemedi evet sezaryanda zor iyilesmedim tam toparlanmam 1 ayimi aldi benim.kolay dogum yok.veya kisiden kisiye degisyor diyelim rabbim hepimziin yardimcisi olsun

Daydream_ Daydream_ ve J Janet Jak Esim kizlar sezaryan olmaniza bukadar uzulmeyin lutfen benim ilk dogumum normaldi ve tam.3 ay iyilesemedim yani kisiden kisiye degisyor oyle normal dogumla ertesi gun ayaktasin yalanina asla inanmayin derim herkes de bir degil benim alt taraftaki dikislerim 3 ay iyismedi cektigim.aciyi ben bilirim yuruyemedim ustune oturup bebegimi dogru duzgun emziremdim cok zordu ve kim ne derse desin normal dogum sonrasi vajina deforme oluyor aylar sonra idrar kacirma gaz kacirma gibi sorunlar yasaniyor cok sonraki yillarda da rahim sarkmasi olabiliyor yani demem o ki normal dogum yapip da aylarca iyilesmeyebiliridinz uzulmeyin. Benim ikinci dogumum sezaryan oldu kendi istegimle olmadi bebegimin kilosu ve bas capi iriydi doktor risk almak istemedi evet sezaryanda zor iyilesmedim tam toparlanmam 1 ayimi aldi benim.kolay dogum yok.veya kisiden kisiye degisyor diyelim rabbim hepimziin yardimcisi olsun
kesinlikle katılıyorum kolay doğum yok ve aslında tam olarak da bahsettigin bu durumlardan dolayı normal doğumdan çekiniyordum da. ben de doğum sancıları ile hastaneye yattım ancak saatler sonra bebek halen doğum kanalına giremediği ve kalp atışları yavaşladığı için apar topar genel anesteziye aldı doktorum ve minigimize öyle kavuştuk. benim şansım çok çabuk toparlanmak oldu, 2 gün sonra eve geldiğimizde ayaktaydım ve herşeye koşar hale gelmiştim. bunda belki yalnız kalmış olmamin da payı büyük ama bu donemde kimsenin yalnız kalmasını istemem, mümkünse en az 1 ay yaninizda birileri olmalı. ustelik birden fazla çocuğunuz varsa yalnız kalmayı hayal bile edemiyorum! konu sahibinin de çocuklarına yalnız bakıyor olmasına rağmen cesaretine hayran kaldım:)

ben çocuklarınıza haksızlık ettiğinizi düşünüyorum her çocuk ılgi bekler ne kadar yetebiliyorsunuz bılemedım...

Bence riske girmeyin
Eğer genetik hastalık meselesi olmasaydı gönlünüz madem var bakabilecek gibiyseniz de yapın derdim
Ama durum çok farklı bile bile dünyaya bir bireyi kendi doğmak istemeyeceği şekilde dünyaya getirmek zalimlik, bencillik

Bu hastalık durumları genelde son çocukta oluyor. Bi tanıdığımızda ilerleyen yaşına rağmen4. Çıcuğu yaptı o çocuğun zihinsel rahatsızlığından psikolojisi bozuldu tüm hayatı altüst oldu.
Allah sağlıklı 2 evlat verdikten sonra diretmenin manası yok bence.

+++
Konu sahibesinin zaten 2 sağlıklı evladı var
İnsan bazen şükretmesini bilmiyor

Iyi aksamlar kizlar benimki çok şükür dert degil ama beni cok düşündüren bir konu, sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Esim 36 ben 28 yasindayim. 3 ve 1 yasinda iki kizimiz var ogretmenim bu sene izin aldim calismiyorum.
Esim bi cocuk daha yapalim tabi allah izin verirse 3 u birden büyüsün düzenli temizlikci yardimci tutariz diyo Aslinda ben de eger karar verirsem yaslari yakin olsun isterim sonradan düzen bozmaktansa bozuk düzenle devam etmek daha mantikli:) ikimizin de kalabalik aile hayalimiz var.

Sorun su ki ailemde genetik bi hastalik var bir kardesimde bu sorun ortaya cikti iki hamileligimde de sürekli korku vardi cok şükür sagliklilar ama 3.kez bu korkuyu yasayabilir miyim bilmiyorum.

Kv hasta annem kardesime bakiyo esim evde oldukça yardim eder sag olsun her ise koşar ama cocuklari bikac saat bile birakacak kimsemiz yok akrabalar da memlekette 3 tane küçük çocuk bas edebilir miyim sizce fikirlerinizi merak ediyorum okuduğunuz icin teşekkürler
Çocuk,iki insanın şartlarına,psikolojisine,yaşam standartlarına,ruhen,fiziken,maddi olarak hazır olup olmamalrına bağlı bir karardır.Sizi hiç mi hiç tanımayan insanların iki satır konuyla oylama yapılacak bir anket konusu değildir..

ben çocuklarınıza haksızlık ettiğinizi düşünüyorum her çocuk ılgi bekler ne kadar yetebiliyorsunuz bılemedım...
su an bütün hayatimiz cocuklar gece gündüz onlar icin uğraşıyoruz. Benim bi hasta kardesim var onunla da hicbi zaman gezemedik bi abla kardes gibi olamadik o yüzden cocuklar icin yapabilecegimiz en büyük iyilik kardes ama tabi ki sağlıklı kardes

Katiliyorum size.
36nci haftadaki cati muayeneme kadar normal dogum istedim. Doktorum da destekliyordu bunu. Ama muayenemde catimin cok dar oldugunu ve mecburen sezeryan olmam gerektigini soyledi.
Yine de zaman vardi 40nci haftaya kadar umitlendim. Ama sezeryan oldum. Aglayarak girdim ameliyathaneye ben normal dogurcaktim diye :)
Epidural sezaryan oldum. Sukurler olsun ilk saatler haric, daha sonraki gunlerde cok sikayetim olmadi benim ve uzun surmedi toparlanmam.
Annemin de rahim sarkmasi olmus normal dogumda, bi arkadasimin da cok fazla kesi atilmisti ve dikisi coktu normal dogumda.
En guzeli normal olani :) normal dogum tabiki. Ama diretmemek de lazimmis, saglikli hayirli olan olsun ins

Son düzenleme:
su an bütün hayatimiz cocuklar gece gündüz onlar icin uğraşıyoruz. Benim bi hasta kardesim var onunla da hicbi zaman gezemedik bi abla kardes gibi olamadik o yüzden cocuklar icin yapabilecegimiz en büyük iyilik kardes ama tabi ki sağlıklı kardes
umarım hepsine yetebilirisniz... ne diyim hayırlısı...

Çocuk,iki insanın şartlarına,psikolojisine,yaşam standartlarına,ruhen,fiziken,maddi olarak hazır olup olmamalrına bağlı bir karardır.Sizi hiç mi hiç tanımayan insanların iki satır konuyla oylama yapılacak bir anket konusu değildir..
burdaki oylamayla karar vermeyecegimi bilmenizi isterim akli basinda olan bi insan da ankete gore cocuk yapmaz!Sadece burdaki farklı bakis acilari hosuma gidiyor onlari okumak icin konu actim.

3. Cocuk ve fazlasini yapanlari ve yapmak isteyenleri gordukce kendimi maddi manevi yetersiz hissediyorum valla. Ne fiziksel gucum yeter ne maddi gucum.
2 cocugu bu kadar rahat mi buyuttunuz 3. Yü istiyorsunuz ustelik hasta dogma ihtimali olan bir cocugu.

Katiliyorum size.
36nci haftadaki cati muayeneme kadar normal dogum istedim. Doktorum da destekliyordu bunu. Ama muayenemde catimin cok dar oldugunu ve mecburen sezeryan olmam gerektigini soyledi.
Yine de zaman vardi 40nci haftaya kadar umitlendim. Ama sezeryan oldum. Aglayarak girdim ameliyathaneye ben normal dogurcaktim diye :)
Epidural sezaryan oldum. Sukurler olsun ilk saatler haric, daha sonraki gunlerde cok sikayetim olmadi benim ve uzun surmedi toparlanmam.
Annemin de rahim sarkmasi olmus normal dogumda, bi arkadasimin da cok fazla kesi atilmisti ve dikisi coktu normal dogumda.
En guzeli normal olani :) normal dogum tabiki. Ama diretmemek de lazimmis, saglikli hayirli olan olsun ins
Evet kesinlikle.diretmemem.gerek sezaryan olan arkadaslar normal.doguma özenerek yazmislarda oyuzden yazma geregi duydum bende.. onemli olan saglik ha normal ha sezaryan normal yapip aylarca toparlanamayan sonradan kadin hastaliklari ile ilgili saglik problemleri yasayanlar cok. Gerci ben iki dogumdada dogum seklinde hic diretmedim hep doktorlarimi dinledim.ilki normal.doguma musait dedi cunku bebegim normal kilodaydi ama ikici bebegim kilolu dogdu iri bebekti sezaryan uygun gorundu ama karar yine bana birakildi.sezaryan oldum iri bebegi normal doguracagim diye diretip hem.anne hem.bebek acisindan risklere girmeye kesinlikle gerek yok.doktorum sezaryan sifir risktir dedi onemli olan benim ve evlatlarimin sagligi

3. Cocuk ve fazlasini yapanlari ve yapmak isteyenleri gordukce kendimi maddi manevi yetersiz hissediyorum valla. Ne fiziksel gucum yeter ne maddi gucum.
2 cocugu bu kadar rahat mi buyuttunuz 3. Yü istiyorsunuz ustelik hasta dogma ihtimali olan bir cocugu.
Hic rahat büyütmedim sadece kabullendim, her yere kizlarla gittim her isimi birlikte yaptık büyük kizim su an her isini kendisi yapiyo ve beraber oyun oynuyolar onlari oyle gördükçe bütün zorluklara değer diyorum.Sadece yukarida da yazdiklari gibi büyük bi hastalik basima gelse ya da hamilelikte sorun ciksa cocuklara bakacak kimse yok gerci bu 3.cocuk olmasa da geçerli su an :)

Cok ilginc! Aleyhte konuslan herkese ceza verilmis. Sakin bu forumlarda uc cocuk cok diyenler megerse ureme sagligi ticaretine ters dusmus olmasin?

Back
X